Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
black_noke

#2126 Re: Komitet za normalizaciju

Post by black_noke »

Svabo se uvrijedio.
sjever76

#2127 Re: Komitet za normalizaciju

Post by sjever76 »

Komitet je postavljen da bi se sačuvala reprezantacija i sav njihov posao je usmjeren na istu. Ok ja se sa tim segmentom slažem i podržavam ga ali reprezentacije nije jedino čime oni treba da se bave. Eto mandat im je produžen pa što se sada ne pozabave raznim komisijama untar tog saveza koji rade očiglednu štetu pojedinim klubovima svojim postupcima (ne mislim samo na fks), možda nemaju vremena i kadrova? Priča za djecu je da se to ništa ne smije dirati bez skupštine.

Ja se samo bojim da tamo nekad iza 20-og ovog mjeseca u slučaju kraha reprezentacije (gluho bilo) ne budemo suočeni sa saopštenjima tipa "taj i taj zbog obaveza/sukoba intresa/slabog zdravstvenog stanja itd, nije više u mogućnosti obavljati dužnost u komitetu za normalizaciju".
Jasno je kao dan šta bi uspjeh nacionalnog tima donio svima. Velika količina love bi se slila u savez i bez toga ja prosto ne vjerujem da ima ikakav drugi razlog zbog čega bi neko sjedio u tom komitetu i borio se sa svim muljem koji se nataložio godinama u savezu.

Što se tiče osim familije želio bih našim dragim sugrađanima plave boje postaviti jedno hipotetičko pitanje.
Na čelu komiteta se nalazi Mirsad Fazlagić (gluho bilo) a njegov zet/sin Mirza je trener fk sarajeva (još gluhlje bilo :D ). Donose se odluke koje su direktno uperene protiv fk željezničara, sudijske lakrdije/odluke tog saveza/kazne, a sa druge strane fk sarajevo u nekoliko navrata dobija očiglednu sudijsku naklonost koja direktno utiče na rezultat u par utakmica. Kako bi ste se vi ponašali? Interes reprezentacije bi vam bio preči? Sve biste to šutke ispraćali? Vjerovali biste da je to slučajno?
Čisto sumljam. Imajte sve ovo u vidu kad napadate moj klub i navijače da nešto "sveto" ruše.
Logovan

#2128 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Logovan »

Cirkus se nastavlja....
sjever76

#2129 Re: Komitet za normalizaciju

Post by sjever76 »

banovan wrote:A koje to odluke komiteta idu direktno na stetu F.K Sarajevo?
Sudijska/takmičarska i ostale ine komisije su pod ingrencijom famoznog komiteta? Jesu!
Eh onda evo samo par:

Sa 3 utakmice se kažnjava kapiten fk Sarajeva koji biva fizički napadnut od strane službenog lica. Sa dvije utakmice se kažnjava igrač fk Sarajeva zbog nečaga što je nažalost svakodnevnica na našim terenima ali što je isto tako produkt najniže rasne i međunacionalne mržnje što nije adekvatno tj. nikako kažnjeno od strane famozne komisije.
Fk Sarajevu se na jednoj utakmici poništavaju dva čista gola i taj se moment ne prikazuje na televiziji niti komisija izriče dotičnom sudiji ikakvu kaznu zbog tih strašnih previda.
Fk Sarajevu se poništava čist gol u jako bitnoj utakmici koja odlučuje sam vrh tabele bez sankcije za sudiju.

Eto onako na prvu. Treba li još? O odluci vezanoj za derbi sam već sve rekao u predhodnim postovima pa nema potrebe da se ponavljam.
Zavatoni

#2130 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Zavatoni »

Sačekati i vidjeti koji je osnov za kažnjavanje Sarajeva za transparent. Valjda je Kominterna odlučila da kritikovanje rada istog predstavlja nacionalizam i fašizam najgore vrste...

Ovo je do sada najsmiješnije što su uradili. Jasno je samo jedno: KRITIKA BILO KOJE VRSTE JE ZABRANJENA.

Smatram da bi strukture u klubu i oko kluba trebale napraviti neki kontrapotez podizanjem tužbe protiv Komiteta, jer ja onako laički vidim da su ove odluke pravno smiješne i da je Komitet počeo da pravi cirkus od sebe.

