polako , jos uvijek sredjujem utiske ....bit ce jos slika sa sjevera I iz Argentinemoonca wrote:exliberal-ex![]()
Odlicne fotografije kao i opis.
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- exliberal-ex
#2126 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
-
moonca
#2127 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
exliberal-ex wrote:polako , jos uvijek sredjujem utiske ....bit ce jos slika sa sjevera I iz Argentinemoonca wrote:exliberal-ex![]()
Odlicne fotografije kao i opis.
A, interesuje me Argentina. Doduse bila sam samo u Buenos Aires -su, mjesec dana i nisam napustala grad.
- exliberal-ex
#2128 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Vidis ima dosta razlike izmedju Chile i Argentine.moonca wrote:exliberal-ex wrote:polako , jos uvijek sredjujem utiske ....bit ce jos slika sa sjevera I iz Argentinemoonca wrote:exliberal-ex![]()
Odlicne fotografije kao i opis.![]()
A, interesuje me Argentina. Doduse bila sam samo u Buenos Aires -su, mjesec dana i nisam napustala grad.
Ja sam bio u sjevernom/centralnom djelu sto je dosta razlicit od ostalih djelova.
Prva stvar sto sam primjetio je prisustvo policije/vojske. Kao sto sam vec rekao dok sma bio u Chileu samo sam jednom vidio policijski check point ( mozda sam bio te srece) . muriju mozes da vidis, ima ih po ulicama pjeske hodaju, na konjima ( pogotovo po Santiagu) autima prolaze itd. U Argentini je drugacije, imas muriju isto tako ali oni imaju te check pointe na ulazima/izlazima iz skoro svih naseljenih mjesta, pored murije dosta cesto te kontrole su vrsene od vojske i sanitarne inspekcije. Mene su zaustavljali par puta ali kad se priblizim i vide chilean tablice onda sam mahnu da prodjem ( ili kad stanem pa me vide , jebiga vidi se da nisam iz tih predjela).
Druga stvar je finansijska situacija, u chileu odes u banku/mjenjacnicu ili bankomat i podignes koliko ti treba. U argentini je drugacije, prvo vidite odgromne redove pred bankama i bankomatima. Skoro uvijek je tu murija ili security da sprece nepozeljne stvari. Kod njih je ekonomija u krizi pa drzava ogranicava koliko para mozes podic po danu. U jednom gradu sam zamjenio pare kod onih na cesti ( maraka, maraka) i imali su bolji kurs nego banka ( 100 US 1800 pesosa vs 1700 koliko banka mjenja). Drugi put sam dosao u jedan grad i imao sam problem da platim, gorivo sam platio karticom ali restorani nece cartice, banke ili zatvorene ili redovi kilometarski...nemogu ni na ulici zamjenit, nadoh supermaket koji prima vise, platih tu kao cash advance ne kao kredit al jebaji ga moram nesto jest.
I pored ovih svih problema imao sam prenociste na 3 lokacije ( od 4) koje su bile
Mendoza hotel gdje je eva peron odsjedala....ko white house...pisem detalje kasnije
-
moonca
#2129 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ne mogu da nadjem tacnu godinu boravka u Aregentini ali mozda prije 10 ak godina. Ja nisam vidjela te policijske kontrole, niti redove.Sasvim normalna situacija.
Bilo je interesantbo na raskrsnicama,kada je zeleno za pjesake- pojave se i demostranti sa plakatima, i vrlo brzo se sklone. Nije bila prisutna policija.
Bilo je savjeta da ne idemo van grada, u predgradja . No jedan dan smo vidjeli na tv francusku pekaru i pokusali da je nadjemo. Od centra smo krenuli pjeske ,trazeci adresu , nije bilo google tada. Prilicno smo se udaljili , dosli priblizno gdje bi moglo biti , no nema pekare. Nema nikoga ni na ulici-
prodje nam kroz glavu - ne idite sami u nepoznata mjesta- ufatila me panika. Srecom ,ubrzo naidje taxi, zaustvimo ga i nazad. Umrla sam od straha.
Utisak-narod ne djeluje prijateljski. Niko ne uzvraca osmjeh. U restoranima , prodavnicama su ok, pogotovo mladji.
Svidjela mi se njihova dostava namirnica iz supermarketa. Nakupujes ,oni u kontejnere spakuju i na kolicima do stana donesu uz malo placanje.To je bilo u centru, ne znam kako je na drugim mjestima.
Taksisti gori nego li SA-TAXI.
nevidjeni lopovi
Meni nadaleko hvaljeno njihovo meso se meni nije svidjelo.
Bilo je interesantbo na raskrsnicama,kada je zeleno za pjesake- pojave se i demostranti sa plakatima, i vrlo brzo se sklone. Nije bila prisutna policija.
