Eto neka je tebi lakše....crysis wrote:ako nekuca pomenuta slova ispade odma da je dijasporac, eto ni ja nekucam ta slova( nekako mi lakse) a zivim u starom gradu u mostaru.Lincoln-Burrows wrote:Čuj sa Rondoa, a putem iz Švecke se pogubilo čžšćđHeartbeats wrote:Nije bas kao Milanovic obilazio paljevine ali ni takve posjete nisu iskljucene. Po nekoj hercegbosankoj analogiji, covjek ima pravo zar ne?
http://www.jutarnji.hr/udar-madarskog-p ... e-/1190661
Hafise, kani se ti treceg entiteta da vas opet glava ne zaboli. Niste u ratu pedlja uzeli, pa nece vala ni u miru i ovo ti ja sa Rondoa porucujem,a ne neko preko Bulevara..a vratilo se raje barem do Strelcevine. Nek i sveuciklista i HNK pa i tog nesretnog Zrinjskog ali zaboravi na stolni grad jer dominacije NEMA!!!
logika nidje veze.
Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
- Lincoln-Burrows
#2126 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#2127 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
nemoras odma tersat.
- Havatar
#2128 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
A kad sam him prije nekoliko pominjao da Madzari imaju pretenzije na teritorije u Hrvatskoj i da u slucaju regionalnog rata u kom bi se pojedine zemlje udruzile da podijele Bosnu ni Bosnjaci ne bih bili bez prijatelja onda su to odbacivali kao nemoguceHeartbeats wrote:Nije bas kao Milanovic obilazio paljevine ali ni takve posjete nisu iskljucene. Po nekoj hercegbosankoj analogiji, covjek ima pravo zar ne?
Hafise, kani se ti treceg entiteta da vas opet glava ne zaboli. Niste u ratu pedlja uzeli, pa nece vala ni u miru i ovo ti ja sa Rondoa porucujem,a ne neko preko Bulevara..a vratilo se raje barem do Strelcevine. Nek i sveuciklista i HNK pa i tog nesretnog Zrinjskog ali zaboravi na stolni grad jer dominacije NEMA!!!
-
Hafis
#2129 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Mađari i Bošnjaci?
Kao da si rekao nokat i meso. To je prijateljstvo iskovano još od doba Matije Korvina, Székelya, Stražemanskog, Tahija, Keglevića i drugih banova Jajčke banovine, koja se opirala Turcima 60 godina nakon pada Bosne.
Kao da si rekao nokat i meso. To je prijateljstvo iskovano još od doba Matije Korvina, Székelya, Stražemanskog, Tahija, Keglevića i drugih banova Jajčke banovine, koja se opirala Turcima 60 godina nakon pada Bosne.
-
Heartbeats
#2130 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Kakanjac, hajde malo u skokovima! Niti su u iz Mostara, niti su u Mostaru. Iskreno žao mi je izbjeglica iz srednje Bosne sto su morale da zavrse u tu. Hercegovina je drugi mentalitet, drugi humor, drugi nacin zivljenja, trebat ce tu par generacija adaptacije u mentalitet.Lincoln-Burrows wrote:Čuj sa Rondoa, a putem iz Švecke se pogubilo čžšćđHeartbeats wrote:Nije bas kao Milanovic obilazio paljevine ali ni takve posjete nisu iskljucene. Po nekoj hercegbosankoj analogiji, covjek ima pravo zar ne?
Sto se tice ĆČŠĐŽ, pogledaj IP adresu pa onda sudi gdje je ko..doduse ova danjasnja je banjalucka, jer sam na putu cesto...prekosutra cu sa Sirokog da ti se javim, posao i kapital ne pita ni za ime ni za prezime aboga mi ni za entitet ni drzave..Uglčavnom zalim te i nadam se da cete jednog dana naci srecu pod suncem,a li molim te nepetljaj se u mostarske stvari jer nemas "ni legaliteta ni legitimiteta"
-
Heartbeats
#2131 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Znas, sta mozda se i vidjamo svake nedelje na kafi tu negdje u komsiliku a da ne znamo..uglavnom blizi si.Hafis wrote:Gdje sam ja to spomenuo dominaciju?Heartbeats wrote:Nije bas kao Milanovic obilazio paljevine ali ni takve posjete nisu iskljucene. Po nekoj hercegbosankoj analogiji, covjek ima pravo zar ne?
