sjajno razmisljanje. po tvom ja trebam uci na trening gdje imaju zene od 40 godina i djeca od 15 godina i reci "ma udrite sve redom,usta im razvalite ba i boli vas racku za murijom" i jos ako bi se ja zadesio ili neko od raje mi treba da izgubimo licencu koja nije 2KM i ne dobija se tek tako radi idiota i zato sto imam muda? neka hvala drug, ja nisam nasao 360KM na ulici pa da placam polaganja kao da hljeb kupujem i ne baca mi se nesto pola godine treniranja po 8-10h sedmicno cisto da bi imao mudainsomnia78 wrote:Joj koliko ti imas godina sa takvim razmisljanjem? Ako imas muda za tako nesto to ces i uraditi a neces hodati po forumu i traziti opravdanje. Kakva ba policija i tuzilastvo.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- cappy_tempo
#2126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
Gray
#2127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
kokuz_sa wrote:sudija, tuzitelj, porota, vjestakquasar wrote:Sta znaci za stepenicu veca?
On me napadne, a ja mu slomim ruku?
On izvuce noz, ja ga upucam u koljeno?
Ko to procjenjuje?
fazon je u tome da npr on te napadne sakama ti u njega pucas ili ga zbodes nozem..to vec nije nuzna odbrana..
ako je npr lik od tebe veci za glavu i tezi 40kg (bilder neki) i krene te mlatit sakama..ti uzmes palicu..opalis ga jednom i on padne..to se moze voditi kao nuzna odbrana sa stepenicom vise..ali ako ga udaris jos jednom dok je on tako u stanju da se ne moze braniti onda je to prekoracenje nuzne odbrane
Dobro, nije to egzaktna nauka, zavisi od situacije. I ne mora srazmjernost biti samo u korištenju istog oružja. Npr da te krene napadati šakama neki ogroman bilder vjerujem da bi se i upotreba pištolja, npr. pucanje u nogu, tolerisalo, slično kao i kod napada nožem, gdje bi, ako npr on trči prema tebi sa nožem sa namjerom da te izbode vjerovatno se i tolerisalo pucanje u tijelo i sl.
Nije situacija baš takva da ne smiješ ništa uraditi kako se često prikazuje na forumu.
Ali je druga stvar ako stoji napadač deset metara od tebe nenaoružan a ti saspeš cijeli šanžer u njega.
- _turpija_
#2128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma daj: Evo ti primjer nase policije, i tuzilastva: Prvi moj komsija inace s papirom sizofrenicar, i malo malo neki problem napravi, komsiluk zovne policiju, i policija dodje, obidje ga i ode, i jednom prilikom dok je moj muz izlazio iz kuce ovaj "plahi" komsija krenuo s nozem na njega, i zakacio mu ruku, i moj muz ga odgurnuo i udario ga. Izasao ispred ulaza i zvao policiju, dodje policija, i kaze: "STO GA IKAKO GLEDAS ZNAS DA NIJE NORMALAN, BUDITE TIHI KAD SILAZITE NIZ STEPENICE DA GA NE UZNEMIRAVATE". i kulturno otisli. Tek onda mi smo u hitnu otisli da se vidi rana, i podigli prijavu protiv njega.... procedura koja traje i traje.... Jer njemu niko nista ne moze, jer je lud, da nije strpali bi ga u zatvor, a ovako nista...kokuz_sa wrote:sudija, tuzitelj, porota, vjestakquasar wrote:Sta znaci za stepenicu veca?
Ko to procjenjuje?
fazon je u tome da npr on te napadne sakama ti u njega pucas ili ga zbodes nozem..to vec nije nuzna odbrana..