Bilo je savjeta da ne idemo van grada, u predgradja . No jedan dan smo vidjeli na tv francusku pekaru i pokusali da je nadjemo. Od centra smo krenuli pjeske ,trazeci adresu , nije bilo google tada. Prilicno smo se udaljili , dosli priblizno gdje bi moglo biti , no nema pekare. Nema nikoga ni na ulici-
Utisak-narod ne djeluje prijateljski. Niko ne uzvraca osmjeh. U restoranima , prodavnicama su ok, pogotovo mladji.
Svidjela mi se njihova dostava namirnica iz supermarketa. Nakupujes ,oni u kontejnere spakuju i na kolicima do stana donesu uz malo placanje.To je bilo u centru, ne znam kako je na drugim mjestima.
Taksisti gori nego li SA-TAXI.
- exliberal-ex
#2130 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Sad su u finansijskoj krizi ponovo pa zato drzava kontrolise protok novca, ovo sto se tice kriminala...jebiga kad ides ko turista neides u djelove gdje te moze zabolit glava, zamisli dodje neki turista kod nas pa ode u buca potok...nebi se ni on osjecao prijatno...tako I favela, u sustini nigdje nisam osjetio da sam nepozeljan.moonca wrote:Ne mogu da nadjem tacnu godinu boravka u Aregentini ali mozda prije 10 ak godina. Ja nisam vidjela te policijske kontrole, niti redove.Sasvim normalna situacija.
Bilo je savjeta da ne idemo van grada, u predgradja . No jedan dan smo vidjeli na tv francusku pekaru i pokusali da je nadjemo. Od centra smo krenuli pjeske ,trazeci adresu , nije bilo google tada. Prilicno smo se udaljili , dosli priblizno gdje bi moglo biti , no nema pekare. Nema nikoga ni na ulici-prodje nam kroz glavu - ne idite sami u nepoznata mjesta- ufatila me panika. Srecom ,ubrzo naidje taxi, zaustvimo ga i nazad. Umrla sam od straha.
![]()
Taksisti gori nego li SA-TAXI.nevidjeni lopovi
![]()
Ja sam licno bio zadovoljan sa ljudima, svi su bili ljubazni, nasmijani definitivno bolji od sjeverne amerike ...znas gdje sam osjetio da sam stranac?...u Miami na aerodromu,tako neljubazni , drcni....jebes ameriku...
Argentinke su ljepse od zena iz chilea, ove su dosta nize dok argentike su mjesavina spanije/italije ima ih pravo pravo dobrih...meni bilo smjesno prvi dan u argentini I hodamo kroz grad, vidim zene me gledaju...ja pitam ovu svoju jel sve ok samnom...sto pitas..ma posteno da ti kazem vidim da me zene gledaju , jel to imam nesto na licu...ne nemas...a I ja sam primjetila da te mjerkaju
U argentini sam video dosta cistaca cipela, sjedim u kafani I oni dolaze, daj da ti cistim papuce kozne,ma jok..ma samo 20 pesosa..ma evo ti 20 samo me se kani , medjutim vidio sam da je to sasvim normalna pojava.
Sto se tice hrane, eh sto sam pojeo stake u argentini...vala nisam ga dosad takog probao, narucio sam jednom najmanji..kad je doslo, ko da ti je donijeo malo pile...zena se pocela smijat, gdje ces to pojest...ma ne da sam pojeo nego
sad gledam -28 ovdje...sto sam se vracao
- GandalfSivi
#2131 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
@exliberal
Mogao si me upozoriti na njihov "aperativo" koncept, ubise me brata mi, odoh u kafanu spontano, najedose me kao rijetko kada...
Edit: Sad mi je receno da se ovo uglavnom odnosi na Milano...
Mogao si me upozoriti na njihov "aperativo" koncept, ubise me brata mi, odoh u kafanu spontano, najedose me kao rijetko kada...
- exliberal-ex
#2132 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
GandalfSivi wrote:@exliberal
ne ne...aperitivo radi svugdje, doduse najvise na sjeveru ali I u ostalim djelovima je veoma popularan...
kako sam se ja jednom nasukao od tog aperitivo...umalo zakasnio na avion
ps
ako vozis, najbolja kafa u italij je na autoputevima..kad vidis autogrill stani pa probaj, ja se nisam ni jednom zajebo
bilo mi je smjesno na pocetku ja stanem I kazem doppio I vidim oni gledaju u mene...a onda skontaju stranac pa mi daju kafu...dok mi gospoja nije objasnila da provo treba da platim pa im onda dam racun
- GandalfSivi
#2133 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
exliberal-ex wrote:
ps
ako vozis, najbolja kafa u italij je na autoputevima..kad vidis autogrill stani pa probaj, ja se nisam ni jednom zajebo