Zadnje što sam rekao o Mostaru je da je u Domu naroda PS prošao prijedlog koji Mostar tretira kao jednu izbornu jedinicu.
Taj zakon, sudeći po najavama vjerojatno neće dobiti podršku bošnjačkih zastupnika u zastupničkom domu PS i vjerojatno da od toga neće biti ništa barem idućih dvije godine, kada će se ponovo zakuhavati situacija pred lokalne izbore.
P.S.
Čuj s Rondoa? I ja sam.
Jesi li iz Liska ulice ili Drapštinove? Ili baš s Rondoa...gdje su Mujići, Vlahe, Topići, Miletići...Baroti?
Znas sta majstore, ovako iskreno, ja uopste ne mislim da si ti los ni da si ovakak kakav te neki pokusavaju predstaviti, nego se upalis ko kutnjak kad te bosancerosi pocnu handriti.
Pogledaj sta sam ranije napisao na temu statusa grada:Nemam apsolutno nista protiv da Mostar bude uredjen kao jedna izborna jedinica jer na lokalnopolitickom nivou nacionalana preseravanja ne piju vode..cak sta vise bi volio da bude tako pa kada narod bude vidio da ovi samo seru, (a vise nece biti nacionalnih sranja da se na to vade) e onda ce ih i smjeniti..
Ja sam ti ono sto se kaze dijete mjesanog braka i muka mi je od svega a i ja se upalim kad vidim da neko pocen da svojata eksluzivna prava jednog naroda na grad, drzavu..Vjeruj da reagujem svaki put kad bosnjaci pocnu da se deklarisu kao temeljni narod i pocvraca mi se i na reisa i na alijinu politiku i mislim da su su unazadili ovu drzavi jedno 200 godina. Turcima se svako malo majke sjetim kad pocnu da kenjaju oko BiH jer su bili niko drugi nego okupatori i uvijek tvrdim da su bosnjama turci isto sto i srbima rusi tj nista osim suplja prica ne nekom nacionalno vjerskom romantizmu.
O vehabijama i novim muslimanima mislim da su na evolucijskoj ljestvici ispod zohara i smatram da je Alija kriv za njihov uvoz u BiH. Bosnjama treba biti jasno da su vehabosi ko i cigare - cejfe ih ali ama bas nikakve fajde od njih, dok se u kancerogeno tkivo ne pretvori. Negdje vec i jeste (Mevlid i Topalovic u Konjicu napr.) sada lupam na sve strane. Ugalvnom muka mi je od tih dominacija i pretenzija kad mostar pocnu svojati Hrvati, kad Bosnje pocnu pricati o Sarajevu, ali mi je jednako drago kad se dzamija obnovila na Balnovcu kao i kad se crkava napravila na Alisapsinom u Sarajevu. Zena mi je sarajka, po ocu katolkinja po majci musklimanka. Otac joj je 93 poginuo u ABiH i od tada je moja supruga imala problema, kad bi sva djeca dobijala cokoladici u haustoru, za nju nije bilo jer nije imala adekvatno ime za novobosnjacke politicke komesare...ovo tek toliko da znas stamislim o bosnjackim politicarima koji polako poprimaju izraelski sindroma kako ja to zovem. Ako je neko napravio genocid nad tobom, niko ti ne daje prave da ti psoten svijet i mozaj handris, kontas
I ona i ja smo ponosni OSTALI ali smo politicki bosanci i hercegovci, volimo ovu zemlju i nedamo nikome da ima vise prava na nju jer seove ovako ili onako..Ali ako si covjek, ne motze ostati imuna na zlo sto se desilo u Srebrenici, Vukovaru, Uzdolu, Ahmicioma, Grabovici, Mostaru, Sarajevu..Mislim da mi u ovom djelu sto se zove FBiH i mozemo biti embrion nekih promjena jer u RS-u (cestio sam tu s poslom) tesko..tamo je mentalna izolacija ucinila svoje, ako i mitologija. ali ni tu ne treba dok braca srbi sami ne kazu, nije ovo u redu..ne znam, nemaselameta dok se mi ne dogovorimo, ali prvo kao ljudi a tek onda kao neki pripadnici plemena..
