Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mostarurscu

#2126 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

samo mi nije jasno zašto na stranici stoji da su busevi još otvoreni i onaj charter ...
Chuckie

#2127 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

mostarurscu wrote:samo mi nije jasno zašto na stranici stoji da su busevi još otvoreni i onaj charter ...
Ma nisu normalni, treba im otić jebat m...., svima u poslovnici, još ni na telefon ne odgovaraju.
motorola01

#2128 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by motorola01 »

Chuckie wrote:
motorola01 wrote:
sgunited wrote:ma to su nasa papanska posla, mene iskreno ne bu cudilo da je bilo mjesta u busu a da su oni htjeli naknadno da ubace nekoga nazovi vaznijeg, ili nekoga ko ima familije u centrotransu pa onda tebe izbace i jave ti satro nema mjesta, bosna je to
Nemam pojma druze,ali tako je to..Rekao sam da necu pare uzeti za par dana,pa ako bude mjesta da me ubace.To mi je i ona odmah rekla,ali sma ja nazvao poslije i ponovio joj isto jer je ona mislila da cu ja odmah doci po pare..
Jarane mi u SolAzuru smo dobili, predračun tj. rezervaciju crno na bijelo broj XXXX/2011 i sl.

Dobili smo mejl u kome stoji uplatiti 50% avansa, svrha uplate rezervacija XXXX/2011 na račun XYZ.

Uplatili smo 100% iznosa odmah, i sve čuvamo crno na bijelo, isprintano uplatnice, predračun i ovaj mejl.

Ne znam kakva je situacija kod vas u Centrotransu, a ako ovo imaš ne uzimaj lovu nipošto nazad,
a ako ti na kraju otkažu imaš sve crno na bijelo za suda, oderi ih maksimalno.

Puno sreće.
I kod mene je uplata br.xxx/11
za racun utakmice u korist centrotransa,cifra 450,00..pecat centrotransa ..

dole ima uplata za dobro ili uslugu---pa pise uplata aranzmana 08-10-12.10 i sa strane koliko pdv,kolika je osnovica,naknada u ukupno za uplatiti...

Pa hajde zovite ih,bas me zanim sta ce vama reci...
Last edited by motorola01 on 26/09/2011 16:27, edited 1 time in total.
mostarurscu

#2129 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

Chuckie wrote:
mostarurscu wrote:samo mi nije jasno zašto na stranici stoji da su busevi još otvoreni i onaj charter ...
Ma nisu normalni, treba im otić jebat m...., svima u poslovnici, još ni na telefon ne odgovaraju.
:thumbup: užasno su neprofesionalni , užasno ...i ja kad sam zvao službenica se ponasa ko da milostinju trazim :roll:
Chuckie

#2130 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

Trenutno stanje u SolAzuru

Image

:thumbup:
Last edited by Chuckie on 26/09/2011 16:38, edited 1 time in total.
motorola01

#2131 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by motorola01 »

Zna li neko koliko je udaljen smjestaj Solazurovih hotela od hotela Centrotransa???

Zvao sam ja sa drugog telefona centrotrans(tacnije neko drugi je zvao :) ) i pitali su da li ima jos aranzmana za Pariz i kazu da nema vise za autobuse,negosmao avion.Na pitanje kad je nestalo,kazu da ima par dana :(
ReD aka Socijalista

#2132 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ReD aka Socijalista »

Jos 200 mjesta na jugu i to je kapak :!: :thumbup:
Chuckie

#2133 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

motorola01 wrote:Zna li neko koliko je udaljen smjestaj Solazurovih hotela od hotela Centrotransa???
Ma drug nebitno ti je to, ako se hoces naci sa drustvom gore to je najmanji problem.
Niko jos ne zna nazive hotela, valjda.

ilis

#2134 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ilis »

da li ima cura ili zena sto idu u pariz ili su vecinom samo muskarci???
star(i)mo

#2135 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

@Ilis

Naravno da ima. U nas u grupi je skoro pola-pola.
ilis

#2136 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ilis »

odlicno :) iz austrije sami muskarci---
star(i)mo

#2137 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

ilis wrote:odlicno :) iz austrije sami muskarci---
Samo naprijed "austrijanci" :D
mostarurscu wrote:
star(i)mo wrote:U mene ce biti obicna bijela majica. Kako bih je mogao navuci preko jakne bice za 2 broja veca nego inace, dakle XXXXL :D
sta ima Rambo :D
Chuckie

#2138 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

ilis wrote:da li ima cura ili zena sto idu u pariz ili su vecinom samo muskarci???
I ja se planiram ženit gore ko i ti. :lol:

Nego imal ko dres sa pijace, bijeli, da pukne par fotki grba i ostalih detalja, da znam hoćul taj uzet. :D
Eborg

#2139 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Eborg »

Našao u Sol Azuru/Buena Visti i rezervisao! :thumbup:

Organizovali su dodatni autobus, 1 noćenje, 315 KM (+10 osiguranje, +20-30 karta), 9.-12. oktobra. Mislim da ima još 10-tak mjesta pa upadajte ako je frka! :thumbup:

Ovima u Centrotransu, prijetite tužbom!
mode

#2140 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mode »