Uozbilji se
- exliberal-ex
#2134 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
vjerujem ti ...al I ti meni vjeruj...GandalfSivi wrote:exliberal-ex wrote:
ps
Uozbilji se
- exliberal-ex
#2135 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Posto smo poceli da pricamo o Argentini
par slika izmedju paso de jama granicnog prelaza i Salte

evo kako so skupljaju, iskopaju kanal, naspu vodu koja vremenom postane slana i onda voda ispari...ostane cista so

Seven color mountain

Salta

Na putu prema Caffayete

nas hotel

ova me pratila dok sam hodao kroz vinograde, nasao sam je prateci divlje papagaje koji su se galamili...kontam koji im je ... tad sam skontao da su se derali zbog nje

par slika izmedju paso de jama granicnog prelaza i Salte

evo kako so skupljaju, iskopaju kanal, naspu vodu koja vremenom postane slana i onda voda ispari...ostane cista so

Seven color mountain

Salta

Na putu prema Caffayete

nas hotel

ova me pratila dok sam hodao kroz vinograde, nasao sam je prateci divlje papagaje koji su se galamili...kontam koji im je ... tad sam skontao da su se derali zbog nje

-
moonca
#2136 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Oh, perfektne.
Ja sam bila u septembru mjesecu.
Pusti Miami, to nije Amerika. Glavni jezik spanski.a sam licno bio zadovoljan sa ljudima, svi su bili ljubazni, nasmijani definitivno bolji od sjeverne amerike ...znas gdje sam osjetio da sam stranac?...u Miami na aerodromu,tako neljubazni , drcni....jebes ameriku...
Ti ne zivis u Americi?
- exliberal-ex
#2137 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
moonca wrote:![]()
Oh, perfektne.
Ja sam bila u septembru mjesecu.![]()
Pusti Miami, to nije Amerika. Glavni jezik spanski.a sam licno bio zadovoljan sa ljudima, svi su bili ljubazni, nasmijani definitivno bolji od sjeverne amerike ...znas gdje sam osjetio da sam stranac?...u Miami na aerodromu,tako neljubazni , drcni....jebes ameriku...Kubanci koji su na Kubi, jako prijatni u Americi uzas.
Ti ne zivis u Americi?
gluho bilo
a Miami...tacno dodju mi pa pocnu na spanskom...reko no habla....tek onda se prebace na engleski i to dosta los...a nadrkani do bola
ps
sta mi se svidjelo na ovom putu, kasno proljece skoro pocetak ljeta, obisao sam od surove pustinje koja je bila jebena u proljece ( mogu samo zamislit kadko je u februaru) do ovih predjela u Argentini koji si bili kompletna suprotnost...u mnogim slucajevima priroda se mjenjala u roku od par minuta/kilometara....od nivoa pacifika do skoro 5 km nadmorske visine....jos uvijek sabiram utiske
- vazi
#2138 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Predivne slike &putopisi, cekam nastavak 