Recimo osnov za tužbu po pitanju zabrane prisustvovanja derbiju navijačima Sarajeva može biti kršenje Evropske povelje o ljudskim pravima kojom je zagarantirano slobodno kretanje.

Smiješno. Užasno smiješno.
sistematski pregled

#2131 Re: Komitet za normalizaciju

Post by sistematski pregled »

dr.Kosh wrote:
The 51st State wrote:
nosara wrote:Komitet nema pojma... Zna se da se, kod donosenja nekih odluka, bez obzira o cemu je rijec, posebno mora povest racun o pitarima i posebno donijet odluka samo za pitare...

Dole komitet...! :D
sto bi mi ispastali zbog vase prijateljske sa tovarima?
banjaluka i mostar se prije tovara nisu desili, jelde?
važno je bit objektivan, a vi ste u tome uvijek bili uzor...
Eto nek si ti objektivan. Kada je donesena odluka o zabrani? Poslije BL i MO ili poslije nereda pred prijateljsku utakmicu?
Hajde uzoriti, objektivni, odgovori.
uvjekpospan

#2132 Re: Komitet za normalizaciju

Post by uvjekpospan »

Vi pitari ste vazda neki izuzetak. Navijaci sa posebnim potrebama. Na stranu sto je odluka (po meni) glupa (vezano za gostujuce navijace). Ali sa obzirom na sve probleme i nemogucnost drzave/saveza da suzbije sukobe.. donekle razumijem.

Ali ne razumijem sta vama nije jasno? Odluka je za sve ista. U svoj prici ispade da ste samo vi zakinuti :shock: Sta je sa drugim navijackim grupama?

A u ostalom, bar kad je derby u pitanju, moze te doci i gledati utakmicu. Samo je zabranjen organizovani dolazak na utakmicu. A ako vam treba organizovani dolazak za utakmicu na Grbavici.. onda ste stvarno navijaci sa posebnim potrebama :D
nosara

#2133 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nosara »

Zavatoni wrote:Sačekati i vidjeti koji je osnov za kažnjavanje Sarajeva za transparent. Valjda je Kominterna odlučila da kritikovanje rada istog predstavlja nacionalizam i fašizam najgore vrste...

Ovo je do sada najsmiješnije što su uradili. Jasno je samo jedno: KRITIKA BILO KOJE VRSTE JE ZABRANJENA.

Smatram da bi strukture u klubu i oko kluba trebale napraviti neki kontrapotez podizanjem tužbe protiv Komiteta, jer ja onako laički vidim da su ove odluke pravno smiješne i da je Komitet počeo da pravi cirkus od sebe.

Recimo osnov za tužbu po pitanju zabrane prisustvovanja derbiju navijačima Sarajeva može biti kršenje Evropske povelje o ljudskim pravima kojom je zagarantirano slobodno kretanje.

:lol:

Pa niko nijednom pojedincu nije nista zabranio... Bujrum... U cemu je stvar...? :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2134 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

Nema gostovanja,nema parola,nema navijanja..to ovaj komitet dosao da uspostavi rezim Sjeverne Koreje ili Bjelorusije.

Stvarno imam gadjenje kada pomislim na sve sto su radili,i savez prije,i sto rade,ovaj komitet.

Samo mi je cudno zasto su se propoznali u ovoj paroli,ako se radi o kazni za parolu na utakmici protiv Olimpica.??

Image

Prepoznali se ili sta...??

Ups,mozda i mene kazne sada... :run:
Zavatoni

#2135 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Zavatoni »

nosara wrote:
Zavatoni wrote:Sačekati i vidjeti koji je osnov za kažnjavanje Sarajeva za transparent. Valjda je Kominterna odlučila da kritikovanje rada istog predstavlja nacionalizam i fašizam najgore vrste...

:lol:

Pa niko nijednom pojedincu nije nista zabranio... Bujrum... U cemu je stvar...? :D
A da li bi zabrana prisustva utakmici ljudima sa vratnika ili recimo ljudima crvene boje kose bilo diskriminirajuće i protivno konvencijama? Ili recimo jevrejima?

