Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Eborg
#2126 Re: Zeničani
Postoji li u Zenici postrojenje za preradu kanalizacionih voda ili mi to, kao i Mittalovci, samo roknemo u Bosnu?
-
kakavdanakneiskustvu
#2127 Re: Zeničani
je li dobio ko prek. nalog zbog skretanja prema lukovom polju preko pune linije tamo kod garnizona?
-
Mustang1
#2128 Re: Zeničani
Ovaj put je pobjediokakavdanakneiskustvu wrote:http://www.zenicablog.com/zenica/biznis ... do-2h.html
-
Eborg
#2129 Re: Zeničani
Pa da ovi sa teravije imaju gdje kahvu popiti. 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2130 Re: Zeničani
Shooo...nisu valjda postavili kamerekakavdanakneiskustvu wrote:je li dobio ko prek. nalog zbog skretanja prema lukovom polju preko pune linije tamo kod garnizona?
http://www.zenicablog.com/zenica/biznis ... enici.html
-
kakavdanakneiskustvu
#2131 Re: Zeničani
Bobi wrote:Shooo...nisu valjda postavili kamerekakavdanakneiskustvu wrote:je li dobio ko prek. nalog zbog skretanja prema lukovom polju preko pune linije tamo kod garnizona??
http://www.zenicablog.com/zenica/biznis ... enici.html
pa puna linija,vjerovatno nekad i patrola policije tu bude
- kamen spoticanja
#2132 Re: Zeničani
Da imas kafanu koja vazdan zjapi prazna citav mjesec a za koju.moras platit drzavnu otimačinu odmah bi ti bilo jasno cemuSwatkiMawi13 wrote:Ovaj put je pobjediokakavdanakneiskustvu wrote:http://www.zenicablog.com/zenica/biznis ... do-2h.htmlEvo 10 minuta kontam i ne mogu skontati cemu ovo
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2133 Re: Zeničani
A to, nisam vidio jos ni jednom patrolu a prosao sam samo jednom
i tada u retrovizoru ugledah prvo auto iza mene kako skrenu preko dvije pune tako da ... 
-
kakavdanakneiskustvu
#2134 Re: Zeničani
Bobi wrote:A to, nisam vidio jos ni jednom patrolu a prosao sam samo jednomi tada u retrovizoru ugledah prvo auto iza mene kako skrenu preko dvije pune tako da ...
ja otišao do kružnog
- ExNihilo
#2135 Re: Zeničani
Pravo je zanimljivo koliko je "kafanski lobi" jak u Zenici.
Najprije uspješno isposluju ukidanje zajedničkog gledanja utakmica reprezentacije (tobože zbog javne sigurnosti, a gledalo se godinama prije
), a sada i ovu odluka da se štagod ušićari i preko ramazana. Baš me zanima s kojim vlasnikom/vlasnicima objekata je to Huske u talu 
Najprije uspješno isposluju ukidanje zajedničkog gledanja utakmica reprezentacije (tobože zbog javne sigurnosti, a gledalo se godinama prije
-
Mustang1
#2136 Re: Zeničani
I fakat neko misli da ce ta obavijest doprinjeti necemu ? Ko je htio mogao je i prije sjesti na kafu u 11-12 navece samo sto nikada nikog nije bilo .. Znao sam ja sjesti u 11 u staroj carsiji nigdje zive duse .. I preko ramazana i mimo ramazana .. Carsija je prazna poslije 10 sati izlaznim danom (subotom) .. A sad odjednom treba da rade do 2 kafici kao bit ce raje 
Last edited by Mustang1 on 15/07/2013 22:02, edited 1 time in total.
-
belfy
#2137 Re: Zeničani
treba provjeriti moze li se u tim kafanama i hladna piva dobit'. mozda smo i na dobitku u ovo ljetne dane. 
-
Mustang1
#2138 Re: Zeničani
Pa vjerovatno da moze
Jel ovo sad kao naredba za sve kafane u gradu da moraju raditi do 02 ili samo ko hoce ? 
-
kakavdanakneiskustvu
#2139 Re: Zeničani
belfy wrote:treba provjeriti moze li se u tim kafanama i hladna piva dobit'. mozda smo i na dobitku u ovo ljetne dane.
čudo nije donesena i odluka o zabrani točenja alkohola za vrijeme ramazana
-
belfy
#2140 Re: Zeničani
upravo taj dio mi se svidja, a dok se oni skontaju ima se vremena i za iskoristiti. 
- kamen spoticanja
#2141 Re: Zeničani
A zasto bi tako nešto uradili?kakavdanakneiskustvu wrote:belfy wrote:treba provjeriti moze li se u tim kafanama i hladna piva dobit'. mozda smo i na dobitku u ovo ljetne dane.
