Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#2126 Re: Miralem Pjanić
Jel se mora u medijima Pjanića nazivati "malim princem". To je toliko glupo, jadno, seljasto, ponižavajuće, suportno zdravom razumu i modernoj književnosti, da mi dođe da kad to vidim u nekom članku, lično nalupam autora po toj urnebesnoj tintari koja je u stanju napisati takvu glupost.
- Mali_Vuk
#2127 Re: Miralem Pjanić
It_is_a_Leclerc wrote:Jel se mora u medijima Pjanića nazivati "malim princem". To je toliko suportno zdravom razumu i modernoj književnosti
"Nakon prijateljskog meča protiv reprezentacije Alžira, princu sa Neretve se posebno dopala igra malog princa!"
- Mali_Vuk
#2128 Re: Miralem Pjanić
Osveta zbog onog gola što nam je zabio u prijateljskojtodd_smith wrote:Mojne Muntarija bolan, brat musliman
Al koja golčina Mireta
- Bosanski_kralj
#2129 Re: Miralem Pjanić
Ima li šta da je vezano za Bosnu a da tebe ne nervira?It_is_a_Leclerc wrote:Jel se mora u medijima Pjanića nazivati "malim princem". To je toliko glupo, jadno, seljasto, ponižavajuće, suportno zdravom razumu i modernoj književnosti, da mi dođe da kad to vidim u nekom članku, lično nalupam autora po toj urnebesnoj tintari koja je u stanju napisati takvu glupost.
- htcxone
#2130 Re: Miralem Pjanić
EVO MENE ISKRENO ISTO OVO NERVIRA....Bosanski_kralj wrote:Ima li šta da je vezano za Bosnu a da tebe ne nervira?It_is_a_Leclerc wrote:Jel se mora u medijima Pjanića nazivati "malim princem". To je toliko glupo, jadno, seljasto, ponižavajuće, suportno zdravom razumu i modernoj književnosti, da mi dođe da kad to vidim u nekom članku, lično nalupam autora po toj urnebesnoj tintari koja je u stanju napisati takvu glupost.
nervira me i varta zastava, maloprije gledam firića,markovića,mršića poslije rata u skenderiji protiv HR ljiljani im na srcu!
nervira me i ovo ZMAJEVI, to su slovenci, da je bar sta originalno pa hajde....
nervira me i sto se nasi igraci uvijek pporede SA OVIM ili onim, pjanić je unikat, istina ima slican nacin igre kao toti ali realno toti je ono sto kazu između devetke i desetke (del piero, baggio) popularno DEVET I POL.. pjanić je klasični veznjak... prve veće pare i on ode, to je realnost, nema vise gerrarda, maldinija, del piera, totija u fudbalu...daanas svi lete za parama
- Bosanski_kralj
#2131 Re: Miralem Pjanić
Mene nervira to što se nama zamjera ono što je kod drugih već odavno normalno i ustaljeno.htcxone wrote:EVO MENE ISKRENO ISTO OVO NERVIRA....Bosanski_kralj wrote:Ima li šta da je vezano za Bosnu a da tebe ne nervira?It_is_a_Leclerc wrote:Jel se mora u medijima Pjanića nazivati "malim princem". To je toliko glupo, jadno, seljasto, ponižavajuće, suportno zdravom razumu i modernoj književnosti, da mi dođe da kad to vidim u nekom članku, lično nalupam autora po toj urnebesnoj tintari koja je u stanju napisati takvu glupost.
nervira me i varta zastava, maloprije gledam firića,markovića,mršića poslije rata u skenderiji protiv HR ljiljani im na srcu!
nervira me i ovo ZMAJEVI, to su slovenci, da je bar sta originalno pa hajde....
nervira me i sto se nasi igraci uvijek pporede SA OVIM ili onim, pjanić je unikat, istina ima slican nacin igre kao toti ali realno toti je ono sto kazu između devetke i desetke (del piero, baggio) popularno DEVET I POL.. pjanić je klasični veznjak... prve veće pare i on ode, to je realnost, nema vise gerrarda, maldinija, del piera, totija u fudbalu...daanas svi lete za paramatakod a ga je suludo upoređivati sa Totijem
Koliko znam u našoj mitologiji zmaj je uvijek imao posbeno mjesto..od Zmaja od Bosne pa preko priča naših nana kako su vidjele zmaja i sl.
Ako već hoćeš nisu ni ljiljani orginalni, pogledaj malo stadione u Francuskoj i njihove zastave.