ako je npr lik od tebe veci za glavu i tezi 40kg (bilder neki) i krene te mlatit sakama..ti uzmes palicu..opalis ga jednom i on padne..to se moze voditi kao nuzna odbrana sa stepenicom vise..ali ako ga udaris jos jednom dok je on tako u stanju da se ne moze braniti onda je to prekoracenje nuzne odbrane
- kokuz_sa
#2129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jednoje zakon a drugo je praksa..to trebas odvojiti.._turpija_ wrote:Ma daj: Evo ti primjer nase policije, i tuzilastva: Prvi moj komsija inace s papirom sizofrenicar, i malo malo neki problem napravi, komsiluk zovne policiju, i policija dodje, obidje ga i ode, i jednom prilikom dok je moj muz izlazio iz kuce ovaj "plahi" komsija krenuo s nozem na njega, i zakacio mu ruku, i moj muz ga odgurnuo i udario ga. Izasao ispred ulaza i zvao policiju, dodje policija, i kaze: "STO GA IKAKO GLEDAS ZNAS DA NIJE NORMALAN, BUDITE TIHI KAD SILAZITE NIZ STEPENICE DA GA NE UZNEMIRAVATE". i kulturno otisli. Tek onda mi smo u hitnu otisli da se vidi rana, i podigli prijavu protiv njega.... procedura koja traje i traje.... Jer njemu niko nista ne moze, jer je lud, da nije strpali bi ga u zatvor, a ovako nista...kokuz_sa wrote:sudija, tuzitelj, porota, vjestakquasar wrote:Sta znaci za stepenicu veca?
Ko to procjenjuje?
kad je policija dosla trebali ste traziti da protiv njega bude podignuta istraga tj da trazite da se uhapsi na osnovu napada..i to je to..znaci podizanje prijave se vrsi na licu mjesta..da se sastavi zapisnik i sve..
jel koliko god plicija radila svoj posao zna biti i tih policajaca koji ce tako kazati jer im se u 90% slucajeva mrsko bakcat sa papirologijom
-
shin
#2130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
I ja imam komsiju sizofrenicara, neki dan naletio na mene sarafcigerom, jebena situacija._turpija_ wrote:
Ma daj: Evo ti primjer nase policije, i tuzilastva: Prvi moj komsija inace s papirom sizofrenicar, i malo malo neki problem napravi, komsiluk zovne policiju, i policija dodje, obidje ga i ode, i jednom prilikom dok je moj muz izlazio iz kuce ovaj "plahi" komsija krenuo s nozem na njega, i zakacio mu ruku, i moj muz ga odgurnuo i udario ga. Izasao ispred ulaza i zvao policiju, dodje policija, i kaze: "STO GA IKAKO GLEDAS ZNAS DA NIJE NORMALAN, BUDITE TIHI KAD SILAZITE NIZ STEPENICE DA GA NE UZNEMIRAVATE". i kulturno otisli. Tek onda mi smo u hitnu otisli da se vidi rana, i podigli prijavu protiv njega.... procedura koja traje i traje.... Jer njemu niko nista ne moze, jer je lud, da nije strpali bi ga u zatvor, a ovako nista...
- madner
#2131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da ga je muz tada rokno ne bi mu nista bilo. Samoodbrana i ugrozen zivot._turpija_ wrote:Ma daj: Evo ti primjer nase policije, i tuzilastva: Prvi moj komsija inace s papirom sizofrenicar, i malo malo neki problem napravi, komsiluk zovne policiju, i policija dodje, obidje ga i ode, i jednom prilikom dok je moj muz izlazio iz kuce ovaj "plahi" komsija krenuo s nozem na njega, i zakacio mu ruku, i moj muz ga odgurnuo i udario ga. Izasao ispred ulaza i zvao policiju, dodje policija, i kaze: "STO GA IKAKO GLEDAS ZNAS DA NIJE NORMALAN, BUDITE TIHI KAD SILAZITE NIZ STEPENICE DA GA NE UZNEMIRAVATE". i kulturno otisli. Tek onda mi smo u hitnu otisli da se vidi rana, i podigli prijavu protiv njega.... procedura koja traje i traje.... Jer njemu niko nista ne moze, jer je lud, da nije strpali bi ga u zatvor, a ovako nista...kokuz_sa wrote:sudija, tuzitelj, porota, vjestakquasar wrote:Sta znaci za stepenicu veca?
Ko to procjenjuje?
