U Londonu uhapsen Ejup Ganic
-
Incub
#2126 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ratata je bio jedini forumas a i gradjanjin (ostali se sakrili ispod drveta,padala kisa) BiH koji je otisao na proteste ispred ambasade smrdije.
Prema tome Ejup Ganic bi trebao makar da ga izvede na cevape.
Prema tome Ejup Ganic bi trebao makar da ga izvede na cevape.
- zlatiborka
#2127 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Koliko ja znam, Ilija je i prije isao u Beograd jer tamo mu zivi sin ili kcerka. Ili sam nesto pobrkala. Ali znam da mu je supruga cesto putovala u Beograd, a za Iliju nisam sigurna.Vares City wrote:Bas me interesuje koji je belaj naveo Iliju u Srbiju,kao da nije znao sa kakvim smecem je posla imaoJara wrote:Nisu ni sve pravde iste...Vares City wrote:Ima pravde,..
Ako ima za Ejupa mora biti i za Iliju![]()
Zamislite da je Ilija uhapšen u Londonu a Ejup u Beogradu...
Moguce je da se hapsenje desilo kad je Ilija prvi put odlucio da putuje u Beograd, jer je tada bio sa zenom.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#2128 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
piše bivši britanski ambasador u Beogradu Čarls Kroford u Indipendentu
Izvor: http://www.bbc.co.uk/serbian/pressrevie ... sday.shtmlGanić i zločini na Balkanu
Izveštavajući o jučerašnjoj odluci ovdašnjeg suda da odbije srpski zahtev za izručenjem Ejupa Ganića, člana ratnog predsedništva BiH, zbog navodnog ratnog zločina, Dejli telegraf prenosi obrazloženje sudije da je reč o "politički motivisanoj zloupotrebi međunarodnog prava" i pokušaju Beograda da "revidira istoriju kako bi izjednačio krivicu Srba i Bošnjaka".
Indipendent tim povodom objavljuje članak bivšeg britanskog ambasadora u Srbiji Čarlsa Kroforda.
"Zahtev Beograda za izručenjem se činio kao čudan pokušaj da se svi prekriju političkim blatom u cilju dokazivanja varljivog prosrpskog silogizma; svi ljigavci su krivi, svi učesnici raspada Jugoslavije su jednako ljigavi, ergo, svi su jednako krivi", piše Kroford.
"To je, međutim, u suprotnosti sa činjencima, jedna od kojih je da je Srbija, kao najveća jugoslovenska republika, mogla da gurne čitav region prema demokratiji i reformama umesto što je pod Miloševićem pokušala da stvori nove etničke realnosti na terenu".
Kroford piše da bi, "umesto da traži krivicu u drugima, aktuelni predsednik Srbije Boris Tadić trebalo da reši probleme u sopstvenom dvorištu i prekine diskreditovanu politiku relativizacije korena sukoba iz 90-ih".
"To znači hapšenje Ratka Mladića i suočavanje sa najvećim ratnim zločinom u novijoj istoriji Evrope masakrom u Srebrenici", piše bivši britanski ambasador u Beogradu Čarls Kroford u Indipendentu.
- drndalo
#2129 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
I dalje mi se povraca od ovog poltronizma !Goran_35 wrote:Dobro dosao u Bosnu i Sarajevo VELIKI sine bosanski!
Veliko postovanje Gospodinu Ejupu Ganicu,mome profesoru,i predsjedniku ove drzave u najtezim i najdramaticnijim momentima
![]()
![]()
![]()
![]()
I da ne bi bilo nesporazuma, drago mi je da je tuzilastvo Republike Srbije pojelo vlastitu corbu na kraju, da ne kazem nesto ruznije...
- madner
#2130 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sto je nebeski narod krenulo pred sudom 
- nokia6170
#2131 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
I dalje drzim do svega sto rekoh na samom pocetku ove forumske rasprave na ovoj temi 
Dobro je da Ganic nije izrucen Srbiji, jer bi mu se desilo isto sto i Iliji (pristrasno sudjenje sa politickim motivima pisanja historije pod palicom Beograda), ali ostaje potreba da se rascisti sa Dobrovoljackom i da konacno bh Tuzilastvo ili Sud BiH pravno okvalifikuju desavanja tog dana.