- exliberal-ex
#2139 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Da se vratimo nazad u Chile
Ovo su slike is San Pedro de Atacama i okoline.
Zadnjih godina ovo je postalo veoma popularno tursiticko odrediste pogotovo za mladju populaciju ( dosta me podsjecalo na Iceland i backpackere koje sam tamo sretao ).Sam grad je mali i ima par hotela ali zato je svaka druga kuca hostel, do 2005 mislim da su imali struju samo pola dana ali su skontali da turisti dolaze pa su investirali i obezbjedili napajanje 24 sata. Naselje se nalazi na 2400 m nadmorske visine, i mnogima sluzi kao odskocna daska za Boliviju i Uyuni salt flats.Ulaz u vecinu nacionalnih parkova je bilo besplatno do unazad par godina ali su onda skontali da mogu naplacitvat pa te pare ulozit nazad, sad naplacuju od 10 do 50 $ US po osobi !
Glavne ulice su ostavljene neasvaltirane da bi zadrzali autenticni izgled sto znaci prasina svugdje, inace su veoma okrenuti prirodi i zastiti iste
Ovo je dio valley de luna, kad se priblizavas san pedru

zadji dan smo planirali da je ponovo posjetimo kad sunce zalazi jer je onda posebno izrazena boja stijena ali smo bili zaustavljeni na ulazu u park jer je bila oluja ( sand and solar !?) pa smo samo uhvatili par slika sa brda koje je bilo tu...vjetar je bio brutalan

ulica ispred naseg hotela ujutro, svi metu ispred svoijh radnji i posipaju vodu da malo ubiju prasinu ali to je suho za pola sata
Inace dok smo bili tu imali smo problema sa prasinom i suhim vazduhom pa su nam nosevi krvarili dosta cesto i vrlo lako.
Kad sam planirao ovaj dio obezbjedio sam se sa pilulama za visinsku bolest ali ih nisam bas volio jer su mi trnuli prsti na rukama ili stopala...dok mi u hotelu nisu rekli da to nekoristim nego da uzmem listove koke koje su oni imali i da ih polako cuclam ( pokazali mi teglu koja je bila uz aparat za kafu ili ako necu to oni ce mi napravit caj
)

ovo je proslava koja je tajala svo vrijeme dok smo bili tamo, lokalne grupe se organizuju i onda plesu u cast nekog svetca ili koga vec (daju zavjet da ce plesat sat vremena tri puta na dan....a u podne 35, pokusao sam da postavim kratki video ali neide )

lokalna flora i fauna na putu prema granci sa bolivijom....... u pozadini vulkan Licancabur

i sam granicni prelaz, ovo je samo bolivijska strana, granicari sa chileom su u san pedro ali prave novu zgradu koja je par stotina metara iznad granice , inace sam prelaz je na 4500 m ....mislio sam da odem da mi udare pecat ali bi onda morao da se ponovo prijavljujem u san pedro pa sam odusatao inace to naplacuju $5