- _turpija_
#2132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jednoje zakon a drugo je praksa..to trebas odvojiti..kokuz_sa wrote:
Ma daj: Evo ti primjer nase policije, i tuzilastva: Prvi moj komsija inace s papirom sizofrenicar, i malo malo neki problem napravi, komsiluk zovne policiju, i policija dodje, obidje ga i ode, i jednom prilikom dok je moj muz izlazio iz kuce ovaj "plahi" komsija krenuo s nozem na njega, i zakacio mu ruku, i moj muz ga odgurnuo i udario ga. Izasao ispred ulaza i zvao policiju, dodje policija, i kaze: "STO GA IKAKO GLEDAS ZNAS DA NIJE NORMALAN, BUDITE TIHI KAD SILAZITE NIZ STEPENICE DA GA NE UZNEMIRAVATE". i kulturno otisli. Tek onda mi smo u hitnu otisli da se vidi rana, i podigli prijavu protiv njega.... procedura koja traje i traje.... Jer njemu niko nista ne moze, jer je lud, da nije strpali bi ga u zatvor, a ovako nista...
kad je policija dosla trebali ste traziti da protiv njega bude podignuta istraga tj da trazite da se uhapsi na osnovu napada..i to je to..znaci podizanje prijave se vrsi na licu mjesta..da se sastavi zapisnik i sve..
jel koliko god plicija radila svoj posao zna biti i tih policajaca koji ce tako kazati jer im se u 90% slucajeva mrsko bakcat sa papirologijom[/quote]
E jbg. nismo svi upoznati kako treba policajac raditi, i nisam znala da ih treba vuci za rukav da oni rade svoj posao.
U normalnoj drzavi kakva nije nasa, ocekivat je da me policija zastiti, a ne da strahujem iza kakvog ce me coska kakva budala napasti.
Ja sam ti samo dala primjer koji si ti objasnjavao forumasu iznad, kako to ide. Tako je to u nasoj divnoj BiH
- _turpija_
#2133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
]
Klinac nebi, bilo bi sta si ga dirao, on je bolestan
madner wrote:
Da ga je muz tada rokno ne bi mu nista bilo. Samoodbrana i ugrozen zivot.
- kokuz_sa
- _turpija_
#2135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Vjerovatno su ljudi ruzno pogledali cuke... Nisu oni to namjerno

- madner
#2136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne, kada te neko napadne sa nozem imas pravo da upotrijebis silu._turpija_ wrote:]madner wrote:
Da ga je muz tada rokno ne bi mu nista bilo. Samoodbrana i ugrozen zivot.
- quasar
#2137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ovi sto se motaju oko Konzuma u Gradacackoj jesu vrlo nasrtljivi, bar na aute, ali imam dojam kao da se ponasaju zastitnicki prema djeci koja su sa njima. Neki dan mi je jedan prerijecio prolaz i nece da se makne, medjutim kad sam izasao iz auta odmah su pobjegli. Nije da sam neki heroj, ali ne bojim se pasa, a tumacim njihovo ponasanje na gore opisani nacin.
- _turpija_
#2138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jesi li ti procitao sta sam ja napisala, nas je policija napala, sto smo ih zvali, ne treba sizofrenicara uznemiravati. I svaki put kad ih zovemo, frka na nas, mene mog muza i ostali komsiluk, sto ih zovemo... da budemo mi mirni...madner wrote: Ne, kada te neko napadne sa nozem imas pravo da upotrijebis silu.
- quasar
#2139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Znam covjeka koji je imao isti problem i na kraju je prodao stan i kupio drugi na lokaciji gdje je prvo propitao sav komsiluk._turpija_ wrote:Jesi li ti procitao sta sam ja napisala, nas je policija napala, sto smo ih zvali, ne treba sizofrenicara uznemiravati. I svaki put kad ih zovemo, frka na nas, mene mog muza i ostali komsiluk, sto ih zovemo... da budemo mi mirni...madner wrote: Ne, kada te neko napadne sa nozem imas pravo da upotrijebis silu.![]()
Sta bi tek tad bilo da ga ko ubije, bilo bi ko za ove cuke, ni krive ni duze narod ih ubija... Isto bi bilo, jer zaBoga on je bolastan!
- madner
#2140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jesi li ti procitala sta sam ja napisao? Koji dio ti nije bio jasan?_turpija_ wrote:Jesi li ti procitao sta sam ja napisala, nas je policija napala, sto smo ih zvali, ne treba sizofrenicara uznemiravati. I svaki put kad ih zovemo, frka na nas, mene mog muza i ostali komsiluk, sto ih zovemo... da budemo mi mirni...madner wrote: Ne, kada te neko napadne sa nozem imas pravo da upotrijebis silu.![]()
Sta bi tek tad bilo da ga ko ubije, bilo bi ko za ove cuke, ni krive ni duze narod ih ubija... Isto bi bilo, jer zaBoga on je bolastan!
