Zemljotres maloprije..
-
crnoplavo
#2126 Re: Zemljotres maloprije..
dalmaciju ovdje spominjati u kontekstu aktuelne rasprave ima smisla kao spominjati Cile-daleku, ali svima nama vrlo dragu zemlju u kojoj se desavaju zemljotresi svako malo, druga drzava, drugi narod, druga (ne)kultura ponasanja u slucaju zemljotresa
Mi smo Zenica, Zenica to smo mi
Mi smo Zenica, Zenica to smo mi
- poznanik
#2127 Re: Zemljotres maloprije..
BiH ima kvalitetne seizmologe, ali ih rijetko ko pita, i još rjeđe objavljuje. Njihovo znanje ne prodaje medijski prostorcoggnac wrote:je li moguce da u nasoj drzavi nema strucnjaka za seizmologiju da ovom neupucenom narodu objasni neke stvari ili su nasi mediji skloni senzacionalizmu pa nemaju dovoljno medijskog prostora da govore o istom?
- Alfons Kauders
#2128 Re: Zemljotres maloprije..
Treba li maramica?poznanik wrote:Šta reći o ljudima koji se naslađuju tuđoj muci...Alfons Kauders wrote:... Meni niko nije ni pomenuo zemljotres, a neku noc se sjedilo kod mene, svi se smijali Zenicanima. ...![]()
A za tu "muku" se zahvali medijima, ne majci prirodi.
I sad sam ja negativac sto prozivam ljude koji sire paniku. Jesam, zaboli me ako ti smeta.
- Alfons Kauders
#2129 Re: Zemljotres maloprije..
Onda makar nece vise treseti. Problem rijesen.plain vanilla wrote:jesam visoko, ali ako nastave potresi sletit ce mi stan u prizemljeAlfons Kauders wrote:Ne znam na kojem si spratu, ali ja nisam nista osjetio, ni jutros ni neki dan.plain vanilla wrote:
kako bolan nisu? protreslo pravo, narocito onaj neku noc
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2130 Re: Zemljotres maloprije..
sta ce objasniti narodu? da nas veceras nece neki potres sravniti? ko to moze garantovati?coggnac wrote:je li moguce da u nasoj drzavi nema strucnjaka za seizmologiju da ovom neupucenom narodu objasni neke stvari ili su nasi mediji skloni senzacionalizmu pa nemaju dovoljno medijskog prostora da govore o istom?
-
Jokericious
#2131 Re: Zemljotres maloprije..
Mogli bi bar reci koliko su nam zgrade "cvrste".plain vanilla wrote: sta ce objasniti narodu? da nas veceras nece neki potres sravniti? ko to moze garantovati?
- ExNihilo
#2132 Re: Zemljotres maloprije..
Pa nisu ih seizmolozi projektovali XD
-
coggnac
#2133 Re: Zemljotres maloprije..
sve za rad profita...sto znaci ako se desi neki potres sa stetom da ce neko debelo profitirat kao i za snijeg(trgovci),kao i u ratu kao i mnogo puta do sada a narod ko narod nikako da se opameti ... a nije tesko samo treba ukljuciti mozak!poznanik wrote:BiH ima kvalitetne seizmologe, ali ih rijetko ko pita, i još rjeđe objavljuje. Njihovo znanje ne prodaje medijski prostorcoggnac wrote:je li moguce da u nasoj drzavi nema strucnjaka za seizmologiju da ovom neupucenom narodu objasni neke stvari ili su nasi mediji skloni senzacionalizmu pa nemaju dovoljno medijskog prostora da govore o istom?
- Alfons Kauders
#2134 Re: Zemljotres maloprije..
Ako cemo govoriti gdje ko da ide, i ja bi tebi stosta mogao reci...CollegeGunner wrote:Idi, zivi tamo, sta ces ovdje? Niko te ne tjera da budes u BiH ako vise volis Hrvatsku.Alfons Kauders wrote:
Nisu - samo su pocistili razbijene case u kuhinji i kraj price... Otisli pospremat apartmane.
A kod nas ne moze proci nijedna vijest da histericni mediji i kojekakvi degenerici s malog ekrana ne naprave masovnu histeriju. Prije ce neko nastradati ako skoci iz kreveta i pocne trcati ispred zgrade zato jer je procitao glupost na netu ili slusao senzacionalisticke voditelje dnevnika.
