I tako unedogled, izbori svakih pet mjeseci, jer ces ti sve blokirati neimenovanjem kantonalnih delegata u Dom naroda dok ne bude onako kako ti hoces ? E ne moze. Ako ista, ovo otvara pitanje reforme izbornog zakona jer postojeci omogucava jednoj stranci da osvajanjem vlasti u jednom kantonu (recimo Posavskom u kojem zivi 1 % ukupnog stanovnistva BiH) blokira uspostavu vlasti u citavoj drzavi. To nema nigdje na planeti i HDZ ce ovim (zbog insistiranja na ekskluzivnom predstavljanju Hrvata) izgubiti i jare i pare. I onda ce se nakon jos jednog koraka nazad pljuvati po Tudjmanu koji je izdao Herceg Bosnu, psovati Doris Pack, sklapati liste Alijinih Hrvata itd itd, a sve ignorisuci cinjenicu da je HDZ glavni krivac jer insistira na etnickoj podjeli sa kojom se Sarajevo (opravdano) nikad nece pomiriti.panorama wrote:Mislim da bi novi izbori bili dobro rješenje za ovu situaciju u kojoj se nalazi BiH.Nadam se da će i biti novi izbori i da će se politička scena okrupnjavati.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- 1gorstak
#2126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- travnik
#2127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo
Greškica, ispravio sam. Nije Stojić, već Lasić. Vesna Pusić je jednako kritizirala politiku SDP-a, pa mi nije jasno, s obzirom da su kritičari SDP-a, kleronacionalisti, krimogenijalci, ostaci M-T politike, šta je ona od toga?
Greškica, ispravio sam. Nije Stojić, već Lasić. Vesna Pusić je jednako kritizirala politiku SDP-a, pa mi nije jasno, s obzirom da su kritičari SDP-a, kleronacionalisti, krimogenijalci, ostaci M-T politike, šta je ona od toga?
- travnik
#2128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
OK, ali si naveo: "Osim "etničara" SDP-u su suprostavljeni i klero-nacionalisti, "krimo-genijalci", ostaci Milošević-Tuđmanove politike i ciljeva rata u BiH,...". Stoga, me zanimalo gdje oni pripadaju. Ako nigdje tu, onda kritičara SDP-a ima mnogo više i nisu svi nacionalistički nastrojeni, kako se dalo zaključiti iz tvog posta.MrMaliJoe wrote:O grupi o kojoj pričaš mogu reći samo hvalospjeve jer ih poštujem kao intelektualce, ali to ne znači da se moram složiti s njima. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali tenutno ne mogu sa njima diskutovati. Ostao si mi ti pa ako imaš kakvu argumentaciju.... navali.travnik wrote:
U koju grupu od ovih spadaju Enver Kazaz, Ivan Lovrenović, Ivo Josipović, Vesna Pusić, Mile Stojić i Senad Avdić.
p.s. Već sam ispravio, ali da ponovim, nije Stojić, već Lasić.
-
zemo_online
#2129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
o cemu stobom raspravljat kada je sdp isto sto i hdz,samo sto su skriveni nacionalisti?
- madner
#2130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ili da SDP pobjedi u bilo u BPK i onda lagano i lezerno ne formira vlast.
Sasvim je jasno zasto je OHR donjio ove odluke ranije.
Sasvim je jasno zasto je OHR donjio ove odluke ranije.
- 1gorstak
#2131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naivna.travnik wrote:palermo
- MrMaliJoe
#2132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti očito nemaš svoje mišljenje. Zašto se kriješ iza Pusićke. Niko ne kaže da ovi ljudi nisu pravi intelektualci, ali ja nisam čuo tvoj mišljenje i tvoje argumente, šta ti misliš o njihovim izjavama, u čemu se ti slažeš i sl.!!!travnik wrote:palermo
-
Hipatija
#2133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@travnik, u ovaj iskaz (misao, izjavu):
nikako se ne uklapa tvoja izjava (misao iskaz):Osim "etničara" SDP-u su suprostavljeni i klero-nacionalisti, "krimo-genijalci", ostaci Milošević-Tuđmanove politike i ciljeva rata u BiH,...
