Ratko Mladić u Haagu!
-
Niemand
#2126 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Sta god krenem napisati obrisem. Ne mogu svariti ovo sa prijedorom, ispade da su ljudi krivi sto su prezivjeli, a one mrtve cemo u statistiku.
- GandalfSivi
#2127 Re: Ratko Mladić u Haagu!
U Beogradu se cijelih 30 ljudi okupilo. E generale, na sta si spao, par internet ratnika...
- skupljac_zeljeza
#2128 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Trebinje gori, a RTRS se češlja.

- mO k3
#2129 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Tek onaj pred sudom danasGandalfSivi wrote:U Beogradu se cijelih 30 ljudi okupilo. E generale, na sta si spao, par internet ratnika...
Pushti mi zastavu , pushti
Za tri dana niko od Srba nece vise o ovome pričati
Očekujem od bakira da stupi pred kamere i kaže ostavimo prošlost iza sebe krenimo zajedno naprijed
- insomnia78
#2130 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Nece al u kurcu sta mislis odakle im ovakve stvari. To se prenosi sa kolena na koleno. Nisu to BosnjemO k3 wrote:Tek onaj pred sudom danasGandalfSivi wrote:U Beogradu se cijelih 30 ljudi okupilo. E generale, na sta si spao, par internet ratnika...
Pushti mi zastavu , pushti
Za tri dana niko od Srba nece vise o ovome pričati
Očekujem od bakira da stupi pred kamere i kaže ostavimo prošlost iza sebe krenimo zajedno naprijed
-
L u c i f e r
#2131 Re: Ratko Mladić u Haagu!
moraće ljudi osvetiti ovu uvredu i nepravdu nanesenu srpskom narodu kad tad
- choxnox
#2132 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Reci mi da nisi ozbiljan i da samo trolas jer nemoguce je da je neko i pored svakodnevnih dokaza ovoliko glup, plitak i slijep?!GandalfSivi wrote:...Vucic me je s druge strane pozitivno iznenadio, nista ga ne bi kostalo da ide u istom tonu kao ovi iz PC-a, ali umjesto toga spusta loptu i ide dalje...
... jest, ide dalje da misli da za "jednog srbina treba pobiti 100 muslimana", ide dalje da podrzava secesiju RS-a, ide dalje da negira genocid i zlocine koje su pocinili bosanski Srbi uz sveobuhvatnu pomoc drzavnog, vjerskog i vojnog vrha Srbije i Crne Gore, ide dalje da javno podrzava suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, a da u isto vrijeme dolazi u BIH u sluzbenu posjetu kao predsjednik/premijer druge drzave pri cemu zaobilazi sve diplomatske protokole i posjete sluzbenim institucijama BIH, ide dalje da podrzava put BIH u EU, a da u isto vrijeme radi sve na minorizaciji BIH i institucija BIH, ide dalje..., ide dalje...
- GandalfSivi
#2133 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Bezveze su ti uvrede, procitaj komentar poslije toga...choxnox wrote:Reci mi da nisi ozbiljan i da samo trolas jer nemoguce je da je neko i pored svakodnevnih dokaza ovoliko glup, plitak i slijep?!GandalfSivi wrote:...Vucic me je s druge strane pozitivno iznenadio, nista ga ne bi kostalo da ide u istom tonu kao ovi iz PC-a, ali umjesto toga spusta loptu i ide dalje...
... jest, ide dalje da misli da za "jednog srbina treba pobiti 100 muslimana", ide dalje da podrzava secesiju RS-a, ide dalje da negira genocid i zlocine koje su pocinili bosanski Srbi uz sveobuhvatnu pomoc drzavnog, vjerskog i vojnog vrha Srbije i Crne Gore, ide dalje da javno podrzava suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, a da u isto vrijeme dolazi u BIH u sluzbenu posjetu kao predsjednik/premijer druge drzave pri cemu zaobilazi sve diplomatske protokole i posjete sluzbenim institucijama BIH, ide dalje da podrzava put BIH u EU, a da u isto vrijeme radi sve na minorizaciji BIH i institucija BIH, ide dalje..., ide dalje...