-
Hafis
#2132 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa dobro. Otprilike im znam diskurs i krajnje intelektualne domete i manje-više dobro se nosim s većinom. Ne umaram se baš odviše, što kažu samo opušteno. A ove stvarno primitivnije i već znaš na što mislim - ''klasične'' slučajeve, stavim na ignore i stvar fercera. Mogu samo misliti na šta liče uživo."Heartbeats"
Znas, sta mozda se i vidjamo svake nedelje na kafi tu negdje u komsiliku a da ne znamo..uglavnom blizi si.
Znas sta majstore, ovako iskreno, ja uopste ne mislim da si ti los ni da si ovakak kakav te neki pokusavaju predstaviti, nego se upalis ko kutnjak kad te bosancerosi pocnu handriti.
Vidiš, moji su jako dugo u Mostaru, generacijama, tako da ti i ja po tom pitanju malčice hramam, to jest nisam baš potpuno etnički ''čist'', iliti po novom homogen. Jednostavno, hebeš Mostarca ako nema u sebi nečijeg ''drugog'', barem malčice. Ali hajd' ti to objasni ovim likovima ovdje.Pogledaj sta sam ranije napisao na temu statusa grada:Nemam apsolutno nista protiv da Mostar bude uredjen kao jedna izborna jedinica jer na lokalnopolitickom nivou nacionalana preseravanja ne piju vode..cak sta vise bi volio da bude tako pa kada narod bude vidio da ovi samo seru, (a vise nece biti nacionalnih sranja da se na to vade) e onda ce ih i smjeniti..
Ja sam ti ono sto se kaze dijete mjesanog braka i muka mi je od svega a i ja se upalim kad vidim da neko pocen da svojata eksluzivna prava jednog naroda na grad, drzavu..
Last edited by Hafis on 13/05/2014 10:40, edited 1 time in total.
-
Itakoto
#2133 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Fino ti to slozi. Zaboravio si ti njemu napisati kako mi "Muslimani" pijemo alkohol, jedemo svinjetinu, nemamo nista zajednicko sa Turcima, vehabijama itd... Mozda je Hafis zaboravio s kim ima posla?Heartbeats wrote:Znas, sta mozda se i vidjamo svake nedelje na kafi tu negdje u komsiliku a da ne znamo..uglavnom blizi si.Hafis wrote:Gdje sam ja to spomenuo dominaciju?Heartbeats wrote:Nije bas kao Milanovic obilazio paljevine ali ni takve posjete nisu iskljucene. Po nekoj hercegbosankoj analogiji, covjek ima pravo zar ne?
Zadnje što sam rekao o Mostaru je da je u Domu naroda PS prošao prijedlog koji Mostar tretira kao jednu izbornu jedinicu.
Taj zakon, sudeći po najavama vjerojatno neće dobiti podršku bošnjačkih zastupnika u zastupničkom domu PS i vjerojatno da od toga neće biti ništa barem idućih dvije godine, kada će se ponovo zakuhavati situacija pred lokalne izbore.
P.S.
Čuj s Rondoa? I ja sam.
Jesi li iz Liska ulice ili Drapštinove? Ili baš s Rondoa...gdje su Mujići, Vlahe, Topići, Miletići...Baroti?