Znam ja da presude nece puno promijeniti svijest zvanicne srpske politike ili "srpske" istine, ali presuda po presuda i "srpske" istina ispadne jadna i smijesna nakraju do te mjere da se covjek sazaljeva nad cijelim jednim narodom koji dozvoli da se dovede u takvo stanje.
A zar ima ista gore za jednu politiku i narod da umjesto od sistemski planirane mrznje (kao primarne osnove etnickih podjela) dovedes sam sebe u situaciju da umjesto da te mrze, oni "drugi-njihovi" te sazaljevaju.
Takodjer, ostaje mucan osjecan u stomaku vidjeti sa koliko "patriotske" strasti se gledalo i podrzavalo ovo sudjenje, a na drugoj strani tolika pasivnost zvanicnog Sarajeva (Komsica, Silajdzica, Izetbegovica, Reisa, Radoncica itd.) u vezi sa Ilijom. Kratkovidnost i nesposobnost politike u neobosnjaka je dovela do toga da se uvijek bave posljedicama, a nikad prevencijom i uzrocima.
Dobro je da Ganic nije izrucen Srbiji, jer bi mu se desilo isto sto i Iliji (pristrasno sudjenje sa politickim motivima pisanja historije pod palicom Beograda), ali ostaje potreba da se rascisti sa Dobrovoljackom i da konacno bh Tuzilastvo ili Sud BiH pravno okvalifikuju desavanja tog dana.
Znam ja da presude nece puno promijeniti svijest zvanicne srpske politike ili "srpske" istine, ali presuda po presuda i "srpske" istina ispadne jadna i smijesna nakraju do te mjere da se covjek sazaljeva nad cijelim jednim narodom koji dozvoli da se dovede u takvo stanje.
A zar ima ista gore za jednu politiku i narod da umjesto od sistemski planirane mrznje (kao primarne osnove etnickih podjela) dovedes sam sebe u situaciju da umjesto da te mrze, oni "drugi-njihovi" te sazaljevaju.
Takodjer, ostaje mucan osjecan u stomaku vidjeti sa koliko "patriotske" strasti se gledalo i podrzavalo ovo sudjenje, a na drugoj strani tolika pasivnost zvanicnog Sarajeva (Komsica, Silajdzica, Izetbegovica, Reisa, Radoncica itd.) u vezi sa Ilijom. Kratkovidnost i nesposobnost politike u neobosnjaka je dovela do toga da se uvijek bave posljedicama, a nikad prevencijom i uzrocima.
-
Frankyee
#2132 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Izjava Tihica kako prenose Nezavisne. Klempo ne odustaje da prica o navodnom zlocinu koji su pocinili branioci BiH.
"Uvjeren sam da ne postoji odgovornost profesora Ganića za ubistva jednog broja vojnika u akciji 'Dobrovoljačka'. Odgovorni za ta ubistva moraju biti procesuirani", istakao je Tihić.
Ovakve izjave su opasnije nego sto Dodik govori
"Uvjeren sam da ne postoji odgovornost profesora Ganića za ubistva jednog broja vojnika u akciji 'Dobrovoljačka'. Odgovorni za ta ubistva moraju biti procesuirani", istakao je Tihić.
-
Richard Sorge
#2133 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
[quote="nokia6170"]
.[/quTakodjer, ostaje mucan osjecan u stomaku vidjeti sa koliko "patriotske" strasti se gledalo i podrzavalo ovo sudjenje, a na drugoj strani tolika pasivnost zvanicnog Sarajeva (Komsica, Silajdzica, Izetbegovica, Reisa, Radoncica itd.) u vezi sa Ilijom. Kratkovidnost i nesposobnost politike u neobosnjaka je dovela do toga da se uvijek bave posljedicama, a nikad prevencijom i uzrocima [quote]
Ti kazesh neobosnjaka .. ja kazem balija ... ali to je to " ne bi ja Allaha mi, nek je meni i mojoj familiji dobro, nek je do mog avlijskog zida sve u redu i da ja imam svojih 10% " .... nije mjesto i vrijeme .. ali yebo im ja mater ...
