Nema te teme koja ce iz nekih tikvi izbrisat percepciju o "6 KM za Bakira"...plain vanilla wrote:Hajde, ovako, ustanovili smo da je FTV pod palicom SDP-a, Bakir plese kako Zlaja svira, a mi to jadni finasiramo placaju pretplatustochar wrote:kako je meni sve ovo smijeshno. porede se javni servis i site nekoliko diletanata sa nikakvom posjetom, bez redakcije, izdavaca, i kojeg niko od nas ne placa.
-----
A zasto nema teme o RTRS-u? I njih mi placamo.. Je li to RTRS objektivna i u sluzbi gradjana?
Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- nosara
#2126 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
-
VjecitiStudent
#2127 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Zar ne treba uvijek prvo mesti ispred svojih vrata?plain vanilla wrote: Nije u tome poenta da ja napravim temu, poenta je u dvostrukim mjerilima. Ako smatramo da najvise treba kritikovati FTV jer je javni servis i mi ga finansiramo, zasto se niko nije dosjetio kritikovati RTRS. Ili oni rade objektivnije i u nasoj sluzbi?
Pa RTRS je objavio kako je nana Fata (kad je zadnji put napadnuta i hospitalizirana) napala policajca i ozlijedila ga![]()
Niko se na to nije ni osvrnuo, a i to mi placamo..a svaka Bakirova rijec se vaga 5 puta
eto to mi smeta, dvostruki standardi
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2128 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Izvini, a koja su to moja vrata?VjecitiStudent wrote:Zar ne treba uvijek prvo mesti ispred svojih vrata?plain vanilla wrote: Nije u tome poenta da ja napravim temu, poenta je u dvostrukim mjerilima. Ako smatramo da najvise treba kritikovati FTV jer je javni servis i mi ga finansiramo, zasto se niko nije dosjetio kritikovati RTRS. Ili oni rade objektivnije i u nasoj sluzbi?
Pa RTRS je objavio kako je nana Fata (kad je zadnji put napadnuta i hospitalizirana) napala policajca i ozlijedila ga![]()
Niko se na to nije ni osvrnuo, a i to mi placamo..a svaka Bakirova rijec se vaga 5 puta
Ja placam i FTV i RTRS, kao i ti, ako placas, i moja su podjednako. Ne pricam ja o HRT niti o RTS, nego o RTRS kojeg mi finansiramo.
-
VjecitiStudent
#2129 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Da, novac za pretplatu ide i za RTRS, no za razliku od FTV-a, na njihov rad, osim u ekstremnim slucajevima koji su za prijavu RAK-u, nije moguce utjecati, za razliku od FTV-a na koju birac iz Federacije indirektno ipak moze utjecati, jer za rad FBiH je nadlezan Parlament Federacije.plain vanilla wrote:Izvini, a koja su to moja vrata?Zar ne treba uvijek prvo mesti ispred svojih vrata?
Ja placam i FTV i RTRS, kao i ti, ako placas, i moja su podjednako. Ne pricam ja o HRT niti o RTS, nego o RTRS kojeg mi finansiramo.
Jesi li napravila temu o RTRS-u?
Last edited by VjecitiStudent on 10/02/2011 15:00, edited 1 time in total.
- nosara
#2130 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
plain vanilla wrote:Izvini, a koja su to moja vrata?VjecitiStudent wrote:Zar ne treba uvijek prvo mesti ispred svojih vrata?plain vanilla wrote: Nije u tome poenta da ja napravim temu, poenta je u dvostrukim mjerilima. Ako smatramo da najvise treba kritikovati FTV jer je javni servis i mi ga finansiramo, zasto se niko nije dosjetio kritikovati RTRS. Ili oni rade objektivnije i u nasoj sluzbi?
Svaka cast... Pravo medju rogove, ali zalud...