Odluka komiteta je sasvim jasna i ona kaže: zabranjeno je prisustvo utakmici svim navijačima Sarajeva. Naravno da navijač Sarajeva može sakrivati tu činjenicu pa se nekako uvući na stadion, ali je njemu kao navijaču zabranjeno prisustvo.
ultima_palabra

#2136 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Zavatoni wrote:Recimo osnov za tužbu po pitanju zabrane prisustvovanja derbiju navijačima Sarajeva može biti kršenje Evropske povelje o ljudskim pravima kojom je zagarantirano slobodno kretanje.
Zavatoni wrote:Smiješno. Užasno smiješno.
:)

Kako se onda donose odluke o utakmicama bez prisustva ikakve publike? Znači ja sam hipotetički trebao ići do Strasbourga jer mi nije omogućeno da gledam derbi na Koševu u maju 2010... čak i bez obilježja?

Ponavljam, možemo diskutovati o ispravnosti odluka Komiteta, ali tvrditi da oni nemaju pravo na njihovo donošenje je nebulozno.
Zavatoni

#2137 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Zavatoni »

-LIBERO- wrote:

Ne mogu. Ti si ovdje Komitet. :D

Bar zasad.
Zavatoni

#2138 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Zavatoni »

ultima_palabra wrote:
Zavatoni wrote:Recimo osnov za tužbu po pitanju zabrane prisustvovanja derbiju navijačima Sarajeva može biti kršenje Evropske povelje o ljudskim pravima kojom je zagarantirano slobodno kretanje.
Zavatoni wrote:Smiješno. Užasno smiješno.
:)

Kako se onda donose odluke o utakmicama bez prisustva ikakve publike? Znači ja sam hipotetički trebao ići do Strasbourga jer mi nije omogućeno da gledam derbi na Koševu u maju 2010... čak i bez obilježja?

Ponavljam, možemo diskutovati o ispravnosti odluka Komiteta, ali tvrditi da oni nemaju pravo na njihovo donošenje je nebulozno.
Taj derbi nije niko mogao gledati, tako da diskriminacije grupa nema...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2139 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

ultima_palabra wrote: Kako se onda donose odluke o utakmicama bez prisustva ikakve publike? Znači ja sam hipotetički trebao ići do Strasbourga jer mi nije omogućeno da gledam derbi na Koševu u maju 2010... čak i bez obilježja?
Nije isto kada se suspenduje stadion za SVE GLEDAOCE, i kada se zabrani dolazak na stadion,koji je u gradu odakle su ti navijaci,samo za navijace koji navijaju za gostujucu ekipu.

To dvoje nije isto,i i Ultima,mjesas kruske i jabuke. ;-)

Dobro neko sada napisao. Sta je slijedece,da zabranimo ateistima,Srbima,Bosnjacima....ljudima plavih ociju,crvene kose...???? :roll:

To sto navijam i zelim da bodrim svoju ekipu,ne znaci automatizmom da sam huligan ,idiot,delikvent..i apsolutno zelim da imam ista prava i status kao recimo moj najblizi rodjak koji ce u subotu biti na jugu i sa te tribine normalno bodriti svoj klub.
Last edited by -LIBERO- on 01/11/2011 12:57, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2140 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Zavatoni wrote:Taj derbi nije niko mogao gledati, tako da diskriminacije grupa nema...
Nema ni ovdje diskriminacije... odluka glasi "zabranjuju se organizovana gostovanja navijačkih grupa do kraja polusezone"... znači, za sve jednako.
necu

#2141 Re: Komitet za normalizaciju

Post by necu »

Neka onda bude ista na snazi do kraja SEZONE. :thumbup:
veljaca

#2142 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

The 51st State wrote:
ultima_palabra wrote:Komitet se nije mogao pozabaviti uzrocima, jer su uzroci daleko iznad njegovih ingerencija. A izvršioci su se fino rasporedili: prvo Borac, pa Zrinjski, p
a onda i navijači Hajduka prave sranje
gdje je rijetko ko očekivao. Pa se onda pripremao teren za sranje u Gabeli zbog nekakvog fantomskog napada na Bradini... taman se bila nadigla atmosfera da kakav lokalni PTSP-ovac spraši rafal u Manijake :roll:

Derbi je tu kolateralna šteta, mada se mogla napraviti iznimka zbog toga što je veća mogućnost za nerede u ovakvoj situaciji.
sranje su napravili manijaci, naravno isprovocirano od strane torcide, mada ne vidim nadleznost komiteta za tu utakmicu te da se na osnovu iste neke odluke donose, dakle opet domaci uz poslovicnu "nesposobnost" bezbjedonosnih organa.
cuj gdje je rijetko ko ocekivao :lol:
Moram reagovati na ovo.

