What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
hadzinicasa

#2126 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

*mima* wrote:tesko ces naci dobrog snajderu za tu prepravku....pazi da ti neko ne pokvari
imam ja super krojača :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tvile

#2127 Re: What to wear???

Post by tvile »

hadzinicasa wrote:
*mima* wrote:tesko ces naci dobrog snajderu za tu prepravku....pazi da ti neko ne pokvari
imam ja super krojača :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pišite svaki savjet je dobrodošao.
Hvala Michun :wink:
Ne bih se bunila ni da mi Nadinka stavi pokoju kombinaciju za ovaj komad odjeće :D

@mumy:
to mi dođe kao utjeha ako se ništa ne mogne napraviti :lol:
Rimljanka

#2128 Re: What to wear???

Post by Rimljanka »

tvile wrote:
Rimljanka wrote:
tvile wrote:Image

Imam skoro ovakvu istu jaknu, dobila na poklon :D ali nažalost mi je velika za jedan cijeli konfekcijski broj :sad: Ima li neko savjet gdje u Sarajevu ima dobar krojač koji bi mi je lijepo suzio? Baš mi se sviđa i ne bih voljela da je ne iskoristim. Da napomenem da vanjsko platno nije prava koža, nego kao neki velur :-D
Jaknu ces pokvariti suzavanjem. Niposto raditi. nego reci koji je broj,pa da se zdogovorimo za cijenu
Broj je 44 ali talijanski to jest naš konfekcijski 40, meni treba 38. Ne bih je prodavala :) iako znam iz prethodnih iskustava da je to dosta komlikovano za napraviti pa neki majstori neće ni da se uhvate posla. Zato i pitam ima li neko nekoga za preporučiti :-D
Taman moj broj :lol:
zamzija

#2129 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Michun wrote:pitanje jedno generalno za zene - moze i na cipleice al' eto.
jel ove cizme preko koljena izduzuju figuru? nikako da skontam. nisam bas visoka, 170 cm, pa ni sama ne znam za koju su visinu.
Hej neki dan sam na you tube-u našla video sa gostovanja Stacy London na nekom seminaru, i iz prisutnih je izvukla ženu koja je na sebi imala suknju do koljena i duge čizme i rekla joj je da je bolje obući uz takvu suknju kraće čizme da se vidi noga, jer se tako izdužuje linija tijela :) I suknja da bude malo iznad koljena :)

Što se tiče farmerki / pantalona - onako kako ja gledam - čizme preko takvih odjevnih predmeta stoje samo djevojkama koje imaju skladnu građu, jer po meni vizuelno skraćuju noge, vidiš liniju gornjeg dijela odjeće, pa malo farmerki ( noge ) pa odjednom čizme... ne znam, ja barem nisam ljubitelj takvih čizmi...onih duuugih...pogotovo onih šljaštećih :D

ali ovo je samo moje skromno mišljenje, ti imaš skladnu figuru pa šta god obučeš lijepo ti stoji :)
alica.k

#2130 Re: What to wear???

Post by alica.k »

kak sam se slatko ismijala :D
lanvin <3

btw, ko nije gledao Bill Cunningham New York, obavezno pogledajte :D
surajaa

#2131 Re: What to wear???

Post by surajaa »

Michun wrote:pitanje jedno generalno za zene - moze i na cipleice al' eto.
jel ove cizme preko koljena izduzuju figuru? nikako da skontam. nisam bas visoka, 170 cm, pa ni sama ne znam za koju su visinu.
Ja mislim da ti imas idelanu visinu, ja sam samo 3 cm visa i kada obucem stikle, a njih uglavnom nosim, izgledam si previsoko, ali opet ne toliko da bi mi to pocelo smetati...zamislim da imam 178 cm npr, onda bih samo mogla sanjati o stiklama...

Kada su cizme preko koljena u pitanju, uglavnom ih nose vitke (bar bi tako trebalo biti), neovisno da li su visoke ili niske djevojke...

Sjecam se trenda tih visokih cizama kod nas, prije nekih 5-6 godina, sve djevojke su ih nosile, visoke i niske, vitke i debeljuskaste, i one kojima te cizme zaista uniste citavu koncepciju i nikako nije lijepo za vidjeti...posebno ako ih nosi niska djevojka koja ima visak kilograma, jace noge i bedra, a znala sam vidjati i takve, izgledaju kao da su upale u ribarske cizme i ne mogu pronaci nacin da se izvuku van, najblaze receno...takve cizme na zeni s takvom konstitucijom izgledaju uzasno robusno i doslovno je "pojedu"...slicna stvar je i sa velikim torbama

No, sasvim je drugacija situacija ako je rijec o zeni nizeg rasta, ali onoj koja je vitka i fit...npr. Kate Moss, ne znam koiko je visoka, znam da je smatraju za nisku zenu...meni licno, ona se ne svidja, no ove cizme je definitivno izduzuju i dobro joj stoje...

Image

ili recimo Madonna, visoka je oko nekih 156 cm, mislim, no svejedno si moze dopustiti ovakav model cizama, jer je izuzetno vitka...

Image

Meni su ove cizme apsolutni hit i jako sexy, neovisno jesu li u pitanju ravni ili modeli sa stiklom, no osnova dobrog stila je znati ih nositi i kombinovati, a to ponekad ispadne kao jako teska lekcija, cure se unesu previse i zavrse s nekim"slutty", jeftinim izgledom, posebno ako se radi o dnevnoj kombinaciji...

Nacin na koji ih kombinuju "cure s ulice" (street style)

Image

Image

Image

Image

Image
Michun

#2132 Re: What to wear???

Post by Michun »

Ebiga :lol: moracu ih kupiti cini mi se. Vidim se u istim nakon vase analize :D
zamzija

#2133 Re: What to wear???

