Ja koliko znam , a znam , da ie lijeva traka "brza" traka , i koristi se za preticanja , a to sto ti ne kontas da u slucaju da neko gusla 100 km/h lijevom trakom i neko ko se zaletio ide 150-200km/h ne moze primjetiti dok se ne priblizi sa on ustvari gusla moze doci veoma lako do udesa, a ako cemo ici po pravilima , nema veze koliko ide ko na sat, zna se koja je traka za stagoran16v wrote:E vidis, koliko je ogranicenje i na koliko slika su razlicite stvari zbog kojih si mnogo manje "upravu" kad lijevom vozis 150 umjesto 100 jer ce te na 150 jednako usporavati i onaj koji vozi 130.Hell.is.here wrote:Tacnije 130 , ali slika preko 150
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Hell.is.here
#2126 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
goran16v
#2127 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja koliko znam, a znam, da je ogranicenje 130 i da onaj ko vozi 100 ne krsi propise, a onaj ko vozi 150 - 200 krsi, a to sto ti ne kontas da ce puno lakse doci do udesa ako neko vozi 150-200 umjesto 100 ili 130 i ko je tu manje u pravu je sasvim nesto drugo... Ako ne vjerujes i ako cemo ici po pravilima probaj lijevom u Austriji pored kamere proci lijevom sa 100 i sa 160 ili 200 pa ces da vidis sta kazu pravila i kako nema veze koliko ko ide na sat u lijevoj i koliko se zna za sta je koja traka...Hell.is.here wrote:Ja koliko znam , a znam , da ie lijeva traka "brza" traka , i koristi se za preticanja , a to sto ti ne kontas da u slucaju da neko gusla 100 km/h lijevom trakom i neko ko se zaletio ide 150-200km/h ne moze primjetiti dok se ne priblizi sa on ustvari gusla moze doci veoma lako do udesa, a ako cemo ici po pravilima , nema veze koliko ide ko na sat, zna se koja je traka za stagoran16v wrote:E vidis, koliko je ogranicenje i na koliko slika su razlicite stvari zbog kojih si mnogo manje "upravu" kad lijevom vozis 150 umjesto 100 jer ce te na 150 jednako usporavati i onaj koji vozi 130.Hell.is.here wrote:Tacnije 130 , ali slika preko 150
Last edited by goran16v on 27/03/2014 15:47, edited 1 time in total.
-
Hell.is.here
#2128 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisi skontao poentu, kad nekog prestizes ko ide 100 na sat , sigurno ga ne prestizes sa istom brzinom , zato sluzi "brza" traka , odnosno lijeva , a kad neko ide 100 na sat samo lijevom trakom to je takodjer prekrsaj , ako si prolazio tuda , obrati paznju na znakovegoran16v wrote:Ja koliko znam, a znam, da je ogranicenje 130 i da onaj ko vozi 100 ne krsi propise, a onaj ko vozi 150 - 200 krsi i ako cemo ici po pravilima itekako ima veze koliko ko ide na sat, a to sto ti ne kontas da ce puno lakse doci do udesa ako neko vozi 150-200 umjesto 100 ili 130 i ko je tu manje u pravu je sasvim nesto drugo...Hell.is.here wrote:Ja koliko znam , a znam , da ie lijeva traka "brza" traka , i koristi se za preticanja , a to sto ti ne kontas da u slucaju da neko gusla 100 km/h lijevom trakom i neko ko se zaletio ide 150-200km/h ne moze primjetiti dok se ne priblizi sa on ustvari gusla moze doci veoma lako do udesa, a ako cemo ici po pravilima , nema veze koliko ide ko na sat, zna se koja je traka za stagoran16v wrote: E vidis, koliko je ogranicenje i na koliko slika su razlicite stvari zbog kojih si mnogo manje "upravu" kad lijevom vozis 150 umjesto 100 jer ce te na 150 jednako usporavati i onaj koji vozi 130.