Pogledaj sta sam ranije napisao na temu statusa grada:Nemam apsolutno nista protiv da Mostar bude uredjen kao jedna izborna jedinica jer na lokalnopolitickom nivou nacionalana preseravanja ne piju vode..cak sta vise bi volio da bude tako pa kada narod bude vidio da ovi samo seru, (a vise nece biti nacionalnih sranja da se na to vade) e onda ce ih i smjeniti..
Ja sam ti ono sto se kaze dijete mjesanog braka i muka mi je od svega a i ja se upalim kad vidim da neko pocen da svojata eksluzivna prava jednog naroda na grad, drzavu..Vjeruj da reagujem svaki put kad bosnjaci pocnu da se deklarisu kao temeljni narod i pocvraca mi se i na reisa i na alijinu politiku i mislim da su su unazadili ovu drzavi jedno 200 godina. Turcima se svako malo majke sjetim kad pocnu da kenjaju oko BiH jer su bili niko drugi nego okupatori i uvijek tvrdim da su bosnjama turci isto sto i srbima rusi tj nista osim suplja prica ne nekom nacionalno vjerskom romantizmu.
O vehabijama i novim muslimanima mislim da su na evolucijskoj ljestvici ispod zohara i smatram da je Alija kriv za njihov uvoz u BiH. Bosnjama treba biti jasno da su vehabosi ko i cigare - cejfe ih ali ama bas nikakve fajde od njih, dok se u kancerogeno tkivo ne pretvori. Negdje vec i jeste (Mevlid i Topalovic u Konjicu napr.) sada lupam na sve strane. Ugalvnom muka mi je od tih dominacija i pretenzija kad mostar pocnu svojati Hrvati, kad Bosnje pocnu pricati o Sarajevu, ali mi je jednako drago kad se dzamija obnovila na Balnovcu kao i kad se crkava napravila na Alisapsinom u Sarajevu. Zena mi je sarajka, po ocu katolkinja po majci musklimanka. Otac joj je 93 poginuo u ABiH i od tada je moja supruga imala problema, kad bi sva djeca dobijala cokoladici u haustoru, za nju nije bilo jer nije imala adekvatno ime za novobosnjacke politicke komesare...ovo tek toliko da znas stamislim o bosnjackim politicarima koji polako poprimaju izraelski sindroma kako ja to zovem. Ako je neko napravio genocid nad tobom, niko ti ne daje prave da ti psoten svijet i mozaj handris, kontas
I ona i ja smo ponosni OSTALI ali smo politicki bosanci i hercegovci, volimo ovu zemlju i nedamo nikome da ima vise prava na nju jer seove ovako ili onako..Ali ako si covjek, ne motze ostati imuna na zlo sto se desilo u Srebrenici, Vukovaru, Uzdolu, Ahmicioma, Grabovici, Mostaru, Sarajevu..Mislim da mi u ovom djelu sto se zove FBiH i mozemo biti embrion nekih promjena jer u RS-u (cestio sam tu s poslom) tesko..tamo je mentalna izolacija ucinila svoje, ako i mitologija. ali ni tu ne treba dok braca srbi sami ne kazu, nije ovo u redu..ne znam, nemaselameta dok se mi ne dogovorimo, ali prvo kao ljudi a tek onda kao neki pripadnici plemena..
Htjeli to priznati ili ne, vecina Hrvata u Mostaru i okolini tokom zadnje dvije decenije ne prestaje sra*i o jednom te istom i opet Bosnjo vjeruje da moze sa istima. Ama ne moze i nece. Tacka! O "stolnom" i Herceg Bosni, koja nazalost jos uvijek dise punim plucima, se ne moze i ne smije pregovarati a oni jednostavno ne mijenjaju plocu i nemaju plan B. Nije ovo nikakva vrsta paranoje vec pouka iz ranih 90-ih kao i svakodnevnice za mnoge nehrvate u "stolnom gradu" na Neretvi. To sto ih "Dr." Hafis i kompanija ne osjete na svojoj kozi ne znaci da ih nema.
@Hafis: Sad opleti o pravima Hrvata u Bugojnu, Kaknju pm... Znas sta? Cist me zaboli neka stvar za njih jer ih vecina razmislja poput tebe!