gejzir el tatio ( ili kako se vec pise) , posto je pustinja vazduh se brzo ugrije pa se onda najbolje nevide zato kazu da trebate biti gore pred izlazak sunca a posto je ovo najvisi gejzir na svijetu (oko 4300 m nadmorske visine) to znaci da je u pola 6 temperatura bila -6, sunce izadje za pola sata skidaj sve izgori

ovo je u povratku, samo jedno auto je ispred mene, sad zamisli kako je kad se vozi uzbrdo u pola 5 ujutro po tucaniku , mrkli mrak, ispred tebe 20 auta i onda te preteknu lokalni turisticki autobusi koji voze 80...meni su brisaci radili da skinu prasinu , kao da vozis kroz mlijeko ...a auto se raspada , jebo paris dakar

flamingo nacionalni park ( jedan od par), zaboravih napisat u jednom je dozvoljeno da se okupas samo u jednom jezeru . posto je voda slana kao u mrtvom moru ( neki kazu cak i da je veca koncentracija soli ovdje) nemozes potonut...i naravno kad sam bio tu onda se moras okupat... kako ulazis ono polako postaje dublja dok nedodjes do dubine od oko 1 metar onda odjednom rupa , nevidis dno...zaboravio da je to kao da se kupas na vrhu bjelasnice...voda ko led spustis noge dole otpadose od zime...izlazi napolje da se ugrijes, osisis se u sekundi jer je napolju 34 a onda kao da imas oklop od soli na sebi, idi pod ledeni tus da se saperes...sto mi je to trebalo

u povratku ides kroz pravu pustinju

i onda naidjes na oazu , tu sam prvi i zadnji put vidio policijski check point u chileu

kad se prodje ova oaza ponovo ides kroz pustinju i tu su skretanja za opservatorije , pokusao sam da se registrujem za evropsku (ALMA ) koja ima organizovane ture za turiste ali je rezervisano sve 6 mjeseci unaprijed. a da udjes....jebo to sve granicne prelaze, moras da posaljes kopije pasosa i ako se nepojavis na vrijeme onda niko drugi nemoze uskocit...mozda drugi put
Ovo su slike is San Pedro de Atacama i okoline.
Zadnjih godina ovo je postalo veoma popularno tursiticko odrediste pogotovo za mladju populaciju ( dosta me podsjecalo na Iceland i backpackere koje sam tamo sretao ).Sam grad je mali i ima par hotela ali zato je svaka druga kuca hostel, do 2005 mislim da su imali struju samo pola dana ali su skontali da turisti dolaze pa su investirali i obezbjedili napajanje 24 sata. Naselje se nalazi na 2400 m nadmorske visine, i mnogima sluzi kao odskocna daska za Boliviju i Uyuni salt flats.Ulaz u vecinu nacionalnih parkova je bilo besplatno do unazad par godina ali su onda skontali da mogu naplacitvat pa te pare ulozit nazad, sad naplacuju od 10 do 50 $ US po osobi !
Glavne ulice su ostavljene neasvaltirane da bi zadrzali autenticni izgled sto znaci prasina svugdje, inace su veoma okrenuti prirodi i zastiti iste
Ovo je dio valley de luna, kad se priblizavas san pedru

zadji dan smo planirali da je ponovo posjetimo kad sunce zalazi jer je onda posebno izrazena boja stijena ali smo bili zaustavljeni na ulazu u park jer je bila oluja ( sand and solar !?) pa smo samo uhvatili par slika sa brda koje je bilo tu...vjetar je bio brutalan

ulica ispred naseg hotela ujutro, svi metu ispred svoijh radnji i posipaju vodu da malo ubiju prasinu ali to je suho za pola sata
Inace dok smo bili tu imali smo problema sa prasinom i suhim vazduhom pa su nam nosevi krvarili dosta cesto i vrlo lako.
Kad sam planirao ovaj dio obezbjedio sam se sa pilulama za visinsku bolest ali ih nisam bas volio jer su mi trnuli prsti na rukama ili stopala...dok mi u hotelu nisu rekli da to nekoristim nego da uzmem listove koke koje su oni imali i da ih polako cuclam ( pokazali mi teglu koja je bila uz aparat za kafu ili ako necu to oni ce mi napravit caj

