Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
olensoner

#2126 Re: Android OS

Post by olensoner »

HTC da malo poradi na kvaliteti kamere i jos nekim sitnicama u tom slucaju bi mozda bio bolji od iPhone-a 4S. Mislim da je pravi konkurenti Galaxy S2, nesto je bolji od Sensation-a, osim mozda u kvaliteti izrade. Ja evo trenutno koristim iPhone i neosporiva je cinjenica da su to dobri telefoni i kvalitetni, ali neko moje subjektivno misljenje je da ima i boljih aparata, kao sto su Motorola Razr Maxx, koja je po kvaliteti izrade bolja i od iPhone-a, GS2, Galaxy Nexus itd.
Problem Apple-a je taj sto hoce da idu na neki ekskluzivitet i da ne izabacuju puno modela na trziste, nego jedan godisnje, samim tim da nemaju ni visoke troskove, a u isto vrijeme hoce da budu prvi po prodajama, dakle americki kapitalizam at it's best. To je na kratak rok moguce, ali ne i na dugi rok, jer dok konkurencija osvaja trzista novim telefonima i inovacijama, oni cekaju the next big thing...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2127 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Kako staviti zvono poruke koje ja zelim :S Preturao sam po opcijama i mogu samo one standardne koje dođu uz OS..
Eborg

#2128 Re: Android OS

Post by Eborg »

Kako znati koji model je zaključan do koje verzije Androida? Vidim npr. da je Android 4.0 Ice Cream Sandwich već izašao za neke modele a za neke će tek izaći. Ima li ikakvo pravilo po kojem se zna koji mobiteli su već "odsječeni" kao prestari da će dobiti update ili se to može riješiti custom ROM-ovima?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2129 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

KvaziExpert wrote:
rashtiman wrote:Kako staviti zvono poruke koje ja zelim :S Preturao sam po opcijama i mogu samo one standardne koje dođu uz OS..
Jesi li probao ovako?

create "alarms", "notifications", and "ringtones" folders inside the "music" folder.
make sure they're in mp3 format.

edit: evo ja sam probao, mp3 iz foldera notifications su dostupni na onoj listi. u pitanju je sgs2 i android 4.0
To sam ja i sinoc nasao i to uradio ali nije ferceralo sve dok nisam sad reboot mobitel i sad sve ok :D :thumbup:
Dr.Cuddy

#2130 Re: Android OS

Post by Dr.Cuddy »

Dr.Cuddy wrote:Može li se ugasiti ton poruka na Viberu?

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk
Anyone?
iSwagga

#2131 Re: Android OS

Post by iSwagga »

Viber je izjavio prosle sedmice da nije kompatabilan sa ICS i da rade na tome ..
manoval

#2132 Re: Android OS

Post by manoval »

Imam Mobitel Galaxy I9000S i poznato mi je da neki procesi znatno troše bateriju i koliko sam čuo največi gutači su:
-Postavke/bežično i mreža/mobilne mreže - koristi paketne podatke
-Postavke / Racuni i sinkronizacija - Pozadinski podaci, auto sinkronizacija
-Postavke/lokacija i sigurnost - koristi bežične mreže, koristi GPS satelite

Da li postoji neka aplikacija kojom mogu sve to isključiti na jednome mjestu.
Malogradjanin

#2133 Re: Android OS

Post by Malogradjanin »

iSwagga wrote:Viber je izjavio prosle sedmice da nije kompatabilan sa ICS i da rade na tome ..
Tako je, What'sApp radi bez problema, ja na ICS-u ne mogu ni ući u Viber, instalira se normalno, ali ne mogu ga ni otvoriti :)
Malogradjanin

#2134 Re: Android OS

Post by Malogradjanin »

manoval wrote:Imam Mobitel Galaxy I9000S i poznato mi je da neki procesi znatno troše bateriju i koliko sam čuo največi gutači su:
-Postavke/bežično i mreža/mobilne mreže - koristi paketne podatke
-Postavke / Racuni i sinkronizacija - Pozadinski podaci, auto sinkronizacija
-Postavke/lokacija i sigurnost - koristi bežične mreže, koristi GPS satelite

Da li postoji neka aplikacija kojom mogu sve to isključiti na jednome mjestu.
Ja koristim Easy battery saver, mislim da tu možeš iskombinirati nešto po tom pitanju :-D
Dr.Cuddy

#2135 Re: Android OS

Post by Dr.Cuddy »

KvaziExpert wrote:
Dr.Cuddy wrote:
Dr.Cuddy wrote:Može li se ugasiti ton poruka na Viberu?

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk
Anyone?
diskusija na tu temu još prije četiri mjeseca

probao sam instalirati, ne može, izgleda da nije kompatibilan sa ICS. Tačnije, može se instalirati, ali ne radi.
Hvala, nisam upratila prije 4 mjeseca.
polfudbal

#2136 Re: Android OS

Post by polfudbal »

Dvojba je između Xperia Arc i Samsung GTi9001, šta uzeti?
Eborg

#2137 Re: Android OS

Post by Eborg »

Eborg wrote:Kako znati koji model je zaključan do koje verzije Androida? Vidim npr. da je Android 4.0 Ice Cream Sandwich već izašao za neke modele a za neke će tek izaći. Ima li ikakvo pravilo po kojem se zna koji mobiteli su već "odsječeni" kao prestari da će dobiti update ili se to može riješiti custom ROM-ovima?
Zna li iko?
Haris.ba

#2138 Re: Android OS

Post by Haris.ba »

Eborg wrote:
Eborg wrote:Kako znati koji model je zaključan do koje verzije Androida? Vidim npr. da je Android 4.0 Ice Cream Sandwich već izašao za neke modele a za neke će tek izaći. Ima li ikakvo pravilo po kojem se zna koji mobiteli su već "odsječeni" kao prestari da će dobiti update ili se to može riješiti custom ROM-ovima?
Zna li iko?
Pa pogledaš na gsmarena.com. Piše da li model podržava android 4.0
Iako je valjda službeno izašao sam 4.0, na mom telefonu će oficijelni apdejt biti tek oko maja - politika firme.

