Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Frankyee
#2126 Re: Edin Džeko...
Na zalost Dzeko se nikako nije uklopio, gubi previse duela, sanse koje ima ne iskoristi najbolje.
Dok to ne usavrsi nije za Premijer Lige.
Ja ipak vjerujem u njega , sa radom i zalaganjem ce se podici. I valjda ce primati bolje lopte od ekipe.
Bitno je da je gladan golova.
Dok to ne usavrsi nije za Premijer Lige.
Ja ipak vjerujem u njega , sa radom i zalaganjem ce se podici. I valjda ce primati bolje lopte od ekipe.
Bitno je da je gladan golova.
- skafiskafsnjak
#2127 Re: Edin Džeko...
Dzeko bi trebao u UNited da predje.... 
- zecko_kupuz
#2128 Re: Edin Džeko...
Džekici se izgleda cijela Premier liga treba prilagođavati.
Mancini jeste prosječan stručnjak, ali kada vidim Džekino mrcvarenje na terenu (kao protiv Evertona) onda se zapitam da li je zaista problem samo u treneru. Ustvari, možda i jeste, trebao bi mu i on uvaliti medicinke i naći prvo brdo u Engleskoj uz koje će ga, bičem šibajući, tjerati da trči.
Pa mislim stvarno, zar vas ni malo ne iritira što gro vremena provede šetuckajući se po terenu, bježeći prema aut-liniji i gubeći zračne duele od po pola glave nižih čuvara.
Gotivim ga od samog početka, ali bogami mi dječak dođe glave.
Ozbiljno, ili će se petama nabijati u guzicu ili će postati još jedan iscijeđeni globetrotter u nizu, situacija je bukvalno crno-bijela. 
Pa mislim stvarno, zar vas ni malo ne iritira što gro vremena provede šetuckajući se po terenu, bježeći prema aut-liniji i gubeći zračne duele od po pola glave nižih čuvara.
Gotivim ga od samog početka, ali bogami mi dječak dođe glave.
- just principe
#2129 Re: Edin Džeko...
Lud i ponosan wrote:Mancini je klocina i on ce otici na kraju sezone. Nadam se da ce u tom slucaju City dovesti trenera koji zna sta hoce i koji ima viziju kako ce mu ekipa igrati. I koju ulogu ce napadaci imati u timu.
U tom slucaju, Dzeko ima jako dobre sanse da natrpa protivnice mreze i da opravda potencijal i njuh za gol. Zadnja tekma nije bila dobra, ali to je samo posljedice "ideje" cjelokupnog tima koji igra katastrofalno lose.
Mancini klocina
- K.A.
#2130 Re: Edin Džeko...
Ma pitanje je vremena kad će Džeko proradit 
- BarbaDue
#2131 Re: Edin Džeko...
dali ce veceras imati priliku?K.A. wrote:Ma pitanje je vremena kad će Džeko proradit
- Obuca9
#2132 Re: Edin Džeko...
"Vjerovatno nisam bio tip igrača koji je on želio. Preferirao je Marija Balotellija i Edina Džeku i poštujem njegovu odluku. Bio sam heroj Cityja u prvoj sezoni, a onda sam se našao u teškom položaju. Kada su ta dva napadača došla, rekao sam sebi da ću barem biti u momčadi. Ne kažem da sam najbolji igrač na svijetu, ali da budem iskren, kada pogledate njihov učinak na terenu nisu bolji od mene", rekao je za kraj togoanski napadač.
- smoki_choko
#2133 Re: Edin Džeko...
vjerovatno opet sa klupe a balo na terenu. nije nista pokazao protiv evertonaBarbaDue wrote:dali ce veceras imati priliku?K.A. wrote:Ma pitanje je vremena kad će Džeko proradit
-
Baudelaire
#2134 Re: Edin Džeko...
Nažalost, i ja se sve više sa ovim slažem. Na stranu to što Džeki ne odgovara Sitijeva igra, ali dao je on u Wolfsburgu more golova nekim solo kreacijama, uzeo je more duela, a ovdje to slabo ili nikako viđamo. Volio bih da nam svima začepi usta kad utrpa 20+ golova iduće sezone, ali u ovom momentu ne djeluje mi da je na nivou potrebnom za takvo nešto.zecko_kupuz wrote:Džekici se izgleda cijela Premier liga treba prilagođavati.Mancini jeste prosječan stručnjak, ali kada vidim Džekino mrcvarenje na terenu (kao protiv Evertona) onda se zapitam da li je zaista problem samo u treneru. Ustvari, možda i jeste, trebao bi mu i on uvaliti medicinke i naći prvo brdo u Engleskoj uz koje će ga, bičem šibajući, tjerati da trči.