- uglavnomja
#2135 Re: Ratko Mladić u Haagu!
norveski mediji, kaze sin od djubreta: (google tranlsate)
"Razgovarao sam s ocem nakon što je presuda pala i on zeli poslati poruku: Sve je to laž. Nalazi NATO-a da kriminaliziraju legitimnu samoobranu kako bi spriječili genocid nad Srbima, tvrdi Darko Mladić.
Zakleo se da utakmica nije završena.
- Prva polovica je gotova, ali nismo vidjeli ništa novo. Nastavit ćemo se boriti i, naravno, pozivati na presudu. Ovo nije gotovo, nastavlja."
...
i kaze da ce prevrnuti svaki kamen da se srusi presuda u zalbenom postupku, postoji mogucnost da zove norveske svjedoke ... (ne kontam sta to znaci
stoltenberga? one likove sa aerdroma i free shopova? neke tajne agente? )
"Razgovarao sam s ocem nakon što je presuda pala i on zeli poslati poruku: Sve je to laž. Nalazi NATO-a da kriminaliziraju legitimnu samoobranu kako bi spriječili genocid nad Srbima, tvrdi Darko Mladić.
- Prva polovica je gotova, ali nismo vidjeli ništa novo. Nastavit ćemo se boriti i, naravno, pozivati na presudu. Ovo nije gotovo, nastavlja."
...
i kaze da ce prevrnuti svaki kamen da se srusi presuda u zalbenom postupku, postoji mogucnost da zove norveske svjedoke ... (ne kontam sta to znaci
- animals
#2136 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Pa nije bitno sta kazu anonimusi..House wrote:beograd
ali kad Dodik to kaze javno..
onda je to vec problem..
-
Mirza007
#2137 Re: Ratko Mladić u Haagu!
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/653 ... a_sto.html
Eh sada..... u pravnoj drzavi bi se postavilo pitanje da li je ovaj javni skup bio odobren pa ako nije (a 100% nije ni zahtjev podnesen a kamo li razmatran) onda bi se pokrenula odgovornost policije sto nenajavljeni skup nije rastjerala. To u pravnoj drzavi a ovdje.....
(sve ovo cak ne uzevsi u obzir sta se tu govorilo i pjevalo ...... neki bi rekli "nema vise verbalnog delikta" - ok, ali ima raspirivanja medjunacionalne mrznje).
Eh sada..... u pravnoj drzavi bi se postavilo pitanje da li je ovaj javni skup bio odobren pa ako nije (a 100% nije ni zahtjev podnesen a kamo li razmatran) onda bi se pokrenula odgovornost policije sto nenajavljeni skup nije rastjerala. To u pravnoj drzavi a ovdje.....
(sve ovo cak ne uzevsi u obzir sta se tu govorilo i pjevalo ...... neki bi rekli "nema vise verbalnog delikta" - ok, ali ima raspirivanja medjunacionalne mrznje).
- choxnox
#2138 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Uvrede? Mislis na ovo dolje?GandalfSivi wrote:Bezveze su ti uvrede, procitaj komentar poslije toga...
Naravno da je mogao otvoreno podrzati Mladica (tajno ga svakako podrzava), ali bi to za posljedicu imalo reakciju zapadnih zemlja jer je Srbija sada, makar formalno i na papiru, opredjeljena za EU, a javna podrska Mladicu Srbiji ne bi bila od strateskog interesa u ovom trenutku. Srbija sjedi na dvije stolice - balansira izmedju EU i Rusije. Od prvih pokusava izmusti novac kroz kojekakve pristupne fondove i dodvoriti se Zapadu, a Rusija im je od strateskog znacaja na globalnoj sceni (sjetimo se rezolucije o Srbiji i nesebicne pomoci Rusije u negiranju drzavnosti BIH na svakom koraku).GandalfSivi wrote:Niti ga branim, niti opravdavam, niti ga ja imam nesta prihvatati ili ne. Samo kazem da je mogao koristiti i drugaciju retoriku, i da mi je drago da (barem u ovom momentu) nije...