Nakon ovo ga sto si napisao, pitanje : Stidis li se ?

Manijaci su odbranili i tvoj a i moj grad ( kao i grad svih onih koji ga tako osjecaju ) od rusenja i omalovazavanja i uvijek ce ga braniti i u buducnosti ( kao sto su ga branili - ne jedini - i od 92 do 95 godine ) ....
Nadam se da ovako ne misle ostali kao ti ....
north

#2143 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

necu wrote:Neka onda bude ista na snazi do kraja SEZONE. :thumbup:
Tako je, do kraja SEZONE...samo sam siguran da će dobar dio pojedinaca ovdje na proljeće promijeniti ploču....

Dakle, hajmo se svi složiti da ova odlukado kraja sezone, pa da vidimo za derbi na proljeće na Koševu, hoće li baš SVI koji smtaraju da je sve ovo ok imati isto mišljenje kao i danas....

A pogotovo recimo da taj derbi na proljeće kojim slučajem odlučuje o tituli.....ma ne smijem ni pomisliti.....
ultima_palabra

#2144 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:
ultima_palabra wrote: Kako se onda donose odluke o utakmicama bez prisustva ikakve publike? Znači ja sam hipotetički trebao ići do Strasbourga jer mi nije omogućeno da gledam derbi na Koševu u maju 2010... čak i bez obilježja?
Nije isto kada se suspenduje stadion za SVE GLEDAOCE, i kada se zabrani dolazak na stadion,koji je u gradu odakle su ti navijaci,samo za navijace koji navijaju za gostujucu ekipu.

To dvoje nije isto,i i Ultima,mjesas kruske i jabuke. ;-)

Dobro neko sada napisao. Sta je slijedece,da zabranimo ateistima,Srbima,Bosnjacima....ljudima plavih ociju,crvene kose...???? :roll:

To sto navijam i zelim da bodrim svoju ekipu,ne znaci automatizmom da sam huligan ,idiot,delikvent..i apsolutno zelim da imam ista prava i status kao recimo moj najblizi rodjak koji ce u subotu biti na jugu i sa te tribine normalno bodriti svoj klub.
Vidi, mogu se navesti sasvim dobri argumenti protiv odluke... ali priča o ljudskim pravima, Jevrejima, Bošnjacima itd. je u startu osuđena na propast. U Holandiji je čini mi se bila slična odluka... ako je tamo niko nije pravno pobio, zašto bi mogao ovdje.

Znači, svakom građaninu je omogućeno da gleda utakmicu - nema diskriminacije.
Svim navijačkim grupama je zabranjeno organizovano gostovanje - nema diskriminacije.

Da li je odluka bila neophodna, da li se njom postigao cilj... oko toga možemo pričati, i tu ima argumenata i za i protiv.
Obuca9

#2145 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
Zavatoni wrote:Taj derbi nije niko mogao gledati, tako da diskriminacije grupa nema...
Nema ni ovdje diskriminacije... odluka glasi "zabranjuju se organizovana gostovanja navijačkih grupa do kraja polusezone"... znači, za sve jednako.
Odluka kaže i da je zabranjeno prisustvovati na utakmici u tvom gradu, sa obilježjima gostujućeg kluba. Dakle ja u dresu Sarajeva ne mogu prisustvovati utakmici, ti u dresu Željezničara možeš.

Šta je rješenje, koji vi branitelji Komiteta predlažete, skini dres, obuci crni džemper i idi na utakmicu?

Dakle, to isto kao da kažeš, ljudima sa dugim bradama i podvrnutim tolama je zabranjeno ići na utakmice. Ako hoćete na utakmice, obucite duge pantalone i obrijte se. Pokrivenim djevojkama ili časnim sestrama nije dozvoljeno ući na stadion, ako hoćete na utakmicu, skinite marame s glave i gledajte utakmicu. Ljudima duge kose je zabranjeno na utakmicu, ošišajte se i idite nautakmicu. Je li to diskriminacija?
banovan

#2146 Re: Komitet za normalizaciju

Post by banovan »

-LIBERO- wrote:Nema gostovanja,nema parola,nema navijanja..to ovaj komitet dosao da uspostavi rezim Sjeverne Koreje ili Bjelorusije.