-
sanjin_1
#2134 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Aha...a "institucije trećeg" rade punom parom...šta je bilo kad si se probudio?Lincoln-Burrows wrote:Treći de facto postoji, tamo gdje je bio HVO tamo su zastave Herceg bosne na trgovima.
Nego slučaj Komšić se ne riješava, službeno traženje trećeg (de jure) je upravo zbog takvih sranja,
što bi Hrvati tražili Treći da im se ne bira član predsjedništva ili ne uskraćuje TV kanal.
Kad "Hrvati" budu izborna jedinica tek tada će moći izabrati "Hrvatskog" člana Predsjedništva. Do tada će kao i svi ostali birati člana Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda. Što se tiče TV kanala, napravi, finasiraj i neka radi. Niko ti ne brani. A ako očekuješ da se HDZ filijala finansira od mojih para, načekat ćeš se dok ga dobiješ pa makar ti stradale glasnice od kmečanja.
-
Itakoto
#2135 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ma ne trebaju njima istitucije u Hercegovini da nastave sa onim sto su zapoceli 90-ih. Oni se historijski inace najbolje snalaze u anarhiji.sanjin_1 wrote:Aha...a "institucije trećeg" rade punom parom...šta je bilo kad si se probudio?Lincoln-Burrows wrote:Treći de facto postoji, tamo gdje je bio HVO tamo su zastave Herceg bosne na trgovima.
Nego slučaj Komšić se ne riješava, službeno traženje trećeg (de jure) je upravo zbog takvih sranja,
što bi Hrvati tražili Treći da im se ne bira član predsjedništva ili ne uskraćuje TV kanal.
-
sanjin_1
#2136 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Lincoln-Burrows wrote:Nije Treći mratav čim ste se uhvatili ovako ko muhe na ljepak.
Biće treći ako je Boga i pravde, a ovi što tvrde da nema hrvatskog člana predjedništva ti negiraju državu BiH.
Država BiH je država Hrvata , Srba i Muslimana tako je definirana još od ZAVNOBiH-a.
Kad to shvatite onda će vam doći iz guzice u vugla.
Treći je mrtav čim ste se tog uhvatili ko muha na ljepak..
Veliš boga i pravde? Pa da je Boga i pravde još bi vas najmanje 10-tak hiljada završilo u Hagu.
A što se tiče ZAVNOBIH-a, nije ni to problem čim mi pokažeš gdje se u ZAVNOBIH-u formiraju entiteti a gdje kantoni ? Kad to shvatite vama ni tada neće doći iz guzice u glavu
-
Hafis
#2137 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Eh.Itakoto wrote: Htjeli to priznati ili ne, vecina Hrvata u Mostaru i okolini tokom zadnje dvije decenije ne prestaje sra*i o jednom te istom i opet Bosnjo vjeruje da moze sa istima. Ama ne moze i nece. Tacka! O "stolnom" i Herceg Bosni, koja nazalost jos uvijek dise punim plucima, se ne moze i ne smije pregovarati a oni jednostavno ne mijenjaju plocu i nemaju plan B. Nije ovo nikakva vrsta paranoje vec pouka iz ranih 90-ih kao i svakodnevnice za mnoge nehrvate u "stolnom gradu" na Neretvi. To sto ih "Dr." Hafis i kompanija ne osjete na svojoj kozi ne znaci da ih nema.
Zaboravljaš da s druge strane stola u Mostaru sjedi SDA. Znaš i sam da se radi o grotesknim likovima koji kao da su izašli iz serije ''Karađoz''. Oni su kao neka antifašistička, zdravija druga strana mostarske medalje.
-
sanjin_1
#2138 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Čuj "nova deklaracije EU"? Pa žalostan nisi bio šta će ti još jedna kad ni prvu nisi pročitao? Da jesi nebi tražio još jednuLincoln-Burrows wrote:
Još jedan izbor "Komšića" i doći će nova deklaracija iz EU,
ja sam na bolan način izgubio dom a vjeruj mi još teže je kada saznaš
da nikada nećeš imati ono što želiš.
