Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- insomnia78
#2126 Re: Smartphone diskusije
Ja inace me slusam muziku na telefonu, a pjesme sebi da prebacis i android ces svakako spajati na komp
Ne znam, dugo sam bio na androidu i kad slontam vise od pola tih nekih "blagodeti" nisam ni koristio
Te zajebancije sa romovima i ostalim glupostima mi fakat ne trebaju u zivotu
Evo sad preso na iOS i prezadovoljan sam
Moram reci da ni sa androidom nisam imo problema nikakvih, nego jednostavno da malo promjenim i nisam se pokajao
Kad skontam kako koristim tel meni "ogranicenje" super odgovara
Allez Les Bleus!!!
Ne znam, dugo sam bio na androidu i kad slontam vise od pola tih nekih "blagodeti" nisam ni koristio
Te zajebancije sa romovima i ostalim glupostima mi fakat ne trebaju u zivotu
Evo sad preso na iOS i prezadovoljan sam
Moram reci da ni sa androidom nisam imo problema nikakvih, nego jednostavno da malo promjenim i nisam se pokajao
Kad skontam kako koristim tel meni "ogranicenje" super odgovara
Allez Les Bleus!!!
-
Chuckie
#2127 Re: Smartphone diskusije
Ti bolan nisi vidio iTunes u životu, a imaš potrebu za hejtanjem po defaultu.uskrsno_respo wrote:bilo sta drugo
a da ne pominjem peripetije cak i oko onoga sto mozes
samo da pomenem prebacivanje pjesama recimo
vec poznati itunes i slicne stvari
-
Chuckie
#2128 Re: Smartphone diskusije
iTunes nisi vidio. End of story.
Ajd sad ga instaliraj, zbavi iPhone pa vidi šta je to i kako radi.
- Maharadza
#2129 Re: Smartphone diskusije
Čuj kupi, pa nema svako mogućnost da se odrekne bubrega tek tako, a pogotovo ne za telefon obični koji sve može kao i prosječni Symbian fon (samo malo brže).Chuckie wrote:iTunes nisi vidio. End of story.
Elem, evo članak jednog iskrenog novinara, inače apple shareholder-a (da ne kažete hejter u pitanju ili sl.) :
Come On, Apple Fans, It's Time To Admit That The Company Is Blowing It
http://www.businessinsider.com/apple-pr ... gh-2013-11
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
BadBoy
#2130 Re: Smartphone diskusije
Chuckie wrote:iTunes nisi vidio. End of story.
iTunes na Windowsu je smeće prve klase. Imam iPad, imam instaliran iTunes i katastrofa je. Zahtjevniji od Crysisa.
Inače iOS nije loš, dobar je to OS ali svako treba sebe glrdati a ne razmišljati "ako MENI ne treba, ne treba nikome". Nismo svi isti.
-
Chuckie
#2131 Re: Smartphone diskusije
Koliko mozes biti jadan da hejtas nesto sto nisi ocima vidio.uskrsno_respo wrote:rekoh hvala na prosvjetljenju i adio ne zanimas me vise i nikad necu instalirati to sranje na komp a ni kupiti iphone jer mi ne pruza ono sto trazim tj ogranicen je
-
Elokventni
#2132 Re: Smartphone diskusije
Znam da se nece ljudi sloziti oko jednog telefona ali volio bih kupiti telefon na preporuku. Planiram kupiti telefon oko nekih 400-550KM maksimalno. Dakle kriteriji: nov, dobra/solidna kamera, vise od 512 MB RAM-a, dvojezgrani procesor>, baterija da moze izdrzati makar jedan dan. Pri tome koristim wifi, ponekad odigram neku igricu, poziv i poruka. Dakle nista pretjerano od navedenog.
Ne bi bilo lose da uz preporuku neko napise usput gdje se moze kupiti. Licno razmisljam o LG Nexus 4, također sam razmisljao o Sony Xperia T i SP. Mnogi također savjetuju Lumiu 820/920. Ako bih birao prije bi uzeo telefon sa Android OS nego Windows, ali svakako nije da ga potpuno odbacujem. Mozda je malo tesko ali uzet cu u obzir svaku preporuku.
