Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
insomnia78

#2126 Papanluk na automobilima

Post by insomnia78 »

Smjesno je porediti tu Dzetu sa npr ovim
Image

Kme, kme il est vraiment méchant
relax11

#2127 Re: Papanluk na automobilima

Post by relax11 »

quarterback wrote:eeee kad se sjetim ovog mog, i to sa 4 vrata :lol:

Image
Stavis mu neke felgice i to je to 8-)
goran16v

#2128 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Bakir1 wrote: Gorane samo se raspored masa ne moze izmjeniti bez velikih investicija tipa uvlacenja motora u kabinu a sve ostalo se moze izmijeniti u znatno vecoj mjeri ka boljem u odnosu na velikoserijske sportske automobile.
Tacno, ali je jedna stvar kad to neko isprojektuje tako, a druga ka prepravljas postojece.
Bakir1

#2129 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

vrijednost kroz dugorocnu upotrebu nije fokus price nego vjecna borba dejvida i golijata koja se ogleda na primjeru vrhunskog sportskog automobila podesenog da zadovolji ratnog profitera koji je do tada gurao tacke kolica kariola ispred sebe i neke usrane dzete koja ubije taj automobil i sroza velicinu cune onog gornjeg na prirodnu razinu.
Ja cu uvijek biti na strani onoga ko je svojim rukama i mozgom napravio nesto takvo.
Sem toga zbog kompromisa udobnost upotrebljivost postoje tjuneri koji ce uzeti pod svoje recimo jednog gtr a
goran16v

#2130 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:vrijednost kroz dugorocnu upotrebu nije fokus price nego vjecna borba dejvida i golijata koja se ogleda na primjeru vrhunskog sportskog automobila podesenog da zadovolji ratnog profitera koji je do tada gurao tacke kolica kariola ispred sebe i neke usrane dzete koja ubije taj automobil i sroza velicinu cune onog gornjeg na prirodnu razinu.
Ja cu uvijek biti na strani onoga ko je svojim rukama i mozgom napravio nesto takvo.
Sem toga zbog kompromisa udobnost upotrebljivost postoje tjuneri koji ce uzeti pod svoje recimo jednog gtr a
Tako ti u u vecini stvari. Godinama se radis i trudis da oobnovis neki obicni stari auto, kroz ruke ti prodaje svaki saraf, a pored tebe neki koji je odlicio da voli stare aute kupi Hispano Suiza iz 1930 i neke u savrsenom stanju od milion EUR, ali to jos uvijek ne mjenja cinjenicu da na jednoj strani imas obicni auto, a on na drugoj HS-a.
punta

#2131 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ima se za plastika ali za praonice :bleee:
Last edited by punta on 04/12/2013 20:53, edited 1 time in total.
Bakir1

#2132 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

gorane nije to bas isto, kada imas predmet ismijavanja koji nabija kompleks je nesto malo drugacije
goran16v

#2133 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:gorane nije to bas isto, kada imas predmet ismijavanja koji nabija kompleks je nesto malo drugacije
Mislio sam na borbu Davida i Golijata.
Bakir1

#2134 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

takvi nisu u toj borbi njima su automobili investicija i sa njima nema takve epske borbe jer nisu isti soj kao ti koji preturas sarafe po rukama
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2136 Re: Papanluk na automobilima

Post by mk ultra »

citroen xm wrote:
Bakir1 wrote:progugaj malo ima tema o tom autu kako se slagao pa mi objasni koji je to ovjes bolji od kw varijanta 3 i powerflex selena

Bez obzira koliko on nešto dobro stavio, fabričko sportski orjentisano auto ima sve to i još mnogo bolje izbalansirano.
npr.
540i E39 sa KW V3 i powerflexom je bolji od fabrickog M5 E39
goran16v

#2137 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:takvi nisu u toj borbi njima su automobili investicija i sa njima nema takve epske borbe jer nisu isti soj kao ti koji preturas sarafe po rukama
Te sto investiraju jos mogu da razumijem i svarim, ali ove sto do jucer nisu znali da takvo nesto postoji, danas odlucili da su im stari automobil novi hobi pa kupili auto i postali veliki znalci i entuzijasti, a ne znaju sarafa zavrnut - ne mogu.
Last edited by goran16v on 04/12/2013 21:57, edited 1 time in total.
saiks

