Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
insomnia78

#2126 Re: Smartphone diskusije

Post by insomnia78 »

Ja inace me slusam muziku na telefonu, a pjesme sebi da prebacis i android ces svakako spajati na komp
Ne znam, dugo sam bio na androidu i kad slontam vise od pola tih nekih "blagodeti" nisam ni koristio
Te zajebancije sa romovima i ostalim glupostima mi fakat ne trebaju u zivotu
Evo sad preso na iOS i prezadovoljan sam
Moram reci da ni sa androidom nisam imo problema nikakvih, nego jednostavno da malo promjenim i nisam se pokajao
Kad skontam kako koristim tel meni "ogranicenje" super odgovara

Allez Les Bleus!!!
Chuckie

#2127 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

uskrsno_respo wrote:bilo sta drugo
a da ne pominjem peripetije cak i oko onoga sto mozes
samo da pomenem prebacivanje pjesama recimo
vec poznati itunes i slicne stvari
Ti bolan nisi vidio iTunes u životu, a imaš potrebu za hejtanjem po defaultu.
Chuckie

#2128 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

iTunes nisi vidio. End of story.

Ajd sad ga instaliraj, zbavi iPhone pa vidi šta je to i kako radi.
Maharadza

#2129 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

Chuckie wrote:iTunes nisi vidio. End of story.

Čuj kupi, pa nema svako mogućnost da se odrekne bubrega tek tako, a pogotovo ne za telefon obični koji sve može kao i prosječni Symbian fon (samo malo brže). :mrgreen:

Elem, evo članak jednog iskrenog novinara, inače apple shareholder-a (da ne kažete hejter u pitanju ili sl.) :

Come On, Apple Fans, It's Time To Admit That The Company Is Blowing It

http://www.businessinsider.com/apple-pr ... gh-2013-11

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
BadBoy

#2130 Re: Smartphone diskusije

Post by BadBoy »

Chuckie wrote:iTunes nisi vidio. End of story.

iTunes na Windowsu je smeće prve klase. Imam iPad, imam instaliran iTunes i katastrofa je. Zahtjevniji od Crysisa.

Inače iOS nije loš, dobar je to OS ali svako treba sebe glrdati a ne razmišljati "ako MENI ne treba, ne treba nikome". Nismo svi isti.
Chuckie

#2131 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

uskrsno_respo wrote:rekoh hvala na prosvjetljenju i adio ne zanimas me vise i nikad necu instalirati to sranje na komp a ni kupiti iphone jer mi ne pruza ono sto trazim tj ogranicen je
Koliko mozes biti jadan da hejtas nesto sto nisi ocima vidio.
Elokventni

#2132 Re: Smartphone diskusije

Post by Elokventni »

Znam da se nece ljudi sloziti oko jednog telefona ali volio bih kupiti telefon na preporuku. Planiram kupiti telefon oko nekih 400-550KM maksimalno. Dakle kriteriji: nov, dobra/solidna kamera, vise od 512 MB RAM-a, dvojezgrani procesor>, baterija da moze izdrzati makar jedan dan. Pri tome koristim wifi, ponekad odigram neku igricu, poziv i poruka. Dakle nista pretjerano od navedenog.

Ne bi bilo lose da uz preporuku neko napise usput gdje se moze kupiti. Licno razmisljam o LG Nexus 4, također sam razmisljao o Sony Xperia T i SP. Mnogi također savjetuju Lumiu 820/920. Ako bih birao prije bi uzeo telefon sa Android OS nego Windows, ali svakako nije da ga potpuno odbacujem. Mozda je malo tesko ali uzet cu u obzir svaku preporuku.
insomnia78

#2133 Re: Smartphone diskusije

Post by insomnia78 »

Al ne fakat u cemu je to toliko iskreno prednost androida nad balkonom

Allez Les Bleus!!!
Maharadza

#2134 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

insomnia78 wrote:Al ne fakat u cemu je to toliko iskreno prednost androida nad balkonom

Allez Les Bleus!!!
ajde ba uživaj u onome što imaš. jbg ko smo mi da osuđujemo nekoga ko je spreman bubreg dati za telefon koji je eto nešto brži od drugih a ograničen tako da ni file explorera nema?! :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
insomnia78

#2135 Re: Smartphone diskusije

Post by insomnia78 »

U Bosni vjerovatno, mislim ovo za bubreg, ovdje gdje sam ja bas i ne

Allez Les Bleus!!!
pirpa

#2136 Re: Smartphone diskusije

Post by pirpa »

Da li se isplati dati pare za ovaj telefon ?
http://www.ebay.com/itm/New-4-3-Dual-co ... 27dab9a5ae
febo_acm

#2137 Re: Smartphone diskusije

Post by febo_acm »

pirpa wrote:Da li se isplati dati pare za ovaj telefon ?
Pa za te pare nećeš naći ništa bolje ovdje...
vukojebina

#2138 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

To se ne isplati ni kao poklon dobit, kamoli dat neke pare za to...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
BadBoy

#2139 Re: Smartphone diskusije

Post by BadBoy »

Ko može neka se strpi, sačeka i kupi Moto G, motorolin novi telefon 300 KM

quad core
1 gb RAM
Android 4.3

prejak telefon za te pare i jedino se njega isplati kupiti
Chuckie

#2140 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

pirpa wrote:Da li se isplati dati pare za ovaj telefon ?
Evo ti S4 za 130 eura. :D
anonimnaosoba

#2141 Re: Odg: Smartphone diskusije

Post by anonimnaosoba »

Elokventni wrote:Znam da se nece ljudi sloziti oko jednog telefona ali volio bih kupiti telefon na preporuku. Planiram kupiti telefon oko nekih 400-550KM maksimalno. Dakle kriteriji: nov, dobra/solidna kamera, vise od 512 MB RAM-a, dvojezgrani procesor>, baterija da moze izdrzati makar jedan dan. Pri tome koristim wifi, ponekad odigram neku igricu, poziv i poruka. Dakle nista pretjerano od navedenog.

