Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Frankyee

#2126 Re: Edin Džeko...

Post by Frankyee »

Na zalost Dzeko se nikako nije uklopio, gubi previse duela, sanse koje ima ne iskoristi najbolje.

Dok to ne usavrsi nije za Premijer Lige.

Ja ipak vjerujem u njega , sa radom i zalaganjem ce se podici. I valjda ce primati bolje lopte od ekipe.

Bitno je da je gladan golova.
skafiskafsnjak

#2127 Re: Edin Džeko...

Post by skafiskafsnjak »

Dzeko bi trebao u UNited da predje.... :D
zecko_kupuz

#2128 Re: Edin Džeko...

Post by zecko_kupuz »

Džekici se izgleda cijela Premier liga treba prilagođavati. :-) Mancini jeste prosječan stručnjak, ali kada vidim Džekino mrcvarenje na terenu (kao protiv Evertona) onda se zapitam da li je zaista problem samo u treneru. Ustvari, možda i jeste, trebao bi mu i on uvaliti medicinke i naći prvo brdo u Engleskoj uz koje će ga, bičem šibajući, tjerati da trči.

Pa mislim stvarno, zar vas ni malo ne iritira što gro vremena provede šetuckajući se po terenu, bježeći prema aut-liniji i gubeći zračne duele od po pola glave nižih čuvara. :-)

Gotivim ga od samog početka, ali bogami mi dječak dođe glave. :lol: Ozbiljno, ili će se petama nabijati u guzicu ili će postati još jedan iscijeđeni globetrotter u nizu, situacija je bukvalno crno-bijela. :-?
just principe

#2129 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

Lud i ponosan wrote:Mancini je klocina i on ce otici na kraju sezone. Nadam se da ce u tom slucaju City dovesti trenera koji zna sta hoce i koji ima viziju kako ce mu ekipa igrati. I koju ulogu ce napadaci imati u timu.

U tom slucaju, Dzeko ima jako dobre sanse da natrpa protivnice mreze i da opravda potencijal i njuh za gol. Zadnja tekma nije bila dobra, ali to je samo posljedice "ideje" cjelokupnog tima koji igra katastrofalno lose.

Mancini klocina :roll: a onda mene napadate na drugoj temi za onog :lol: :D
K.A.

#2130 Re: Edin Džeko...

Post by K.A. »

Ma pitanje je vremena kad će Džeko proradit ;)
BarbaDue

#2131 Re: Edin Džeko...

Post by BarbaDue »

K.A. wrote:Ma pitanje je vremena kad će Džeko proradit ;)
dali ce veceras imati priliku?
Obuca9

#2132 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

"Vjerovatno nisam bio tip igrača koji je on želio. Preferirao je Marija Balotellija i Edina Džeku i poštujem njegovu odluku. Bio sam heroj Cityja u prvoj sezoni, a onda sam se našao u teškom položaju. Kada su ta dva napadača došla, rekao sam sebi da ću barem biti u momčadi. Ne kažem da sam najbolji igrač na svijetu, ali da budem iskren, kada pogledate njihov učinak na terenu nisu bolji od mene", rekao je za kraj togoanski napadač.
smoki_choko

#2133 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

BarbaDue wrote:
K.A. wrote:Ma pitanje je vremena kad će Džeko proradit ;)
dali ce veceras imati priliku?
vjerovatno opet sa klupe a balo na terenu. nije nista pokazao protiv evertona :-)
Baudelaire

#2134 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

zecko_kupuz wrote:Džekici se izgleda cijela Premier liga treba prilagođavati. :-) Mancini jeste prosječan stručnjak, ali kada vidim Džekino mrcvarenje na terenu (kao protiv Evertona) onda se zapitam da li je zaista problem samo u treneru. Ustvari, možda i jeste, trebao bi mu i on uvaliti medicinke i naći prvo brdo u Engleskoj uz koje će ga, bičem šibajući, tjerati da trči.