- nosara
#2131 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
...u kojem je SDP vecina, a preko Bakira upravlja Gondorom...?VjecitiStudent wrote:Da, novac za pretplatu ide i za RTRS, no za razliku od FTV-a, na njihov rad, osim u ekstremnim slucajevima koji su za prijavu RAK-u, nije moguce utjecati, za razliku od FTV-a na koju birac iz Federacije indirektno ipak moze utjecati, jer za rad FBiH je nadlezan Parlament Federacije.plain vanilla wrote:Izvini, a koja su to moja vrata?Zar ne treba uvijek prvo mesti ispred svojih vrata?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2132 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
A forumasi bas uticu na rad svih onih o kojima se raspravljaVjecitiStudent wrote:Da, novac za pretplatu ide i za RTRS, no za razliku od FTV-a, na njihov rad, osim u ekstremnim slucajevima koji su za prijavu RAK-u, nije moguce utjecati, za razliku od FTV-a na koju birac iz Federacije indirektno ipak moze utjecati, jer za rad FBiH je nadlezan Parlament Federacije.plain vanilla wrote:Izvini, a koja su to moja vrata?Zar ne treba uvijek prvo mesti ispred svojih vrata?
Samo kazem da imate dvostruka mjerila i da vam je sladje pljunuti na Bakira nego na RTRS.
- emigrazione
#2133 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
FTV je smece, mene cudi da iko ziv to gleda
- nosara
#2134 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa gdje ce na svoje mentalne kompice...plain vanilla wrote:A forumasi bas uticu na rad svih onih o kojima se raspravljaVjecitiStudent wrote:Da, novac za pretplatu ide i za RTRS, no za razliku od FTV-a, na njihov rad, osim u ekstremnim slucajevima koji su za prijavu RAK-u, nije moguce utjecati, za razliku od FTV-a na koju birac iz Federacije indirektno ipak moze utjecati, jer za rad FBiH je nadlezan Parlament Federacije.plain vanilla wrote:
Izvini, a koja su to moja vrata?
Jesi li napravila temu o RTRS-u?Pa pogledaj ko sve ima temu na ovom forumu.
Samo kazem da imate dvostruka mjerila i da vam je sladje pljunuti na Bakira nego na RTRS.
-
VjecitiStudent
#2135 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Upravni odbor FTV kojeg jeste imenovao prosli parlament nije birao sadasnjeg generalnog direktora, vec prosli, imenovan od strane OHR-a.nosara wrote: ...u kojem je SDP vecina, a preko Bakira upravlja Gondorom...?
- nosara
#2136 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Znaci, sad je i OHR u talu sa SDP-om i Bakirom...? Jel' UO birao generalnog dozivotno, ili se o tome nisu izjasnili, ali se podrazumijeva...?VjecitiStudent wrote:Upravni odbor FTV kojeg jeste imenovao prosli parlament nije birao sadasnjeg generalnog direktora, vec prosli, imenovan od strane OHR-a.nosara wrote: ...u kojem je SDP vecina, a preko Bakira upravlja Gondorom...?
-
VjecitiStudent
#2137 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ko napisa da je u talu?nosara wrote: Znaci, sad je i OHR u talu sa SDP-om i Bakirom...? Jel' OHR birao generalnog dozivotno, ili se o tome nisu izjasnili, ali se podrazumijeva...?
U svakom slucaju, nije na izbor generalnog ni na koji nacin utjecao parlament predvodjen sa SBiH/SDA, vec upravni odbor imenovan od strane OHR-a.
- nosara
#2138 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa ko, onda, stoji u politickoj pozadini FTV...?VjecitiStudent wrote:Ko napisa da je u talu?nosara wrote: Znaci, sad je i OHR u talu sa SDP-om i Bakirom...? Jel' OHR birao generalnog dozivotno, ili se o tome nisu izjasnili, ali se podrazumijeva...?
U svakom slucaju, nije na izbor generalnog ni na koji nacin utjecao parlament predvodjen sa SBiH/SDA, vec upravni odbor imenovan od strane OHR-a.
-
VjecitiStudent
#2139 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ljude koji trenutno upravljaju FTV-om je postavio Slavo Kukic, prosli sef Upravnog odbora, cije politicke simpatije nije tesko odgonetnuti.nosara wrote:
Pa ko, onda, stoji u politickoj pozadini FTV...?
Slavo Kukić: Zašto podržavam SDP, a ne Čovićeve 'nacional-patriote'
http://www.port.ba/index.php?option=com ... Itemid=220
- Banksy
#2140 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Sve je to tačno, samo stvari s njim (FTV = on, makar mu ime ne pominješ) stoje tako još negdje od 2005. Već tada počinje sunovrat i njega i FTV-a.stochar wrote:kako je meni sve ovo smijeshno. porede se javni servis i site nekoliko diletanata sa nikakvom posjetom, bez redakcije, izdavaca, i kojeg niko od nas ne placa.