----

Gledao sam malo o onim pitanjima koje sam postavio. Pa pošto nije bilo odgovora - sam sam nešta iščačkao. Uglavnom našao sam aplikaciju koja radi samo sa internetom. Valjda mi ne ostaje ništa drugo nego čekati 4.0 i nekoga da je isprogramira - tj. da postoji offline prepoznavanje govora.

Radi se o mojoj želji da kada mi zvoni telefon ja kažem "hello" ili "answer" i uspostavi se veza. Mrsko mi skidati rukavice da bi uspostavio vezu. :mrgreen:
---

Što se tiče adresara koji će mi poredati imenik po prezimenima, i imati opciju da biram spasiti na sim ili telefon - još tražim. Trenutno imam program "kontakti" - preveden na hrvatski pa ne znam engleski naziv. Sasvim je ok, samo me eto žuljaju te male sitnice - koje meni mnogo znače.
Eborg

#2139 Re: Android OS

Post by Eborg »

Ne znam je li do mene ali samo sam uspio pronaći koji im je stock firmware, nigdje ne piše na koju verziju se mogu updateovati. Gledam nekoliko modela koji su mu interesantni, kako ću znati na koju verziju mogu dobaciti? Šta kada izađe recimo Android v5 ili koja već ide po redu? Hoće li svi sadašnji mobiteli biti u nemogućnosti da dobiju tu verziju softwarea?
zateznistub

#2140 Re: Android OS

Post by zateznistub »

polfudbal wrote:Dvojba je između Xperia Arc i Samsung GTi9001, šta uzeti?
Ista moja diema bila, odlucio se za I9001 a ne bi imao nista protiv Arc-a.
Quaresma

#2141 Re: Android OS

Post by Quaresma »

izaberi Arc, on ce dobiti ofišl ICS, eto ja i zateznizub imamo isti mobitel, i dobar je pravo :-D neces ni sa njim pogrijesiti, samo mana Arcu je sto nema prednju kameru, meni inace treba za skype
hakazvaka

#2142 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

Je li neko probao vec Ice Cream Sandwich? :)

Ja juce instalirah na svoj Desire HD i na Galaxy Tab 10, hakovane preview verzije naravno :-)
Meni ovo izgleda fantasticno, samo ubi bateriju :(
Dupli_skalp

#2143 Re: Android OS

Post by Dupli_skalp »

Eborg wrote:Ne znam je li do mene ali samo sam uspio pronaći koji im je stock firmware, nigdje ne piše na koju verziju se mogu updateovati. Gledam nekoliko modela koji su mu interesantni, kako ću znati na koju verziju mogu dobaciti? Šta kada izađe recimo Android v5 ili koja već ide po redu? Hoće li svi sadašnji mobiteli biti u nemogućnosti da dobiju tu verziju softwarea?
pa prijatelju, već ti je to sve objašnjeno. a i kvaziexpert ti je napisao.

ne zna se uvijek unaprijed do kojeg apdejta će ići pojedini model, jer onda niko ne bi kupovao te modele. jednostavna politika.

zato imaš custom romove.
Dupli_skalp

#2144 Re: Android OS

Post by Dupli_skalp »

hakazvaka wrote:Je li neko probao vec Ice Cream Sandwich? :)

Ja juce instalirah na svoj Desire HD i na Galaxy Tab 10, hakovane preview verzije naravno :-)
Meni ovo izgleda fantasticno, samo ubi bateriju :(
što jest - jest ;), prelijep OS.
skafiskafsnjak

#2145 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Za koje telefone je dostupan ?
zateznistub

#2146 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:
izaberi Arc, on ce dobiti ofišl ICS, eto ja i zateznizub imamo isti mobitel, i dobar je pravo :-D neces ni sa njim pogrijesiti, samo mana Arcu je sto nema prednju kameru, meni inace treba za skype
'ocemo li mi dobiti ICS?
Vidis kako i ja sad vladam skracenicama :D :razz:
Dupli_skalp

#2147 Re: Android OS

Post by Dupli_skalp »

subjektivno, da mi kamera nije bitna, izabrao bih galaxy s plus.
del_boj

#2148 Re: Android OS

Post by del_boj »

Moj glas ide Samsungu. :)
Eborg

#2149 Re: Android OS

Post by Eborg »

eyesburn wrote:pa prijatelju, već ti je to sve objašnjeno. a i kvaziexpert ti je napisao.

ne zna se uvijek unaprijed do kojeg apdejta će ići pojedini model, jer onda niko ne bi kupovao te modele. jednostavna politika.

zato imaš custom romove.
Pa da li će onda custom ROM-ovi omogućiti npr. face unlock i ove ostale funkcije iz Ice Cream Sandwicha na starijim modelima koji neće dobiti update? To mi nije baš najjasnije.
Dupli_skalp

#2150 Re: Android OS

Post by Dupli_skalp »

bumo videli.

tek su još u povoju ICS romovi. a mi nismo vidovnjaci :D
Last edited by Dupli_skalp on 14/02/2012 13:33, edited 1 time in total.
Post Reply