Pa mislim stvarno, zar vas ni malo ne iritira što gro vremena provede šetuckajući se po terenu, bježeći prema aut-liniji i gubeći zračne duele od po pola glave nižih čuvara. :-)

Gotivim ga od samog početka, ali bogami mi dječak dođe glave. :lol: Ozbiljno, ili će se petama nabijati u guzicu ili će postati još jedan iscijeđeni globetrotter u nizu, situacija je bukvalno crno-bijela. :-?
Nažalost, i ja se sve više sa ovim slažem. Na stranu to što Džeki ne odgovara Sitijeva igra, ali dao je on u Wolfsburgu more golova nekim solo kreacijama, uzeo je more duela, a ovdje to slabo ili nikako viđamo. Volio bih da nam svima začepi usta kad utrpa 20+ golova iduće sezone, ali u ovom momentu ne djeluje mi da je na nivou potrebnom za takvo nešto.
quasar

#2135 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Ovo ni meni nije jasno i ne smatram da englezi igraju neki vanzemaljski fudbal toliko razlicit u odnosu na Njemacku. Za ovako drasticnu razliku u performansu logican odgovor mi je samo losa forma Dzeksona. Nadati se da ce se uklopiti nakon ljetnjih priprema.
skafiskafsnjak

#2136 Re: Edin Džeko...

Post by skafiskafsnjak »

Ma velika je razlika Engleske i NJemacke... kako nije . U engleskoj dosta crvsto igraju ... i dobro cuvaju. Sjecam se Dzeke u wolf prije, dobije loptu... na 2m oko njega nema igraca, i zabije gol ... Pustite te price, los i tacka .
Jack Be Nimble

#2137 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Ja sam uvijek govorio, nije do Mancinija i Citija, koliko do Dzeke. Jednostavno ne moze da igra protiv odbrane. Gledao sam klip golova Dzeke u Njemackoj, on primi loptu, odbrana jedan korak u nazad :). U engleskoj primi loptu, odma ga dvojica izbace iz cipela. Najnoviji primjer je protiv Evertona, uzeo loptu u svojoj polovini, vodi kontra napad, nije stigao ni do centra, a onaj napadac crnac iz Evertona (Ascimbe?) ga stigao, sa ledja mu uzeo loptu, oborio Edina i jos izborio faul za Everton.

Nisam mu pratio karijeru u Wolf, ali ovdje sto mogu da primjetim, je da ne zna sam sebi napraviti priliku. Dzeko je sve sam rekao nakon prve utakmice protiv Notts County u FA kupu "niko mi nije rekao da ce ovako biti tesko".
skafiskafsnjak

#2138 Re: Edin Džeko...

Post by skafiskafsnjak »

Jack Be Nimble wrote:Ja sam uvijek govorio, nije do Mancinija i Citija, koliko do Dzeke. Jednostavno ne moze da igra protiv odbrane. Gledao sam klip golova Dzeke u Njemackoj, on primi loptu, odbrana jedan korak u nazad :). U engleskoj primi loptu, odma ga dvojica izbace iz cipela. Najnoviji primjer je protiv Evertona, uzeo loptu u svojoj polovini, vodi kontra napad, nije stigao ni do centra, a onaj napadac crnac iz Evertona (Ascimbe?) ga stigao, sa ledja mu uzeo loptu, oborio Edina i jos izborio faul za Everton.

Nisam mu pratio karijeru u Wolf, ali ovdje sto mogu da primjetim, je da ne zna sam sebi napraviti priliku. Dzeko je sve sam rekao nakon prve utakmice protiv Notts County u FA kupu "niko mi nije rekao da ce ovako biti tesko".
Pa to ti ja govorim ... ALi cudo me pravo vala sto je u skok igri slab ... Mislio sam da mu je to najveca prednost ..
smoki_choko

#2139 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

L00d wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ja sam uvijek govorio, nije do Mancinija i Citija, koliko do Dzeke. Jednostavno ne moze da igra protiv odbrane. Gledao sam klip golova Dzeke u Njemackoj, on primi loptu, odbrana jedan korak u nazad :). U engleskoj primi loptu, odma ga dvojica izbace iz cipela. Najnoviji primjer je protiv Evertona, uzeo loptu u svojoj polovini, vodi kontra napad, nije stigao ni do centra, a onaj napadac crnac iz Evertona (Ascimbe?) ga stigao, sa ledja mu uzeo loptu, oborio Edina i jos izborio faul za Everton.

