Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2126 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Nema sta, legenda. :thumbup:
Kako drugačije nazvati čovjeka koji je osvojio više trofeja nego bilo koji klub u državi u svojoj istoriji?

U takvim okolnostima nije ni logično očekivati od vas da objektivno prosuđujete o njemu.
jeza u ledja

#2127 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Nema sta, legenda. :thumbup:
Kako drugačije nazvati čovjeka koji je osvojio više trofeja nego bilo koji klub u državi u svojoj istoriji?

U takvim okolnostima nije ni logično očekivati od vas da objektivno prosuđujete o njemu.
Kao dobrog trenera, da, ali kao nekog ko ce finansijski urediti klub nikako mi nije jasno.
jeza u ledja

#2128 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

Evo zamisljam da mi Husrefa Musemica prije jedno 5-6 godina postavljamo kao alfu i omegu u FKS, ocekivajuci od njega da klub postavi na zdrave noge. Meni bi to bilo smijesno. Prvo, on je trener i fudbaler, nije menadzer. Drugo, sve i da je dobar u tome, tesko da bi mogao sam izaci na kraj sa svim ublehama oko kluba. Na kraju trece, prije bih licno pomislio da je ostao u klubu jer se htio uhljebiti, ne da je ostao jer je zaljubljenik u klub.
Na kraju valjda dobar trener ima ambicije. Ako ih ne moze ostvariti u svom voljenom klubu, ici ce negdje dalje.

Osimu je na osnovu dobrih rezultata, i na osnovu imena da se ne lazemo, data bezrezervna podrska od strane navijaca da radi sta hoce. Iskreno meni je malo nezamislivo da neko ima toliku moc u klubu, a da nije kakav finansijer.
todd_smith

#2129 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

a cekaj, kada kazu da je Osim trenutno menadzer misli se na citav klub, a ne menadzer kao trener? Nego menadzer kao ono "managing director"?
ultima_palabra

#2130 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Evo zamisljam da mi Husrefa Musemica prije jedno 5-6 godina postavljamo kao alfu i omegu u FKS, ocekivajuci od njega da klub postavi na zdrave noge. Meni bi to bilo smijesno. Prvo, on je trener i fudbaler, nije menadzer. Drugo, sve i da je dobar u tome, tesko da bi mogao sam izaci na kraj sa svim ublehama oko kluba. Na kraju trece, prije bih licno pomislio da je ostao u klubu jer se htio uhljebiti, ne da je ostao jer je zaljubljenik u klub.
Na kraju valjda dobar trener ima ambicije. Ako ih ne moze ostvariti u svom voljenom klubu, ici ce negdje dalje.

Osimu je na osnovu dobrih rezultata, i na osnovu imena da se ne lazemo, data bezrezervna podrska od strane navijaca da radi sta hoce. Iskreno meni je malo nezamislivo da neko ima toliku moc u klubu, a da nije kakav finansijer.
To je neuporedivo... Husref je ok lik, ali on je uvijek bio samo i isključivo trener, nije se puno pitao ni kod dovođenja igrača. Amar se uvijek pitao oko igrača i finansija. Da se ne lažemo, ne može se porediti ni njihovo obrazovanje i širina pogleda.

Drugo, jednostrano gledaš na ambicije... jesu li Alex Ferguson i Guy Roux bili ljudi bez ambicija? Čovjek se osjeća komforno i na svome... treća generacija Osima u klubu.

Naravno da mu je data podrška navijača... prošli put su ga otjerali i klub je otišao u ponor. Sad više niko ne smije to ni pokušati. Samo ga navijači mogu smijeniti, ako nekad zasere stvar.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2131 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Pitar sa Kariba »

todd_smith wrote:a cekaj, kada kazu da je Osim trenutno menadzer misli se na citav klub, a ne menadzer kao trener? Nego menadzer kao ono "managing director"?
Joj tebe todde, ne vrijeđaj. Chief Executive Officer - CEO
LSD

#2132 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Evo zamisljam da mi Husrefa Musemica prije jedno 5-6 godina postavljamo kao alfu i omegu u FKS, ocekivajuci od njega da klub postavi na zdrave noge. Meni bi to bilo smijesno. Prvo, on je trener i fudbaler, nije menadzer. Drugo, sve i da je dobar u tome, tesko da bi mogao sam izaci na kraj sa svim ublehama oko kluba. Na kraju trece, prije bih licno pomislio da je ostao u klubu jer se htio uhljebiti, ne da je ostao jer je zaljubljenik u klub.

