Stvarno!!?madner wrote:Kazu Njemci i Japanci nema bolje.fidoremilienko wrote:Dobra je ta demokratija koju donosi Zapad na tenkovima i borbenim avionima....![]()
IRAN
- fidoremilienko
#2126 Re: IRAN
- madner
#2127 Re: IRAN
1945 donjeli im tako demokratiju, a vidi ih sad.fidoremilienko wrote:Stvarno!!?madner wrote:Kazu Njemci i Japanci nema bolje.fidoremilienko wrote:Dobra je ta demokratija koju donosi Zapad na tenkovima i borbenim avionima....![]()
2. i 3. u svijetu. Kazu nije loshe nikako.
- fidoremilienko
#2128 Re: IRAN
Đe Kina u svemu tome!? 
- madner
#2129 Re: IRAN
Oni su mudro prestali da se kurce, prihvatili da budu izvor jeftine radne snage i ovisni od dobre volje Americke flote. Za uzvrat im je dozvoljeno da pokupe mrvice sa stolova.fidoremilienko wrote:Đe Kina u svemu tome!?
- fidoremilienko
#2130 Re: IRAN
madner wrote:Oni su mudro prestali da se kurce, prihvatili da budu izvor jeftine radne snage i ovisni od dobre volje Americke flote. Za uzvrat im je dozvoljeno da pokupe mrvice sa stolova.fidoremilienko wrote:Đe Kina u svemu tome!?
To je gledano iz tvog ugla i ugla Amerike! S druge strane, Kina je postala nezaobilazan faktor u svijetu, po svim pitanjima. Prestigli su i taj tvoj Japan i Njemačku.... Nedavno kupiše i Volvo, malo po malo i zavladat će svijetom!
Nemaju oni šta da zavise od Amerike i njihove dobre volje, već se su amerikanci prepali od mogućeg bloka Kine sa Rusijom koji je sve izvjesniji.
A šta se može, Amerika je kurva od države, gdje ima interesa tamo se pro/daje!
- madner
#2131 Re: IRAN
Kakvog crnog partnerstva Rusije i Kine. Pa nije Rusije strah da ce se naselit Ameri u Sibir
Kina je nezaobilazan faktor oko Kine. Kupise Volvo
, to je stvarno znak da je kraj blizu.
Samo je smjesno da neko prizeljkuju da Kina zamjeni USA, kao da ce biti bolji (bili bi puno gori).
Kina je nezaobilazan faktor oko Kine. Kupise Volvo
Samo je smjesno da neko prizeljkuju da Kina zamjeni USA, kao da ce biti bolji (bili bi puno gori).
- fidoremilienko
#2132 Re: IRAN
Crnog partnerstva, kojeg se boji Amerika! Poznato je da IRAN ima dobre odnose sa Kinom i Rusijom, pa se to amerikancima baš i ne sviđa. Odatle potiču i pritisci na navedene da izglasaju sankcije protiv IRAN-a!
Pa dobro, za početak nije loše, Volvo!
Ma kako samo ti voliš Ameriku!
Trebali bi ti dati orden na ovom forumu za bezuslovnu ljubav!
Vidjet ćemo ko će se na kraju smijati. Amerikancima dolazi kraj, polako ali sigurno
Ma kako samo ti voliš Ameriku!
Vidjet ćemo ko će se na kraju smijati. Amerikancima dolazi kraj, polako ali sigurno
- Optimus Prime
#2133 Re: IRAN
Ponovo slaba analiza!fidoremilienko wrote:Crnog partnerstva, kojeg se boji Amerika! Poznato je da IRAN ima dobre odnose sa Kinom i Rusijom, pa se to amerikancima baš i ne sviđa. Odatle potiču i pritisci na navedene da izglasaju sankcije protiv IRAN-a!
Ma kako samo ti voliš Ameriku!Trebali bi ti dati orden na ovom forumu za bezuslovnu ljubav!
Amerikanci ce sigurno ostati alfa i omega sljedecih 50 godina.
Kina ce im ekonomski i vojno stati rame uz rame ( ali samo zato sto ih je 4 puta vise, americki zivotni standard ce za Kineze i dalje biti misaona imenica) za jedno 20 godina, ali to ne znaci da ce preuzeti primat u svijetu nego da cemo doci u slicnu situaciju kao za vrijeme hladnog rata gdje cemo imati ne jednu nego dvije sile koje ce se nesto pitati na vanjskopolitickoj sceni.