Pa to ti ja govorim ... ALi cudo me pravo vala sto je u skok igri slab ... Mislio sam da mu je to najveca prednost ..
kojoj skok igri, kad niko u cityu ne zna ubaciti lopte. sve nekakve rahlje. i kad ubacuju ne ide ni jedna na dzeku :-)
Jack Be Nimble

#2140 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Koliko nezna sam sebi napraviti priliku kada ima loptu, tako nije sposoban da se otvori da primi loptu. I to sam isto primjeti, Dzeko u 16tercu, dvojica oko njega, ako ti imas loptu neces sigurno dati Dzeki, jedino ako nije sam kao sto je bilo protiv Evertona. Onda mu rekaju loptu, lopta ide preko glave, a ako njega dvojica nedaju mu da dise. Nema od Dzeke incijative da pobjegne obrani barem na sekundu i po, nego stane u 16terac i ceka, pa ako ga udari u glavu super.
smoki_choko

#2141 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

Jack Be Nimble wrote:Koliko nezna sam sebi napraviti priliku kada ima loptu, tako nije sposoban da se otvori da primi loptu. I to sam isto primjeti, Dzeko u 16tercu, dvojica oko njega, ako ti imas loptu neces sigurno dati Dzeki, jedino ako nije sam kao sto je bilo protiv Evertona. Onda mu rekaju loptu, lopta ide preko glave, a ako njega dvojica nedaju mu da dise. Nema od Dzeke incijative da pobjegne obrani barem na sekundu i po, nego stane u 16terac i ceka, pa ako ga udari u glavu super.
pa ocigledno nisi gledao utakmicu sa evertonom kad je bio sam kod prvog gola al je toure odlucio da puca umjesto da asistira. mislim mogao je i fuliti :-)
Jack Be Nimble

#2142 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

smoki_choko wrote:
Jack Be Nimble wrote:Koliko nezna sam sebi napraviti priliku kada ima loptu, tako nije sposoban da se otvori da primi loptu. I to sam isto primjeti, Dzeko u 16tercu, dvojica oko njega, ako ti imas loptu neces sigurno dati Dzeki, jedino ako nije sam kao sto je bilo protiv Evertona. Onda mu rekaju loptu, lopta ide preko glave, a ako njega dvojica nedaju mu da dise. Nema od Dzeke incijative da pobjegne obrani barem na sekundu i po, nego stane u 16terac i ceka, pa ako ga udari u glavu super.
pa ocigledno nisi gledao utakmicu sa evertonom kad je bio sam kod prvog gola al je toure odlucio da puca umjesto da asistira. mislim mogao je i fuliti :-)
Zasto bi njemu dobacivao kada je ima golmana i dva igraca Evortona ispred Dzeke koji bi mogli zaustaviti loptu? Covjek se nasao u pozicji 1 na 1 sa golmanom, ako tu neces pucati kada ces?
smoki_choko

#2143 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

Jack Be Nimble wrote:
smoki_choko wrote:
Zasto bi njemu dobacivao kada je ima golmana i dva igraca Evortona ispred Dzeke koji bi mogli zaustaviti loptu? Covjek se nasao u pozicji 1 na 1 sa golmanom, ako tu neces pucati kada ces?
zato sto je sam na drugoj stativi, a on ima golmana ispred sebe koji mu je zatvorio ugao i ima igraca koji mu uklizava
Image
Lakat Jebić

#2144 Re: Edin Džeko...

Post by Lakat Jebić »

ovo je haman ofsajd :D
smoki_choko

#2145 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

jok, jer su obojica ispred igraca evertona
Lakat Jebić

#2146 Re: Edin Džeko...

Post by Lakat Jebić »

nema to veze, gleda se gdje je lopta
Jack Be Nimble

#2147 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Znaci citava se prica svodi na to ako Dzeki neces servirati na tanjur on nece dati gola.
smoki_choko

#2148 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

Lakat Jebić wrote:nema to veze, gleda se gdje je lopta
lopta je na centru a njih dvojica su offsideu :-)
Lakat Jebić

#2149 Re: Edin Džeko...

Post by Lakat Jebić »

smoki_choko wrote:
Lakat Jebić wrote:nema to veze, gleda se gdje je lopta
lopta je na centru a njih dvojica su offsideu :-)
u trenutku upucivanja lopte, igrac kojem je lopta upucena mora biti iza lopte u ovakvim situacijama. gore ona slika nije najpreglednija al se cini da je dzeko u ofsajdu
sto se pravis pametan kad ne znas
(ne)forumas

#2150 Re: Edin Džeko...

Post by (ne)forumas »

dobar je dzeko... specijalista da se naguzi s loptom kod korner zastavice... samo se bojim da mu ga jednom neko ne pristavi
Post Reply