To je neuporedivo... Husref je ok lik, ali on je uvijek bio samo i isključivo trener, nije se puno pitao ni kod dovođenja igrača. Amar se uvijek pitao oko igrača i finansija. Da se ne lažemo, ne može se porediti ni njihovo obrazovanje i širina pogleda.

Drugo, jednostrano gledaš na ambicije... jesu li Alex Ferguson i Guy Roux bili ljudi bez ambicija? Čovjek se osjeća komforno i na svome... treća generacija Osima u klubu.

Naravno da mu je data podrška navijača... prošli put su ga otjerali i klub je otišao u ponor. Sad više niko ne smije to ni pokušati. Samo ga navijači mogu smijeniti, ako nekad zasere stvar.
a to se ne može desiti nikad, jer mu je Željo u krvi

mah zvrkovi sve to odlicno znaju zato i mole Boga da nas Amar napusti, da organizuju neviđeni dernek...ali ostaše pusti snovi
todd_smith

#2133 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

Pitar sa Kariba wrote:
todd_smith wrote:a cekaj, kada kazu da je Osim trenutno menadzer misli se na citav klub, a ne menadzer kao trener? Nego menadzer kao ono "managing director"?
Joj tebe todde, ne vrijeđaj. Chief Executive Officer - CEO
ma pusti suplju, pitam normalno, da podjeb samo bih to i radio

nego zanima me jer menadzer je ali nema nikakve veze sa ekipom, ali ima? ali nema jer neko drugi tj Adzem sada Memic trenira...ali ima veze on jer se on pita oko igrackog kadra...ali ne pita, jer je menadzer nije trener...ali nije, jer je trener golmana...

ne kontam, nije fkt provokacija, moze li charuga ili bhf da mi objasne?

je li menadzer da se pita za sve tj kadar, transferi, ko ce biti novi trener, ko ce dobiti nogu...sta onda radi Gredic? ili je Osim kao naprednija verzija sportskog direktora? to "menadzer" ne kontam, zato pitam
The 51st State

#2134 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by The 51st State »

najsmjesnije to da kao mi prizeljkujemo odlazak morza, pa nama se u ovakvoj situaciji nista bolje ne moze desiti nego da to idolopoklonstvo potraje sto je duze moguce. jedan covjek moze dosta uraditi ali sve nikako...., njega ce otjerati rezultati sarajeva prvom prilikom..., ono mozete vi trpiti ove ublehe oko stabilizacije, podmladjivanja, sanacije, stabilizacije, sve dok sarajevo ne osvoji titulu, ako se to vec desi ove godine predvidjam bagere na iskoponi ali samo u svrhu sanacije posljedica potresa...
jeza u ledja

#2135 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:

Poredim s Husrefom samo sa stanovista navijacke podrske uspjesnom treneru.

No dobro, eto Osim se pitao i oko dovodjenja igraca.
I ovo sto sada radi, a kao sto todd_smith spominje, ispada da ima ulogu neke vrste sportskog direktora. A po ovom sto ti govoris, on zna raditi taj posao. No to je samo jedan aspekt rada kluba. Nigdje sportski direktor nije niti taj koji vuce konce, niti onaj kojemu su svi nadredjeni. Niti je dovodjenje igraca jedini izvor prihoda/rashoda, a u vecini slucajeva ni glavni izvor prihoda.
Sampion_1921

#2136 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Sampion_1921 »

Dečki đaba kokodačete...
vryzas

#2137 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by vryzas »