Sjeti se u februaru, pao metar snijega raja u roku od par sati doslovno opuhala radnje, nestalo brasna, ulja, jaja - kao da je pao metar radioaktivnog otpada.
- plain vanilla
#2135 Re: Zemljotres maloprije..
tek bi onda nastala panikaCollegeGunner wrote:Mogli bi bar reci koliko su nam zgrade "cvrste".plain vanilla wrote: sta ce objasniti narodu? da nas veceras nece neki potres sravniti? ko to moze garantovati?
- poznanik
#2136 Re: Zemljotres maloprije..
Alfons Kauders wrote:Treba li maramica?poznanik wrote:Šta reći o ljudima koji se naslađuju tuđoj muci...Alfons Kauders wrote:... Meni niko nije ni pomenuo zemljotres, a neku noc se sjedilo kod mene, svi se smijali Zenicanima. ...![]()
A za tu "muku" se zahvali medijima, ne majci prirodi.
I sad sam ja negativac sto prozivam ljude koji sire paniku. Jesam, zaboli me ako ti smeta.
"Paničare" i treba prozivati, pa čak i krivično goniti, ali je ružno rugati se ljudima koji se nalaze u nevolji, a Zenmičani jesu u nevolji. Što zbog blizine epicentra i neiskustva u drmanju tla, što zbog raznoraznih idiota novinara, koji u senzacionalističkoj težnji za prometom svojih medija dižu tenzije i dodatno uznemiravaju građane, ne samo zenice.
- elmirčo
#2137 Re: Zemljotres maloprije..
realno, ko moze garantovati da ce biti?plain vanilla wrote:sta ce objasniti narodu? da nas veceras nece neki potres sravniti? ko to moze garantovati?
misljenja sam da je suludo davati bilo kakvu prognozu, mozda bude katastrofe ne daj boze, a mozda je gotovo
-
sarajevomd
#2138 Re: Zemljotres maloprije..
A ko ti je mogao garantovati da PRIJE PRVOG zemljotresa u 01:12 ? Da li je tada bilo panike ? SITUACIJA JE ISTA BILA PRIJE ZEMLJOTRESA a i sada, poslije svih podrthtavanja!plain vanilla wrote: sta ce objasniti narodu? da nas veceras nece neki potres sravniti? ko to moze garantovati?
Samo se stvorila nepotrena panika.
- Alfons Kauders
#2139 Re: Zemljotres maloprije..
Ok, znaci ne treba prozivati nikog ko nasjedne na neku glupost?poznanik wrote: "Paničare" i treba prozivati, pa čak i krivično goniti, ali je ružno rugati se ljudima koji se nalaze u nevolji, a Zenmičani jesu u nevolji. Što zbog blizine epicentra i neiskustva u drmanju tla, što zbog raznoraznih idiota novinara, koji u senzacionalističkoj težnji za prometom svojih medija dižu tenzije i dodatno uznemiravaju građane, ne samo zenice.
Otkud onda one kilometarske teme o piramidama u Visokom i Torabiju?
-
Jokericious
#2140 Re: Zemljotres maloprije..
Nije ista. Sad su sanse puno vece. Neko je postavljao onu stranicu sa procentima.sarajevomd wrote:A ko ti je mogao garantovati da PRIJE PRVOG zemljotresa u 01:12 ? Da li je tada bilo panike ? SITUACIJA JE ISTA BILA PRIJE ZEMLJOTRESA a i sada, poslije svih podrthtavanja!plain vanilla wrote: sta ce objasniti narodu? da nas veceras nece neki potres sravniti? ko to moze garantovati?
- Henry Chinaski
#2141 Re: Zemljotres maloprije..
Čiji si ti mali, tako pametan i hrabar?sarajevomd wrote:A ko ti je mogao garantovati da PRIJE PRVOG zemljotresa u 01:12 ? Da li je tada bilo panike ? SITUACIJA JE ISTA BILA PRIJE ZEMLJOTRESA a i sada, poslije svih podrthtavanja!plain vanilla wrote: sta ce objasniti narodu? da nas veceras nece neki potres sravniti? ko to moze garantovati?
- poznanik
#2142 Re: Zemljotres maloprije..