ovo je proslava koja je tajala svo vrijeme dok smo bili tamo, lokalne grupe se organizuju i onda plesu u cast nekog svetca ili koga vec (daju zavjet da ce plesat sat vremena tri puta na dan....a u podne 35, pokusao sam da postavim kratki video ali neide )

lokalna flora i fauna na putu prema granci sa bolivijom....... u pozadini vulkan Licancabur

i sam granicni prelaz, ovo je samo bolivijska strana, granicari sa chileom su u san pedro ali prave novu zgradu koja je par stotina metara iznad granice , inace sam prelaz je na 4500 m ....mislio sam da odem da mi udare pecat ali bi onda morao da se ponovo prijavljujem u san pedro pa sam odusatao inace to naplacuju $5

gejzir el tatio ( ili kako se vec pise) , posto je pustinja vazduh se brzo ugrije pa se onda najbolje nevide zato kazu da trebate biti gore pred izlazak sunca a posto je ovo najvisi gejzir na svijetu (oko 4300 m nadmorske visine) to znaci da je u pola 6 temperatura bila -6, sunce izadje za pola sata skidaj sve izgori

ovo je u povratku, samo jedno auto je ispred mene, sad zamisli kako je kad se vozi uzbrdo u pola 5 ujutro po tucaniku , mrkli mrak, ispred tebe 20 auta i onda te preteknu lokalni turisticki autobusi koji voze 80...meni su brisaci radili da skinu prasinu , kao da vozis kroz mlijeko ...a auto se raspada , jebo paris dakar

flamingo nacionalni park ( jedan od par), zaboravih napisat u jednom je dozvoljeno da se okupas samo u jednom jezeru . posto je voda slana kao u mrtvom moru ( neki kazu cak i da je veca koncentracija soli ovdje) nemozes potonut...i naravno kad sam bio tu onda se moras okupat... kako ulazis ono polako postaje dublja dok nedodjes do dubine od oko 1 metar onda odjednom rupa , nevidis dno...zaboravio da je to kao da se kupas na vrhu bjelasnice...voda ko led spustis noge dole otpadose od zime...izlazi napolje da se ugrijes, osisis se u sekundi jer je napolju 34 a onda kao da imas oklop od soli na sebi, idi pod ledeni tus da se saperes...sto mi je to trebalo

u povratku ides kroz pravu pustinju

i onda naidjes na oazu , tu sam prvi i zadnji put vidio policijski check point u chileu

kad se prodje ova oaza ponovo ides kroz pustinju i tu su skretanja za opservatorije , pokusao sam da se registrujem za evropsku (ALMA ) koja ima organizovane ture za turiste ali je rezervisano sve 6 mjeseci unaprijed. a da udjes....jebo to sve granicne prelaze, moras da posaljes kopije pasosa i ako se nepojavis na vrijeme onda niko drugi nemoze uskocit...mozda drugi put
-
Vanjic
#2140 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Posto je @gandalf (sasvim neopravdano) zavrsio na odmoru u Banovicima, uskace alter ego sa malom slijom iz Rima.

Btw, grad je nevjerovatan, bit ce jedna fina reportaza nekada kada se ovo ludilo zavrsi...

Btw, grad je nevjerovatan, bit ce jedna fina reportaza nekada kada se ovo ludilo zavrsi...
-
moonca
#2141 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
exliberal-ex
E, postaje mi neugodno da te vise hvalim ---- zbilja su fotografije perfektne.
Bavis li se profsionalno ?
-
dassa
#2142 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Evo i moj doprinos ovoj temi, s obzirom da sam i sam zaljubljenik u putovanja. Doduse sada samo Evropa, nadam se ne zadugo i ostatak svijeta. U nastavku uzivajte u mom omiljenom gradu Lisabonu.