Tamo ima tema gdje iz Srbije kažu da BiH ne može opstati,
a takvih tema ima u zadnje vrijeme u EU parlamentu.
Ne beri brigu, opstat će BiH jer centralisti ne mogu na duge staze, nestat će podrške i novaca.
-
Hafis
#2139 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.
Režija, može li se ovaj dosadni lik odstraniti barem privremeno s teme o Mostaru na kojoj raspravljaju tri mostarca
Imam osjećaj da tu stvarno nema ništa pametno pročitati.
Režija, može li se ovaj dosadni lik odstraniti barem privremeno s teme o Mostaru na kojoj raspravljaju tri mostarca
- BHCluster
#2140 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Sta je ovo Hafis se ponovo regisrovao da bi imao odgovarajucu raspravu sam sa sobom, kao sto sam napisao ranije, sve je ovo razlog zatvaranja psihijatriske bolnice u Domanovićima.Heartbeats wrote: Znas, sta mozda se i vidjamo svake nedelje na kafi tu negdje u komsiliku a da ne znamo..uglavnom blizi si.
-
Itakoto
#2141 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nigdje nisam spomenuo fasizam. Sto se tice SDA, nemoj mi sada jos reci da se SDA implicitno ili pak eksplicitno zalaze za bosnjacki, seher Mostar. Bjezi bola' Hafise.Hafis wrote:Eh.Itakoto wrote: Htjeli to priznati ili ne, vecina Hrvata u Mostaru i okolini tokom zadnje dvije decenije ne prestaje sra*i o jednom te istom i opet Bosnjo vjeruje da moze sa istima. Ama ne moze i nece. Tacka! O "stolnom" i Herceg Bosni, koja nazalost jos uvijek dise punim plucima, se ne moze i ne smije pregovarati a oni jednostavno ne mijenjaju plocu i nemaju plan B. Nije ovo nikakva vrsta paranoje vec pouka iz ranih 90-ih kao i svakodnevnice za mnoge nehrvate u "stolnom gradu" na Neretvi. To sto ih "Dr." Hafis i kompanija ne osjete na svojoj kozi ne znaci da ih nema.
Zaboravljaš da s druge strane stola u Mostaru sjedi SDA. Znaš i sam da se radi o grotesknim likovima koji kao da su izašli iz serije ''Karađoz''. Oni su kao neka antifašistička, zdravija druga strana mostarske medalje.
-
Hafis
#2142 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nego, za što se to SDA u Mostaru zalaže?Itakoto wrote:Nigdje nisam spomenuo fasizam. Sto se tice SDA, nemoj mi sada jos reci da se SDA implicitno ili pak eksplicitno zalaze za bosnjacki, seher Mostar. Bjezi bola' Hafise.Hafis wrote:Eh.Itakoto wrote: Htjeli to priznati ili ne, vecina Hrvata u Mostaru i okolini tokom zadnje dvije decenije ne prestaje sra*i o jednom te istom i opet Bosnjo vjeruje da moze sa istima. Ama ne moze i nece. Tacka! O "stolnom" i Herceg Bosni, koja nazalost jos uvijek dise punim plucima, se ne moze i ne smije pregovarati a oni jednostavno ne mijenjaju plocu i nemaju plan B. Nije ovo nikakva vrsta paranoje vec pouka iz ranih 90-ih kao i svakodnevnice za mnoge nehrvate u "stolnom gradu" na Neretvi. To sto ih "Dr." Hafis i kompanija ne osjete na svojoj kozi ne znaci da ih nema.
Daj molim te odgovori mi.
-
Hafis
#2143 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.
Režija, također i ovog slučaja
- BHCluster
#2144 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Lincoln-Burrows wrote:Treći de facto postoji, tamo gdje je bio HVO tamo su zastave Herceg bosne na trgovima.