#2138 Re: Papanluk na automobilima

Post by saiks »

prati manekenku na 4. slici
:-) :-) :shock:

zenska dosla da glumi kao i one manekenke po sajmovima auta
punta

#2139 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

na slici br 4 spremni su da krenu samo dok ona zavrsi sa radovima u nosu
drndalo

#2140 Re: Papanluk na automobilima

Post by drndalo »

goran16v wrote:
Bakir1 wrote:gorane nije to bas isto, kada imas predmet ismijavanja koji nabija kompleks je nesto malo drugacije
Da i ja malo zaflejmam... Necu komentarisati Jetta-u, mada imam svoje misljenje... Kada sam pogledao slike iz radionice, postujem ulozeni rad, trud, mozda i ljubav... Nazalost, tesko ce izvuci kod nas i pola trazenih para...

Glede-mede, tj. M5 u Cazinu, samo budala koja je opijena nezasluzenom debljinom svog novcanika moze pomisliti da na brdskoj trci u Cazinu takav ipak serijski (bez obzira na dodatne konje) auto, moze opepeliti autu namjenski pravljenom za brdo, dotjeranog do max. KS koje efekisano moze upotrijebiti i prenijeti na cestu, sa slick gumama koje su veliki plus ako ih vozac zna voziti, sa kracim prenosom i sperom ukoliko je vozac zna voziti, te iskustvom vozaca sa drugih trka, za razliku od lokalnog vozaca M5, koji tu cestu zna, ali ne zna kako je taj auto tuda pokusati voziti na >80%... Ko na brdu svoj prstojno spremljen auto vozi 80%, i u ovako malim klasama moze biti tek 4-i i losiji...

Posebno u Cazinu, stazi koja je prepuna krivina, sa jako malo pravaca, koji su k tome i kratki, pa M5 nema gdje da "napuni" tih svojih 450 KS dalje od 3-ce brzine, a ako ih pokusa u 1-oj i 2-oj "zakucati", dolazi do divljanja zadnjeg dijela... Jednostavno, previse snage u krivinama malog radijusa, i konji se "rasipaju"... Pa od raspolozivih 450 KS, on realno moze iskoristiti u vecini slucajeva te staze max. 200-220 KS, a brdski auto od 180 KS, svo vrijeme moze koristiti svih 180 KS, u svih 5 brzina... Uracunaj kilazu, zadnji pogon i nekoga ko nije maher s istim, losije gume, ipak cestovni ovjes naspram trkackog od tojeg plombe ispadaju na rupama, i to je to...

Na brdu je posebno bitno da to sto imas mozes sto preciznije dozirati, i teziti iskoristenju od 100%, te ne rasipati snagu jer je to cist gubitak vremena. Ima vjerovatno neki razlog zasto i fabricki timovi u npr. WTCC-u nemaju puno vise od 300 KS u onim letjelicama... A "lola" (izvinjavam se Ivi Loli Ribaru) dosao sa svih 450 da fascinira mlade....? Dakle manje cesto zna biti vise ukoliko je vjesto slozeno i dozirano u pravim kolicinama...
relax11

#2141 Re: Papanluk na automobilima

Post by relax11 »

punta wrote:na slici br 4 spremni su da krenu samo dok ona zavrsi sa radovima u nosu
Ima li cumura :?
Industrialyzer

#2142 Re: Papanluk na automobilima

Post by Industrialyzer »

Covjek je iz zajebancije dosao na brdo, uopste nije trazio neki rezultat. A M5 je bio na prodaju, nije neka cifra bila u pitanju, mislim oko 30k KM pa poslije spustio na 25
drndalo

#2143 Re: Papanluk na automobilima

Post by drndalo »

Na brdo se na megdan ne dolazi ako ne mislis ozbiljno, ili si u protivnom spreman na vjecnu zajebanciju na svoj racun... Bilo ih je nekada i na Igmanu, Jahorini, Gracanici, Mostaru koji su dolazili sa Kadett-ima sa 18" felgama da "preslusaju" Fadila, Nevena, Zakira, Suada, i pokazu im da su stari gay-ovi... Pa su bjezali u toku noci da ih dalje ne zjbvju iz vlastite raje, i poslije pricali da su se samo zezali sa ucescem, nista ih nije interesovalo, bili su tu da vide gostoprimstvo domacina, itd...
Industrialyzer

#2144 Re: Papanluk na automobilima

Post by Industrialyzer »