Stvarno imam gadjenje kada pomislim na sve sto su radili,i savez prije,i sto rade,ovaj komitet.

Samo mi je cudno zasto su se propoznali u ovoj paroli,ako se radi o kazni za parolu na utakmici protiv Olimpica.??

Image

Image

Mozda su se prepoznali u ovoj?
Obuca9

#2147 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Znači, svakom građaninu je omogućeno da gleda utakmicu - nema diskriminacije.
Svim navijačkim grupama je zabranjeno organizovano gostovanje - nema diskriminacije.
Nije bolan stvar u organizovanom gostovanju, jebo organizovano gostovanje, stvar je u tome da niko sa obilježjima FK Sarajevao neće moći ući na stadion. Ja ne mogu kao pojedinac, staviti šal oko vrata ili obući dres Sarajeva i ući na stadion, sam bez ičije organizacije. U tome je stvar.

Mogu ući na stadion, ali moram ući kao neutralan.
ultima_palabra

#2148 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:
ultima_palabra wrote:
Odluka kaže i da je zabranjeno prisustvovati na utakmici u tvom gradu, sa obilježjima gostujućeg kluba. Dakle ja u dresu Sarajeva ne mogu prisustvovati utakmici, ti u dresu Željezničara možeš.

Šta je rješenje, koji vi branitelji Komiteta predlažete, skini dres, obuci crni džemper i idi na utakmicu?

Dakle, to isto kao da kažeš, ljudima sa dugim bradama i podvrnutim tolama je zabranjeno ići na utakmice. Ako hoćete na utakmice, obucite duge pantalone i obrijte se. Pokrivenim djevojkama ili časnim sestrama nije dozvoljeno ući na stadion, ako hoćete na utakmicu, skinite marame s glave i gledajte utakmicu. Ljudima duge kose je zabranjeno na utakmicu, ošišajte se i idite nautakmicu. Je li to diskriminacija?
Ne kaže odluka da ne možeš doći sa obilježjima na utakmicu... fol je u tome što te vjerovatno zaštitari neće pustiti sa tim obilježjima na tribinu na kojoj dominiraju domaći navijači (kao što ni mene ne bi pustili u Željinom dresu na sjever ili istok AFH) radi tvoje sigurnosti ;-)
veljaca

#2149 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

necu wrote:Neka onda bude ista na snazi do kraja SEZONE. :thumbup:
Vidis, svjesno ili ne, rekao si nesto sto i neki misle i kako posmatraju ovu odluku. Samo iz svoga ugla. Znaci neka i u nastavku sezone Manijaci ne mognu doci na Kosevo i onda je po tebi OK.

E ja govorim od pocetka da ova odluka ne VALJA i govorio sam da bih isto mislio da se derbi igra na Kosevu ... ne gledajuci pojedinacno ni vas, ni nas a ni ostale - nego SVE zajedno.

Ali problem tvoj a i vecine ovdje koji su samo protiv odluke za derbi - je sto se gledaju samo uskogrudni interesi a sve po onoj " neka komsiji crkne krava ..." a drugi ih ne interesuju.
necu

#2150 Re: Komitet za normalizaciju

Post by necu »

@veljaca

Pa šta trebam da mislim ? Da se složim sa ovim JER JE NAMA zabranjen dolazak na derbi ? Utakmicu koja realno puno znači zbog same historije rivala a i ovog stanja na tabeli ? Šta trebam,da naši momci na terenu budu zakinuti za naš dolazak a da sljedeće vama bude sve odobreno ? Zbog čega ? Ako će meni i momcima sa moje tribine biti zabranjen dolazak i ako ćemo biti oštećeni za to onda isto želim i vama ! Da,tako je !Ne mogu se pomiriti sa ovom odlukom niti ću ikad' . Dabogda se i vi osjećali isto ovako u sljedećem dijelu sezone pa ćemo vidjeti.
Locked