Jest vrhunac tog bajkovitog treceg jeste kada je Elektroprivreda HZ HB mora blokirati racun Aluminija d.d. Jos vidi ovo HZHB a ne HRHB. Nesto nece...
-
sanjin_1
#2145 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
E jes im vala i to problem kad preko puta njih sjede likovi ko ti...Hafis wrote:Eh.Itakoto wrote: Htjeli to priznati ili ne, vecina Hrvata u Mostaru i okolini tokom zadnje dvije decenije ne prestaje sra*i o jednom te istom i opet Bosnjo vjeruje da moze sa istima. Ama ne moze i nece. Tacka! O "stolnom" i Herceg Bosni, koja nazalost jos uvijek dise punim plucima, se ne moze i ne smije pregovarati a oni jednostavno ne mijenjaju plocu i nemaju plan B. Nije ovo nikakva vrsta paranoje vec pouka iz ranih 90-ih kao i svakodnevnice za mnoge nehrvate u "stolnom gradu" na Neretvi. To sto ih "Dr." Hafis i kompanija ne osjete na svojoj kozi ne znaci da ih nema.
Ko bi trebao predstavljati tu zdraviju stranu? Vi što na svakom ćošku špricate kukaste krstove? Ili vi što vam i dan danas ulice nose imena fašističkih krvnika? Ili vi što vas 30 000 podvriskiva "spremni" na Šimunićevo "za dom"? Ili vi što organizujete "donatorske" večeri za presuđene ratne zločince? Velim puno vas "alternativnih" ima pa ne znamo kome se obratiti
Kome bola vi mislite šuplje prodavat
-
Itakoto
#2146 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Mozemo mi do sudnjeg dana ovako. Tako je Hafise, njihovi planovi su uzrok a HDZ, stolni grad, Herceg Bosna, etnicka cisnjenja itd samo posljedice istih.Hafis wrote:Nego, za što se to SDA u Mostaru zalaže?Itakoto wrote:Nigdje nisam spomenuo fasizam. Sto se tice SDA, nemoj mi sada jos reci da se SDA implicitno ili pak eksplicitno zalaze za bosnjacki, seher Mostar. Bjezi bola' Hafise.Hafis wrote:Eh.
- BHCluster
#2147 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Previse si opsjednut sa mnom kao sto vec napisaH bivsi bolesnik psihijatriske bolnice u Domanovićima. Ali kntam ja tebe kada nemozes vise u logore trpati moze i ovako.Hafis wrote:This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.
-
sanjin_1
#2148 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa probao si me već 93-će odstraniti iz "rasprava o Mostaru"...nije išlo tada a sada pogotovo...ostaje ti da budeš paćenikHafis wrote:This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.
Režija, može li se ovaj dosadni lik odstraniti barem privremeno s teme o Mostaru na kojoj raspravljaju tri mostarca![]()
-
Hafis
#2149 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nisam to rekao. I inače, ne padaj na ovu forumsku mantru da svaki današnji detalj povezuješ s 1992-1995.Itakoto wrote:Mozemo mi do sudnjeg dana ovako. Tako je Hafise, njihovi planovi su uzrok a HDZ, stolni grad, Herceg Bosna, etnicka cisnjenja itd samo posljedice istih.Hafis wrote:Nego, za što se to SDA u Mostaru zalaže?Itakoto wrote:
Nigdje nisam spomenuo fasizam. Sto se tice SDA, nemoj mi sada jos reci da se SDA implicitno ili pak eksplicitno zalaze za bosnjacki, seher Mostar. Bjezi bola' Hafise.
Jer ako ćemo stalno vraćati na stvar ratnu priču, onda je najbolje razapeti bodljikavu žicu Bulevarom i svak' o svom brašnu.
Stasavaju nove generacije, koje već pomalo i boli neka stvar za svu tu prošlost, a mi smo tu valjda da ih stalno podsjećamo. Ima li kraja tome?
-
Hafis
#2150 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.
This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.
Blizanci zla
Blizanci zla