A to da li neko prekoracuje dozvoljenu brzinu je nebitno , jer ja pricam o necemu drugom , a to je voznja lijevom trakom non-stop , a gusla ( ili ti ga vozi po ogranicenju)
I da zaboravio sam ti reci , takodjer je preksraj ako vozis dosta ispod ogranicenja jer ugrozavas saobracaj
-
mirzet87sa
#2129 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kud meni neces naletit da prosipas takvu silu, a bi ti bilo i posljedne.. ti fol pametan zaobisao cijelu kolonu jer je guzva, pa ocekujes da te neko pusti.. seljacino primitivnadadoka84 wrote:Neki dan se krecem od ciglana prema vogosci u lijevoj traci,a guzva je bila povelika, i na skretanju za stadion kosevo treba da idem desno prema breci. Idioti u desnoj traci se nabijaju jedan na drugog jer nece da puste nikoga iz lijeve trake koja se zatvara dvadesetak metara dalje.
Čekao sam par minuta i kad mi je prekipilo uz skripu guma sam otjerao jednog iz desne trake, a on se prepao i sklonio pa sam nekako prosao.
Pa *ebemu zar smo takvi smradovi postali...
-
goran16v
#2130 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da sam skontao poentu, ali ti nisi skontao poentu da ja uprno pisem koji je od ta 2 slucaja "manje u pravu", jer ni jedna ni druga stvar nisu ispravne, s tim sto voznja 100 km/h lijevom nije kaznjiva pa je samim time i manje pogresna... Ako si uvjeren da je voznja 100km/h lijevom trakom takodjer prekrsaj probaj pored radara ili kamere lijevom proci sa 100 i sa 160 pa ce ti se samo kazati sta je prekrsaj... Drugim rjecima onaj ko vozi 130 km/h autocestom po propisima i teoretski nikog ne moze usporavati i tako da je svako koga usporava u odnsu na njega u krivu i moze u dupe da ga poljubi. Naraavno, postoji nesto sto se zove fer voznja to nema veze sa pravom zalbe...Hell.is.here wrote:
Nisi skontao poentu, kad nekog prestizes ko ide 100 na sat , sigurno ga ne prestizes sa istom brzinom , zato sluzi "brza" traka , odnosno lijeva , a kad neko ide 100 na sat samo lijevom trakom to je takodjer prekrsaj , ako si prolazio tuda , obrati paznju na znakove
A to da li neko prekoracuje dozvoljenu brzinu je nebitno , jer ja pricam o necemu drugom , a to je voznja lijevom trakom non-stop , a gusla ( ili ti ga vozi po ogranicenju)
I da zaboravio sam ti reci , takodjer je preksraj ako vozis dosta ispod ogranicenja jer ugrozavas saobracaj
-
menuet
#2131 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve kontam da će mi pomoći slovo P, ali ovim džukcima je to izgleda još veća motivacija za idiotluke. Jučer stojim na raskrsnici cijelih 10 sekundi i čekam da prođe kamion, i taman da krenem kad eto ti golfa dvice sa moje desne strane, znači on je najahao na trotoar da bi se uvalio ispred mene
Hvala Bogu pa sam ga vidjela i zakočila, ali da mi se ovo desilo kad sam tek kupila auto, udarila bih ga sigurno jer znam kakva sam prva 2-3 dana bila sa pregledom prostora.
U prosjeku troje od deset ljudi ima razumijevanja prema početnicima. Tužno fakat.
-
goran16v
#2132 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bice da nije prvog na kojeg je naletio pokusao otjerati da se uvali silu nego je par minuta cekao pogodnu zrtvu za prosipanje sile!mirzet87sa wrote:kud meni neces naletit da prosipas takvu silu, a bi ti bilo i posljedne.. ti fol pametan zaobisao cijelu kolonu jer je guzva, pa ocekujes da te neko pusti.. seljacino primitivnadadoka84 wrote:Neki dan se krecem od ciglana prema vogosci u lijevoj traci,a guzva je bila povelika, i na skretanju za stadion kosevo treba da idem desno prema breci. Idioti u desnoj traci se nabijaju jedan na drugog jer nece da puste nikoga iz lijeve trake koja se zatvara dvadesetak metara dalje.
Čekao sam par minuta i kad mi je prekipilo uz skripu guma sam otjerao jednog iz desne trake, a on se prepao i sklonio pa sam nekako prosao.