Ovaj covjek nije nikakav balavac, i dosta trkaca sa brda ga poznaje tako da te zajebancije nema. Cak nekad dodje i na drag race, onako, iz zajebancije. Znaju svi kakvu on zvijer ima :thumbup: A i trener je boksa pa ti zajebavaj :mrgreen:
sorcerer

#2145 Re: Papanluk na automobilima

Post by sorcerer »

sad si na*ebo drndalo bice stocanja :D
drndalo

#2146 Re: Papanluk na automobilima

Post by drndalo »

Ma ja, najlakse je na momka s naocalama... Sto Nevena onda ne ganja...? :lol:
Industrialyzer

#2147 Re: Papanluk na automobilima

Post by Industrialyzer »

Ma kakvi, Rinaldo je legenda od covjeka, imas i snimak njegove voznje u Cazinu i u komentarima kaze da je vrijeme 3:17 poslije kise i bez abs-a, inace ide ispod 3min. Pogledaj nacin na koji odgovara provokatorima i bice ti jasno da covjek nije kompleksas, pacenik a ni seljak ;-)

Kako fino rezi :evil:
punta

#2148 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
drndalo

#2149 Re: Papanluk na automobilima

Post by drndalo »

Moguce da jeste, pa da ogrijesih dusu, ipak, vise bih volio pogledati snimak voznje na Cazinu, nego ovog turiranja nocu, i budjenja komsija... Mozda sam samo ostario pa mi svasta smeta... :lol:
SSemir

#2150 Re: Papanluk na automobilima

Post by SSemir »

drndalo wrote:
goran16v wrote:
Da i ja malo zaflejmam... Necu komentarisati Jetta-u, mada imam svoje misljenje... Kada sam pogledao slike iz radionice, postujem ulozeni rad, trud, mozda i ljubav... Nazalost, tesko ce izvuci kod nas i pola trazenih para...

Glede-mede, tj. M5 u Cazinu, samo budala koja je opijena nezasluzenom debljinom svog novcanika moze pomisliti da na brdskoj trci u Cazinu takav ipak serijski (bez obzira na dodatne konje) auto, moze opepeliti autu namjenski pravljenom za brdo, dotjeranog do max. KS koje efekisano moze upotrijebiti i prenijeti na cestu, sa slick gumama koje su veliki plus ako ih vozac zna voziti, sa kracim prenosom i sperom ukoliko je vozac zna voziti, te iskustvom vozaca sa drugih trka, za razliku od lokalnog vozaca M5, koji tu cestu zna, ali ne zna kako je taj auto tuda pokusati voziti na >80%... Ko na brdu svoj prstojno spremljen auto vozi 80%, i u ovako malim klasama moze biti tek 4-i i losiji...

Posebno u Cazinu, stazi koja je prepuna krivina, sa jako malo pravaca, koji su k tome i kratki, pa M5 nema gdje da "napuni" tih svojih 450 KS dalje od 3-ce brzine, a ako ih pokusa u 1-oj i 2-oj "zakucati", dolazi do divljanja zadnjeg dijela... Jednostavno, previse snage u krivinama malog radijusa, i konji se "rasipaju"... Pa od raspolozivih 450 KS, on realno moze iskoristiti u vecini slucajeva te staze max. 200-220 KS, a brdski auto od 180 KS, svo vrijeme moze koristiti svih 180 KS, u svih 5 brzina... Uracunaj kilazu, zadnji pogon i nekoga ko nije maher s istim, losije gume, ipak cestovni ovjes naspram trkackog od tojeg plombe ispadaju na rupama, i to je to...

Na brdu je posebno bitno da to sto imas mozes sto preciznije dozirati, i teziti iskoristenju od 100%, te ne rasipati snagu jer je to cist gubitak vremena. Ima vjerovatno neki razlog zasto i fabricki timovi u npr. WTCC-u nemaju puno vise od 300 KS u onim letjelicama... A "lola" (izvinjavam se Ivi Loli Ribaru) dosao sa svih 450 da fascinira mlade....? Dakle manje cesto zna biti vise ukoliko je vjesto slozeno i dozirano u pravim kolicinama...
jebote, ovoliki tekst pametovanja, a covjek odvozio voznju prije same utrke, i bmw tu bio u svojstvu Safety car-a. covjek nabrijava i uziva u svom autu radi svog ceifa, obilazi svaku manifestaciju vezanu za auta..cak je i human, daje povoda ovakvim pacenicima kao tebi i punti, da se bar virtualno dokazes kako si bolji i pametniji od nekog..
Post Reply