Samo ono sto dezurni sa islambosne uvijek ignorsu je cinjenica da sa ekonomskim rastom raste i potreba za energentima, citaj naftom koju Kinezi imaju samo u ogranicenim kolicinama. Plakacete vi za Amerikancima kada Kinezi ubrzo dodju u situaciju da sigurna obskrba naftom postane vanjskopoliticki prioritet broj jedan.
- madner
#2134 Re: IRAN
Pa sad ti kazem da nije u Ruskom interesu partnerstvo sa Kinom. Rusima je Rusija prva.fidoremilienko wrote:Crnog partnerstva, kojeg se boji Amerika! Poznato je da IRAN ima dobre odnose sa Kinom i Rusijom, pa se to amerikancima baš i ne sviđa. Odatle potiču i pritisci na navedene da izglasaju sankcije protiv IRAN-a!
Ma kako samo ti voliš Ameriku!Trebali bi ti dati orden na ovom forumu za bezuslovnu ljubav!
Sankcije protiv Irana su suplja, bio je dogovor da se Rusi ne bune previse za Irak a da zato USA nece dirat Iran. I to je ispostovano.
-
mir-vama
#2135 Re: IRAN
Amerika vec davon nije to sto joj propisa.Amerika je marioneta u rukama cionista.Daju svoju djecu u smrt za interese cionista i ocuvanje Izraela.Ni amerikanci nisu vise bosi.Pitanje dana kad ce tamo puc.Oni su oglupeli svoj narod sa namjernom.Nema gluplje nacije od amerikanaca.AL bude se i oni iz dubokog sna.Amerika je u trilioskom dugu.Sto izrael zapovjedi iza toga ide samo amin njihovom bozanstvu zvanom cion sa sredistem izrael.Optimus Prime wrote:
Last edited by mir-vama on 01/03/2011 16:21, edited 1 time in total.
- psydelija
#2136 Re: IRAN
zanimljiva "optuzba" iz irana na racun organizatora loi 2012 u londonu...
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /110301052
zion ili lond?
zion ili lond?
-
mir-vama
#2137 Re: IRAN
vala ja vidim zion a ti ?psydelija wrote:zanimljiva "optuzba" iz irana na racun organizatora loi 2012 u londonu...
zion ili lond?
- exliberal
#2138 Re: IRAN
Bolje bi vam bilo da se uhvatite kakvih dobrih zena umjesto sto prosipate gluposti i teorije zavjere po cijeli dan... 
- Optimus Prime
#2139 Re: IRAN
Jest, evo samo sto nisu pali!mir-vama wrote:Amerika vec davon nije to sto joj propisa.Amerika je marioneta u rukama cionista.Daju svoju djecu u smrt za interese cionista i ocuvanje Izraela.Ni amerikanci nisu vise bosi.Pitanje dana kad ce tamo puc.Oni su oglupeli svoj narod sa namjernom.Nema gluplje nacije od amerikanaca.AL bude se i oni iz dubokog sna.Amerika je u trilioskom dugu.Sto izrael zapovjedi iza toga ide samo amin njihovom bozanstvu zvanom cion sa sredistem izrael.Optimus Prime wrote:
Dug? Pa u odnosu na GDP on i nije tako veliki.
Uostalom, obveznice koje su kupovali Kinezi, Japanci i Arapi se moraju vracati u dolarima. Ako pukne po savovima FED bi samo trebala da isprovocira vecu inflaciju koja bi pojela znacajan dio tog duga.
Najsmjesnije od svega toga je to navijanje za Kinu protiv "zlih" Cionista. Samo pricekaj da im se potrebe za uvoz nafte ucetverostruce za jedno 15 godina. Molicete vi boga da im Amerikanci budu tada mogli parirati. Ukoliko to Amerikanci ne budu mogli (sto vi ocito prizeljkujete) mislim da su Kinezi u stanju da naprave pravi dar mar na arapskom poluotoku.
Palestina i Izrael ce tada biti najmanji Arapski problem.