Zašto Pjanić da bude vjeran jednoj Romi? Zar on treba da osjeća neku privreženost Romi, kao što to osjeća Toti. Toti je tamo rođen, to je njegov klub, njegov grad, sve njegovo je tu. Bilo bi čudnije da Pjanić iskazuje emocije prema Romi kao što to pokazuje Toti, nego ovakvo stanje što imamo sad.
- Muhamed Đakmić
#2132 Re: Miralem Pjanić
Mali princ je totalni kič i seljakluk, ospem se na to svaki put.
- htcxone
#2133 Re: Miralem Pjanić
da , mi smo zemlja poznata po zmajebima i pricama o istim... istto tako i zastava nam je od uvijek bila sa zvjezdicama i geomrtijskim tijelima...Bosanski_kralj wrote: Mene nervira to što se nama zamjera ono što je kod drugih već odavno normalno i ustaljeno.
Koliko znam u našoj mitologiji zmaj je uvijek imao posbeno mjesto..od Zmaja od Bosne pa preko priča naših nana kako su vidjele zmaja i sl.
Ako već hoćeš nisu ni ljiljani orginalni, pogledaj malo stadione u Francuskoj i njihove zastave.
Zašto Pjanić da bude vjeran jednoj Romi? Zar on treba da osjeća neku privreženost Romi, kao što to osjeća Toti. Toti je tamo rođen, to je njegov klub, njegov grad, sve njegovo je tu. Bilo bi čudnije da Pjanić iskazuje emocije prema Romi kao što to pokazuje Toti, nego ovakvo stanje što imamo sad.
ljlane smo (koji se zove bosanski ljiljan
pjanica nisam spominjao kao nasljednia totija, i to je GLUPO uopste i pokusati, talijani ga nikad nece cijeniti kao totija, i bilo kojeg igraca iz druge zemlje... svaki igrac ITALIJAN ce ako je barem blizu kvalitete stranog igraca imati prednost, sreca pa je mire vanserijski talenat... takvi su talijani...
Bosanski ljiljan ili zlatni ljiljan (Lilium bosniacum) je vrsta ljiljana koja raste na gorskim travnjacima i grmljem obraslim obroncima bosanskih i dinarskih planina.
- Bosanski_kralj
#2134 Re: Miralem Pjanić
Ne znam gdje si ti rastao i šta si slušao/čitao, ali zmajevi sigurno imaju svoje uporšite u našoj tradiciji.htcxone wrote: da , mi smo zemlja poznata po zmajebima i pricama o istim... istto tako i zastava nam je od uvijek bila sa zvjezdicama i geomrtijskim tijelima...
ljlane smo (koji se zove bosanski ljiljan)uzeli od francuza, a da ne pricam o tome da smo postali napokon potpuni sa ovom novom zastavom i grbom... himnu necu ni spominjati
pjanica nisam spominjao kao nasljednia totija, i to je GLUPO uopste i pokusati, talijani ga nikad nece cijeniti kao totija, i bilo kojeg igraca iz druge zemlje... svaki igrac ITALIJAN ce ako je barem blizu kvalitete stranog igraca imati prednost, sreca pa je mire vanserijski talenat... takvi su talijani...
Bosanski ljiljan ili zlatni ljiljan (Lilium bosniacum) je vrsta ljiljana koja raste na gorskim travnjacima i grmljem obraslim obroncima bosanskih i dinarskih planina.
Pročitaj kako su bosanski srednjovjekovni vlastodršci došli na ideju da motiv ljiljan upotrejbe na svojim grbovima.
Znači Talijani, Englezi, Njemci i ostali smiju svoje igrače precjenjivati, davati im prednost i kada je ne zaslužuju, ali mi svoje ne smijemo, strogo se mora poštovati objektivnost.
P.S. Ovom pričom o ljiljanima, nikako ne želim iste obezvjredjiti, nego samo kažem da ako se već nazivu zmjevi zamjera neoriginalnost, onda se isto može reći i za ljiljane.
Last edited by Bosanski_kralj on 23/12/2012 15:00, edited 1 time in total.
- htcxone
#2135 Re: Miralem Pjanić
kao sto rekoh, bosanski ljiljan, nasa autohtona vrsta, sto znaci da ih nismo presadili od francuza i ostalih.. a zmajevi se spominju u svim kulturama, ponajvise azijskim, kod nas dosta rijetko, mnogo vise je u historiji zabiljezeno prica o vilama i vilenjacimBosanski_kralj wrote:Ne znam gdje si ti rastao i šta si slušao/čitao, ali zmajevi sigurno imaju svoje uporšite u našoj tradiciji.htcxone wrote: da , mi smo zemlja poznata po zmajebima i pricama o istim... istto tako i zastava nam je od uvijek bila sa zvjezdicama i geomrtijskim tijelima...
ljlane smo (koji se zove bosanski ljiljan)uzeli od francuza, a da ne pricam o tome da smo postali napokon potpuni sa ovom novom zastavom i grbom... himnu necu ni spominjati
Pročitaj kako su bosanski srednjovjekovni vlastodršci došli na ideju da motiv ljiljan upotrejbe na svojim grbovima.