Ne bi bilo lose da uz preporuku neko napise usput gdje se moze kupiti. Licno razmisljam o LG Nexus 4, također sam razmisljao o Sony Xperia T i SP. Mnogi također savjetuju Lumiu 820/920. Ako bih birao prije bi uzeo telefon sa Android OS nego Windows, ali svakako nije da ga potpuno odbacujem. Mozda je malo tesko ali uzet cu u obzir svaku preporuku.
- insomnia78
#2133 Re: Smartphone diskusije
Al ne fakat u cemu je to toliko iskreno prednost androida nad balkonom
Allez Les Bleus!!!
Allez Les Bleus!!!
- Maharadza
#2134 Re: Smartphone diskusije
ajde ba uživaj u onome što imaš. jbg ko smo mi da osuđujemo nekoga ko je spreman bubreg dati za telefon koji je eto nešto brži od drugih a ograničen tako da ni file explorera nema?!insomnia78 wrote:Al ne fakat u cemu je to toliko iskreno prednost androida nad balkonom
Allez Les Bleus!!!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- insomnia78
#2135 Re: Smartphone diskusije
U Bosni vjerovatno, mislim ovo za bubreg, ovdje gdje sam ja bas i ne
Allez Les Bleus!!!
Allez Les Bleus!!!
- pirpa
#2136 Re: Smartphone diskusije
Da li se isplati dati pare za ovaj telefon ?
http://www.ebay.com/itm/New-4-3-Dual-co ... 27dab9a5ae
-
febo_acm
#2137 Re: Smartphone diskusije
Pa za te pare nećeš naći ništa bolje ovdje...pirpa wrote:Da li se isplati dati pare za ovaj telefon ?
- vukojebina
#2138 Re: Smartphone diskusije
To se ne isplati ni kao poklon dobit, kamoli dat neke pare za to...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
BadBoy
#2139 Re: Smartphone diskusije
Ko može neka se strpi, sačeka i kupi Moto G, motorolin novi telefon 300 KM
quad core
1 gb RAM
Android 4.3
prejak telefon za te pare i jedino se njega isplati kupiti
quad core
1 gb RAM
Android 4.3
prejak telefon za te pare i jedino se njega isplati kupiti
-
Chuckie
#2140 Re: Smartphone diskusije
Evo ti S4 za 130 eura.pirpa wrote:Da li se isplati dati pare za ovaj telefon ?
- anonimnaosoba
#2141 Re: Odg: Smartphone diskusije
Ako mozes, uzmi NexusElokventni wrote:Znam da se nece ljudi sloziti oko jednog telefona ali volio bih kupiti telefon na preporuku. Planiram kupiti telefon oko nekih 400-550KM maksimalno. Dakle kriteriji: nov, dobra/solidna kamera, vise od 512 MB RAM-a, dvojezgrani procesor>, baterija da moze izdrzati makar jedan dan. Pri tome koristim wifi, ponekad odigram neku igricu, poziv i poruka. Dakle nista pretjerano od navedenog.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- plagijator1975
#2142 Re: Odg: Smartphone diskusije
Ma Nexus 4 uzmi, za te pare nema boljeg telefona. Isti koristim i prezadovoljan sam, sve leti ko ludo, a naravno tu je i KitKatElokventni wrote:Znam da se nece ljudi sloziti oko jednog telefona ali volio bih kupiti telefon na preporuku. Planiram kupiti telefon oko nekih 400-550KM maksimalno. Dakle kriteriji: nov, dobra/solidna kamera, vise od 512 MB RAM-a, dvojezgrani procesor>, baterija da moze izdrzati makar jedan dan. Pri tome koristim wifi, ponekad odigram neku igricu, poziv i poruka. Dakle nista pretjerano od navedenog.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
- pinokio04
#2143 Re: Smartphone diskusije
Ti si prevaziđen kao i lanjski snijeg.uskrsno_respo wrote:bilo sta drugo
Za kaj ce mu uopste da prebacuje muziku kad je moze direktno skinuti na iphone preko dosta programa, đah u mp3 format đah u video formatu
Sent from my gangam style mashine
- Maharadza
#2144 Re: Smartphone diskusije
A nije "prevaziđen" uređaj za kojeg' iskeširaš brdo love i ne možeš pišljivi mp3 normalno prebaciti sa kompa na dotični "balkon" bez određenog' programa? O nepostojanju običnog file explorer-a da ne pričam!pinokio04 wrote:Ti si prevaziđen kao i lanjski snijeg.uskrsno_respo wrote:bilo sta drugo
Za kaj ce mu uopste da prebacuje muziku kad je moze direktno skinuti na iphone preko dosta programa, đah u mp3 format đah u video formatu
- shalla
#2145 Re: Smartphone diskusije
Ma za te pare definitivno nexus 4...Elokventni wrote:Znam da se nece ljudi sloziti oko jednog telefona ali volio bih kupiti telefon na preporuku. Planiram kupiti telefon oko nekih 400-550KM maksimalno. Dakle kriteriji: nov, dobra/solidna kamera, vise od 512 MB RAM-a, dvojezgrani procesor>, baterija da moze izdrzati makar jedan dan. Pri tome koristim wifi, ponekad odigram neku igricu, poziv i poruka. Dakle nista pretjerano od navedenog.