-
jefferson
#2140 Re: IRAN
Evo ih samo sto ne propadnu. Ja bas kontam da zovem BH Airlines da me evakuisemir-vama wrote:Amerika vec davon nije to sto joj propisa.Amerika je marioneta u rukama cionista.Daju svoju djecu u smrt za interese cionista i ocuvanje Izraela.Ni amerikanci nisu vise bosi.Pitanje dana kad ce tamo puc.Oni su oglupeli svoj narod sa namjernom.Nema gluplje nacije od amerikanaca.AL bude se i oni iz dubokog sna.Amerika je u trilioskom dugu.Sto izrael zapovjedi iza toga ide samo amin njihovom bozanstvu zvanom cion sa sredistem izrael.Optimus Prime wrote:
-
zonbirile
#2141 Re: IRAN
-----------------------------------------------------jefferson wrote:Evo ih samo sto ne propadnu. Ja bas kontam da zovem BH Airlines da me evakuisemir-vama wrote:Amerika vec davon nije to sto joj propisa.Amerika je marioneta u rukama cionista.Daju svoju djecu u smrt za interese cionista i ocuvanje Izraela.Ni amerikanci nisu vise bosi.Pitanje dana kad ce tamo puc.Oni su oglupeli svoj narod sa namjernom.Nema gluplje nacije od amerikanaca.AL bude se i oni iz dubokog sna.Amerika je u trilioskom dugu.Sto izrael zapovjedi iza toga ide samo amin njihovom bozanstvu zvanom cion sa sredistem izrael.Optimus Prime wrote:
Amerikanci ce sigurno ostati alfa i omega sljedecih 50 godina.![]()
![]()
![]()
najopasnije je kad si sam sebi dužan pa moraš uvesti 3.smjenu u štampariju.
-
jefferson
#2142 Re: IRAN
Pa da, jbg, valja rjesiti nezaposlenost 
-
zonbirile
#2143 Re: IRAN
jebeno je onima koji imaju dolorese,ali Ameri mudri šapnuli im cionisti,pa imaju samo 30% novca kući onih 70%,pazi sad,svih ukupno štampanih doloresa je plasirano vani.Šta to znači.Pa za vrijednost boje i papira tritrikvadriliona doloresa uvezeno robe i sirovina u USA.
- jeza u ledja
#2144 Re: IRAN
Ja sam cuo da su i Kina i Iran u stvari u rukama cionista.mir-vama wrote:Amerika vec davon nije to sto joj propisa.Amerika je marioneta u rukama cionista.Daju svoju djecu u smrt za interese cionista i ocuvanje Izraela.Ni amerikanci nisu vise bosi.Pitanje dana kad ce tamo puc.Oni su oglupeli svoj narod sa namjernom.Nema gluplje nacije od amerikanaca.AL bude se i oni iz dubokog sna.Amerika je u trilioskom dugu.Sto izrael zapovjedi iza toga ide samo amin njihovom bozanstvu zvanom cion sa sredistem izrael.Optimus Prime wrote:
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#2145 Re: IRAN
exliberal wrote:Bolje bi vam bilo da se uhvatite kakvih dobrih zena umjesto sto prosipate gluposti i teorije zavjere po cijeli dan...
o sebi se zabavio; nema ti vece klevete
- exliberal
#2146 Re: IRAN
corolla02 wrote:exliberal wrote:Bolje bi vam bilo da se uhvatite kakvih dobrih zena umjesto sto prosipate gluposti i teorije zavjere po cijeli dan...
o sebi se zabavio; nema ti vece klevete
-
mir-vama
#2147 Re: IRAN
jeza u ledja wrote:Ja sam cuo da su i Kina i Iran u stvari u rukama cionista.mir-vama wrote:Amerika vec davon nije to sto joj propisa.Amerika je marioneta u rukama cionista.Daju svoju djecu u smrt za interese cionista i ocuvanje Izraela.Ni amerikanci nisu vise bosi.Pitanje dana kad ce tamo puc.Oni su oglupeli svoj narod sa namjernom.Nema gluplje nacije od amerikanaca.AL bude se i oni iz dubokog sna.Amerika je u trilioskom dugu.Sto izrael zapovjedi iza toga ide samo amin njihovom bozanstvu zvanom cion sa sredistem izrael.Optimus Prime wrote:
jesu al malo morgen.
- psydelija
#2149 Re: IRAN
ako ja kazem sta vidim, plasim se da me odredjene forumske frakcije ne optuze za nesto... cutanje je zlato.mir-vama wrote:vala ja vidim zion a ti ?psydelija wrote:zanimljiva "optuzba" iz irana na racun organizatora loi 2012 u londonu...
zion ili lond?
-
jefferson
#2150 Re: IRAN
Koji debili u pm!psydelija wrote:ako ja kazem sta vidim, plasim se da me odredjene forumske frakcije ne optuze za nesto... cutanje je zlato.mir-vama wrote:vala ja vidim zion a ti ?psydelija wrote:zanimljiva "optuzba" iz irana na racun organizatora loi 2012 u londonu...
zion ili lond?