Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mostarurscu
#2126 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
samo mi nije jasno zašto na stranici stoji da su busevi još otvoreni i onaj charter ...
-
Chuckie
#2127 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Ma nisu normalni, treba im otić jebat m...., svima u poslovnici, još ni na telefon ne odgovaraju.mostarurscu wrote:samo mi nije jasno zašto na stranici stoji da su busevi još otvoreni i onaj charter ...
-
motorola01
#2128 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
I kod mene je uplata br.xxx/11Chuckie wrote:Jarane mi u SolAzuru smo dobili, predračun tj. rezervaciju crno na bijelo broj XXXX/2011 i sl.motorola01 wrote:Nemam pojma druze,ali tako je to..Rekao sam da necu pare uzeti za par dana,pa ako bude mjesta da me ubace.To mi je i ona odmah rekla,ali sma ja nazvao poslije i ponovio joj isto jer je ona mislila da cu ja odmah doci po pare..sgunited wrote:ma to su nasa papanska posla, mene iskreno ne bu cudilo da je bilo mjesta u busu a da su oni htjeli naknadno da ubace nekoga nazovi vaznijeg, ili nekoga ko ima familije u centrotransu pa onda tebe izbace i jave ti satro nema mjesta, bosna je to
Dobili smo mejl u kome stoji uplatiti 50% avansa, svrha uplate rezervacija XXXX/2011 na račun XYZ.
Uplatili smo 100% iznosa odmah, i sve čuvamo crno na bijelo, isprintano uplatnice, predračun i ovaj mejl.
Ne znam kakva je situacija kod vas u Centrotransu, a ako ovo imaš ne uzimaj lovu nipošto nazad,
a ako ti na kraju otkažu imaš sve crno na bijelo za suda, oderi ih maksimalno.
Puno sreće.
za racun utakmice u korist centrotransa,cifra 450,00..pecat centrotransa ..
dole ima uplata za dobro ili uslugu---pa pise uplata aranzmana 08-10-12.10 i sa strane koliko pdv,kolika je osnovica,naknada u ukupno za uplatiti...
Pa hajde zovite ih,bas me zanim sta ce vama reci...
Last edited by motorola01 on 26/09/2011 16:27, edited 1 time in total.
-
mostarurscu
#2129 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Chuckie wrote:Ma nisu normalni, treba im otić jebat m...., svima u poslovnici, još ni na telefon ne odgovaraju.mostarurscu wrote:samo mi nije jasno zašto na stranici stoji da su busevi još otvoreni i onaj charter ...
-
Chuckie
#2130 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Trenutno stanje u SolAzuru

Last edited by Chuckie on 26/09/2011 16:38, edited 1 time in total.
-
motorola01
#2131 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Zna li neko koliko je udaljen smjestaj Solazurovih hotela od hotela Centrotransa???
Zvao sam ja sa drugog telefona centrotrans(tacnije neko drugi je zvao
) i pitali su da li ima jos aranzmana za Pariz i kazu da nema vise za autobuse,negosmao avion.Na pitanje kad je nestalo,kazu da ima par dana 
Zvao sam ja sa drugog telefona centrotrans(tacnije neko drugi je zvao
- ReD aka Socijalista
#2132 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Jos 200 mjesta na jugu i to je kapak

-
Chuckie
#2133 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Ma drug nebitno ti je to, ako se hoces naci sa drustvom gore to je najmanji problem.motorola01 wrote:Zna li neko koliko je udaljen smjestaj Solazurovih hotela od hotela Centrotransa???
Niko jos ne zna nazive hotela, valjda.
-
ilis
#2134 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
da li ima cura ili zena sto idu u pariz ili su vecinom samo muskarci???
- star(i)mo
#2135 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
@Ilis
Naravno da ima. U nas u grupi je skoro pola-pola.
Naravno da ima. U nas u grupi je skoro pola-pola.
-
ilis
#2136 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
odlicno
iz austrije sami muskarci---
- star(i)mo
#2137 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Samo naprijed "austrijanci"ilis wrote:odlicnoiz austrije sami muskarci---
mostarurscu wrote:sta ima Rambostar(i)mo wrote:U mene ce biti obicna bijela majica. Kako bih je mogao navuci preko jakne bice za 2 broja veca nego inace, dakle XXXXL
-
Chuckie
#2138 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
I ja se planiram ženit gore ko i ti.ilis wrote:da li ima cura ili zena sto idu u pariz ili su vecinom samo muskarci???
Nego imal ko dres sa pijace, bijeli, da pukne par fotki grba i ostalih detalja, da znam hoćul taj uzet.
-
Eborg
#2139 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Našao u Sol Azuru/Buena Visti i rezervisao!
Organizovali su dodatni autobus, 1 noćenje, 315 KM (+10 osiguranje, +20-30 karta), 9.-12. oktobra. Mislim da ima još 10-tak mjesta pa upadajte ako je frka!
Ovima u Centrotransu, prijetite tužbom!
Organizovali su dodatni autobus, 1 noćenje, 315 KM (+10 osiguranje, +20-30 karta), 9.-12. oktobra. Mislim da ima još 10-tak mjesta pa upadajte ako je frka!
-
mode
#2140 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Dali je moguce doci do ulaznica za NAS sektor ako nisi naseljen u BiH? Hvala
-
mostarurscu
#2141 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
leškarenje wrote:Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.Eborg wrote:Našao u Sol Azuru/Buena Visti i rezervisao!![]()
kako mislis ne mora nositi uplatnicu nego samo pasoš ...misliš na dan polaska ? rekoh da ne treba prije ići šta ?