Možda nisam dovoljno jasno napisao; "paničarima" smatram kreatore panike, ne osobe koje podliježu panici.Alfons Kauders wrote:Ok, znaci ne treba prozivati nikog ko nasjedne na neku glupost?poznanik wrote: "Paničare" i treba prozivati, pa čak i krivično goniti, ali je ružno rugati se ljudima koji se nalaze u nevolji, a Zenmičani jesu u nevolji. Što zbog blizine epicentra i neiskustva u drmanju tla, što zbog raznoraznih idiota novinara, koji u senzacionalističkoj težnji za prometom svojih medija dižu tenzije i dodatno uznemiravaju građane, ne samo zenice.
A strah i panika su posebna stanja ljudskog ponašanja, osobe paničare ne treba prozivati, već na njih djelovati umirujuće, na sasvim drugačiji način od ruganja i ismijavanja.
- plain vanilla
#2143 Re: Zemljotres maloprije..
ne moze niko, naravnoelmirčo wrote:realno, ko moze garantovati da ce biti?plain vanilla wrote:sta ce objasniti narodu? da nas veceras nece neki potres sravniti? ko to moze garantovati?
misljenja sam da je suludo davati bilo kakvu prognozu, mozda bude katastrofe ne daj boze, a mozda je gotovo
ali za dva dana 9 zemljotresa, pa ne mogu se ljudi ponasati kao da se to svaki dan desava jer se ne desava
sasvim je normalno uplasiti se
ako ce neko pripremiti tranzistor, i razmisljati gdje je najsigurnije u kuci, sta fali?
naravno da ne treba siriti paniku, ali cemu iscudjavanje ljudskom strahu
-
crnoplavo
#2144 Re: Zemljotres maloprije..
samo nek je po redu, kazu stariji (pametniji?) ljudi,krenuti od gospe one, neam pojma kako se zvase ona mjesna zajednica gdje se sanćim ukazaAlfons Kauders wrote:
Ok, znaci ne treba prozivati nikog ko nasjedne na neku glupost?
Otkud onda one kilometarske teme o piramidama u Visokom
- Alfons Kauders
#2145 Re: Zemljotres maloprije..
Imao si i prije par godina situaciju... Kada se na netu prosirila glasina da ce u toliko i toliko sati biti sljedeci zemljotres. Masa raje povjerovala, pobjegli na ulicu.poznanik wrote:Možda nisam dovoljno jasno napisao; "paničarima" smatram kreatore panike, ne osobe koje podliježu panici.Alfons Kauders wrote:Ok, znaci ne treba prozivati nikog ko nasjedne na neku glupost?poznanik wrote: "Paničare" i treba prozivati, pa čak i krivično goniti, ali je ružno rugati se ljudima koji se nalaze u nevolji, a Zenmičani jesu u nevolji. Što zbog blizine epicentra i neiskustva u drmanju tla, što zbog raznoraznih idiota novinara, koji u senzacionalističkoj težnji za prometom svojih medija dižu tenzije i dodatno uznemiravaju građane, ne samo zenice.
A strah i panika su posebna stanja ljudskog ponašanja, osobe paničare ne treba prozivati, već na njih djelovati umirujuće, na sasvim drugačiji način od ruganja i ismijavanja.
Ti mozda mislis da takve ljude ne treba prozivati i ismijavati, vec im pruziti strucnu pomoc ili nesto. Ja mislim da su glupani kojim se treba smijati.
-
Nudzejma
#2146 Re: Zemljotres maloprije..
Daj Boze da ovo izidje na dobro,ali ko nije osjetio strah nad bozijim i ne zna kako je,sehuris i legnes do sabaha,kad samo 'munja'ispod tebe oo Allahu!
- plain vanilla
#2147 Re: Zemljotres maloprije..
bgm, haman tebi sabah do podneNudzejma wrote:Daj Boze da ovo izidje na dobro,ali ko nije osjetio strah nad bozijim i ne zna kako je,sehuris i legnes do sabaha,kad samo 'munja'ispod tebe oo Allahu!
-
Čika Rade
#2148 Re: Zemljotres maloprije..
Moderatoru, hoćeš li i ovaj post obrisati???Nudzejma wrote:Daj Boze da ovo izidje na dobro,ali ko nije osjetio strah nad bozijim i ne zna kako je,sehuris i legnes do sabaha,kad samo 'munja'ispod tebe oo Allahu!
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#2149 Re: Zemljotres maloprije..
Ko ga je osjetio

- plain vanilla
#2150 Re: Zemljotres maloprije..
sad bih ti rekla da sam samo ove vece osjetila, ali moze ko shvatiti pogresnoYahel wrote:Ko ga je osjetio![]()