Dokle je ta ulica? :?
jeza u ledja

#2138 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

vryzas wrote:Dokle je ta ulica? :?
Ziv bio ne kontam tu foru s ulicom, posto si je ponovio nekoliko puta?
vryzas

#2139 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by vryzas »

jeza u ledja wrote:
vryzas wrote:Dokle je ta ulica? :?
Ziv bio ne kontam tu foru s ulicom, posto si je ponovio nekoliko puta?
E jbg. kad ne znas za inicijativu celnih ljudi FKS da se po Mahatiru nazove jedna ulica u Sa. Za koga ti navijas jarane? :D
jeza u ledja

#2140 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

vryzas wrote:
E jbg. kad ne znas za inicijativu celnih ljudi FKS da se po Mahatiru nazove jedna ulica u Sa. Za koga ti navijas jarane? :D
Nikad cuo za to.

Navijam za Njujork Jenkiz.

PS: Ne kontam bas najbolje zasto je to smijesno al eto.
iceman2010

#2141 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by iceman2010 »

Ode Olimpic na 4 mjesto. Utakmica protiv radnika, a nakon zalbe, registrovana 0:3.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/odluka-p ... -03/148200
Logovan

#2142 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

leškarenje wrote:Ma ima i na duplom finih stvari za pogledati,izmedju ostalog i intervju Zuje o preuzimanju kampa u Butmiru... :izet:

http://youtu.be/KuzFn0F2RsY

sou pocinje od 31 min. i 25 sek.....uzivajte :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
north

#2143 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by north »

A dobro, jeste ovdje Žujo bacao bombe na široko, ali bogami dok je on tu bio u tandemu sa brkom oni su i osvjali te trofeje..kako Žujo ode, evidentno je druga priča na svim poljima....Žujo je za Gredića menadžer nad menadžerima...slaže ponekad, ali koji ne slaže na današnjem vaktu :oops:
Lim Meng Kwong

#2144 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Lim Meng Kwong »

Rece Zujo da je Sarajevo veliki klub :izet:
ultima_palabra

#2145 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

north wrote:A dobro, jeste ovdje Žujo bacao bombe na široko, ali bogami dok je on tu bio u tandemu sa brkom oni su i osvjali te trofeje..kako Žujo ode, evidentno je druga priča na svim poljima....Žujo je za Gredića menadžer nad menadžerima...slaže ponekad, ali koji ne slaže na današnjem vaktu :oops:
Mojne šuplje, makar ti... isti kurac i jedan i drugi, zadnja titula je bila pod Gredićem ali su obojica doprinijeli klubu u promilima.
north

#2146 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by north »

Nije šuplja, makar svjesno....meni se čini da ste pod prvim bili daleko moćniji, i dok je on bio tu niste imali nekih problema....ali to ne znači da o tom dotičnom mislim sve najbolje i da ga sad ko biva gotivim...ali ok, dopuštam da ti kao upućeniji u dešavanja iz tog perioda i današnjeg vremena drugačije misliš..
ultima_palabra

#2147 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

Bio je tu kad su legle pare od Džeke i to je to... plivao na Amarovim uspjesima. Nijedan ni drugi nisu uspjeli napraviti limeni krov na zapadu koji se urušio od onog snijega, o čemu dalje pričati...
supercali

#2148 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

U savkom klubu vecina je tu da uzme pare za sebe a boli ih briga za klub tek nekolicina drze klubove zivima i bore se za njih na sve moguce nacine
vryzas

#2149 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by vryzas »

jeza u ledja wrote:
vryzas wrote:
Nikad cuo za to.

Navijam za Njujork Jenkiz.

PS: Ne kontam bas najbolje zasto je to smijesno al eto.
Ja rekao da je smijesno nesto :? Samo postavio pitanje dokle je inicijativa. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2150 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Tomahawk11 »

Ko je ono pitao sta je Osim? Evo na Klixu su napisali:
"Cilj je afirmisati mlade igrače i izboriti Evropi. Imamo dobru ekipu i možemo se nadati velikim stvarima", kazao je sportski direktor Plavih.
Dakle, sportski direktor.
Post Reply