Medjutim ne zaboravimo da je javni podatak da je Srbija potrosila 4 miliona na odbranu Mladicu sto sasvim dovoljno govori o namjeri Srbije i Vucica i kako razmisljaju i u kojem pravcu idu. Jos je to podatak koji je javno dostupan, a koliko su tek potrosili sto ne zele da prikazu javno?
Prijatelju, ako ti iskreno mislis da Vucic razmislja i misli onako kako govori javno ja bih ti savjetovao posjetu Jagomiru jer su tako naivno isto razmisljali oni koji su ostali sokirani i u nevjerici dok su im dojucerasnje "komsije" '92-95 na njihove oci klali oceve, majke, sinove, kceri, bracu, sestre, unuke, djedove, nene, blizu i dalju rodbinu. Isti oni koji nisu izvukli pouku iz cetnickog pokolja sirom istocne Bosne '41-45, isti oni koji nisu svojim buducim narastajima prenosili ono sto se desavalo i ono sto su i tadasnje dojucerasnje "komsije" cinile nesrpskom stanovnistvu. Ako mislis da su se zvjerstva iz '92-95 desila prvi put ili ako mislis da su Srbi posljednjih 60 godina promijenili nacin razmisljanja onda ti savjetujem da sjednes, stavis prst na celo i malo se zamislis.
- mO k3
#2139 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Sada imaju novu frazu
“ kriv je sto je Srbin “
“ kriv je sto je Srbin “
- uglavnomja
#2140 Re: Ratko Mladić u Haagu!
a slucajnoHouse wrote:beograd
- mO k3
#2141 Re: Ratko Mladić u Haagu!
uglavnomja wrote:a slucajnoHouse wrote:beograd
se ni jednom ovom eroju ne vidi faca
- Maraschino
#2142 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Sa ovom njegovom dozivotnom kaznom danas mi ne rjesavamo nista jer takvih na slobodi ima desetine hiljada spremnih da rade isto sto i prethodnici kojima je djeneral komandovao.
Mi se zla jos nismo rijesili. Ovo zlo koje nas je snaslo razumije samo jezik sile.
Mi se zla jos nismo rijesili. Ovo zlo koje nas je snaslo razumije samo jezik sile.
-
julisiz es grant
#2143 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Neka mu neko objasni, da ne živi dugo u zabludi, da žalbeno vijeće ne poziva nikakve svjedoke niti razmatra nove dokaze, već cijeni da li je pretresno vijeće, na osnovu pred njih iznesenih dokaza, pravilno presudilo. To nije novo suđenje.uglavnomja wrote:norveski mediji, kaze sin od djubreta: (google tranlsate)
...
i kaze da ce prevrnuti svaki kamen da se srusi presuda u zalbenom postupku, postoji mogucnost da zove norveske svjedoke ... (ne kontam sta to znacistoltenberga? one likove sa aerdroma i free shopova? neke tajne agente? )
- It_is_a_Leclerc
#2144 Re: Ratko Mladić u Haagu!
U Beogradu impozantan skup.
Pa više se ljudi skupi kad nekog udari auto negu u čast genocidnog generala
Cijelih 16 komada.
Pa više se ljudi skupi kad nekog udari auto negu u čast genocidnog generala
Cijelih 16 komada.
- mO k3
#2145 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Komada budala ??It_is_a_Leclerc wrote:U Beogradu impozantan skup.
Pa više se ljudi skupi kad nekog udari auto negu u čast genocidnog generala![]()
Cijelih 16 komada.
- kokakolas
#2146 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Ko kaze da danasnja presuda nece imati posljedice? Danas je, dame i gospodo, stavljena tacka na rat u Bosni i Hercegovini. Genocidasi su otjerani na smetljiste istorije, iste te istorije koju ce uciti sav normalan svijet - izuzev nekoliko sela u genocidnom entitetu. Armija Bosne i Hercegovine je dokazano ponosno i casno branila drzavu Bosnu i Hercegovinu, dok je VRS izvrsavala sistematsko istrebljivanje nesrpskog stanovnistva na citavoj teritoriji. To je apsolutna i jedina cinjenica koju ce pamtiti i uciti sve buduce generacije.
