Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Messier

#2126 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

So What! wrote: 18/07/2024 00:43
Messier wrote: 18/07/2024 00:31 Bio na Metalici u Milanu, popusio Tool u Pesti
Definisi 'popusio'? :D
Messier wrote: 18/07/2024 00:33 Al mi je fakat nejasno kako je upad na dubiozu, sars , pusenje u zgu 30 eura, a ovdje za 10 plafon.
6 eura jebena piva
Zato sto imaju izgradjenu koncertnu kulturu i nece ti niko svirati ako mu kako treba ne platis i ljudi njeguju takav odnos, zato ih malo koja i regionalna i svjetska turneja promasi.

Navedeni bendovi kod nas, ja se ne sjecam kada sam platio da gledam ijedan u zadnjih par godina. Svi gostuju besplatno po raznim festivalima i koncertima po Sarajevu koje finansiraju Grad, Kanton i EU. SARS prije par godina, nicim izazvan gledao dva puta jer naletim u trenutku kada nastupaju. Zabranjeno Pusenje, Crvena Jabuka i Plavi Orkestar su takodjer odrzali vise besplatnih koncerata. Dubioza doduse moze nesto i da naplati, Zoster prosle godine dva puta nastupao u Sarajevu i to jedan za dzabe, ja otisao na ovaj njihov najskuplji nastup :D
A gledo sam Sars nekad kad je i Zoster pocinjao u nekom onom Sa klubu.
Na Marindvoru u onom nekom atomskom sklonistu.
Ma znam da je to sve sisanje pipe, pa pusenje svira u Kaknju, pa u Podgori il tako nesto.

Ljeto, uzima se lova, svi drndaju iste stvari 30 godina.
Novi klinci, a ima 10 ex yu bendova...no passaran.

Popusili, imali karte, mislim 13 06 da je bilo to, pa kao idemo na Euro , pocinje 14 06, s Toola u Njemacku, pa dok prezivimo, savrsen plan.
Mi se nismo plasirali na Euro, jedan otkaze , pa drugi..dadosmo nekome 4 karte i tako
Messier

#2127 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

A definitivno sam od preprodukcije odlijepio i drago mi je sto je stramer mrtav, i ramonsi.

Znaci Metalika bebo, svira od 21 do 23, predgrupa 5finger death punch. Savrseno.Piva 8 eura, ne daju unijeti nista.

Nema tu mrdanja, setlist .fm , i znas koje idu stvari, sta je na bis, sta je ako ima kao akustika.

Sve lova jebena, dovidjena i prijatno.

80 milja ljudi po 80 eura..idemo u 23 nazad..havarija, taxiji uzimaju ko male musice u paukovoj mrezi, 150 eura da se dovuces nazad.

Pop kultura.

Bolji mi je bio Jamiroquai u Skenderiji il Nomeansno na obali od ovoga.
Messier

#2128 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

A gori mi je jedino bio onaj koncert pepersa u onoj vukojebini, Indjiji, il tako nesto...kisa blato, dvije trake, 3 sata do bga, a oni nas izjebali , dosli helikopterom i svirali cca 80 minuta
Messier

#2129 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

A sjajan mi je bio onaj od Ejmi, na Kalemegdanu il kako se to vec zove ,ona gomila naslaganog kamenja.

Sjajan, jer nisam skontao uopste sta se dogadja.

Drugaciji, poseban
Messier

#2130 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

Dolazi Springstin u Europu.
Kad?
Sljedeci , vako...juli..da uzmem karte?
Nemoj molim te.

Volio bih ga vidjeti i slusati, al ako moze bez obaveze.

Pa bolje platiti kartu, ako ti je merak ici , 200, nego godinu prije 100.

Nikad nisam volio te koji kupuju karte unaprijed, koji se preplaniraju, koji imaju zabavu zakazanu ko hercegovacka svadba za neki 28 08.