-
goran16v
#2133 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To mangupisanje pred "P: vozacem je fakat odron i karakteristicno za nas mentalitet...menuet wrote:Sve kontam da će mi pomoći slovo P, ali ovim džukcima je to izgleda još veća motivacija za idiotluke. Jučer stojim na raskrsnici cijelih 10 sekundi i čekam da prođe kamion, i taman da krenem kad eto ti golfa dvice sa moje desne strane, znači on je najahao na trotoar da bi se uvalio ispred meneHvala Bogu pa sam ga vidjela i zakočila, ali da mi se ovo desilo kad sam tek kupila auto, udarila bih ga sigurno jer znam kakva sam prva 2-3 dana bila sa pregledom prostora.
U prosjeku troje od deset ljudi ima razumijevanja prema početnicima. Tužno fakat.
Iako nisam "P" populacija uglavnom vozim auto koji nije ni momacki ni "trkacki" pa me cesto spoada ta populacija nestrpljivih "trkaca" koja, kad skonta da se namjerila na pogresnog, u pravilu ne smije pogledati u mom pravcu nego vrlo fokusirani gledaju pravu u semafor ili cackaju nesto po autu!
-
Hell.is.here
#2134 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam sta hoces da kazes, ali jest kaznjivo voziti lijevom trakom , nije za kameru, ali ako te skonta policija , kazna i to je bolje da vozis brze od dozvoljenog nego da vozis sporo u lijevoj tracigoran16v wrote:Naravno da sam skontao poentu, ali ti nisi skontao poentu da ja uprno pisem koji je od ta 2 slucaja "manje u pravu", jer ni jedna ni druga stvar nisu ispravne, s tim sto voznja 100 km/h lijevom nije kaznjiva pa je samim time i manje pogresna... Ako si uvjeren da je voznja 100km/h lijevom trakom takodjer prekrsaj probaj pored radara ili kamere lijevom proci sa 100 i sa 160 pa ce ti se samo kazati sta je prekrsaj... Drugim rjecima onaj ko vozi 130 km/h autocestom po propisima i teoretski nikog ne moze usporavati i tako da je svako koga usporava u odnsu na njega u krivu i moze u dupe da ga poljubi. Naraavno, postoji nesto sto se zove fer voznja to nema veze sa pravom zalbe...Hell.is.here wrote:
Nisi skontao poentu, kad nekog prestizes ko ide 100 na sat , sigurno ga ne prestizes sa istom brzinom , zato sluzi "brza" traka , odnosno lijeva , a kad neko ide 100 na sat samo lijevom trakom to je takodjer prekrsaj , ako si prolazio tuda , obrati paznju na znakove
Odnosi se na vozace koji voze samo lijevom trakom a ugrozavaju saobracaj time
-
goran16v
#2135 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto se same brzine tice voznja 100 km/h lijevom nije kaznjiva nije ni za muriju ji za kameru. Prije svega, ako znakom nije drugacije regulisano za svaku traku (na autocesti sa 2 trake u najboljem slucaju ce biti 80 km/h za lijevu), minimalna brzina na autocesti za sve trake je 60 km/h, a zatim zato sto autocestom prometuju kategorije vozila kojima su ogranicenja 100, 85, 80 i 60 km/h i koje zakonski ne bi imali mogucnost preticati sporije od sebe. U praksi tebi je svejedno da li sa 150 u lijevoj traci stizes autobus koji sa 100 km pretice kamion koji vozi 85 i koji je apsolutno u pravu po svakom pitanju, ili stizes penzionera koji putnickim autom gusla 100 km/h lijevom trakom.Hell.is.here wrote: Znam sta hoces da kazes, ali jest kaznjivo voziti lijevom trakom , nije za kameru, ali ako te skonta policija , kazna i to je bolje da vozis brze od dozvoljenog nego da vozis sporo u lijevoj tracii kaznjivo je i desnom ako presporo vozis na autoputu , imas zaustavnu traku ako ti auto nije uredu
-
Hell.is.here
