Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ja71

#2126 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ja71 »

hypko_nurko wrote:
ja71 wrote:
hypko_nurko wrote: sad imamo 740 bodova a nakon ove dvije tekme imacemo 746 bodova. znaci preskocicemo irsku i juznu koreju
nevalja lista, Brazil na 14.mjestu
kakve veze ima brazil sa nama :-)
koliko nam bodova treba da preskocimo Brazil ?
Bosnolog

#2127 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosnolog »

Odlican je Sesar,. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2129 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

malo OT
Na osam bh. terena 11.100 gledatelja, na Poljudu 25.000
viđoh ovaj naslov pa me podsjeti na onu temu o stadionu repke kapaciteta 35.000 gledalaca :D :-) a čitavo prošlo kolo 11.100 gledalaca
Logovan

#2130 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

JoseMujica wrote:malo OT
Na osam bh. terena 11.100 gledatelja, na Poljudu 25.000
viđoh ovaj naslov pa me podsjeti na onu temu o stadionu repke kapaciteta 35.000 gledalaca :D :-) a čitavo prošlo kolo 11.100 gledalaca
I kakve veze ovo dvoje ima?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2131 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

pa ima.... što bi stadion koštao cca. 400-500 miliona eura i bio pun 2-3 puta godišnje kad igra repka

znači ekonomska zavala stoljeća
Djubre_

#2132 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djubre_ »

Jedna jako zanimljiva fotka :)

Image
splend

#2134 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

KPNCTNJAH wrote:Poslije svake utakmice se pojavi intervju s njim i onda on tu nama svima otvara oci :roll: eto nismo znali ove stvari bez njega... sad bi se svako malo igrao selektora, a davno je imao priliku da preuzme tu poziciju...
pametan je ivica, uvijek poslije utakmicaa :mrgreen:

al' znao je i lupati pocesto, posebno u barazima, kad je govorio kako cemo proci portugalce.
BHF_Manijak

#2135 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Pa takvi ljudi su dugogodisnjim radom dosli do tog nivoa da pricaju poslije i prije utakmica i da se njihovo slusa i vaga. Za razliku od pojedinih forumas koji su glavne lole u raji i kojima raja kaze da se razumiju u fudbal, dok ljudi poput Ivice dobivaju priznanja od mnogo uglednijhi licnosti iz svijeta udbala, neke raja lozi da se razumiju u loptanje! :lol: 8-) :dance:
splend

#2136 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

BHF_Manijak wrote:Pa takvi ljudi su dugogodisnjim radom dosli do tog nivoa da pricaju poslije i prije utakmica i da se njihovo slusa i vaga. Za razliku od pojedinih forumas koji su glavne lole u raji i kojima raja kaze da se razumiju u fudbal, dok ljudi poput Ivice dobivaju priznanja od mnogo uglednijhi licnosti iz svijeta udbala, neke raja lozi da se razumiju u loptanje! :lol: 8-) :dance:
strucnjak koji je u karijeri vodio sturm i raspali japan :mrgreen: a kad prica (k'o i sin mu), cini se da je osvojio titule u svim ligama svijeta :oops: ohanite malo s njim.
al' s obzirom na njegovu kriminogenu proslost, i to je veliki uspjeh ;-)
BHF_Manijak

#2137 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

I kao takav najjaci je bosanskohercegovacki strucnjak, taman ti muda svoja jeo od muke. 8-) :dance:

A kakav je govori i to da taj isti Sturm kojeg podcjenjujes pamti najvece uspjehe u historiji upravo pod? Cijom palicom? Naravno velikog uma Ivice Osima! :dance:

Hajd sad malo medju raju, reci im koju pametnu, ocekuju velikog fudbalskog gurua na casu. Pozuri zakasnit ces! 8-)

PS Kakav si ti lik! Dok u isto vrijeme kudis covjeka koji je iole uspjeha u karijeri imao, odmah s druge strane drkas na covjeka koji ama bas skoro nista nije postigao u trenerskoj karijeri (Safet Susic), kakav si ti samo genije! :lol: :lol: :lol:
luckylaka