Molim te, i ako citas, ne kupuj mi karte nikad unaprijed, a ako zelis, uci cemo uvijek nekako na bilo sto.
RJ57

#2131 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by RJ57 »

So What! wrote: 18/07/2024 00:40
RJ57 wrote: 17/07/2024 17:07 nego nisam napisao kako je bilo na AC/DC ... hm .. 'nako

nije to više to, definitivno! ovo sad je angus+brian show sa trojicom statista. bez obzira što sam bio jako davno ne može se to porediti sa dobrim starim vremenima. koncert je OK, pun stadion, show do zadnje sekunde isprogramiran, spontanost .. .vozdra! apsolutno svaki show (osim prva dva na šalkeu koji je kao poer trip imao tri pjesme više) imaju identičan setlist. brian ima tekstove na teleprompteru a jedini koji to sve odradi malo jače je angus, čija svirka je svakako najmanje 75% njihove muzike, ostalo je ritam. njemu svaka čast!
naravno nema više nosanja angusa kroz salu na ramenima gorile (da o praistoriji ne pričamo kada je jahao briana i prije toga bona), nema više striptiza , sada je jedan solo a ne dva itd ... i ono najgore ... nema više the jack :-) :?

a predgrupa, nebi da krivim dušu ali moj osjećaj je bio da je trebi više do izgleda nego do svirke

bio jednom jedan veliki AC/DC ... davno je to bilo
Hvala za report, drug mi je isao, ja nazalost nisam stigao, a ne znam sta bih vise i mogao da ocekujem od ljudi u tim godinama. Ja sam rekao hvala im pa su dali priliku onima koji ih nisu gledali da barem malo osjete show.

A za predgrupe bih se slozio, sjecam se Metallica u Beogradu na Uscu za predgrupe imala Gojiru i Machine Head, bendove koji su sami po sebi headlineri, tako da je to ispao mini festival. Iron Maiden u na Kalemegdanu u Beogradu 2014. godine, kao predgrupu doveo Ghost B.C. koji je jos i u to vrijeme bio teska senzacija. Ako se vratimo jos ranije, predgrupa Slayeru u Zagrebu 1998. godine je bio System of A Down, u tom periodu jos nisu bili megapopularni, ali su izdali prvi album na kojima su bili hitovi poput Sugar i Spiders. Nisam bio na tom koncertu, ali je i dalje fascinantno.

Kasnije, ja ne pamtim da sam gledao koncert s kvalitetnom predgrupom. Ne bih da vrijedjam iciji rad, ali ja ne pamtim da sam uopste uzivao u nekoj od predgrupa niti sam primjetio da su izgradili nekakvo ime u medjuvremenu.
jebiga, predgrupa je predgrupa. ed sheeran je bio predgrupa stonesima u americi na jednom koncertu zip code turneje i nije nikoga interesovao, a u tom trenutku je imao prodan wembley nekoliko dana zaredom

pročitao sam tvoj mauricijus putopis ... zvuči cool ... ali nije valjda da nisi išao vidjeti markicu :D
So What!

#2132 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

RJ57 wrote: 18/07/2024 10:19jebiga, predgrupa je predgrupa. ed sheeran je bio predgrupa stonesima u americi na jednom koncertu zip code turneje i nije nikoga interesovao, a u tom trenutku je imao prodan wembley nekoliko dana zaredom

pročitao sam tvoj mauricijus putopis ... zvuči cool ... ali nije valjda da nisi išao vidjeti markicu :D
Stonesima je predgrupa znala biti i Metallica, to je bend koji je stvorio taj neki kult da je cast i otvoriti za njih. Nasa Regina ni kriva ni duzna otvarala za Stonese u Budvi i Beogradu.