Post by zamzija »

surajaa wrote: Sjecam se trenda tih visokih cizama kod nas, prije nekih 5-6 godina, sve djevojke su ih nosile, visoke i niske, vitke i debeljuskaste, i one kojima te cizme zaista uniste citavu koncepciju i nikako nije lijepo za vidjeti...posebno ako ih nosi niska djevojka koja ima visak kilograma, jace noge i bedra, a znala sam vidjati i takve, izgledaju kao da su upale u ribarske cizme i ne mogu pronaci nacin da se izvuku van, najblaze receno...takve cizme na zeni s takvom konstitucijom izgledaju uzasno robusno i doslovno je "pojedu"...slicna stvar je i sa velikim torbama
Slažem se sa surajom - ja ih baš ne volim upravo zbog ovog razloga, prije nekoliko godina svi su ih nosali, i pogotovo čizme koje kao da su plastične, šljašteće, to je tako ružno izgledalo...
Moram priznati da lijepo izgledaju na kraću suknjicu, i kad su zaista kvalitetne :) Ali opet na farmerke stoje samo zgodnim curama - tako da se ne brini Michun, kupi ih slobodno :D
alica.k

#2134 Re: What to wear???

Post by alica.k »

meni te duge cizme nikome ne stoje, al nikome.
ni na jednoj ovoj slici ne izgledaju dobro...
Michun

#2135 Re: What to wear???

Post by Michun »

alica.k wrote:meni te duge cizme nikome ne stoje, al nikome.
vis' sto ti je razlika u ukusima....meni predzadnja slika odlicna, cura je prezgodna. i slika cure u sivim helankama i wedges cizmama mi je super.
alica.k

#2136 Re: What to wear???

Post by alica.k »

meni je jedino taylor tomasi hill prolazna u njima, al samo prolazna, i samo zato sto ona odise nekim stilom pa sta god obuce to izgleda dobro. te su mi cizme napravljene da skrate noge, a ne da ih izduze (bez obzira jesi zgodan il nezgodan).
Lipstick Jungle

#2137 Re: What to wear???

Post by Lipstick Jungle »

Michun wrote:
vis' sto ti je razlika u ukusima....meni predzadnja slika odlicna, cura je prezgodna. i slika cure u sivim helankama i wedges cizmama mi je super.
i meni ova gore predzadnja je odlicna. tako jesdnostavno, a tako dobro.
a tek ova Balenciaga u ruci :-)
zelim.........
Ghost_Rider_XXX

#2138 Re: What to wear???

Post by Ghost_Rider_XXX »

Čuo sam da je kod Salihbegovića 30% sniženje, pa razmisli o posjeti. :-)
Michun

#2139 Re: What to wear???

Post by Michun »

Ghost_Rider_XXX wrote:
zar vi muski citate zemske teme?
Ghost_Rider_XXX

#2140 Re: What to wear???

Post by Ghost_Rider_XXX »

Michun wrote:zar vi muski citate zemske teme?
Naravno, treba sve znat'. :D
hadzinicasa

#2141 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

slažem se.
alica.k

#2142 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Ghost_Rider_XXX wrote:
ja imam 20/20 vid.
tipicno muski komentar...moda je subjektivna stvar. meni ne izgledaju dobro.
Better Man

#2143 Re: What to wear???

Post by Better Man »

Ja kad vidim bilo zensko, bilo musko u dubokim cizmama do koljena a vani ljetne temperature zlo mi! Mogu mislit kako njima se noge usmrde nakon jednog oblacenja tih cizmi na ljetnim temperaturama. Ne bih cizme mogao obuci mimo zime nikako. Ako nije zima i nema snijega ne nosim cizme.
surajaa

#2144 Re: What to wear???

Post by surajaa »

Nekom od vas se ne svidjaju i postujem to, svijet razlicitosti je pravo bogatstvo...ja otkidam za njima...crne imam, sad bih voljela neke u bež nijansama, ili u boji konjaka, znam koliko je te boje tako tesko naci, cak i na internetu, pa evo ih jos malo u crnoj boji ;-)

Image

Image

Image

Image

Image

Jos jedan jesenji asesoar koji mi je skroz super su carape u svim mogucim kombinacijama, ima ih razlicitih tekstura i materijala, mogu se nositi na cipele ili ispod visokih cizama tako da malo izviruju van...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Kako vam se cini i zna li neko da li u Sarajevu postoji negdje neki solidan izbor carapa za ovu namjenu?
Last edited by surajaa on 26/09/2011 19:24, edited 1 time in total.
surajaa

#2145 Re: What to wear???

Post by surajaa »

...
boracha

#2146 Re: What to wear???

Post by boracha »

imas takvih carapa na asosu
Irm@

#2147 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

ima prodavnica carapa Penti kod Antikvarnice prije Narodnog pozorista..tu imas svakakvih carapica :)
zamzija

#2148 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Imaš takvih čarapa na Siranu raznih boja, dezena i dužina :D
surajaa

#2149 Re: What to wear???

Post by surajaa »

hvala vam cure, na Siranu nisam bila godinama, bas cu svratiti, mozda nesto ulovim :-)
pin-up

#2150 Re: What to wear???

Post by pin-up »

surajaa wrote:

Jos jedan jesenji asesoar koji mi je skroz super su carape u svim mogucim kombinacijama, ima ih razlicitih tekstura i materijala, mogu se nositi na cipele ili ispod visokih cizama tako da malo izviruju van...

Kako vam se cini i zna li neko da li u Sarajevu postoji negdje neki solidan izbor carapa za ovu namjenu?
Ima u Benetton Underwear u Ferhadiji
Post Reply