.[/quTakodjer, ostaje mucan osjecan u stomaku vidjeti sa koliko "patriotske" strasti se gledalo i podrzavalo ovo sudjenje, a na drugoj strani tolika pasivnost zvanicnog Sarajeva (Komsica, Silajdzica, Izetbegovica, Reisa, Radoncica itd.) u vezi sa Ilijom. Kratkovidnost i nesposobnost politike u neobosnjaka je dovela do toga da se uvijek bave posljedicama, a nikad prevencijom i uzrocima [quote]
Ti kazesh neobosnjaka .. ja kazem balija ... ali to je to " ne bi ja Allaha mi, nek je meni i mojoj familiji dobro, nek je do mog avlijskog zida sve u redu i da ja imam svojih 10% " .... nije mjesto i vrijeme .. ali yebo im ja mater ...
-
baksuz1
#2134 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
E jarane svaka castcyprus wrote:Opet mentalitet kolektivizacije na sceni![]()
. Odbrana Ganića je odbrana Bosne
Jašta je
Šta? Da je britanski sud proslijedio Ganića Srbiji, odjednom bi karakter rata bio promjenljen? A vako je spašen?
![]()
![]()
Ponavljam, drago mi je što Srbija nije uspjela politizacijom pravosuđa ostvariti svoj cilj, ali stvarat od ovoga pobjedu BiH ... vala besmisleno skroz
-
VjecitiStudent
#2135 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Tuzna cinjenica jeste da je u Dobrovoljackoj pobijeno nekoliko ljudi suprotno prethodnom dogovoru da ce se ta kolona neometano izvuci . Mozemo mi do sutra glave zarivati u pijesak i tvrditi kako zlocina nije bilo, no cinjenice i brojni svjedoci govore upravo suprotno.Frankyee wrote:Izjava Tihica kako prenose Nezavisne. Klempo ne odustaje da prica o navodnom zlocinu koji su pocinili branioci BiH.
Bh. strana nije pocinila mnogo ratnih zlocina, Haska lista procesa Armiji BiH je manje-vise kompletna. Medjutim, da je nasa strana na vrijeme SAMA sudila pravim krivcima za Dobrovoljacku, Kazane, Grabovicu, Uzdol, Kamenicu, ... izasli bi iz rata potpuno cista obraza, tako da se u Hagu ne bi sudilo niti jednom oficiru armije BiH za ratne zlocine!
Tek onda druga strana ne bi imala ni najmanju mogucnost da ovakvim procesima pokusava izravnati krivicu. Ovako, nakon sto zalize rane, Srbija ce nastaviti sa pokusajima da prepravi istoriju. Slucajeva Ganic ce bit jos.
- BiH-x
#2136 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
opomena pred ban zbog krsenja pravila foruma.
upozorenje za sve: ko god nazove nekog konktretnog forumasa saloncem, dobit ce ban.
upozorenje za sve: ko god nazove nekog konktretnog forumasa saloncem, dobit ce ban.
- King_Kenny
#2137 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Zlu ne trebalo, i nikad se ne desilo - no, zamišljam šta bi se desilo da je u Londonu uhapšen jedan od boraca Patriotske lige ili Zelenih beretki koji je tog vrelog maja bio u Dobrovoljačkoj... Siljadžić bi opet poslao Arnauta, a Sanela bi dala koju stotinu hiljada funti?
Ovo je igra bogatih koji, kao i obično, sebe vežu s državom, nacijom, narodom, entitetom, kantonom... Ejup Ganić je nebitan lik, ništa se ne bi desilo da je presuda bila suprotna, kao što Srbija neće odustati od svojih nastojanja (na krilima onog Jeremića) da sve relativizira. Ah da, to sam već rekao.
Ovo je igra bogatih koji, kao i obično, sebe vežu s državom, nacijom, narodom, entitetom, kantonom... Ejup Ganić je nebitan lik, ništa se ne bi desilo da je presuda bila suprotna, kao što Srbija neće odustati od svojih nastojanja (na krilima onog Jeremića) da sve relativizira. Ah da, to sam već rekao.