#2138 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

splend wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa takvi ljudi su dugogodisnjim radom dosli do tog nivoa da pricaju poslije i prije utakmica i da se njihovo slusa i vaga. Za razliku od pojedinih forumas koji su glavne lole u raji i kojima raja kaze da se razumiju u fudbal, dok ljudi poput Ivice dobivaju priznanja od mnogo uglednijhi licnosti iz svijeta udbala, neke raja lozi da se razumiju u loptanje! :lol: 8-) :dance:
strucnjak koji je u karijeri vodio sturm i raspali japan :mrgreen: a kad prica (k'o i sin mu), cini se da je osvojio titule u svim ligama svijeta :oops: ohanite malo s njim.
al' s obzirom na njegovu kriminogenu proslost, i to je veliki uspjeh ;-)
Reci posteno da nikad nisi cuo za gospodina Ivicu Osima dok u tvoje selo nije stigao compjuter.Ocito si zalutao u svijet fudbala jer usporedjivati Amara i Osima moze samo totale anonimus :-) P.S.Ocito da ti je cilj samo da provociras pa bolje stati na vrijeme
blazh

#2139 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by blazh »

BHF_Manijak wrote:I kao takav najjaci je bosanskohercegovacki strucnjak,
miroslav ćiro blažević je najveći be-ha nogometni stručnjak ;-)
htcxone

#2140 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by htcxone »

ćiro je bio obični zabušant koji je pravio cirkus od reprezentacije.... pored pjanića mu igrali igrači austijskih srednjih klubova od 36. godina

sto se osima tiče, ne znam ko i koliko je upućen, ja sam preživio rat u Bosni i postoje stvari preko kojih ne mogu i neću preći nikome i nikada....
dakle,
tako ni ivici osimu za sjedenje na klupi partizana 5 dana poslije pofalićke bitke, ne mogu i gotovo... nekoliko dana poslije dana kad je palo najviše granata na moj grad... a on na klupi partizana u finalu kupa protiv zvijezde... a i ostavku je na klupi jugoslavije dao tek kad su ih suspendovali... uz to ide i ona afera sa namještanjem i godina dana kazne, kad sve to saberem, koliko god on bio veliki stručnjak, a sigurno da jeste, jer nije mala stvar kada vas tada tako jak real madrid traži... i ono sto je napravio od malog šturma, bez arapskih milijona i milijardi... uspjeh reprezentacije itd... sve to stoji... ali kazem meni jednostavno nije niti ce biti neka ogromna ličnost...
možete me sad napasti iz voih i onih razloga...
ultima_palabra

#2141 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

blazh wrote:
BHF_Manijak wrote:I kao takav najjaci je bosanskohercegovacki strucnjak,
miroslav ćiro blažević je najveći be-ha nogometni stručnjak ;-)
:lol: :lol: :lol: Ćiro nije bh.stručnjak... drugo, može samo sjediti i zapisivati kad Švabo priča.
ultima_palabra

#2142 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

htcxone wrote:ćiro je bio obični zabušant koji je pravio cirkus od reprezentacije.... pored pjanića mu igrali igrači austijskih srednjih klubova od 36. godina

sto se osima tiče, ne znam ko i koliko je upućen, ja sam preživio rat u Bosni i postoje stvari preko kojih ne mogu i neću preći nikome i nikada....
dakle,
tako ni ivici osimu za sjedenje na klupi partizana 5 dana poslije pofalićke bitke, ne mogu i gotovo... nekoliko dana poslije dana kad je palo najviše granata na moj grad... a on na klupi partizana u finalu kupa protiv zvijezde... a i ostavku je na klupi jugoslavije dao tek kad su ih suspendovali... uz to ide i ona afera sa namještanjem i godina dana kazne, kad sve to saberem, koliko god on bio veliki stručnjak, a sigurno da jeste, jer nije mala stvar kada vas tada tako jak real madrid traži... i ono sto je napravio od malog šturma, bez arapskih milijona i milijardi... uspjeh reprezentacije itd... sve to stoji... ali kazem meni jednostavno nije niti ce biti neka ogromna ličnost...
To nije tačno.
Crvena Tifoza