1000 puta ljudi rekli: kakve veze ima pominjanje Poskoka uz FTV? kao, ako smijemo kritikovati jedne, smijemo i druge. smijemo, samo sto u jednom slucaja imamo licni interes, u drugom nas boli kita jer mi ne placamo rad istoga iz svojih dzepova.
ovdje je cinjenica da dio javnog RTV servisa koji funkcionise zahvaljujuci nasim pretplatama ne postuje zakone vlastite drzave, ponasa se bahato, ukida informativni program, i pri tome svima drugima soli pamet. i onda odbrana: sto ne kritikujete RTRS? ko kaze da ne kritikujem(o)? ali ima i drugih tema, i drugih povoda.
to isto k'o da se neko na sudu za razbojnistvo brani recenicom: sta fali, sto ne ganjate onog ubicu? stoji, treba uhvatiti ubicu, ali to ne pere razbojnika krivnje. ovo sto se radi sa Duskom je bahato, nekulturno, neljudski prema nekome ko je toliko dao za tu TV, i ne najmanje bitno. ilegalno! rek'o sam vec jednom, da se isto desava na RTRS novinarki koja se zove Dzenana, amina, Lejla... isti ovi sto ovdje brane FTV i pozivaju se na nekakve pravilnike prema kojima je kao normalno ukinuti informativni program, osuli bi (opravdano) paljbu po RTRS.
de ba, smijesni ste vise! kako vas nije stid? kakvo je to jebeno licemjerje? danas cemo pljuvati po Brankovicu jer je kupio stan 'po zakonu', a sutra cemo braniti FTV jer Duski 'po zakonu' ne daju da se vrati na posao. kritikovacemo privatne medije jer za svoj racun i svoje pare uz rizik za svoju guzicu pisu ovo ili ono, a branicemo javni servis kad radi protivno zakonu? pa necemo tako nigdje dogurati! uostalo, jebite se vise odo' na 'Vic dana'...
p.s. bas bih volio vidjeti kako ce ovi 'opravdivaci svega' da se ponasaju ako pukne tikva SDP-SDA i ovi koaliraju s Fahrom. garant ce biti: svaka cast! to su drzavnici! Fahro je ipak reformator...
Ne znam kako niko nije reagovao prije, gdje ste bili sve ove godine, šta se toliko čekalo.
Gdje ste bili kad je otpuštao Hadžifejzovića, Behramku, Huskića, Zolotu, svog kuma Blagojevića, i još desetine njih koje je što otpustio, što prisilio na odlazak ili u penziju, gdje ste bili tad?
Koliko se sjećam, a sjećam se dobro, svih ovih godina svi su puhali u istu tikvu, i Jurišićka i Stambolka i Avdić i Selimbegovićka i Pećanin, i svi ostali koji ga danas napadaju, svi su bili dio istog tala. Svi su mu titrali i dodvoravali mu se, hajcali ga i ložili, i svi zajedno saučestvovali u kreiranju ove medijske bijede i sramote, ovog monstruma kojeg se danas stidimo i kojeg i dalje plaćamo iz svojih džepova.
A danas kad je očito da je sasvim i nepovratno puk'o, da je jadnik apsolutno van svake kontrole i razuma, danas su se sjetili da ''eto, nije u redu da se tako otpuštaju ljudi, da nije u redu da jedna stranka kontroliše Javni servis i da jedan čovjek medijski ucjenjuje političare (i tajkune), da se koristi takav rječnik, da se ne traže dva izvora, itd'' Ma hajde! Pa šta je drugo radio zadnjih 5 godina, neg' to? Kakve su mu to bile emisije nego reketaške, pogromaške, jednostrane, proste, primitivne, kakav je to urednik bio nego osvetoljubivi kompleksaš kojem je data sva vlast u ruke da vedri i oblači kako mu jutarnji mamurluk naloži, da ponižava i kinji bolje i starije od sebe? Nije zar da je takav tek od jučer, da ste se tek sad probudili?
