Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakaljin

#2126 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by kakaljin »

goran16v wrote:
kakaljin wrote:
Jesi li dobio tu sliku sa prednje strane,

ja sam slike sa zadnje strane uredno dobijao,

sve te radare sam prolazio po nekoliko destaka puta, i ako se zanesem slika me i dodje kazna, ali nikada ja nisam vidio sliku sa prednje strane na tim radarima da me je uhvatila. Uvijek je bila sa zadnje strane, Nemoguce da svaki put me uhvati samo sa zadnje strane

za vozac suvozac sam karikirao
Vec sam napisao, ali posto si izgleda jedan od onih koji ne cita ranije postove nego krene od kraja, evo jos jednom. Nisam dobio sliku, jer se slika ne salje. Dobio sam obavjest o prekrsaju i poziv da dostavim podatke ko je vozio te da pogledam snimak. Na snimku moj auto snimljen sprijeda, kad sam dao oceve podatke, policajac je uvecao snimak da bi provjerio da li sam ja vozio, pa svaljujem na oca, medjutim na snimku se jasno vidjelo da ne vozim ja,
ako je tako sto kazes uredu je, ali meni nikada tako nije doslo, pa zato govorim.

Ja kada sam slao nekoga drugog da kaze da je on vozio auto, nikada ga policajac nije provjeravao vec samo napisao prekrsajni nalog na njegovo ime.

To se meni desavalo, radi toga govorim ovo sto govorim,
goran16v

#2127 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Eto bas zato sam i podijelio svoj "slucaj" da se neko ne zaleti bez razmisljanja da prijavi dez. krivca i ne na*ebe...
Ateista

#2128 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

kakaljin wrote:
goran16v wrote:
kakaljin wrote:
Jesi li dobio tu sliku sa prednje strane,

ja sam slike sa zadnje strane uredno dobijao,

sve te radare sam prolazio po nekoliko destaka puta, i ako se zanesem slika me i dodje kazna, ali nikada ja nisam vidio sliku sa prednje strane na tim radarima da me je uhvatila. Uvijek je bila sa zadnje strane, Nemoguce da svaki put me uhvati samo sa zadnje strane

za vozac suvozac sam karikirao
Vec sam napisao, ali posto si izgleda jedan od onih koji ne cita ranije postove nego krene od kraja, evo jos jednom. Nisam dobio sliku, jer se slika ne salje. Dobio sam obavjest o prekrsaju i poziv da dostavim podatke ko je vozio te da pogledam snimak. Na snimku moj auto snimljen sprijeda, kad sam dao oceve podatke, policajac je uvecao snimak da bi provjerio da li sam ja vozio, pa svaljujem na oca, medjutim na snimku se jasno vidjelo da ne vozim ja,
ako je tako sto kazes uredu je, ali meni nikada tako nije doslo, pa zato govorim.

Ja kada sam slao nekoga drugog da kaze da je on vozio auto, nikada ga policajac nije provjeravao vec samo napisao prekrsajni nalog na njegovo ime.

To se meni desavalo, radi toga govorim ovo sto govorim,
A znas li koje su kamere u pitanju i u kojem si smjeru vozio?

Kao sto goran rece, neke kamere slikaju i sprijeda i sa zada, zavisi u kojem smjeru si isao. Mozda te zapalo da si svaki put isao u onom smjeru gdje kamera slika sa zada.
Ateista

#2129 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
A ima li kakva dodatna kazna, ako skontaju po slici da neko daje lazne podatke?
E taj eksperiment vec nisam probavao! Vjerovatno ima negdje nki clan koji nije iz ZOBS0-a a koji tretira davanje laznih podataka, lazno predstavljanje ili kako bi se to vec moglo zvati.[/quote]

Ok, hvala na informacijama. :thumbup:

Ako je neko vec probao da prebaci kaznu na drugu osobu kada ga je slikala kamera sprijeda, neka podijeli svoja iskustva da znamo kako to ide, da li svaki put provjeravaju ili ponekad, ako provjere i vide da se daju lazni podaci da li daju neku kaznu i slicno.
quasar

#2130 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Ateista wrote:
goran16v wrote:

E taj eksperiment vec nisam probavao! Vjerovatno ima negdje nki clan koji nije iz ZOBS0-a a koji tretira davanje laznih podataka, lazno predstavljanje ili kako bi se to vec moglo zvati.