Ovo ja nazivam iskrivljivanje rečenog (kazanog).s obzirom da su kritičari SDP-a, kleronacionalisti, krimogenijalci, ostaci M-T politike,
Last edited by Hipatija on 07/03/2011 11:12, edited 1 time in total.
- travnik
#2134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HDZ je kriminalna organizacija koja je naštetila svima u BiH, ali je dobila ogromnu većinu među H, posebno zajedno sa HDZ 1990. To se ne želi priznati, ali više-manje, kada bi se realno gledali tako je. Dakle, oni su izraz političke volje H. Stoga, mene interesira kako netko želi graditi BiH i sa svojim sugrađanima H, ako ne poštuje njihovu političku volju? Je li to znači da su H su glupi i nakaradni,pa ne znaju izabrati na izborima, a mi smo pametni i progresivni, pa ćemo odrediti tko će u vlast i tko će dobiti hrv. pozicije.1gorstak wrote:I tako unedogled, izbori svakih pet mjeseci, jer ces ti sve blokirati neimenovanjem kantonalnih delegata u Dom naroda dok ne bude onako kako ti hoces ? E ne moze. Ako ista, ovo otvara pitanje reforme izbornog zakona jer postojeci omogucava jednoj stranci da osvajanjem vlasti u jednom kantonu (recimo Posavskom u kojem zivi 1 % ukupnog stanovnistva BiH) blokira uspostavu vlasti u citavoj drzavi. To nema nigdje na planeti i HDZ ce ovim (zbog insistiranja na ekskluzivnom predstavljanju Hrvata) izgubiti i jare i pare. I onda ce se nakon jos jednog koraka nazad pljuvati po Tudjmanu koji je izdao Herceg Bosnu, psovati Doris Pack, sklapati liste Alijinih Hrvata itd itd, a sve ignorisuci cinjenicu da je HDZ glavni krivac jer insistira na etnickoj podjeli sa kojom se Sarajevo (opravdano) nikad nece pomiriti.panorama wrote:Mislim da bi novi izbori bili dobro rješenje za ovu situaciju u kojoj se nalazi BiH.Nadam se da će i biti novi izbori i da će se politička scena okrupnjavati.
Takav ignorantski odnos ide upravo HDZ-ovima na ruku, jer će već na narednim lokalnim izborima dobiti još veću podršku. Što HDZ-ovi mogu ponuditi narodu osim ugroženosti da bi se za njih glasovalo? Ništa. Stoga, svake nacionalne nesuglasice i eventualna radikalizacija samo koristi HDZ-ovima.
- travnik
#2135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imam, ali mrsko mi ponovo o pisati ponovo jedno te isto, jer se stanje nije promijenilo. Ako te zanima, potraži. Njih sam naveo samo kao argumente da ne napadaju SDP samo nacionalisti raznih boja, već i ljudi koji sa nacionalizmom nemaju ništa. Dakle, reagirao sam radi generalizacije svih SDP kritičara i svrstavanja ih u jedan koš.MrMaliJoe wrote:Ti očito nemaš svoje mišljenje. Zašto se kriješ iza Pusićke. Niko ne kaže da ovi ljudi nisu pravi intelektualci, ali ja nisam čuo tvoj mišljenje i tvoje argumente, šta ti misliš o njihovim izjavama, u čemu se ti slažeš i sl.!!!travnik wrote:palermo
-
zemo_online
#2136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hdz 90 je bio u koaliciji sa hsp.
- travnik
#2137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta je tu pogrešno ili iskrivljeno?Hipatija wrote:@travnik, u ovaj iskaz (misao, izjavu):nikako se ne uklapa tvoja izjava (misao iskaz):Osim "etničara" SDP-u su suprostavljeni i klero-nacionalisti, "krimo-genijalci", ostaci Milošević-Tuđmanove politike i ciljeva rata u BiH,...Ovo ja nazivam iskrivljivanje rečenog (kazanog).s obzirom da su kritičari SDP-a, kleronacionalisti, krimogenijalci, ostaci M-T politike,
-
Hipatija
#2138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gradit ćemo suživot sa onom natpolovičnom većinom hrvata koji nisu svoj glas dali HDZ-u - "zna se"!Stoga, mene interesira kako netko želi graditi BiH i sa svojim sugrađanima H, ako ne poštuje njihovu političku volju?