- joint union
#2138 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Hipotetski predpostavimo da se procesuirao sve i jedan zlocin pocinjen od strane ARBiH. Hoces reci da stvarno mislis da bi to sprijecilo srbijansko tuziteljstvo i satelite da izmislja nove i nove? Covjece to im je hrana, dokaz da nisu protracili prehodnih 20-ak godina, i sve dok Srbija ne dozivi katarzu (za koju se nadam da ce prije prije nego kasnije), saga ce se nastaviti. Ja samo cekam da pocnu dizati optuznice za lavove i bebe. Da se razumijemo, naravno da bilo ko ko je pocinio zlocin treba odgovarati, po meni su zlocinci najvece p...e koji smiju udariti samo na slabije. No neke stvari se jednostavno ne mogu porediti niti izjednacavati, sto srbijansko pravosudje konstantno pokusava. Sto se tice konkretno Ganica, nastranu sto je ovakav ili onakav, lopov, postenjacina ili sta ja znam, ovdje nije tuzen Ganic Ejup, individualac, osoba, vec je tuzena funkcija koju je obavljao. Nebitno bi bilo da je bilo ko bio umjesto njega, da je neki ultrapostenjacina obavljao tu funkciju tada umjesto Ganica, mislis da bi to sprijecilo hajku Srbije? Drago mi je da je britansko pravosudje prepoznalo tu cinjenicu i oslobodilo covjeka. Ja bi bio sretniji samo kad bi sad svi resursi koje je Ganic imao na raspolaganju bili prebaceni na oslobadjanje Ilije Jurisica, dok je slucaj jos "vruc".VjecitiStudent wrote:Tuzna cinjenica jeste da je u Dobrovoljackoj pobijeno nekoliko ljudi suprotno prethodnom dogovoru da ce se ta kolona neometano izvuci . Mozemo mi do sutra glave zarivati u pijesak i tvrditi kako zlocina nije bilo, no cinjenice i brojni svjedoci govore upravo suprotno.Frankyee wrote:Izjava Tihica kako prenose Nezavisne. Klempo ne odustaje da prica o navodnom zlocinu koji su pocinili branioci BiH.
Bh. strana nije pocinila mnogo ratnih zlocina, Haska lista procesa Armiji BiH je manje-vise kompletna. Medjutim, da je nasa strana na vrijeme SAMA sudila pravim krivcima za Dobrovoljacku, Kazane, Grabovicu, Uzdol, Kamenicu, ... izasli bi iz rata potpuno cista obraza, tako da se u Hagu ne bi sudilo niti jednom oficiru armije BiH za ratne zlocine!
Tek onda druga strana ne bi imala ni najmanju mogucnost da ovakvim procesima pokusava izravnati krivicu. Ovako, nakon sto zalize rane, Srbija ce nastaviti sa pokusajima da prepravi istoriju. Slucajeva Ganic ce bit jos.
-
sansun
#2139 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Čuj dogovor, pa eto, i da je BH strana kriva za nepoštovanje dogovora, od kada legalne vlasti u pregovorima sa kriminalcima i kidneperima drže do riječi? Kada se to pljačkašima banaka zbog prethodnog dogovora udovoljavalo nakon što bi pustili taoce? Kakvih naivnih ljudi ima u ovom narodu, dok oni pokušavaju genocid pretvarati u osvetu za drugi genocid neki naši dežurni dušebrižnici bi najradije od dobrovoljačke konstruisali genocid.Tuzna cinjenica jeste da je u Dobrovoljackoj pobijeno nekoliko ljudi suprotno prethodnom dogovoru da ce se ta kolona neometano izvuci . Mozemo mi do sutra glave zarivati u pijesak i tvrditi kako zlocina nije bilo, no cinjenice i brojni svjedoci govore upravo suprotno.
Eto, opet pod pretpostavkom da je naša strana prva zapucala, trebalo je u tom slučaju procesuirati krivce ali ne iz razloga što su "ubijeni ljudi" već zbog toga što je život predsjednika doveden u opasnost.