#2136 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel ti kontas sta ja tebi pisem??goran16v wrote:Sto se same brzine tice voznja 100 km/h lijevom nije kaznjiva nije ni za muriju ji za kameru. Prije svega, ako znakom nije drugacije regulisano za svaku traku (na autocesti sa 2 trake u najboljem slucaju ce biti 80 km/h za lijevu), minimalna brzina na autocesti za sve trake je 60 km/h, a zatim zato sto autocestom prometuju kategorije vozila kojima su ogranicenja 100, 85, 80 i 60 km/h i koje zakonski ne bi imali mogucnost preticati sporije od sebe. U praksi tebi je svejedno da li sa 150 u lijevoj traci stizes autobus koji sa 100 km pretice kamion koji vozi 85 i koji je apsolutno u pravu po svakom pitanju, ili stizes penzionera koji putnickim autom gusla 100 km/h lijevom trakom.Hell.is.here wrote: Znam sta hoces da kazes, ali jest kaznjivo voziti lijevom trakom , nije za kameru, ali ako te skonta policija , kazna i to je bolje da vozis brze od dozvoljenog nego da vozis sporo u lijevoj tracii kaznjivo je i desnom ako presporo vozis na autoputu , imas zaustavnu traku ako ti auto nije uredu
Voznja samo lijevom trakom je kaznjiva jer se ugrozava saobracaj , kao sto sam ti prije napisao , kada se pretice koristi se lijeva traka i zbog tih situacija je kaznjivo da se vozi samo lijevom trakom , ako mi ne vjerujes prodji kroz madjarsku i austriju samo lijevom trako pa ces vidjeti koliko ces kazni platiti, pogotovo u austriji jer ima vise policajaca na autoputu nego u madjarskoj, a da si "vozac" znao bi to da se ne vozi lijevom trakom nego desnom ili srednjom i za sta sluzi lijeva traka . A u austriji ti je desna za kamione , ili ako neko vozi veoma sporo , srednja normala , lijeva prestizanje
-
goran16v
#2137 ?
Pod uslovom da je uspiju dokazati, naravno da je kaznjiva, a da li ti kontas sta ja tebi pisem, da je voznja preko ogranicenja koja sama po sebi ugrozava saobracaj vise kaznjiva nego voznja samo lijevom trakom i da onaj koji vozi 150 km/h lijevom trakom i koji sam krsi propise nemaa prava da se zali na druge koji krse propis i to u manjoj mjeri?Hell.is.here wrote:
Jel ti kontas sta ja tebi pisem??
Voznja samo lijevom trakom je kaznjiva jer se ugrozava saobracaj , kao sto sam ti prije napisao , kada se pretice koristi se lijeva traka i zbog tih situacija je kaznjivo da se vozi samo lijevom trakom , ako mi ne vjerujes prodji kroz madjarsku i austriju samo lijevom trako pa ces vidjeti koliko ces kazni platiti, pogotovo u austriji jer ima vise policajaca na autoputu nego u madjarskoj, a da si "vozac" znao bi to da se ne vozi lijevom trakom nego desnom ili srednjom i za sta sluzi lijeva traka . A u austriji ti je desna za kamione , ili ako neko vozi veoma sporo , srednja normala , lijeva prestizanjecitaj kad ti neko pise
Posto ja nisam "vozac" iako sam za ovih 19 god za volanom pomenutu Madjarsku i Austriju prevezao xy puta i navrtio debelo preko milion km, hvala na objasnjenu za sta sluzi lijeva traka na autocesti i za sta sluze 3 trake u Austriji, jos samo da mi objasnis za sta sluze 3 ili 4 trake u Njemackoj pa da se razilazimo!
- propalismo
#2138 Re: Одг: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da li vam se desilo da vozac ispred vas da zmigavac lijevo a skrene desno?:shock:
Poslato sa Samsung Galaxy S5 koristeci Tapatalk
-
shandrprcSA
#2139 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad u jednosmjernoj ulici iz krajnje desne skrene lijevo a da pritom mu ni na kraj pameti nije da pogleda u retrovizor i uvjeri se da li neko ide lijevom saobracajnom trakom
-
mirzet87sa
#2140 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ista ovakva situacija kao prema kino radniku iz pravca ciglane - skenderija.. svi stanemo u desnu traku da bi skrenuli prema marijin dvoru, a dodje seljacina zaleti se lijevom trakom, koja vodi prema skenderiji, zaobidje cijelu kolonu i pred sami semafor mi se krene ubacivat.. tolerisao sam prvih mjesec dana, sad vise ne jebem zivu silu da je ne znam ti ko..goran16v wrote:
Bice da nije prvog na kojeg je naletio pokusao otjerati da se uvali silu nego je par minuta cekao pogodnu zrtvu za prosipanje sile!