- kamen spoticanja
#2142 Re: Zeničani
A to bi kao trebao biti husin problem...vazno da im je zakonski okvir prilagodjen a sad skupljaj mušterije kako umijesSwatkiMawi13 wrote:I fakat neko misli da ce ta obavijest doprinjeti necemu ? Ko je htio mogao je i prije sjesti na kafu u 11-12 navece samo sto nikada nikog nije bilo .. Znao sam ja sjesti u 11 u staroj carsiji nigdje zive duse .. I preko ramazana i mimo ramazana .. Carsija je prazna poslije 10 sati izlaznim danom (subotom) .. A sad odjednom treba da rade do 2 kafici kao bit ce raje
-
Mustang1
#2143 Re: Zeničani
Pa ne kontam cemu ta odluka uopste .. Gluplju odluku nisam odavno cuo
Da mi nije mrsko sad bih otisao do grada da vidim ima li igdje zive duse
Znam da u onim kaficima poslije teravije (prije par godina) bude uglavnom starijih ljudi na kafi .. Ali oni budu pola sata i kuca 
- samo_ti
#2144 Re: Zeničani
Poslije teravije bude raje u Staroj carsiji
Kome je do alkohola, naci ce i za sebe kakvu kafanu i to je to.
Ne znam gdje je problem !?
Valjda postalo vise normalno da se sve komentarise, podsmjehuje ili sta vec. Vazno je samo stvoriti kakvu diskusiju pa kako god.
Kome je do alkohola, naci ce i za sebe kakvu kafanu i to je to.
Ne znam gdje je problem !?
-
Eborg
#2145 Re: Zeničani
Pa nije li u Opcini Novo Sarajevo donesena takva idiotska odluka?kamen spoticanja wrote:A zasto bi tako nešto uradili?kakavdanakneiskustvu wrote:belfy wrote:treba provjeriti moze li se u tim kafanama i hladna piva dobit'. mozda smo i na dobitku u ovo ljetne dane.
-
kakavdanakneiskustvu
#2146 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:A zasto bi tako nešto uradili?kakavdanakneiskustvu wrote:belfy wrote:treba provjeriti moze li se u tim kafanama i hladna piva dobit'. mozda smo i na dobitku u ovo ljetne dane.
ne znam,možda zato što im smeta točenje alkohola za vrijeme ramazana,možda
-
kakavdanakneiskustvu
#2147 Re: Zeničani
Pa nije li u Opcini Novo Sarajevo donesena takva idiotska odluka?[/quote]kamen spoticanja wrote:A zasto bi tako nešto uradili?kakavdanakneiskustvu wrote:belfy wrote:treba provjeriti moze li se u tim kafanama i hladna piva dobit'. mozda smo i na dobitku u ovo ljetne dane.
općina stari grad,ne novo sarajevo
-
veliki_ah
#2148 Re: Zeničani
Al ne mogu ovih teheranskih stvari u Zenici. I bas nas polako pretvaraju u taj grad..
Od gradnje onog rugla u skolskom dvoristu u radakovu, preko jos nekoliko slicnih "investicija", iftara na glavnom gradskom trgu, podrske erdoganu i kojekakvih seljackih manifestacija, evo sada i ovo..
Bas me zanima hoce li se to ispostovati za sve kafice ili samo za red kafica i bas me zanima hoce li i sada policija u 11:25 doci kod bate ili u bonapartu dole..
Ocito je da se ovakva odluka moze donijeti kad se hoce, ali se ne moze donijeti jednom godisnje kada imamo studentski festival, da kafici rade makar malo duze da se omladina opusti, kada igra reprezentacija i dodje 20.000 ljudi u zenicu da ostave para, a nama se kafici zatvaraju u 11..
Sramota je da u ljetnim danima samo 2 objekta u zenici rade iza 12, a to su ten i sve popularniji in-style.. Upravo taj objekat pokazuje da mladim ljudima itekako fali objekat da se ostane duze vani, pa pristaju i na taj poganluk..
Od gradnje onog rugla u skolskom dvoristu u radakovu, preko jos nekoliko slicnih "investicija", iftara na glavnom gradskom trgu, podrske erdoganu i kojekakvih seljackih manifestacija, evo sada i ovo..
Bas me zanima hoce li se to ispostovati za sve kafice ili samo za red kafica i bas me zanima hoce li i sada policija u 11:25 doci kod bate ili u bonapartu dole..
Ocito je da se ovakva odluka moze donijeti kad se hoce, ali se ne moze donijeti jednom godisnje kada imamo studentski festival, da kafici rade makar malo duze da se omladina opusti, kada igra reprezentacija i dodje 20.000 ljudi u zenicu da ostave para, a nama se kafici zatvaraju u 11..
Sramota je da u ljetnim danima samo 2 objekta u zenici rade iza 12, a to su ten i sve popularniji in-style.. Upravo taj objekat pokazuje da mladim ljudima itekako fali objekat da se ostane duze vani, pa pristaju i na taj poganluk..
-
Mustang1
#2149 Re: Zeničani
Bio sam jednom u tom in-stylu ... Odnosno domu rudara
Otisao upravo zbog nedostatka mjesta za izlazak.. Izasao u pola 12 to bio jedini izbor
I tamo cu opet otici jedino ako budem htio da se napijem i nikako vise
Posto je bas ono prava birtija samo sa malo vecim prostorom
Ko hoce sok da pije nek ne ide tamo 
- kamen spoticanja
#2150 Re: Zeničani
Zato sto bez te odluke dodju drzavni reketasi u vidu inspekcije i oderu ti kozu s ledja jer radisSwatkiMawi13 wrote:Pa ne kontam cemu ta odluka uopste .. Gluplju odluku nisam odavno cuoDa mi nije mrsko sad bih otisao do grada da vidim ima li igdje zive duse
Znam da u onim kaficima poslije teravije (prije par godina) bude uglavnom starijih ljudi na kafi .. Ali oni budu pola sata i kuca