Praca do Comercio

Evropski Golden Gate

Kopija onog iz Rija

Prakticno

Sarajevska trojka

Kolega putnik

Parque das nacoes

Sramota

Praca do Comercio

Evropski Golden Gate

Kopija onog iz Rija

Prakticno

Sarajevska trojka

Kolega putnik

Parque das nacoes

Sramota

-
cassius
#2143 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
svaka cast za doprinose ovoj temi 
- exliberal-ex
#2144 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Vanjic wrote:Posto je @gandalf (sasvim neopravdano) zavrsio na odmoru u Banovicima, uskace alter ego sa malom slijom iz Rima.
Obavezno se popni na baziliku sv. Petra...neces se pokajat
a sta je sa gandalfom....mora da su ga italijani napili pa mamuran otisao u sukob sa nekim
- exliberal-ex
#2145 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
moonca wrote:![]()
exliberal-ex
profesianalno fotografijom?....ma jok, moja moonca ovo su vecinom sa telefona .....Samsung rules
volim da slikam ovo je samo jedan malecki dio...
i naravno volim da putujem pogotovo po nekim zbacenim predjelima....
@dassa kad si bio u Portugalu, ja mozda naletim tamo ako budem isao na Azore
-
dassa
#2146 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
U Lisabonu bio u julu. Pisi ako ti treba kakav info.
exliberal-ex wrote:moonca wrote:![]()
exliberal-ex
profesianalno fotografijom?....ma jok, moja moonca ovo su vecinom sa telefona .....Samsung rules![]()
volim da slikam ovo je samo jedan malecki dio...
i naravno volim da putujem pogotovo po nekim zbacenim predjelima....
@dassa kad si bio u Portugalu, ja mozda naletim tamo ako budem isao na Azore
- exliberal-ex
#2147 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
dassa wrote:U Lisabonu bio u julu. Pisi ako ti treba kakav info.
Ima vremena, tak sam sad dosao sa odmora
Inace ja obilazim evropu obicno u Spetembru, manje vruce, manja guzva...a i jeftinije
-
Vanjic
#2148 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Odradio svih pet stotina i nesta stepenica. Dobra zajebancija, uzeli grupnu turu, pa smo sabahile bez guzve i redova obisli cijeli Vatikan. Isto tako sinoc Coloseum u miru i tisini...exliberal-ex wrote:
a sta je sa gandalfom....mora da su ga italijani napili pa mamuran otisao u sukob sa nekim
Gandalf levat, nakvo ga dijete na fudbal forumu povali
- exliberal-ex
#2149 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ja sam sam organizovao ali je opet bilo dobro...najsmjesnije je bilo kad se penjes skroz gore na kupolu na kraju imas ono uze da se drzis dok ides uz one zadnje spiralne stepenice....meni se cini da imam negdje sliku ako je nadjem postavit cuVanjic wrote:Odradio svih pet stotina i nesta stepenica. Dobra zajebancija, uzeli grupnu turu, pa smo sabahile bez guzve i redova obisli cijeli Vatikan. Isto tako sinoc Coloseum u miru i tisini...exliberal-ex wrote:
Gandalf levat, nakvo ga dijete na fudbal forumu povali
ja kad sam silazio naidjem na jednu grupu zaglavili ni gore ni dole..sta je ?...starija zena skroz naprijed i nemoze nizbrdo...prvucem se nekako do nje i kazem stavi ruku na moje rame i hajmo polako ...i tako sidjemo , dosli dole pocela da zahvlajuje na spanskom, nista je nekontam....
- muha_sa
#2150 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
jutros išo u Visoko
kupio malo suhovine, malo nakog sira
vrno se a piramide obišo nisam 
kupio malo suhovine, malo nakog sira