IRAN

Post Reply
fidoremilienko

#2126 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

madner wrote:
fidoremilienko wrote:Dobra je ta demokratija koju donosi Zapad na tenkovima i borbenim avionima.... :thumbup: :lol:
Kazu Njemci i Japanci nema bolje.
Stvarno!!?
madner

#2127 Re: IRAN

Post by madner »

fidoremilienko wrote:
madner wrote:
fidoremilienko wrote:Dobra je ta demokratija koju donosi Zapad na tenkovima i borbenim avionima.... :thumbup: :lol:
Kazu Njemci i Japanci nema bolje.
Stvarno!!?
1945 donjeli im tako demokratiju, a vidi ih sad.

2. i 3. u svijetu. Kazu nije loshe nikako.
fidoremilienko

#2128 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Đe Kina u svemu tome!? :D
madner

#2129 Re: IRAN

Post by madner »

fidoremilienko wrote:Đe Kina u svemu tome!? :D
Oni su mudro prestali da se kurce, prihvatili da budu izvor jeftine radne snage i ovisni od dobre volje Americke flote. Za uzvrat im je dozvoljeno da pokupe mrvice sa stolova.
fidoremilienko

#2130 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

madner wrote:
fidoremilienko wrote:Đe Kina u svemu tome!? :D
Oni su mudro prestali da se kurce, prihvatili da budu izvor jeftine radne snage i ovisni od dobre volje Americke flote. Za uzvrat im je dozvoljeno da pokupe mrvice sa stolova.
:-)
To je gledano iz tvog ugla i ugla Amerike! S druge strane, Kina je postala nezaobilazan faktor u svijetu, po svim pitanjima. Prestigli su i taj tvoj Japan i Njemačku.... Nedavno kupiše i Volvo, malo po malo i zavladat će svijetom! ;)
Nemaju oni šta da zavise od Amerike i njihove dobre volje, već se su amerikanci prepali od mogućeg bloka Kine sa Rusijom koji je sve izvjesniji.
A šta se može, Amerika je kurva od države, gdje ima interesa tamo se pro/daje! ;)
madner

#2131 Re: IRAN

Post by madner »

Kakvog crnog partnerstva Rusije i Kine. Pa nije Rusije strah da ce se naselit Ameri u Sibir :D

Kina je nezaobilazan faktor oko Kine. Kupise Volvo :lol: , to je stvarno znak da je kraj blizu.
Samo je smjesno da neko prizeljkuju da Kina zamjeni USA, kao da ce biti bolji (bili bi puno gori).
fidoremilienko

#2132 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Crnog partnerstva, kojeg se boji Amerika! Poznato je da IRAN ima dobre odnose sa Kinom i Rusijom, pa se to amerikancima baš i ne sviđa. Odatle potiču i pritisci na navedene da izglasaju sankcije protiv IRAN-a!

Pa dobro, za početak nije loše, Volvo! ;)
Ma kako samo ti voliš Ameriku! :D Trebali bi ti dati orden na ovom forumu za bezuslovnu ljubav!
Vidjet ćemo ko će se na kraju smijati. Amerikancima dolazi kraj, polako ali sigurno ;)
Optimus Prime

#2133 Re: IRAN

Post by Optimus Prime »

fidoremilienko wrote:Crnog partnerstva, kojeg se boji Amerika! Poznato je da IRAN ima dobre odnose sa Kinom i Rusijom, pa se to amerikancima baš i ne sviđa. Odatle potiču i pritisci na navedene da izglasaju sankcije protiv IRAN-a!

Ma kako samo ti voliš Ameriku! :D Trebali bi ti dati orden na ovom forumu za bezuslovnu ljubav!
Vidjet ćemo ko će se na kraju smijati. Amerikancima dolazi kraj, polako ali sigurno ;)
Ponovo slaba analiza!

Amerikanci ce sigurno ostati alfa i omega sljedecih 50 godina.
Kina ce im ekonomski i vojno stati rame uz rame ( ali samo zato sto ih je 4 puta vise, americki zivotni standard ce za Kineze i dalje biti misaona imenica) za jedno 20 godina, ali to ne znaci da ce preuzeti primat u svijetu nego da cemo doci u slicnu situaciju kao za vrijeme hladnog rata gdje cemo imati ne jednu nego dvije sile koje ce se nesto pitati na vanjskopolitickoj sceni.
Samo ono sto dezurni sa islambosne uvijek ignorsu je cinjenica da sa ekonomskim rastom raste i potreba za energentima, citaj naftom koju Kinezi imaju samo u ogranicenim kolicinama. Plakacete vi za Amerikancima kada Kinezi ubrzo dodju u situaciju da sigurna obskrba naftom postane vanjskopoliticki prioritet broj jedan.
madner

#2134 Re: IRAN

Post by madner »

fidoremilienko wrote:Crnog partnerstva, kojeg se boji Amerika! Poznato je da IRAN ima dobre odnose sa Kinom i Rusijom, pa se to amerikancima baš i ne sviđa. Odatle potiču i pritisci na navedene da izglasaju sankcije protiv IRAN-a!

Pa sad ti kazem da nije u Ruskom interesu partnerstvo sa Kinom. Rusima je Rusija prva.