Sto se tice putopisa, eto na kraju sam stavio sta sam propustio, ali sta je markica, znam za muzej postanskih markica :D
RJ57

#2133 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by RJ57 »

da najskuplja i najrijeđa poštanska markica na svijetu koja je tamo izložena, postoji ih još svega par komada. kada neko kaže mauricijus onda odma pomisliš na dodu i markicu ... sve same rijetke ptice :-D :mrgreen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mauritius ... %22_stamps

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Penny_Museum
Better Man

#2134 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

Messier wrote: 18/07/2024 01:47 Dolazi Springstin u Europu.
Kad?
Sljedeci , vako...juli..da uzmem karte?
Nemoj molim te.

Volio bih ga vidjeti i slusati, al ako moze bez obaveze.

Pa bolje platiti kartu, ako ti je merak ici , 200, nego godinu prije 100.

Nikad nisam volio te koji kupuju karte unaprijed, koji se preplaniraju, koji imaju zabavu zakazanu ko hercegovacka svadba za neki 28 08.

Molim te, i ako citas, ne kupuj mi karte nikad unaprijed, a ako zelis, uci cemo uvijek nekako na bilo sto.
Sad idem gledati na Wembley stadionu Springsteena. Sestra kupila karte još prošle godine u augustu. Karte su rasprodane u kratkom roku. Ima možda 100 i kusur karata još u prodaji, ali to su uglavnom one najskuplje VIP karte. Obične možda i mkožeš naći ali kod tapkaroša za duplu ili troduplu cijenu. Springsteen je kralj zato što mu nijedan koncert nije isti. Koncerti mu uglavnom traju 3 sata i nikad nije ista set lista. Ima pjesma koje svira na svakom koncertu, ali redoslijed je uvijek drugačiji i ina svakom koncertu svira muzičke želje publike. Spusti se među publiku, pokupi transparente s nazivima pjesama i svira. Kod njega nema ništa šablonski. Ono što si vidio i čuo na jednom koncertu, na drugom će biti drugačije. Dok recimo Irin Maiden sve radi šablonski. Utvrdi se set lista za turneju, redoslijed pjesama i tako se ponavlja identično na svim koncertima. Tek na ponekom bude koja izmjena. I konceri Iron Maidena za moj ukus su isuviše kratki. jedan sat i 40 do 45 minuta je premalo. Spomenuti Springsteen svira koncerte od 3 sata, pa nekad zna to biti i 4 i pol sata. Metallica je u Ljubljani 1999.g svirala 2 sata i 45 minuta.
Okudzava

#2135 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Okudzava »

So What! wrote: 18/07/2024 11:30 Nasa Regina ni kriva ni duzna otvarala za Stonese u Budvi i Beogradu.
Nije u BG, tamo bio Električni Orgazam :D ... za Metallicu u BG '04 otvorio Van Gogh :-) , a za AC/DC u BG otvorila Amajlija iz NS :run:
So What!

#2136 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

Okudzava wrote: 18/07/2024 14:31
So What! wrote: 18/07/2024 11:30 Nasa Regina ni kriva ni duzna otvarala za Stonese u Budvi i Beogradu.
Nije u BG, tamo bio Električni Orgazam :D ... za Metallicu u BG '04 otvorio Van Gogh :-) , a za AC/DC u BG otvorila Amajlija iz NS :run:
Upravu si, samo Budva je u pitanju.

Predgrupa za Metallicu 2004. godine se birala po nekom sistemu glasanja slusalaca, a za AC/DC sam mislio neko da je ozbiljniji bio.

Kod nas je za Deep Purple bio tuzlanski No Rules, ali oni su prefektan izbor, zao mi je sto ti momci nikada nisu bolju afirmaciju dozivili.
DaysleepeR

#2137 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DaysleepeR »

Za AC/DC zvanična predgrupa bila The Answer.
Ako je svirala Amajlija, to niko gledao nije.

Za Metallicu u Zg predgrupa bio Volbeat.
Okudzava

#2138 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Okudzava »

Daaa, daaaa, irski bend The Answer - oni su bili predgrupa i Stonesima u BG, posle Orgazma... u pravu si, na Amajliju sam kao i mnogi zakasnio. :D

Što reče naš So Fuckin' What, najbolje je još ispalo na Ušću 2012, k'o mini festival...