Drago mi je sto su danas cetnici ponovo pokazali svoje pravo lice i po ko zna koji put nas uvjerili da sa njima nema suzivota. Katarza je vrlo kompleksan i tesko shvatljiv pojam za tako izmanipulisanu masu opranih mozgova i bolesnih mentalnih sklopova.
George Washington — 'To be prepared for war is one of the most effective means of preserving peace.'
Drago mi je sto su danas cetnici ponovo pokazali svoje pravo lice i po ko zna koji put nas uvjerili da sa njima nema suzivota. Katarza je vrlo kompleksan i tesko shvatljiv pojam za tako izmanipulisanu masu opranih mozgova i bolesnih mentalnih sklopova.
George Washington — 'To be prepared for war is one of the most effective means of preserving peace.'
- Better Man
#2147 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Ne smrt vješanjem, nego da ga se nabije na glogov kolac ili živog spali na lomači ili da ga se odvede u kakvu pustinju gdje sunce prži, pa fino ga se skine golog, obori na zemlju i sveže i pospe medom da ga mravi polako grickaju i da lagano umire u najgorim mukama.animals wrote:Nije on jedini koji je trebao dobiti, ne dozivotnu, nego na smrt vjesanjem...
ali strasno je da je on kod vecine Srba, jos uvijek heroj..
i jos strasnije, da danasnja vladajuca garnitura, kaze da je ta presuda
u stvari presuda da se okrivi samo jedan za gradjanski rat..
mislim da je obicni Srpski narod toliko izmanipuliran, da ce on za njih biti i dalje heroj..
i da vladajuce garniture i dalje rade na tome, da su Srbi zrtve , a ne zlocinci..
za svakog normalnog covjeka , je on i jos puno njih, najgori sljam,
koje je covjecanstvo nudilo kroz povijest..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2148 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Amin!julisiz es grant wrote:I dok mi seremo o krivici, pomirenju i novim ratovima, više nas hvale Amanpurova i Serž Bramerc, nas koji smo preživjeli.
Sjetimo se ljudi, stotina svjedoka koji su prošli kroz Mladićev i ranije slučajeve, i hrabro iznijeli sav užas koji su proživjeli.
Sjetimo se Jean Rene Rueza, koji je prvi otkrio masovne grobnice Srebreničana i godinama radio na njihovom otkrivanju i drugim istražnim radnjama, gradeći za Tužilaštvo najveći sudski slučaj u Hagu-slučaj genocida u Srebrenici.
Sjetiti se i onog nažalost anonimnog Srbina (koji je morao biti anoniman radi svojih sunarodnika) koji je spasao ono ranjeno i pogubljeno dijete sa stratišta u Orahovcu, ispred zapjenjenog potpukovnika Vujadina Popovića koji je nadgledao smaknuća. Trebalo je za to mudrosti i hrabrosti.
Sjetiti se i stotina hiljada Sarajlija koji preživješe nečovječnu opsadu i nikad isti kao dželati ne postaše.
Sjećam se i sebe, jer sam preživio, jer sam dočekao dan koji sam čekao godinama, o kojem sam zadnjih mjeseci mislio svaki dan. Sad je to završeno. Stavljena je tačka. Iako ima i žalba, znam da je ta tačka stavljena zauvijek.
Sutra je novi dan.
Sutra je naše...naše je jer smo preživjeli i za razliku od desetina hiljada drugih za koje se danas sudilo, mi smo dobili šansu da doživimo to sutra. Dalje je sve do nas.
- undefined007
#2149 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Katarza nije i neće biti dočekana jer ta ideologija potpisom Dejtonskog sporazuma nije poražena nego prinudno "utišana" u vojnom smislu. Nastavljena je u političkom i traje dan danas. Rat bez pobjednika, tri historije, junaci i zločinci. Kapitulacija kao u slučaju Njemačke bila je jedino rješenje za gradnju i obnovu društva i države iz početka, međutim ...
-
Juliuscezar
#2150 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Koliko ih ima jos u Hagu, kakve su sanse da pseto barem godinu dvije bude samo u pritvorskoj jedinici