- Better Man
#2140 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ilija je ktrebao da putuje kćerci u inostranstvo i imao je let avionom iz Beograda.Vares City wrote:Bas me interesuje koji je belaj naveo Iliju u Srbiju,kao da nije znao sa kakvim smecem je posla imaoJara wrote:Nisu ni sve pravde iste...Vares City wrote:Ima pravde,..
Ako ima za Ejupa mora biti i za Iliju![]()
Zamislite da je Ilija uhapšen u Londonu a Ejup u Beogradu...
- kiky
#2141 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
kaže da je ganić stigao u istanbul jutros i da srbija nema pravo ni mogučnost žalbe na odluku suda ( nevažno ) ...
ipak mislim da engleska nije smjela sebi dopustit jedan ovakav izlet ...
srbija je tražila lidere nato-a poslije bombinga pa englezi nikog nisu uhapsili tako da je taj zakon u engleskoj izgleda selektivan ...
al et završilo je dobro ...
sad treba izvlačit jurišića ...

ipak mislim da engleska nije smjela sebi dopustit jedan ovakav izlet ...
srbija je tražila lidere nato-a poslije bombinga pa englezi nikog nisu uhapsili tako da je taj zakon u engleskoj izgleda selektivan ...
al et završilo je dobro ...
sad treba izvlačit jurišića ...
- madner
#2142 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Englezi su uhapsili Pinochea, tako da to nema veze sa selektivnoscu. Jednostavno takav sistem, koji se moze iskoristiti za takve stvari. Ali se bas odbilo od glavu Srbima.
- uvjek dobar gost
#2143 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Pustiše ga,... nadam se da će ga u Sarajevu uhapsiti... za druga djela naravo !
- ultima_palabra
#2144 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Dobro ispade...kad se sjetim oslobađajuće presude Srbiji muka mi dođe...svi su hodali ko otrovani tih dana
Reakcije srpskih političara očekivane, ali Cerić me je najviše nasmijao
Stari podlac i manipulator, onakvi 200 godina žive...
Prljavi Hari je najveći dobitnik u ovoj priči...izborna godina, došla mu lopta na volej, on je iskoristio manirom rasnog strijelca
Fahro će si muda pojest 
Reakcije srpskih političara očekivane, ali Cerić me je najviše nasmijao
Prljavi Hari je najveći dobitnik u ovoj priči...izborna godina, došla mu lopta na volej, on je iskoristio manirom rasnog strijelca
- uvjek dobar gost
#2145 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ultima_palabra wrote:Dobro ispade...kad se sjetim oslobađajuće presude Srbiji muka mi dođe...svi su hodali ko otrovani tih dana![]()
Reakcije srpskih političara očekivane, ali Cerić me je najviše nasmijaoStari podlac i manipulator, onakvi 200 godina žive...
Prljavi Hari je najveći dobitnik u ovoj priči...izborna godina, došla mu lopta na volej, on je iskoristio manirom rasnog strijelcaFahro će si muda pojest
- winabike
#2146 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Hebo Fahru, nek se grize. Harija ne mogu očima vidjet, ali tek me Fahro na fiziološke reakcije tjeraultima_palabra wrote:Prljavi Hari je najveći dobitnik u ovoj priči...izborna godina, došla mu lopta na volej, on je iskoristio manirom rasnog strijelcaFahro će si muda pojest
-
Goran_35
#2147 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Svakako da je britanski sud kojim slucajem proslijedio Gospodina Ganica Srbiji,karakter rata a i historijske cinjenice bi bili promjenjeni.O tome upravo bruji britanska stampa,te o pokusajima Srbije da iskoristi britansko pravosudje za potrebe iskrivljivanja i mjenjanja historijskih cinjenica i karaktera rata u BiH koji je spremio i sproveo milosevicev fasisticki rezim...baksuz1 wrote:E jarane svaka castcyprus wrote:Opet mentalitet kolektivizacije na sceni![]()
. Odbrana Ganića je odbrana Bosne
Jašta je
Šta? Da je britanski sud proslijedio Ganića Srbiji, odjednom bi karakter rata bio promjenljen? A vako je spašen?