Pa mislim stvarno, zar vas ni malo ne iritira što gro vremena provede šetuckajući se po terenu, bježeći prema aut-liniji i gubeći zračne duele od po pola glave nižih čuvara.![]()
Gotivim ga od samog početka, ali bogami mi dječak dođe glave.Ozbiljno, ili će se petama nabijati u guzicu ili će postati još jedan iscijeđeni globetrotter u nizu, situacija je bukvalno crno-bijela.
- quasar
#2135 Re: Edin Džeko...
Ovo ni meni nije jasno i ne smatram da englezi igraju neki vanzemaljski fudbal toliko razlicit u odnosu na Njemacku. Za ovako drasticnu razliku u performansu logican odgovor mi je samo losa forma Dzeksona. Nadati se da ce se uklopiti nakon ljetnjih priprema.
- skafiskafsnjak
#2136 Re: Edin Džeko...
Ma velika je razlika Engleske i NJemacke... kako nije . U engleskoj dosta crvsto igraju ... i dobro cuvaju. Sjecam se Dzeke u wolf prije, dobije loptu... na 2m oko njega nema igraca, i zabije gol ... Pustite te price, los i tacka .
- Jack Be Nimble
#2137 Re: Edin Džeko...
Ja sam uvijek govorio, nije do Mancinija i Citija, koliko do Dzeke. Jednostavno ne moze da igra protiv odbrane. Gledao sam klip golova Dzeke u Njemackoj, on primi loptu, odbrana jedan korak u nazad
. U engleskoj primi loptu, odma ga dvojica izbace iz cipela. Najnoviji primjer je protiv Evertona, uzeo loptu u svojoj polovini, vodi kontra napad, nije stigao ni do centra, a onaj napadac crnac iz Evertona (Ascimbe?) ga stigao, sa ledja mu uzeo loptu, oborio Edina i jos izborio faul za Everton.
Nisam mu pratio karijeru u Wolf, ali ovdje sto mogu da primjetim, je da ne zna sam sebi napraviti priliku. Dzeko je sve sam rekao nakon prve utakmice protiv Notts County u FA kupu "niko mi nije rekao da ce ovako biti tesko".
Nisam mu pratio karijeru u Wolf, ali ovdje sto mogu da primjetim, je da ne zna sam sebi napraviti priliku. Dzeko je sve sam rekao nakon prve utakmice protiv Notts County u FA kupu "niko mi nije rekao da ce ovako biti tesko".
- skafiskafsnjak
#2138 Re: Edin Džeko...
Pa to ti ja govorim ... ALi cudo me pravo vala sto je u skok igri slab ... Mislio sam da mu je to najveca prednost ..Jack Be Nimble wrote:Ja sam uvijek govorio, nije do Mancinija i Citija, koliko do Dzeke. Jednostavno ne moze da igra protiv odbrane. Gledao sam klip golova Dzeke u Njemackoj, on primi loptu, odbrana jedan korak u nazad. U engleskoj primi loptu, odma ga dvojica izbace iz cipela. Najnoviji primjer je protiv Evertona, uzeo loptu u svojoj polovini, vodi kontra napad, nije stigao ni do centra, a onaj napadac crnac iz Evertona (Ascimbe?) ga stigao, sa ledja mu uzeo loptu, oborio Edina i jos izborio faul za Everton.
- smoki_choko
#2139 Re: Edin Džeko...
kojoj skok igri, kad niko u cityu ne zna ubaciti lopte. sve nekakve rahlje. i kad ubacuju ne ide ni jedna na dzekuL00d wrote:Pa to ti ja govorim ... ALi cudo me pravo vala sto je u skok igri slab ... Mislio sam da mu je to najveca prednost ..Jack Be Nimble wrote:Ja sam uvijek govorio, nije do Mancinija i Citija, koliko do Dzeke. Jednostavno ne moze da igra protiv odbrane. Gledao sam klip golova Dzeke u Njemackoj, on primi loptu, odbrana jedan korak u nazad. U engleskoj primi loptu, odma ga dvojica izbace iz cipela. Najnoviji primjer je protiv Evertona, uzeo loptu u svojoj polovini, vodi kontra napad, nije stigao ni do centra, a onaj napadac crnac iz Evertona (Ascimbe?) ga stigao, sa ledja mu uzeo loptu, oborio Edina i jos izborio faul za Everton.
- Jack Be Nimble
#2140 Re: Edin Džeko...
Koliko nezna sam sebi napraviti priliku kada ima loptu, tako nije sposoban da se otvori da primi loptu. I to sam isto primjeti, Dzeko u 16tercu, dvojica oko njega, ako ti imas loptu neces sigurno dati Dzeki, jedino ako nije sam kao sto je bilo protiv Evertona. Onda mu rekaju loptu, lopta ide preko glave, a ako njega dvojica nedaju mu da dise. Nema od Dzeke incijative da pobjegne obrani barem na sekundu i po, nego stane u 16terac i ceka, pa ako ga udari u glavu super.