Dali je moguce doci do ulaznica za NAS sektor ako nisi naseljen u BiH? Hvala
mostarurscu

#2141 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

leškarenje wrote:
Eborg wrote:Našao u Sol Azuru/Buena Visti i rezervisao! :thumbup:

Organizovali su dodatni autobus, 1 noćenje, 315 KM (+10 osiguranje, +20-30 karta), 9.-12. oktobra. Mislim da ima još 10-tak mjesta pa upadajte ako je frka! :thumbup:

Ovima u Centrotransu, prijetite tužbom!
Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.

kako mislis ne mora nositi uplatnicu nego samo pasoš ...misliš na dan polaska ? rekoh da ne treba prije ići šta ?
Chuckie

#2142 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

leškarenje wrote: Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
Aj ne kaki, ako kažu da ima mjesta i prihvate lovu od raje, pa taman da je sat prije polaska ima da svako ko
je uplatio ide i tačka.
star(i)mo

#2143 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

mode wrote:Dali je moguce doci do ulaznica za NAS sektor ako nisi naseljen u BiH? Hvala
Mozda preko naseg Saveza. Bilo je ovdje price da ce pustiti u prodaju oko 300 karata... ostatak samo preko turistickih agencija.
motorola01

#2144 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by motorola01 »

Chuckie wrote:
leškarenje wrote: Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
Aj ne kaki, ako kažu da ima mjesta i prihvate lovu od raje, pa taman da je sat prije polaska ima da svako ko
je uplatio ide i tačka.
Upravo to.Da je ona meni rekla u petak,nije sigurno da ces ici ali ostavi pare pa cemo vidjeti sta ce biti,nego ona onako hladno rece ima mjesta i covjek racuna sve je ok.Kad 4 dana poslije nazove i opet hladno rece eto nema mjesta,dodji po pare i ako sta bude,ako neko otkaze tebe cemo ubaciti(mada je ovo samo onako pukla pricu,ali vec se zna da od odlaska nema nista).. :skoljka:
Last edited by motorola01 on 26/09/2011 18:00, edited 1 time in total.
Eborg

#2145 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Eborg »

leškarenje wrote:Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
Preuzimanjem novca očito je da su ušli u obligacioni odnos te su dužni izvršiti svoju stranu obveze tog aranžmana. Nisu odgovorni jedinu ako dokažu da nije do njih ali s obzirom kako su to uradili oni trebaju vratiti novac+nadoknaditi štetu. Zato neka ih pritisnu.
Edin H.

#2146 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

Eborg wrote:
leškarenje wrote:Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
Preuzimanjem novca očito je da su ušli u obligacioni odnos te su dužni izvršiti svoju stranu obveze tog aranžmana. Nisu odgovorni jedinu ako dokažu da nije do njih ali s obzirom kako su to uradili oni trebaju vratiti novac+nadoknaditi štetu. Zato neka ih pritisnu.
Zavisi sta pise sto se kaze "sitnim slovima".

Ako je napisano da oni imaju pravo otkazati bez kompenzacije mislim da bi ih bilo tesko tuziti.

Medjutim ukoliko ne ... :-) :D
star(i)mo

#2147 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

Eborg wrote:
Sve ostalo bi bilo culpa in contrahendo. Ima li ikakav pravnik ovdje da to pojasni? Ne moze nesto obecati (ponudom i preuzimanjem novca su sklopili ugovor s vama) i onda te hladno odbiti jer "eto, nema mjesta".
Chuckie

#2148 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

motorola01 wrote:Upravo to.Da je ona meni rekla u petak,nije sigurno da ces ici ali ostavi pare pa cemo vidjeti sta ce biti,nego ona onako hladno rece ima mjesta i covjek racuna sve je ok.Kad 4 dana poslije nazove i opet hladno rece eto nema mjesta,dodji po pare i ako sta bude,ako neko otkaze tebe cemo ubaciti(mada je ovo samo onako pukla pricu,ali vec se zna da od odlaska nema nista).. :skoljka:
Daj ba nemoj sad da ne odes, otiđi pokupi lovu i prošetaj do SolAzura il ih nazovi, a što se tiče društva svi ćemo
gore bit skupa tako da će biti extra. :thumbup: :bih:
mostarurscu

#2149 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

leškarenje wrote:Znaci,bice spisak putnika i kad dođes pokazes pasos i upadas u bus.Sto se tice karti javice svima kad ce se preuzeti,mozda bude par dana prije tekme u agenciji ili u busu.

nisi im javio broj pasoša ? jesu ti ga tražili kad si uplatio?
Chuckie

#2150 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

star(i)mo wrote:
Eborg wrote:
Sve ostalo bi bilo culpa in contrahendo. Ima li ikakav pravnik ovdje da to pojasni? Ne moze nesto obecati (ponudom i preuzimanjem novca su sklopili ugovor s vama) i onda te hladno odbiti jer "eto, nema mjesta".
Halo ba, dobiješ na papiru rezervaciju sa brojem tim i tim i uplatiš po rezervaciji broj taj i taj i kažu ti nema mjesta, ma ima da ga rode.
Locked