Ako je neko vec probao da prebaci kaznu na drugu osobu kada ga je slikala kamera sprijeda, neka podijeli svoja iskustva da znamo kako to ide, da li svaki put provjeravaju ili ponekad, ako provjere i vide da se daju lazni podaci da li daju neku kaznu i slicno.
Drug, kazna sluzi da te opameti. Izvuci pouku, a ne prebacuj bodove drugom.
Ateista

#2131 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

quasar wrote:
Ateista wrote:
goran16v wrote:

E taj eksperiment vec nisam probavao! Vjerovatno ima negdje nki clan koji nije iz ZOBS0-a a koji tretira davanje laznih podataka, lazno predstavljanje ili kako bi se to vec moglo zvati.

Ma nisu meni bitni bodovi, nego vozacka. :D
quasar

#2132 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Ateista wrote:
quasar wrote:

Halali vozacku, izvuci pouku i drugi put pametnije.
Ateista

#2133 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

quasar wrote:
Ateista wrote:
quasar wrote:

Halali vozacku, izvuci pouku i drugi put pametnije.
Ma ne mogu je nikako halaliti, treba mi, u najgorem slucaju cu opet voziti bez vozacke, ali bih volio to da izbjegnem.
Glupost jesam napravio, jer znam dobro za tu kameru ali se zapricao i jebi ga...
goran16v

#2134 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote:
Ma ne mogu je nikako halaliti, treba mi, u najgorem slucaju cu opet voziti bez vozacke, ali bih volio to da izbjegnem.
Glupost jesam napravio, jer znam dobro za tu kameru ali se zapricao i jebi ga...
Uz svo duzno postovanje i bez uvrede, ako ti uzmu vozacku a ti nastavis voziti fakat si zasluzio da te uhvate da vozis bez vozacke, pogotovo sto svjesno ides na tu opciju i da ti rebnu tolku kaznu da ti ne padne vise napamet to da radis, jer je oduzimanje vozacke sankcija koja sluzi da se opamete upravo takvi kao ti.
Uredu, nisi divljak, niri rejser po semaforima, ne ugrozavas voznjom saobracaj, ali se svjesno ne pridrzavas zakona, kako obgranicenja tako i sankcije. Budi musko pa svoj stav za volanom (da mozes bolje od ogranicenja) podnesi kako si tvrdio da ces podijeti, plati postivanjem zakona i koristenjem alternativnih sredstava prevoza dok ti je vozacka oduzeta. Nema tu opravdanja, na svaki tvoj pokusaj opravdanja zato bi vozio bez vozacke bezujvetno vazi odgovor tj kontrapitanje "zasto o tome nisi ranije mislio". Tu se sva prica zavrsava i nema potrebe da pises kilometarska opravdanja.
quasar

#2135 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Upravo tako. Zapricao se dok vozis preko ogranicenja toliko da leti vozacka, meni ne izgleda kao uracunljivo ponasanje za volanom.
Drug, svaki ce profesionalac, cak i trkac, kad vozi iole brze dati svu paznju cesti, a ne prici sa saputnicima ili, sto bi moglo biti u tvom slucaju, na mobitel. Brate, jesi opasnost na cesti, a sto je najtuznije nisi toga svjestan i ubjedjen si da je obratno. Samo se nadam da ces prije doci pameti nego sto neko zaplace.
Ateista

#2136 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

quasar wrote:Upravo tako. Zapricao se dok vozis preko ogranicenja toliko da leti vozacka, meni ne izgleda kao uracunljivo ponasanje za volanom.
Drug, svaki ce profesionalac, cak i trkac, kad vozi iole brze dati svu paznju cesti, a ne prici sa saputnicima ili, sto bi moglo biti u tvom slucaju, na mobitel. Brate, jesi opasnost na cesti, a sto je najtuznije nisi toga svjestan i ubjedjen si da je obratno. Samo se nadam da ces prije doci pameti nego sto neko zaplace.
Nije na mobitel, ali nema veze.
Jesam bio skoncentrisan na cestu, ali u tom trenutku ne i na kamere pored ceste, to su dvije ralicite stvari.