- smoki_choko
#2141 Re: Edin Džeko...
pa ocigledno nisi gledao utakmicu sa evertonom kad je bio sam kod prvog gola al je toure odlucio da puca umjesto da asistira. mislim mogao je i fulitiJack Be Nimble wrote:Koliko nezna sam sebi napraviti priliku kada ima loptu, tako nije sposoban da se otvori da primi loptu. I to sam isto primjeti, Dzeko u 16tercu, dvojica oko njega, ako ti imas loptu neces sigurno dati Dzeki, jedino ako nije sam kao sto je bilo protiv Evertona. Onda mu rekaju loptu, lopta ide preko glave, a ako njega dvojica nedaju mu da dise. Nema od Dzeke incijative da pobjegne obrani barem na sekundu i po, nego stane u 16terac i ceka, pa ako ga udari u glavu super.
- Jack Be Nimble
#2142 Re: Edin Džeko...
Zasto bi njemu dobacivao kada je ima golmana i dva igraca Evortona ispred Dzeke koji bi mogli zaustaviti loptu? Covjek se nasao u pozicji 1 na 1 sa golmanom, ako tu neces pucati kada ces?smoki_choko wrote:pa ocigledno nisi gledao utakmicu sa evertonom kad je bio sam kod prvog gola al je toure odlucio da puca umjesto da asistira. mislim mogao je i fulitiJack Be Nimble wrote:Koliko nezna sam sebi napraviti priliku kada ima loptu, tako nije sposoban da se otvori da primi loptu. I to sam isto primjeti, Dzeko u 16tercu, dvojica oko njega, ako ti imas loptu neces sigurno dati Dzeki, jedino ako nije sam kao sto je bilo protiv Evertona. Onda mu rekaju loptu, lopta ide preko glave, a ako njega dvojica nedaju mu da dise. Nema od Dzeke incijative da pobjegne obrani barem na sekundu i po, nego stane u 16terac i ceka, pa ako ga udari u glavu super.
- smoki_choko
#2143 Re: Edin Džeko...
zato sto je sam na drugoj stativi, a on ima golmana ispred sebe koji mu je zatvorio ugao i ima igraca koji mu uklizavaJack Be Nimble wrote:Zasto bi njemu dobacivao kada je ima golmana i dva igraca Evortona ispred Dzeke koji bi mogli zaustaviti loptu? Covjek se nasao u pozicji 1 na 1 sa golmanom, ako tu neces pucati kada ces?smoki_choko wrote:pa ocigledno nisi gledao utakmicu sa evertonom kad je bio sam kod prvog gola al je toure odlucio da puca umjesto da asistira. mislim mogao je i fulitiJack Be Nimble wrote:Koliko nezna sam sebi napraviti priliku kada ima loptu, tako nije sposoban da se otvori da primi loptu. I to sam isto primjeti, Dzeko u 16tercu, dvojica oko njega, ako ti imas loptu neces sigurno dati Dzeki, jedino ako nije sam kao sto je bilo protiv Evertona. Onda mu rekaju loptu, lopta ide preko glave, a ako njega dvojica nedaju mu da dise. Nema od Dzeke incijative da pobjegne obrani barem na sekundu i po, nego stane u 16terac i ceka, pa ako ga udari u glavu super.

- smoki_choko
#2145 Re: Edin Džeko...
jok, jer su obojica ispred igraca evertona
- Lakat Jebić
#2146 Re: Edin Džeko...
nema to veze, gleda se gdje je lopta
- Jack Be Nimble
#2147 Re: Edin Džeko...
Znaci citava se prica svodi na to ako Dzeki neces servirati na tanjur on nece dati gola.
- smoki_choko
#2148 Re: Edin Džeko...
lopta je na centru a njih dvojica su offsideuLakat Jebić wrote:nema to veze, gleda se gdje je lopta
- Lakat Jebić
#2149 Re: Edin Džeko...
u trenutku upucivanja lopte, igrac kojem je lopta upucena mora biti iza lopte u ovakvim situacijama. gore ona slika nije najpreglednija al se cini da je dzeko u ofsajdusmoki_choko wrote:lopta je na centru a njih dvojica su offsideuLakat Jebić wrote:nema to veze, gleda se gdje je lopta
sto se pravis pametan kad ne znas
-
(ne)forumas
#2150 Re: Edin Džeko...
dobar je dzeko... specijalista da se naguzi s loptom kod korner zastavice... samo se bojim da mu ga jednom neko ne pristavi