Znači Talijani, Englezi, Njemci i ostali smiju svoje igrače precjenjivati, davati im prednost i kada je ne zaslužuju, ali mi svoje ne smijemo, strogo se mora poštovati objektivnost.
nas problem i jeste sto umanjujemo vrijednost nasih igraca a veličamo tuđe, nasi igraci su taraba ako svaku tekmu ne zabiju po jedan gol ili bar asistiraju...
- It_is_a_Leclerc
#2136 Re: Miralem Pjanić
Pa nervira me, za početak, što svakom fudbaleru moramo dati neki krkanski nadimak kao da igraju na vašarima, a ne u najboljim fudbalskim ligama. Mali princ ?! Princ koga, čega ? Ako je to onaj Egziperijev mali princ što se zaljubio u ružu i putuje od planete do planete, onda mi stvarno ništa nije jasno...Bosanski_kralj wrote:Ima li šta da je vezano za Bosnu a da tebe ne nervira?It_is_a_Leclerc wrote:Jel se mora u medijima Pjanića nazivati "malim princem". To je toliko glupo, jadno, seljasto, ponižavajuće, suportno zdravom razumu i modernoj književnosti, da mi dođe da kad to vidim u nekom članku, lično nalupam autora po toj urnebesnoj tintari koja je u stanju napisati takvu glupost.
Čovjek ima fino ime, ne znam u čemu je problem, ako ga zovemo Miralem, umjesto "mali princ od bosanskih svjetlucavih zmajeva, dijamantnih igrača"...
- Ajatolah_
#2137 Re: Miralem Pjanić
A šta kažete tek na nadimak Begoviću - Ministar odbrane?
Iz čista mira pođoše ga forsirati oni sa ss.ba, svašta... 
-
todd_smith
#2138 Re: Miralem Pjanić
To se Dautbegovic uvlaci reprezentativcima u ....EdoI wrote:A šta kažete tek na nadimak Begoviću - Ministar odbrane?Iz čista mira pođoše ga forsirati oni sa ss.ba, svašta...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2139 Re: Miralem Pjanić
EdoI wrote:A šta kažete tek na nadimak Begoviću - Ministar odbrane?Iz čista mira pođoše ga forsirati oni sa ss.ba, svašta...
- KPNCTNJAH
#2140 Re: Miralem Pjanić
Pa i Runija zovu Srek, Modrica Golum... sta ima veze sto nase zovu ovako...
- Muhamed Đakmić
#2141 Re: Miralem Pjanić
Čuj ministar odbraneEdoI wrote:A šta kažete tek na nadimak Begoviću - Ministar odbrane?Iz čista mira pođoše ga forsirati oni sa ss.ba, svašta...
-
MightyMatch
#2142 Re: Miralem Pjanić
Ako te nervira iskuliraj sve o vezanom za Bosnu.I ovce mirne a vukovi pobijeni.It_is_a_Leclerc wrote:Pa nervira me, za početak, što svakom fudbaleru moramo dati neki krkanski nadimak kao da igraju na vašarima, a ne u najboljim fudbalskim ligama. Mali princ ?! Princ koga, čega ? Ako je to onaj Egziperijev mali princ što se zaljubio u ružu i putuje od planete do planete, onda mi stvarno ništa nije jasno...Bosanski_kralj wrote:Ima li šta da je vezano za Bosnu a da tebe ne nervira?It_is_a_Leclerc wrote:Jel se mora u medijima Pjanića nazivati "malim princem". To je toliko glupo, jadno, seljasto, ponižavajuće, suportno zdravom razumu i modernoj književnosti, da mi dođe da kad to vidim u nekom članku, lično nalupam autora po toj urnebesnoj tintari koja je u stanju napisati takvu glupost.
Čovjek ima fino ime, ne znam u čemu je problem, ako ga zovemo Miralem, umjesto "mali princ od bosanskih svjetlucavih zmajeva, dijamantnih igrača"...
Princ nadimak je dobio jos dok je Lyonu igrao od Francuskih novinara i ti se sad nasao ispravljati krive Drine.