Dosadila mi stalno ista prica, ali to sto sam isao 30 preko ogranicenja ne znaci da sam opasan.
Last edited by Ateista on 14/03/2012 13:13, edited 1 time in total.
Ateista

#2137 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote:
Uz svo duzno postovanje i bez uvrede, ako ti uzmu vozacku a ti nastavis voziti fakat si zasluzio da te uhvate da vozis bez vozacke, pogotovo sto svjesno ides na tu opciju i da ti rebnu tolku kaznu da ti ne padne vise napamet to da radis, jer je oduzimanje vozacke sankcija koja sluzi da se opamete upravo takvi kao ti.
Uredu, nisi divljak, niri rejser po semaforima, ne ugrozavas voznjom saobracaj, ali se svjesno ne pridrzavas zakona, kako obgranicenja tako i sankcije. Budi musko pa svoj stav za volanom (da mozes bolje od ogranicenja) podnesi kako si tvrdio da ces podijeti, plati postivanjem zakona i koristenjem alternativnih sredstava prevoza dok ti je vozacka oduzeta. Nema tu opravdanja, na svaki tvoj pokusaj opravdanja zato bi vozio bez vozacke bezujvetno vazi odgovor tj kontrapitanje "zasto o tome nisi ranije mislio". Tu se sva prica zavrsava i nema potrebe da pises kilometarska opravdanja.
Necu nikakva kilometarska opravdanja, zajebo se jesam i to priznajem, time sto sam zaboravio na dobro poznatu kameru i jebi ga sad. Medjutim, auto mi je previse potreban da bih zbog toga prestao da ga vozim mjesec dana, samo se nadam da cu naci sto manje rizican nacin za to.
BadBoy

#2138 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by BadBoy »

Haha Ateista mislim da ti je 60% postova na ovom forumu traženje finti kako izbjeći plaćanje kazni :D
goran16v

#2139 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote: Necu nikakva kilometarska opravdanja, zajebo se jesam i to priznajem, time sto sam zaboravio na dobro poznatu kameru i jebi ga sad. Medjutim, auto mi je previse potreban da bih zbog toga prestao da ga vozim mjesec dana, samo se nadam da cu naci sto manje rizican nacin za to.
Bas kao sto se i dalo predpostaviti sta ce biti reakcija tvog mentalnog sklopa: pa sto o tome nisi razmisljao na vrijeme. Da opet ne ulazimo u dobioze, Problem je u tome sto si ubjedjen da si se zajeb'o sto si zaboravio kameru, a ne sto si brzo vozio sto je van skave pameti.
Ovaj boldirani dio zasluzuje svaku osudu i prezir i normalnom covjeku ne preostaje nista drugo nego da pozeli da ti sto prije uzmu vozacku, da te sto prije uhvate da vozis bez vozacke, oduzmu auto i da ti rebnu toliko kaznu da si mogao svako jutro taksijem na posao i s posla godinu dana, a ne mjesec dana.
muha_sa

#2140 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by muha_sa »

ćafiru treba obavezno oduzet vozacku i poslat na ponovno polaganje :D
vozim 40 godina i nisam napravio prekrašaja koliko naš dragi ćafiraga :lol:
Comrad

#2141 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Comrad »

Koliko sam vidio kamere na Stupu, Otoci, kod RTV-a, Pofalici, kod marsalke i gore u gradu su postavljene prije samog senzora i semafora, dakle nema sanse da te uslika sprijeda, takodjer kad god sam vidio da nekoga uslika na tim mjestima kamera, blic je bio sa zadnje strane.