#2143 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

ultima_palabra wrote:
htcxone wrote:ćiro je bio obični zabušant koji je pravio cirkus od reprezentacije.... pored pjanića mu igrali igrači austijskih srednjih klubova od 36. godina

dakle,
To nije tačno.
Osim je podnio ostavku 23. maja 1992,,,

FIFA je suspendovala Jugoslaviju 31. maja 1992.
ultima_palabra

#2144 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Tačno tako.

Veličina tog čovjeka nije u rezultatima, njemu je život namijenio sudbinu luzera kad bi tako gledali. Ali gurati cijeli život svoj stil, svoju filozofiju, svoj tersluk... i opet nećete naći nikoga na Balkanu, Japanu, Francuskoj, Austriji da ne govori najbolje o njemu.

Sa izuzetkom par anonimusa na forumu, ali to je opet dijagnoza našeg društva...
blazh

#2145 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by blazh »

ma daj, pametnjaković obični. odličan igrač, ali kao stručnjak - nula. u italiji imo ekipu za ubit vola pa promašaj. u japanu ispado iz lige. ok, sa šturmom je napravio ok posao i to je to. odjebo jugu dok se ovdje ratovalo na veliko.

ćiro, naš travničanin, trofeje sa dinamo osvajao, u iranu i na bliskom istoku čudesa napravio, u švici, francuskoj... bio treći na svjetskom, trener godine 99.

i još se ne boji oreuzet klupu. dok švabo samo drži govore poslije utakmica.
ultima_palabra

#2146 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

blazh wrote:ma daj, pametnjaković obični. odličan igrač, ali kao stručnjak - nula. u italiji imo ekipu za ubit vola pa promašaj. u japanu ispado iz lige. ok, sa šturmom je napravio ok posao i to je to. odjebo jugu dok se ovdje ratovalo na veliko.

ćiro, naš travničanin, trofeje sa dinamo osvajao, u iranu i na bliskom istoku čudesa napravio, u švici, francuskoj... bio treći na svjetskom, trener godine 99.

i još se ne boji oreuzet klupu. dok švabo samo drži govore poslije utakmica.
Jest vala, Osim je ispadao iz lige u Japanu pa mu dali da bude selektor... a Ćiro jeste čudesa pravio po Iranu, haman jedini trener koji ih nije odveo na Svjetsko :D Čak i njegov asistent Ivanković je to uspio. Lupaš ko veliki...

A Ćiro se odavno posrao na Bosnu i bosanstvo... sad druga stvar što on voli i pojesti ono što posere :)
Charuga
Globalni moderator

#2147 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Charuga »

Gdje je taj isti Ćiro bio dok je u BiH bio rat? Zasto nije igrace porijeklom iz BiH vrbovao da igraju za BiH a ne za Hrvatsku? Tad je zaboravio da je "nas Travnicanin" pa je bio "njihov Travnicanin" i kad je dosao u fazu da ga njegovi vise nece onda je postao veliki Bosanac.

E cuj Ćiro "nas Travnicanin" ... :mrgreen:
ultima_palabra

#2148 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:onda je postao veliki Bosanac
I veliki Iranac, veliki Kinez, veliki Splićanin... :-D
Charuga
Globalni moderator

#2149 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Charuga »

blazh wrote: u japanu ispado iz lige.
Kad je ispao iz lige u Japanu?
Charuga
Globalni moderator

#2150 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:onda je postao veliki Bosanac
I veliki Iranac, veliki Kinez, veliki Splićanin... :-D
On je sve samo ne "nas Travnicanin" ... ;-)
Post Reply