Last edited by MightyMatch on 23/12/2012 16:20, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#2143 Re: Miralem Pjanić
da, ali tu su navijaci bili odgovorni za te nadimke, i to je bilo zbog ismijavanja, neces naci jednu novinu/portal koji ce napisati "Golum/Srek odlicno odigrali" nemoj biti smijesanKPNCTNJAH wrote:Pa i Runija zovu Srek, Modrica Golum... sta ima veze sto nase zovu ovako...
Plavooki bombarder, Mali Princ, Ministar odbrane (prvo je bilo BH Ministar odbrane, pa je to zvucilo glupo, sto je ironicno)...to su sve forsiranja jednog portala, koji da nadimak i onda trci igracu reci "ee od sada te zovemo ____"
Glupost i cisto sprdanje, najmanje reci
- KPNCTNJAH
#2144 Re: Miralem Pjanić
a Dijamant ti odgovara... cuj Dijamant, vidis da sad svi pokusavaju naci neki nadimak koji ce biti popularan kao taj za Edina...
- Mali_Vuk
#2145 Re: Miralem Pjanić
Čuj ministar odbraneEdoI wrote:A šta kažete tek na nadimak Begoviću - Ministar odbrane?Iz čista mira pođoše ga forsirati oni sa ss.ba, svašta...
Šta je onda Miske, komandir za vezu??
- It_is_a_Leclerc
#2146 Re: Miralem Pjanić
Eto, vidiš... Ni kriva ni dužna, poštena i čestita Asmira uspoređuju s nekim ocvalim ministrima...EdoI wrote:A šta kažete tek na nadimak Begoviću - Ministar odbrane?Iz čista mira pođoše ga forsirati oni sa ss.ba, svašta...
I ako ćemo reprezentativce zvati po pričama i mitovima iz Bosne, onda bismo ih morali zvati prepastima i prikazama, jer nema starije žene kojoj se nešto nije prikazalo na vodi.
-
todd_smith
#2147 Re: Miralem Pjanić
Da, ali i taj nadimak je bio stvoren u jednom trenutku, odjednom, zbog odlicnog gola, iz velike radosti sa strane jednog komentatoraKPNCTNJAH wrote:a Dijamant ti odgovara... cuj Dijamant, vidis da sad svi pokusavaju naci neki nadimak koji ce biti popularan kao taj za Edina...
Ne znam za tebe, i da li imas nadimak, ali niti jedan nadimak nije bio stvoren gdje su se kontali i pokusali forsirati, jednostavno se desi, tako je bilo i sa Edinom, nije se odjednom odlucilo i reklo "E Edine, od sada te zovemo Dijamant"
Dok ovi ostali jesu, lik je licno rekao Asmiru "E svidja li ti se ovaj nadimak, sad cemo da te zovemo ovako", sta ti je ba
- Bosanski_kralj
#2148 Re: Miralem Pjanić
Upravo o ovome govorim. Na svakoj temi (nevezano samo za ovo "mali princ") ti se nađeš za shodno za kritizirati, za popljuvati, ništa ti ne paše.It_is_a_Leclerc wrote:Eto, vidiš... Ni kriva ni dužna, poštena i čestita Asmira uspoređuju s nekim ocvalim ministrima...EdoI wrote:A šta kažete tek na nadimak Begoviću - Ministar odbrane?Iz čista mira pođoše ga forsirati oni sa ss.ba, svašta...
I ako ćemo reprezentativce zvati po pričama i mitovima iz Bosne, onda bismo ih morali zvati prepastima i prikazama, jer nema starije žene kojoj se nešto nije prikazalo na vodi.
Svi glumite neku bečku školu, a ja se samo pitam gdje je onaj naš obični čovjek sa ulice koji je poznat po tome da baš svakojakim nadimcima etiketira drugoga, pa tako imamo i "Lipše", "Brze", "Ćele","Čupe", "Brke"...
Vjerovatno te i sevdalinka nervira, jebeš harmoniku i saz, kada mnogo bolje i profinjenije zvuči saksofon.
- MyTao
#2149 Re: Miralem Pjanić
Jedno je kad raja ima neki nadimak za nekog igraca, a drugo je kad portali i novine forsiraju nesto glupo kao to "mali princ"
Glupo da gluplje nemoze biti.
Glupo da gluplje nemoze biti.
- Bosanski_kralj
#2150 Re: Miralem Pjanić
Ma najbolje da Begovića prozovu "Sir", Ibišević "Her" , a Pjanić "Princ od Luxemburga".