Druga je stvar kod kamera u binjezevu i one dole na dobrinji. Slika u oba pravca, ako ides iz jednog pravca uslikat ce te sprijeda, iz drugog pravca sa zada.
Qler

#2142 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Qler »

Ateista wrote:
quasar wrote:Upravo tako. Zapricao se dok vozis preko ogranicenja toliko da leti vozacka, meni ne izgleda kao uracunljivo ponasanje za volanom.
Jesam bio skoncentrisan na cestu, ali u tom trenutku ne i na kamere pored ceste, to su dvije ralicite stvari.

Dosadila mi stalno ista prica, ali to sto sam isao 30 preko ogranicenja ne znaci da sam opasan.

Jesam bio skoncentrisan na cestu, ali ne i na djecu pored ceste, to su dvije razlicite stvari... :run:
Ateista

#2143 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote: Necu nikakva kilometarska opravdanja, zajebo se jesam i to priznajem, time sto sam zaboravio na dobro poznatu kameru i jebi ga sad. Medjutim, auto mi je previse potreban da bih zbog toga prestao da ga vozim mjesec dana, samo se nadam da cu naci sto manje rizican nacin za to.
Bas kao sto se i dalo predpostaviti sta ce biti reakcija tvog mentalnog sklopa: pa sto o tome nisi razmisljao na vrijeme. Da opet ne ulazimo u dobioze, Problem je u tome sto si ubjedjen da si se zajeb'o sto si zaboravio kameru, a ne sto si brzo vozio sto je van skave pameti.
Ovaj boldirani dio zasluzuje svaku osudu i prezir i normalnom covjeku ne preostaje nista drugo nego da pozeli da ti sto prije uzmu vozacku, da te sto prije uhvate da vozis bez vozacke, oduzmu auto i da ti rebnu toliko kaznu da si mogao svako jutro taksijem na posao i s posla godinu dana, a ne mjesec dana.
Znao sam da ce doci do toga opet, ispade problem sto sam brzo vozio iako nikog nisam ugrozio niti je bilo i najmanje opasnosti da nekog ugrozim, ne da mi se ponovo, znas moje misljenje o tome.

Samo me zanimala informacija vezana za prebacivanje kazne.
muha_sa

#2144 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by muha_sa »

Ateista wrote:
goran16v wrote:
Znao sam da ce doci do toga opet, ispade problem sto sam brzo vozio iako nikog nisam ugrozio niti je bilo i najmanje opasnosti da nekog ugrozim, ne da mi se ponovo, znas moje misljenje o tome.

:lol: :lol: :lol:

genijalcina si :) kad kafenišemo :?
Ateista

#2145 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

Qler wrote:
Ateista wrote:

Jesam bio skoncentrisan na cestu, ali ne i na djecu pored ceste, to su dvije razlicite stvari... :run:
Nisam to rekao, pod cestom podrazumijevam sve sto utice na saobracaj - pjesaci, druga vozila, uslovi na cesti i slicno, bandere i kamere na banderama ne uticu na saobracaj, barem ne dok su pored ceste. :D
Ateista

#2146 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

muha_sa wrote:
Ateista wrote:
goran16v wrote:

:lol: :lol: :lol:

genijalcina si :) kad kafenišemo :?
Hvala. :lol:

Kad god hoces, mogu te i provozati malo usput. :D
Last edited by Ateista on 14/03/2012 15:09, edited 1 time in total.
muha_sa

#2147 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by muha_sa »

Ateista wrote:
Nisam to rekao, pod cestom podrazumijevam sve sto utice na saobracaj - pjesaci, druga vozila, uslovi na cesti i slicno, bandere i kamere na banderama ne uticu na saobracaj, barem ne dok su pored ceste. :D
javi nam kolko su te oderali da znamo uticu li il ne uticu :lol:
Ateista

#2148 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

muha_sa wrote:
Ateista wrote:
Mislio sam na sigurnost saobracaja. :D

Nije jos stigla pa ne znam, samo se pripremam. :D
quasar

#2149 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

muha_sa wrote:
Ateista wrote:
:lol:
Povecavaju bezbjednost saobracaja :D
Ateista

#2150 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

quasar wrote:
muha_sa wrote:
Ateista wrote:
:lol:
Povecavaju bezbjednost saobracaja :D
Slabo nesto. :D
Post Reply