Nije ni cudo da imate problema sa takvim nacinom komunikacije, nije do to policije.
- _turpija_
#2141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jes, garant, ako sam ja muhanata i smetam policiji, pa ne moze citav komsiluk biti takav. Ja ti kazem da sve u svemu na bilo sta ne moze se racunati na nasu policiju. Mozes sam rijesavati probleme sa bolesnicima, i nadati se da te nece zaklati ko ova divna dama Dana.madner wrote:Jesi li ti procitala sta sam ja napisao? Koji dio ti nije bio jasan?_turpija_ wrote:Jesi li ti procitao sta sam ja napisala, nas je policija napala, sto smo ih zvali, ne treba sizofrenicara uznemiravati. I svaki put kad ih zovemo, frka na nas, mene mog muza i ostali komsiluk, sto ih zovemo... da budemo mi mirni...madner wrote: Ne, kada te neko napadne sa nozem imas pravo da upotrijebis silu.![]()
Nije ni cudo da imate problema sa takvim nacinom komunikacije, nije do to policije.
- madner
#2142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Dobro i ja ti kazem da je to suplja i da je do tebe.
-
memx
#2143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Bezveze vam je ta priča. Hajmo malo ON topic.
Prije 45 minuta je komad leda udario djevojku u glavu u ulici Koševo. Pala je kao pokošena. Krvavu su je unijeli u taxi i odvukli u bolnicu.
Pazite se ljudi kada idete ulicom. Bolje ići uz sam zid zgrade ili sredinom ulice. Naravno pazite na automobile.
Prije 45 minuta je komad leda udario djevojku u glavu u ulici Koševo. Pala je kao pokošena. Krvavu su je unijeli u taxi i odvukli u bolnicu.
Pazite se ljudi kada idete ulicom. Bolje ići uz sam zid zgrade ili sredinom ulice. Naravno pazite na automobile.
-
maximilijana
#2144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
memx wrote:Bezveze vam je ta priča. Hajmo malo ON topic.
kako nasi ludjaci voze nekoga ce i pregaziti..ja ne mogu shvatiti da nemaju obzira..isto ko da nemaju oni clanove porodice koji pjesace
zao mi djevojke ... nema nigdje na netu informacija..
- plejka2
#2145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
koja je to stoka kad nije u stanju ocistit nakon toliko dana i upozorenja....
-
klixober
#2146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Dana je bila veoma politički aktivna, preporučujem novinarima da malo taj segment istraže umjesto što peglaju seksualnim sklonostima koje se nikoga ne bi trebale ticati.
- kamen spoticanja
#2147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
zivo me zanima ciji je jugend ona bila?komeba wrote:Dana je bila veoma politički aktivna, preporučujem novinarima da malo taj segment istraže umjesto što peglaju seksualnim sklonostima koje se nikoga ne bi trebale ticati.
-
klixober
#2148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Znam sam čiji je antijugend.kamen spoticanja wrote:zivo me zanima ciji je jugend ona bila?komeba wrote:Dana je bila veoma politički aktivna, preporučujem novinarima da malo taj segment istraže umjesto što peglaju seksualnim sklonostima koje se nikoga ne bi trebale ticati.
- cigara
#2149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ljudi, fino kupite teleskopsku palicu (30-50KM), moze stati u tasnu/torbu/veci dzepquasar wrote:Ovi sto se motaju oko Konzuma u Gradacackoj jesu vrlo nasrtljivi, bar na aute, ali imam dojam kao da se ponasaju zastitnicki prema djeci koja su sa njima. Neki dan mi je jedan prerijecio prolaz i nece da se makne, medjutim kad sam izasao iz auta odmah su pobjegli. Nije da sam neki heroj, ali ne bojim se pasa, a tumacim njihovo ponasanje na gore opisani nacin.
kad naleti dzukela izvuces je i posred tintare, pobjeci ce i on i ostatak copora
jebo zajebanciju i fine cuke
- zli_hordas
#2150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
bolje kakvu letvu sa sobom nosat