Ovo je iskrivljen iskaz (uporedi oba citata i valjda ih umiješ razlikovati po smislu i sadržini)!
Ovako ja nisam rekao, ko su sve protivnici SDP-a. Ti svojom formulacijom u isti koš trpaš sve kritičare SDP-a!s obzirom da su kritičari SDP-a, kleronacionalisti, krimogenijalci, ostaci M-T politike,
Moja misao nema taj (tvoj izokrenuti) smisao:
Osim "etničara" SDP-u su suprostavljeni i klero-nacionalisti, "krimo-genijalci", ostaci Milošević-Tuđmanove politike i ciljeva rata u BiH,...
Last edited by Hipatija on 07/03/2011 11:23, edited 1 time in total.
- MrMaliJoe
#2139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Može li mi neko objasniti politički program stranaka koji imaju legitimitet tj, na koji način će oni zaštititi hrvatske interese, kako onih Hrvata u Z. Hercegovini tako i onih u Banja Luci, i Posavini. Zato politički program stranaka sa H predznakom je on različit u odnosu na SDPovu platformu. Kako SDPova platforma ugrožava Hrvate.
- travnik
#2140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh ovo je za rubriku vjerovali ili ne....nisam znao da sam u većini do sada. Realno, HDZ-ovi su dobili oko 70%, a ostali oko 30%.Hipatija wrote:Gradit ćemo suživot sa onom natpolovičnom većinom hrvata koji nisu svoj glas dali HDZ-u - "zna se"!Stoga, mene interesira kako netko želi graditi BiH i sa svojim sugrađanima H, ako ne poštuje njihovu političku volju?
Ovo je iskrivljen iskaz (uporedi oba citata i valjda ih umiješ razlikovati po smislu i sadržini)!s obzirom da su kritičari SDP-a, kleronacionalisti, krimogenijalci, ostaci M-T politike,
- MrMaliJoe
#2141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možeš li mi objasniti politički program stranaka koji imaju legitimitet tj, na koji način će oni zaštititi hrvatske interese, kako onih Hrvata u Z. Hercegovini tako i onih u Banja Luci, i Posavini. Zato politički program stranaka sa H predznakom je različit u odnosu na SDPovu platformu. Kako SDPova platforma ugrožava Hrvate.travnik wrote:
Eh ovo je za rubriku vjerovali ili ne....nisam znao da sam u većini do sada. Realno, HDZ-ovi su dobili oko 70%, a ostali oko 30%.
- travnik
#2142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne ugrožava. Ona je dobra osnova za dublje reforme. Ima još toga tu dodati, ali za početak ok. Problem je u ignoriranju izbora H. Tu je sav problem, a ne oko programa.MrMaliJoe wrote:Može li mi neko objasniti politički program stranaka koji imaju legitimitet tj, na koji način će oni zaštititi hrvatske interese, kako onih Hrvata u Z. Hercegovini tako i onih u Banja Luci, i Posavini. Zato politički program stranaka sa H predznakom je on različit u odnosu na SDPovu platformu. Kako SDPova platforma ugrožava Hrvate.
-
vektor68
#2143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
u komentarima na portalu interesantna izjava Jovana Divjaka
[youtube]http://www.youtube.com/w
atch?v=l2bPsxIvCXw[/youtube]
mozda zbog ove izjave nikoga iz sdp-a nije bilo na protestima
Last edited by vektor68 on 07/03/2011 11:27, edited 3 times in total.
- MrMaliJoe
#2144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
travnik wrote:Ne ugrožava. Ona je dobra osnova za dublje reforme. Ima još toga tu dodati, ali za početak ok. Problem je u ignoriranju izbora H. Tu je sav problem, a ne oko programa.MrMaliJoe wrote:Može li mi neko objasniti politički program stranaka koji imaju legitimitet tj, na koji način će oni zaštititi hrvatske interese, kako onih Hrvata u Z. Hercegovini tako i onih u Banja Luci, i Posavini. Zato politički program stranaka sa H predznakom je on različit u odnosu na SDPovu platformu. Kako SDPova platforma ugrožava Hrvate.