Sankcije protiv Irana su suplja, bio je dogovor da se Rusi ne bune previse za Irak a da zato USA nece dirat Iran. I to je ispostovano.
mir-vama

#2135 Re: IRAN

Post by mir-vama »

Optimus Prime wrote:
Amerika vec davon nije to sto joj propisa.Amerika je marioneta u rukama cionista.Daju svoju djecu u smrt za interese cionista i ocuvanje Izraela.Ni amerikanci nisu vise bosi.Pitanje dana kad ce tamo puc.Oni su oglupeli svoj narod sa namjernom.Nema gluplje nacije od amerikanaca.AL bude se i oni iz dubokog sna.Amerika je u trilioskom dugu.Sto izrael zapovjedi iza toga ide samo amin njihovom bozanstvu zvanom cion sa sredistem izrael.
Last edited by mir-vama on 01/03/2011 16:21, edited 1 time in total.
psydelija

#2136 Re: IRAN

Post by psydelija »

zanimljiva "optuzba" iz irana na racun organizatora loi 2012 u londonu...

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /110301052

zion ili lond?
mir-vama

#2137 Re: IRAN

Post by mir-vama »

psydelija wrote:zanimljiva "optuzba" iz irana na racun organizatora loi 2012 u londonu...

zion ili lond?
vala ja vidim zion a ti ?
exliberal

#2138 Re: IRAN

Post by exliberal »

Bolje bi vam bilo da se uhvatite kakvih dobrih zena umjesto sto prosipate gluposti i teorije zavjere po cijeli dan... :run:
Optimus Prime

#2139 Re: IRAN

Post by Optimus Prime »

mir-vama wrote:
Optimus Prime wrote:
Amerika vec davon nije to sto joj propisa.Amerika je marioneta u rukama cionista.Daju svoju djecu u smrt za interese cionista i ocuvanje Izraela.Ni amerikanci nisu vise bosi.Pitanje dana kad ce tamo puc.Oni su oglupeli svoj narod sa namjernom.Nema gluplje nacije od amerikanaca.AL bude se i oni iz dubokog sna.Amerika je u trilioskom dugu.Sto izrael zapovjedi iza toga ide samo amin njihovom bozanstvu zvanom cion sa sredistem izrael.
Jest, evo samo sto nisu pali!

Dug? Pa u odnosu na GDP on i nije tako veliki.
Uostalom, obveznice koje su kupovali Kinezi, Japanci i Arapi se moraju vracati u dolarima. Ako pukne po savovima FED bi samo trebala da isprovocira vecu inflaciju koja bi pojela znacajan dio tog duga.

Najsmjesnije od svega toga je to navijanje za Kinu protiv "zlih" Cionista. Samo pricekaj da im se potrebe za uvoz nafte ucetverostruce za jedno 15 godina. Molicete vi boga da im Amerikanci budu tada mogli parirati. Ukoliko to Amerikanci ne budu mogli (sto vi ocito prizeljkujete) mislim da su Kinezi u stanju da naprave pravi dar mar na arapskom poluotoku.
Palestina i Izrael ce tada biti najmanji Arapski problem.
jefferson

#2140 Re: IRAN

Post by jefferson »

mir-vama wrote:
Optimus Prime wrote:
Evo ih samo sto ne propadnu. Ja bas kontam da zovem BH Airlines da me evakuise :lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#2141 Re: IRAN

Post by zonbirile »

jefferson wrote:
mir-vama wrote:
Optimus Prime wrote:
Evo ih samo sto ne propadnu. Ja bas kontam da zovem BH Airlines da me evakuise :lol: :lol: :lol: :lol:
-----------------------------------------------------
najopasnije je kad si sam sebi dužan pa moraš uvesti 3.smjenu u štampariju.
jefferson

#2142 Re: IRAN

Post by jefferson »

Pa da, jbg, valja rjesiti nezaposlenost :D
zonbirile

#2143 Re: IRAN

Post by zonbirile »

jebeno je onima koji imaju dolorese,ali Ameri mudri šapnuli im cionisti,pa imaju samo 30% novca kući onih 70%,pazi sad,svih ukupno štampanih doloresa je plasirano vani.Šta to znači.Pa za vrijednost boje i papira tritrikvadriliona doloresa uvezeno robe i sirovina u USA.
jeza u ledja

#2144 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mir-vama wrote:
Optimus Prime wrote:
Ja sam cuo da su i Kina i Iran u stvari u rukama cionista.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2145 Re: IRAN

Post by corolla02 »

exliberal wrote:Bolje bi vam bilo da se uhvatite kakvih dobrih zena umjesto sto prosipate gluposti i teorije zavjere po cijeli dan... :run:

o sebi se zabavio; nema ti vece klevete :lol:
exliberal

#2146 Re: IRAN

Post by exliberal »

corolla02 wrote:
exliberal wrote:Bolje bi vam bilo da se uhvatite kakvih dobrih zena umjesto sto prosipate gluposti i teorije zavjere po cijeli dan... :run:

o sebi se zabavio; nema ti vece klevete :lol:
:thumbup:
mir-vama

#2147 Re: IRAN

Post by mir-vama »

jeza u ledja wrote:
mir-vama wrote:
Optimus Prime wrote:
Ja sam cuo da su i Kina i Iran u stvari u rukama cionista.

jesu al malo morgen. :mrgreen:
jeza u ledja

#2148 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Ne znam, tako kazu. :oops:
psydelija

#2149 Re: IRAN

Post by psydelija »

mir-vama wrote:
psydelija wrote:zanimljiva "optuzba" iz irana na racun organizatora loi 2012 u londonu...

zion ili lond?
ako ja kazem sta vidim, plasim se da me odredjene forumske frakcije ne optuze za nesto... cutanje je zlato. :D
jefferson

#2150 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:
mir-vama wrote:

zion ili lond?
ako ja kazem sta vidim, plasim se da me odredjene forumske frakcije ne optuze za nesto... cutanje je zlato. :D
Koji debili u pm!
Post Reply