Btw, znam da ce mi se mnogi smijati ali gledam nekidan kod radne kolegice alcatel one touch, mescini da rece da ga je platila 420 km, za te pare mi se cini pravo pravo fin mobitel...
Sent from my HTC One
- Warashii
#2146 Re: Smartphone diskusije
Nemam pojma mnogo o smartphone-ima al sam sebi neki dan uzeo Xperia SP i telefon mi izgleda lijepo . Dobar i odokativno i hardware-skiElokventni wrote:Znam da se nece ljudi sloziti oko jednog telefona ali volio bih kupiti telefon na preporuku. Planiram kupiti telefon oko nekih 400-550KM maksimalno. Dakle kriteriji: nov, dobra/solidna kamera, vise od 512 MB RAM-a, dvojezgrani procesor>, baterija da moze izdrzati makar jedan dan. Pri tome koristim wifi, ponekad odigram neku igricu, poziv i poruka. Dakle nista pretjerano od navedenog.
- pinokio04
#2147 Smartphone diskusije
Tribinu dijelimo ali ne i pamet, šta je lakše štekat kablo po pc u i iphonu pa copy paste , ili direktno skidat na iphone muziku u mp3 format??Maharadza wrote:A nije "prevaziđen" uređaj za kojeg' iskeširaš brdo love i ne možeš pišljivi mp3 normalno prebaciti sa kompa na dotični "balkon" bez određenog' programa? O nepostojanju običnog file explorer-a da ne pričam!pinokio04 wrote:Ti si prevaziđen kao i lanjski snijeg.uskrsno_respo wrote:bilo sta drugo
Program se jednom imstalira i tu je kraj za tu vrstu price.
Najjači modeli androida s4, note3, s3 ... Otvaraju po 2-3 sekunde poruke, imenik, slike. Tu je iphone bezprjekoran u radu kao i u svim ostalim segmentima, brzina, tecnost, jednostavnost, izuzecemo velicinu displaya sto je opet stvar ukusa. A na papiru kad vidis te androide silne jake to su zvijeri a treba im toliko da tako teske stvari otvore, mos mislit poruke i imenik i fotke koje se najvise koriste
Tu apple šije, eh sad druga je stvar ljubomora i to što ih ti ne voliš, to te mogu razumjeti.
- shalla
#2148 Re: Smartphone diskusije
Pinokio, ne lupaj bez osnova
Ako mi ne bude mrsko snimiću i postaviti klip da vidiš kako "sporo" HTC One otvara poruke, slike, muziku, browser i sl...
Ako mi ne bude mrsko snimiću i postaviti klip da vidiš kako "sporo" HTC One otvara poruke, slike, muziku, browser i sl...
-
jahh
#2149 Re: Smartphone diskusije
Najjaci modeli Androida nisu ti sto su naveli, men's čini to su jedini Android telefoni za koje si ti čuo (i većina malograđanstva).
U teoriji G2 bi trebao biti najbrzi trenutno (i najbolji perfomansama), ali zbog Vanilla androida Nexus 5 mislim da je u konkurenciji. Samsung sa Touchwizom usere telefon.
U teoriji G2 bi trebao biti najbrzi trenutno (i najbolji perfomansama), ali zbog Vanilla androida Nexus 5 mislim da je u konkurenciji. Samsung sa Touchwizom usere telefon.
-
BadBoy
#2150 Re: Smartphone diskusije
Nažalost (ili na sreću Samsunga), ali njihovi telefonu su za većinu kupaca postali sinonim Androida. Galaxy i njihov ružni Touchwiz, ljudi kontaju to je Android.