Pa zašto se onda ne okupe oko te platforme. Zašto se insistira na vlasti 2+2+2.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jašta, i zato će pustiti Divjaka da istruhne u Austriji... srećom, izbaviće ga 100% školovani kadrovivektor68 wrote:u komentarima na portalu interesantna izjava Jovana Divjaka
http://www.youtube.com/w
atch?v=l2bPsxIvCXw
-
vektor68
#2146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nesumnjam u ovo tvoje da bi ga neki i pustili da lezi u zatvoru .Chmoljo wrote:jašta, i zato će pustiti Divjaka da istruhne u Austriji... srećom, izbaviće ga 100% školovani kadrovivektor68 wrote:u komentarima na portalu interesantna izjava Jovana Divjaka
http://www.youtube.com/w
atch?v=l2bPsxIvCXw
- travnik
#2147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa fotelje. HDZ hoće sve jer imaju veliku većinu među H, a SDP to ne dopušta, već hoće više nego što mu po glasovima pripada među H. Kažu HDZ-vi ne zastupaju sve H. Točno, ali ni SDP i SDA ne zastupaju sve B, pa hoće li se uvesti i SBB BiH i SzBiH u vlast, jer imaju veću podršku među B nego SDP, HSP i Boljitak među H. Neće. Sve u svemu, oko programa je šuplja priča. Fotelje su bitne.MrMaliJoe wrote:travnik wrote:Ne ugrožava. Ona je dobra osnova za dublje reforme. Ima još toga tu dodati, ali za početak ok. Problem je u ignoriranju izbora H. Tu je sav problem, a ne oko programa.MrMaliJoe wrote:Može li mi neko objasniti politički program stranaka koji imaju legitimitet tj, na koji način će oni zaštititi hrvatske interese, kako onih Hrvata u Z. Hercegovini tako i onih u Banja Luci, i Posavini. Zato politički program stranaka sa H predznakom je on različit u odnosu na SDPovu platformu. Kako SDPova platforma ugrožava Hrvate.
Pa zašto se onda ne okupe oko te platforme. Zašto se insistira na vlasti 2+2+2.
- MrMaliJoe
#2148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar ne misliš da se namjerno želi SDP uvući u etnički blok ne zbog Hrvatskog naroda nego zbog budućih izbora. Ako bi Hrvati bili ravnopravni u BIH, zar se tada ne gubi razlog postojanja HDZa.travnik wrote:Ne ugrožava. Ona je dobra osnova za dublje reforme. Ima još toga tu dodati, ali za početak ok. Problem je u ignoriranju izbora H. Tu je sav problem, a ne oko programa.MrMaliJoe wrote:Može li mi neko objasniti politički program stranaka koji imaju legitimitet tj, na koji način će oni zaštititi hrvatske interese, kako onih Hrvata u Z. Hercegovini tako i onih u Banja Luci, i Posavini. Zato politički program stranaka sa H predznakom je on različit u odnosu na SDPovu platformu. Kako SDPova platforma ugrožava Hrvate.
Ako bi SDP napravio dobar posao sa ustavom i svim drugim problemima, da li je moguće da se Hrvatsko izborno tijelo okrene SDPu.
-
Hipatija
#2149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prvo HDZ- "zna se" je dobio oko 100 000 glasova, a to nije ni polovina od broja hrvata u BiH!travnik wrote:Eh ovo je za rubriku vjerovali ili ne....nisam znao da sam u većini do sada. Realno, HDZ-ovi su dobili oko 70%, a ostali oko 30%.
Drugo, za HDZ 1990 glasali su i hrvati koji se ne slažu sa politikom HDZ-"zna se"!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
naravno, poput onih koji su ubili Hakiju Turajlića npr...vektor68 wrote:
nesumnjam u ovo tvoje da bi ga neki i pustili da lezi u zatvoru .