- MOSALJOZE
#2141 Re: Одг: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bitna je namjera,barem znaš da će skrenutipropalismo wrote:Da li vam se desilo da vozac ispred vas da zmigavac lijevo a skrene desno?:shock:
-
quarterback
#2142 Re: Одг: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni se desilo s tim da sam ja bio taj koji je to uradio, bio umoran od puta...propalismo wrote:Da li vam se desilo da vozac ispred vas da zmigavac lijevo a skrene desno?:shock:
- WildRedRose
#2143 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e taj koji ga je pustio je jos veci kreten. Da nije popustio, i da ga je ovaj udario, zna se ko bi bio kriv. normalno da se to stalno desava kad ljudi ko mulci tako pustaju. pa dajte ljudi, imajte karaktera.goran16v wrote:Bice da nije prvog na kojeg je naletio pokusao otjerati da se uvali silu nego je par minuta cekao pogodnu zrtvu za prosipanje sile!mirzet87sa wrote:kud meni neces naletit da prosipas takvu silu, a bi ti bilo i posljedne.. ti fol pametan zaobisao cijelu kolonu jer je guzva, pa ocekujes da te neko pusti.. seljacino primitivnadadoka84 wrote:Neki dan se krecem od ciglana prema vogosci u lijevoj traci,a guzva je bila povelika, i na skretanju za stadion kosevo treba da idem desno prema breci. Idioti u desnoj traci se nabijaju jedan na drugog jer nece da puste nikoga iz lijeve trake koja se zatvara dvadesetak metara dalje.
AKo ti guslas u koloni po pola sata i vise, zasto dopustiti nekome ko se pravi pametan, i ocito nas koji guslamo smatra debilima, da prodje ?
- klixoris
#2144 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ta raskrsnica zna cesto biti i uzrok "nesporazuma" jer imas ljudi koji u stvari ne namjeravaju da se uvale ovima sto cekaju u desnoj traci nego hoce da skrenu desno, prema stadionu... U tom slucaju i ima smisla propustiti covjeka ali problem je sto to nikad ne mozes skontati, ne dok ga ne pustis...WildRedRose wrote:
e taj koji ga je pustio je jos veci kreten. Da nije popustio, i da ga je ovaj udario, zna se ko bi bio kriv. normalno da se to stalno desava kad ljudi ko mulci tako pustaju. pa dajte ljudi, imajte karaktera.
AKo ti guslas u koloni po pola sata i vise, zasto dopustiti nekome ko se pravi pametan, i ocito nas koji guslamo smatra debilima, da prodje ?![]()
- WildRedRose
#2145 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako sam dobro skontala, onda bi opet trebalo da je u desnoj traci kao i ostali i ceka da dodje do dijela za skretanje ?klixoris wrote: A ta raskrsnica zna cesto biti i uzrok "nesporazuma" jer imas ljudi koji u stvari ne namjeravaju da se uvale ovima sto cekaju u desnoj traci nego hoce da skrenu desno, prema stadionu... U tom slucaju i ima smisla propustiti covjeka ali problem je sto to nikad ne mozes skontati, ne dok ga ne pustis...
mada, ja pricam generalno. Desi se da se neko predomisli, pogrijesi, pa te fino pita hoces ga pustiti, ali ovi hinjaci me zaista uvijek izbace iz cipela.
- klixoris
#2146 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako se covjek iskljucuje sa te ceste nakon nekih 100m, ne vidim onda razlog da stoji u koloni i prolazi tih 100m punih pola sata. Ako nastavlja ravno prema Vogosci, onda treba da ceka... Naravno, ja ovo govorim sa aspekta neke vozacke solidarnosti. Po propisu na papiru, treba da ceka u koloni kao i svi ostaliWildRedRose wrote:ako sam dobro skontala, onda bi opet trebalo da je u desnoj traci kao i ostali i ceka da dodje do dijela za skretanje ?klixoris wrote: A ta raskrsnica zna cesto biti i uzrok "nesporazuma" jer imas ljudi koji u stvari ne namjeravaju da se uvale ovima sto cekaju u desnoj traci nego hoce da skrenu desno, prema stadionu... U tom slucaju i ima smisla propustiti covjeka ali problem je sto to nikad ne mozes skontati, ne dok ga ne pustis...
mada, ja pricam generalno. Desi se da se neko predomisli, pogrijesi, pa te fino pita hoces ga pustiti, ali ovi hinjaci me zaista uvijek izbace iz cipela.