-
Chuckie
#2142 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Aj ne kaki, ako kažu da ima mjesta i prihvate lovu od raje, pa taman da je sat prije polaska ima da svako koleškarenje wrote: Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
je uplatio ide i tačka.
- star(i)mo
#2143 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Mozda preko naseg Saveza. Bilo je ovdje price da ce pustiti u prodaju oko 300 karata... ostatak samo preko turistickih agencija.mode wrote:Dali je moguce doci do ulaznica za NAS sektor ako nisi naseljen u BiH? Hvala
-
motorola01
#2144 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Upravo to.Da je ona meni rekla u petak,nije sigurno da ces ici ali ostavi pare pa cemo vidjeti sta ce biti,nego ona onako hladno rece ima mjesta i covjek racuna sve je ok.Kad 4 dana poslije nazove i opet hladno rece eto nema mjesta,dodji po pare i ako sta bude,ako neko otkaze tebe cemo ubaciti(mada je ovo samo onako pukla pricu,ali vec se zna da od odlaska nema nista)..Chuckie wrote:Aj ne kaki, ako kažu da ima mjesta i prihvate lovu od raje, pa taman da je sat prije polaska ima da svako koleškarenje wrote: Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
je uplatio ide i tačka.
Last edited by motorola01 on 26/09/2011 18:00, edited 1 time in total.
-
Eborg
#2145 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Preuzimanjem novca očito je da su ušli u obligacioni odnos te su dužni izvršiti svoju stranu obveze tog aranžmana. Nisu odgovorni jedinu ako dokažu da nije do njih ali s obzirom kako su to uradili oni trebaju vratiti novac+nadoknaditi štetu. Zato neka ih pritisnu.leškarenje wrote:Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
- Edin H.
#2146 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Zavisi sta pise sto se kaze "sitnim slovima".Eborg wrote:Preuzimanjem novca očito je da su ušli u obligacioni odnos te su dužni izvršiti svoju stranu obveze tog aranžmana. Nisu odgovorni jedinu ako dokažu da nije do njih ali s obzirom kako su to uradili oni trebaju vratiti novac+nadoknaditi štetu. Zato neka ih pritisnu.leškarenje wrote:Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
Ako je napisano da oni imaju pravo otkazati bez kompenzacije mislim da bi ih bilo tesko tuziti.
Medjutim ukoliko ne ...
- star(i)mo
#2147 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Eborg wrote:Preuzimanjem novca očito je da su ušli u obligacioni odnos te su dužni izvršiti svoju stranu obveze tog aranžmana. Nisu odgovorni jedinu ako dokažu da nije do njih ali s obzirom kako su to uradili oni trebaju vratiti novac+nadoknaditi štetu. Zato neka ih pritisnu.leškarenje wrote:Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.
Sve ostalo bi bilo culpa in contrahendo. Ima li ikakav pravnik ovdje da to pojasni? Ne moze nesto obecati (ponudom i preuzimanjem novca su sklopili ugovor s vama) i onda te hladno odbiti jer "eto, nema mjesta".
-
Chuckie
#2148 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Daj ba nemoj sad da ne odes, otiđi pokupi lovu i prošetaj do SolAzura il ih nazovi, a što se tiče društva svi ćemomotorola01 wrote:Upravo to.Da je ona meni rekla u petak,nije sigurno da ces ici ali ostavi pare pa cemo vidjeti sta ce biti,nego ona onako hladno rece ima mjesta i covjek racuna sve je ok.Kad 4 dana poslije nazove i opet hladno rece eto nema mjesta,dodji po pare i ako sta bude,ako neko otkaze tebe cemo ubaciti(mada je ovo samo onako pukla pricu,ali vec se zna da od odlaska nema nista)..
gore bit skupa tako da će biti extra.
-
mostarurscu
#2149 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
leškarenje wrote:Znaci,bice spisak putnika i kad dođes pokazes pasos i upadas u bus.Sto se tice karti javice svima kad ce se preuzeti,mozda bude par dana prije tekme u agenciji ili u busu.
nisi im javio broj pasoša ? jesu ti ga tražili kad si uplatio?
-
Chuckie
#2150 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Halo ba, dobiješ na papiru rezervaciju sa brojem tim i tim i uplatiš po rezervaciji broj taj i taj i kažu ti nema mjesta, ma ima da ga rode.star(i)mo wrote:Eborg wrote:Preuzimanjem novca očito je da su ušli u obligacioni odnos te su dužni izvršiti svoju stranu obveze tog aranžmana. Nisu odgovorni jedinu ako dokažu da nije do njih ali s obzirom kako su to uradili oni trebaju vratiti novac+nadoknaditi štetu. Zato neka ih pritisnu.leškarenje wrote:Zasto da ih tuze?Ja danas razgovarao sa likom u njihovoj agenciji povodom preuzimanja karti nas koji idemo preko njih i prvo sto se javio,iako neki kazu da se njima ne javljaju,drugo: lik je bio ono krajnje ljubazan i sve pojasnio u detalje i na kraju kaze da ko je rezervisao ne mora nositi ni onu uplatnicu sa sobom vec samo pasos.Cekate haman do samog kraja iako znate da ce bruku raje ici i onda kao lafo vi nervozni.Ne moze to tako,jarane.![]()
Sve ostalo bi bilo culpa in contrahendo. Ima li ikakav pravnik ovdje da to pojasni? Ne moze nesto obecati (ponudom i preuzimanjem novca su sklopili ugovor s vama) i onda te hladno odbiti jer "eto, nema mjesta".