Kad smo kod festivala, Tom Morello razbio na Exitu, a ni braća Cavalera nisu bili loši. Iskakao sam se za sve pare...
So What!

#2139 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

RJ57 wrote: 18/07/2024 11:54 da najskuplja i najrijeđa poštanska markica na svijetu koja je tamo izložena, postoji ih još svega par komada. kada neko kaže mauricijus onda odma pomisliš na dodu i markicu ... sve same rijetke ptice :-D :mrgreen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mauritius ... %22_stamps

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Penny_Museum
A to znaju ovi filatelisti, ja stvarno znam svasta o svemu pomalo, igram i trivia kvizove u slobodno vrijeme, ali recimo numizmatika i filatelija su mi stvarno nesto o cemu tek treba da ucim.

Propustio sam ja tamo nazalost, mnogo stosta, ali bice nekada prilike da se ponovi, a evo sada na tu to-do listu si me nagovorio da ubacim i tu markicu. :D
So What!

#2140 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

I ovo je solidan izbor, jedan povremeni pjevac Whitesnakea, drugi za mene genije, samo ne bi trebali staviti besplatan ulaz:

Image
Better Man

#2141 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

DaysleepeR wrote: 18/07/2024 14:46
Za AC/DC zvanična predgrupa bila The Answer.
Ako je svirala Amajlija, to niko gledao nije.

Za Metallicu u Zg predgrupa bio Volbeat.
U Ljubljani 1999.g predgrupe Metallici bili neki Slovenci Skytower, Mercyful Fate i Monster Magnet.
ultima_palabra

#2142 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ultima_palabra »

1998. u Zagrebu Slayeru predgrupa bili System of a Down :D
Okudzava

#2143 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Okudzava »

Predgrupe U2 u Sarajevu su isto bile zanimljive.

Pro-shot AC/DC iz Bratislave pre neki dan:

RJ57

#2144 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by RJ57 »

Okudzava wrote: 24/07/2024 14:49 Predgrupe U2 u Sarajevu su isto bile zanimljive.
onaj hor je bio jedan od najmračnijih momenata ikada
Okudzava

#2145 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Okudzava »

Stvarno? Baš sam skoro odgledao ovaj dokumentarac i eto ih tu:

https://ok.ru/video/6797456247454
Okudzava

#2146 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Okudzava »

Posle 9 godina neodlazaka na tvrdjavu otišao sam zbog ovog čove i nije razočarao (pogotovu tokom RATM medley-a, naravno). Kompletan pro-shot snimak:

RJ57

#2147 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by RJ57 »

tom morello je prva klasa :thumbup:

danas oasis objavio turneju dogodine…sad zasad samo uk i irska ali bić navodno imviše ….biće da im je dobro zagustilo oko love …što još uvijek ne znači da će je i održati :D
Messier

#2148 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

Ovaj IDEM je dobar bend.
Konacno nesto normalno iz Hr
kio01

#2149 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by kio01 »

RJ57 wrote: 27/08/2024 21:51 tom morello je prva klasa :thumbup:

danas oasis objavio turneju dogodine…sad zasad samo uk i irska ali bić navodno imviše ….biće da im je dobro zagustilo oko love …što još uvijek ne znači da će je i održati :D
Rekli su da je za Evropu to to u 2025. A sto se para tice nije da je zagustilo (Noel ce do kraja zivota samo od copyright-a zaradjivat dovoljno, Liam rasprodaje arene sam) nego sto mogu od turneje zaradit vise u sljedecih par godina nego sto su cijelih 90ih.

A navodno jedan od najvecih razloga sto se nisu ranije vratili je Noelova zena koja mrzi Liama, od koje se razveo prosle godine.
Altsa

#2150 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Altsa »

Karte 70 KM i 80 KM. :shock:

Image
Post Reply