Je li se to možda Veliki Šef sam malo umorio od njega? Sad mu je postao balast? Sad kad je čudovište koje je sam kreirao udarilo i na njega i počelo da ga rikta, da mu dijeli političke savjete, packe i smjernice, da ga zavađa s političkim saveznicima, sad bi da ga se riješi, da ga otrese s noge? E, pa neće moći, Šefe, sad je već kasno, otelo se.
Zato, šta me briga, neka ih, nek se marišu. Sve ista stoka, sve isti ljudi.
I skoro da mi u toj ludosti, koja ga već sasvim nekontrolisano prenosi, postaje po prvi put i simpatičan. Možda zato što je s druge strane ista bagra, a možda i zato što je po prvi put zaista ostao sam, a to nije lako, tek će da vidi.
- ultima_palabra
#2141 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Znači bio sam u pravu jučer?Banksy wrote:Je li se to možda Veliki Šef sam malo umorio od njega?
- Banksy
#2142 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
On je to odavno. Eno i Šestan ga najzad puk'o, mašala.ultima_palabra wrote:Znači bio sam u pravu jučer?Banksy wrote:Je li se to možda Veliki Šef sam malo umorio od njega?Ne bi to loše bilo... postao je sam sebi svrha.
A nije daleko dan kad će ga i oni isti što su ga po forumu u zvijezde kovali, pljunuti s merakom, samo gledaj, da se kladimo.
- ultima_palabra
#2143 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Šta da ti kažem, sve je prolazno, samo je Zlaja vječanBanksy wrote:On je to odavno. Eno i Šestan ga najzad puk'o, mašala.ultima_palabra wrote:Znači bio sam u pravu jučer?Banksy wrote:Je li se to možda Veliki Šef sam malo umorio od njega?Ne bi to loše bilo... postao je sam sebi svrha.
A nije daleko dan kad će ga i oni isti što su ga po forumu u zvijezde kovali, pljunuti s merakom, samo gledaj, da se kladimo.
-
oldplague
#2144 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Bilo bi loše. I gnusno, i jadno, i podmuklo, i kukavički.ultima_palabra wrote:Znači bio sam u pravu jučer?Banksy wrote:Je li se to možda Veliki Šef sam malo umorio od njega?Ne bi to loše bilo... postao je sam sebi svrha.
- Banksy
#2145 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Dok plaća forumske dnevnice, sigurno.ultima_palabra wrote:Šta da ti kažem, sve je prolazno, samo je Zlaja vječanBanksy wrote:On je to odavno. Eno i Šestan ga najzad puk'o, mašala.ultima_palabra wrote: Znači bio sam u pravu jučer?Ne bi to loše bilo... postao je sam sebi svrha.
- ultima_palabra
#2146 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Da ti ipak malo ovo preozbiljno ne shvataš? Ja odavno govorim da od Bakira ima više štete nego koristi.oldplague wrote:Bilo bi loše. I gnusno, i jadno, i podmuklo, i kukavički.ultima_palabra wrote:Znači bio sam u pravu jučer?Banksy wrote:Je li se to možda Veliki Šef sam malo umorio od njega?Ne bi to loše bilo... postao je sam sebi svrha.
- stochar
#2147 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
a dok mi seremo o ovome, ode hljeb na 1,30...
-
barbar
#2148 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Bolje,nećemo više sratstochar wrote:a dok mi seremo o ovome, ode hljeb na 1,30...
-
VjecitiStudent
#2149 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Sam ostao nije, tu je Fahro da ga pridrziBanksy wrote: ...
I skoro da mi u toj ludosti, koja ga već sasvim nekontrolisano prenosi, postaje po prvi put i simpatičan. Možda zato što je s druge strane ista bagra, a možda i zato što je po prvi put zaista ostao sam, a to nije lako, tek će da vidi.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/inte ... naati.html
"Mislim da je ovo nastavak jednog predivnog prijateljstva ..."
ko Borg i Connors
- ultima_palabra
#2150 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Koji je šupak ovaj Bakir, jebo ga Mandal a on njega...VjecitiStudent wrote:Sam ostao nije, tu je Fahro da ga pridrziBanksy wrote: ...
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/inte ... naati.html
"Mislim da je ovo nastavak jednog predivnog prijateljstva ..."
ko Borg i Connors