Ne bi bilo lose da uz preporuku neko napise usput gdje se moze kupiti. Licno razmisljam o LG Nexus 4, također sam razmisljao o Sony Xperia T i SP. Mnogi također savjetuju Lumiu 820/920. Ako bih birao prije bi uzeo telefon sa Android OS nego Windows, ali svakako nije da ga potpuno odbacujem. Mozda je malo tesko ali uzet cu u obzir svaku preporuku.
Ako mozes, uzmi Nexus :mrgreen:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
plagijator1975

#2142 Re: Odg: Smartphone diskusije

Post by plagijator1975 »

Elokventni wrote:Znam da se nece ljudi sloziti oko jednog telefona ali volio bih kupiti telefon na preporuku. Planiram kupiti telefon oko nekih 400-550KM maksimalno. Dakle kriteriji: nov, dobra/solidna kamera, vise od 512 MB RAM-a, dvojezgrani procesor>, baterija da moze izdrzati makar jedan dan. Pri tome koristim wifi, ponekad odigram neku igricu, poziv i poruka. Dakle nista pretjerano od navedenog.

Ma Nexus 4 uzmi, za te pare nema boljeg telefona. Isti koristim i prezadovoljan sam, sve leti ko ludo, a naravno tu je i KitKat ;)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
pinokio04

#2143 Re: Smartphone diskusije

Post by pinokio04 »

Ti si prevaziđen kao i lanjski snijeg.
Za kaj ce mu uopste da prebacuje muziku kad je moze direktno skinuti na iphone preko dosta programa, đah u mp3 format đah u video formatu

Sent from my gangam style mashine
Maharadza

#2144 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

pinokio04 wrote:
Za kaj ce mu uopste da prebacuje muziku kad je moze direktno skinuti na iphone preko dosta programa, đah u mp3 format đah u video formatu

A nije "prevaziđen" uređaj za kojeg' iskeširaš brdo love i ne možeš pišljivi mp3 normalno prebaciti sa kompa na dotični "balkon" bez određenog' programa? O nepostojanju običnog file explorer-a da ne pričam! :run:
shalla

#2145 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

Ma za te pare definitivno nexus 4...

Btw, znam da ce mi se mnogi smijati ali gledam nekidan kod radne kolegice alcatel one touch, mescini da rece da ga je platila 420 km, za te pare mi se cini pravo pravo fin mobitel...

Sent from my HTC One
Warashii

#2146 Re: Smartphone diskusije

Post by Warashii »

Nemam pojma mnogo o smartphone-ima al sam sebi neki dan uzeo Xperia SP i telefon mi izgleda lijepo . Dobar i odokativno i hardware-ski :) , brz je, lijepo vrti igre, kamera tak tak, ima ram-a solidno, solidan procesor, dobar display, lijepa obrada ma sve u svemu jako dobar mid-range smartphone, s tim da sve pohvale idu i za LG, stvarno im kapa dole za telefone, mada koliko para toliko muzike.
pinokio04

#2147 Smartphone diskusije

Post by pinokio04 »

Maharadza wrote:
pinokio04 wrote:

A nije "prevaziđen" uređaj za kojeg' iskeširaš brdo love i ne možeš pišljivi mp3 normalno prebaciti sa kompa na dotični "balkon" bez određenog' programa? O nepostojanju običnog file explorer-a da ne pričam! :run:
Tribinu dijelimo ali ne i pamet, šta je lakše štekat kablo po pc u i iphonu pa copy paste , ili direktno skidat na iphone muziku u mp3 format??
Program se jednom imstalira i tu je kraj za tu vrstu price.
Najjači modeli androida s4, note3, s3 ... Otvaraju po 2-3 sekunde poruke, imenik, slike. Tu je iphone bezprjekoran u radu kao i u svim ostalim segmentima, brzina, tecnost, jednostavnost, izuzecemo velicinu displaya sto je opet stvar ukusa. A na papiru kad vidis te androide silne jake to su zvijeri a treba im toliko da tako teske stvari otvore, mos mislit poruke i imenik i fotke koje se najvise koriste
Tu apple šije, eh sad druga je stvar ljubomora i to što ih ti ne voliš, to te mogu razumjeti.

shalla

#2148 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

Pinokio, ne lupaj bez osnova ;-)

Ako mi ne bude mrsko snimiću i postaviti klip da vidiš kako "sporo" HTC One otvara poruke, slike, muziku, browser i sl...
jahh

#2149 Re: Smartphone diskusije

Post by jahh »

Najjaci modeli Androida nisu ti sto su naveli, men's čini to su jedini Android telefoni za koje si ti čuo (i većina malograđanstva).

U teoriji G2 bi trebao biti najbrzi trenutno (i najbolji perfomansama), ali zbog Vanilla androida Nexus 5 mislim da je u konkurenciji. Samsung sa Touchwizom usere telefon.
BadBoy

#2150 Re: Smartphone diskusije

Post by BadBoy »

Nažalost (ili na sreću Samsunga), ali njihovi telefonu su za većinu kupaca postali sinonim Androida. Galaxy i njihov ružni Touchwiz, ljudi kontaju to je Android.
Post Reply