![]()
![]()
Ponavljam, drago mi je što Srbija nije uspjela politizacijom pravosuđa ostvariti svoj cilj, ali stvarat od ovoga pobjedu BiH ... vala besmisleno skroz
-
bierkof
#2148 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Slazem se, lepi Hare je imao jako losih poteza, ali ovo je profesionalno odradio, i to mu se mora priznati. Vidis kako mozes Harise kada hoces. Rotacionog tajkuna treba samo ignorisati.winabike wrote:Hebo Fahru, nek se grize. Harija ne mogu očima vidjet, ali tek me Fahro na fiziološke reakcije tjeraultima_palabra wrote:Prljavi Hari je najveći dobitnik u ovoj priči...izborna godina, došla mu lopta na volej, on je iskoristio manirom rasnog strijelcaFahro će si muda pojest
Treba zahvaliti Haretu, Arnautu, Emini i Saneli. Nije mala stvar kada ti Engleski sud opali samar i kaze da zloupotrebljavas njihov pravosudni sistem. Ovo je zaista bilo odradjeno rutinski i cisto! Aferim.
Imam pitanje za one koji poznaju pravo ili imaju neke dodatne informacije...
Da li Ganic sada ima osnove za protutuzbu i ako je odgovor da, mislite li da ce Ganic uci u tu avanturu? Nevin covjek je bio ponizen i maltretiran dugo vremena, i da li bi ova pobjeda mogla donjeti neke koristi u tuzbi Ganica (privatno) ili Bosne I Hercegovine protiv Srbije za genocid?
Nadam se da cu da ih vidim kako se angazuju u odbrani Ilije!
- law2
#2149 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
bierkof wrote: Nadam se da cu da ih vidim kako se angazuju u odbrani Ilije!
jasta ce
- Banksy
#2150 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Dobro je da je završilo ovako.
Još bolje da je sud prepoznao suštinu i namjeru:
Daily Telegraph prenosi u srijedu obrazloženje suca da je riječ o "politički motiviranoj zloupotrebi međunarodnog prava" i pokušaju Beograda da "revidira povijest kako bi izjednačio krivnju Srba i Bošnjaka.
Veliki šamar Srbiji, veliki predizborni poeni Haretu i cijeloj ekipi oko Ganića, Tihiću ogroman minus koji on sam danas namjerno podebljava, svjestan da će se računi za njegove brljotine ispostaviti za koji dan Bakiru I.
Trebali smo sami, ranije riješiti Dobrovoljačku i slične slučajeve, da odbrana BiH bude čista k'o suza.
Ali i imati na umu da ni to ne bi spriječilo Srbiju da rovari, podmeće i konstruiše. Toga će uvijek biti i na to uvijek moramo biti spremni.
Sve najbolje Ganiću i društvu.
A onda kad ih smjestimo kući, kad se malo odmore
poslati nadležne istražitelje da se pozabave zakonskim okvirima sticanja milionske imovine za par hiljada KM.
Još bolje da je sud prepoznao suštinu i namjeru:
Daily Telegraph prenosi u srijedu obrazloženje suca da je riječ o "politički motiviranoj zloupotrebi međunarodnog prava" i pokušaju Beograda da "revidira povijest kako bi izjednačio krivnju Srba i Bošnjaka.
Veliki šamar Srbiji, veliki predizborni poeni Haretu i cijeloj ekipi oko Ganića, Tihiću ogroman minus koji on sam danas namjerno podebljava, svjestan da će se računi za njegove brljotine ispostaviti za koji dan Bakiru I.
Trebali smo sami, ranije riješiti Dobrovoljačku i slične slučajeve, da odbrana BiH bude čista k'o suza.
Ali i imati na umu da ni to ne bi spriječilo Srbiju da rovari, podmeće i konstruiše. Toga će uvijek biti i na to uvijek moramo biti spremni.
Sve najbolje Ganiću i društvu.
A onda kad ih smjestimo kući, kad se malo odmore