Ja uvijek zamolim da me se pusti (ako se desi da moram da promjenim traku iznenada) ali, kad vidim da se lik zainatio pa mi se gura u mm i zatvara me samo zato sto je vidio da sam upalio zmigavac i da hocu da se prestrojim, onda fakat idem toliko daleko da sam spreman da ga udarim... kako autom u auto tako i njegovu facu mojim stocem...
-
goran16v
#2147 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda ima smisla, ali je, ako vec svi koriste pravo nece da te propuste, prepadanje uz skripu guma i uvaljivanje na silu primitivizam i deblizam na kvadrat...klixoris wrote:A ta raskrsnica zna cesto biti i uzrok "nesporazuma" jer imas ljudi koji u stvari ne namjeravaju da se uvale ovima sto cekaju u desnoj traci nego hoce da skrenu desno, prema stadionu... U tom slucaju i ima smisla propustiti covjeka ali problem je sto to nikad ne mozes skontati, ne dok ga ne pustis...WildRedRose wrote:
e taj koji ga je pustio je jos veci kreten. Da nije popustio, i da ga je ovaj udario, zna se ko bi bio kriv. normalno da se to stalno desava kad ljudi ko mulci tako pustaju. pa dajte ljudi, imajte karaktera.
AKo ti guslas u koloni po pola sata i vise, zasto dopustiti nekome ko se pravi pametan, i ocito nas koji guslamo smatra debilima, da prodje ?![]()
Ako vec zelis lijevom proci do vrha i na vrhu skrenuti desno na stadion lagno sirenom skreni paznju vozaca i civilizovanom getikulacijom, a ne divljackim mahanjem i grimasama, mu pokazi da ti je namjera da presjeces desno i da ga molis da te propusti i u 90% slucajeva ces proci bez ikakvih problema ili ljutnje. Nije mi se jednom desilo da "osvanem" u pogresnoj traci pa da se tako vadim, ali nikad uvaljivanje, nikad sila...
- dadoka84
#2148 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
goran16v wrote:Ocigledno jesmo cim se hvalis da si pokusao biti pamentan da zaobidjes guzvu lijevom trakom, a na kraju ispao papcina i primitivac jer si na custu miru izgurao nego iz desne trake ko je gusloao u koloni. Da si meni pokusao faj fol nasilu i sa skripom guma ne da ne bi prosao nego bi dobio *urcinu da ti pamet stane i ne bi bio prvi "mangup" kome se to desilo niti to znaci da ti se nece desiti...dadoka84 wrote:Neki dan se krecem od ciglana prema vogosci u lijevoj traci,a guzva je bila povelika, i na skretanju za stadion kosevo treba da idem desno prema breci. Idioti u desnoj traci se nabijaju jedan na drugog jer nece da puste nikoga iz lijeve trake koja se zatvara dvadesetak metara dalje.
Prosao sam ispred robota na ciglanama i spustio se do zetre na semaforu i skrenuo po propisu u prvu lijevu traku, i nastavio prema vogosci do mjesta gdje je skretanje za stadion. Bila je velika guzva u obje trake i nisam se mogao prestrojiti u desnu. Gdje pise da sam pokusao zaobici cijelu kolonu??????
Last edited by dadoka84 on 28/03/2014 09:36, edited 1 time in total.
- WildRedRose
#2149 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
evo gorane, jednom i od mene imasgoran16v wrote:
Mozda ima smisla, ali je, ako vec svi koriste pravo nece da te propuste, prepadanje uz skripu guma i uvaljivanje na silu primitivizam i deblizam na kvadrat...
Ako vec zelis lijevom proci do vrha i na vrhu skrenuti desno na stadion lagno sirenom skreni paznju vozaca i civilizovanom getikulacijom, a ne divljackim mahanjem i grimasama, mu pokazi da ti je namjera da presjeces desno i da ga molis da te propusti i u 90% slucajeva ces proci bez ikakvih problema ili ljutnje. Nije mi se jednom desilo da "osvanem" u pogresnoj traci pa da se tako vadim, ali nikad uvaljivanje, nikad sila...
- dadoka84
#2150 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izgubio sam zivce, i zato sam tako reagovao, jer se debil namjerno nabija na karambolku i nece nikoga da propusti. Ja sam pokazivao da treba da idem desno ali nista. Inace ne reagujem tako ali...