Presladak je. Geni su čudo, ne zna se na koga će povući. Fizički ima šarca u sebi 100%. još ako je majka NJO, vrlo sretna kombinacija..Alfa7 wrote:Siguran sam da mu je mati NjO jer sam vidio kad je vodala štenad ima ih još ovaj mi je nakako bio najslađiAl' brzo raste i puno jede.
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2126 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
-
febo_acm
-
zengi
#2128 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Onda je garant nj.o. i barem dobrim dijelom šarplaninac. Ko god da ti je rekao da je tornjak moras ga odmah ubiti da se ne razmnozava. DOSTA MI JE LJUDI KOJI ZA SVAKOG PSA KAZU DA JE TORNJAK!!!!!
PA LJUDI DRAGI TORNJAK JE BIJEL SA CRNIM I SMEDJIM FLEKAMAAAAAAA!!!!! Sta god da je, voli ga i pazi i sve ce biti u redu.
PA LJUDI DRAGI TORNJAK JE BIJEL SA CRNIM I SMEDJIM FLEKAMAAAAAAA!!!!! Sta god da je, voli ga i pazi i sve ce biti u redu.
-
jiji
#2129 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Dobit cu iduce godine stene Rodezijskog gonica lavova,ima netko iskustva s tom pasminom?
-
zengi
#2130 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Samo indirektnog.... to jest, vidjao sam ih cesto. Nista specijalno, al uvjek je razlika izmedju psa i psa.jiji wrote:Dobit cu iduce godine stene Rodezijskog gonica lavova,ima netko iskustva s tom pasminom?
PS
Bolji ti je sarplaninac 3 X.
- -danTe-
#2131 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Opet ja
.Primijetio sam, kako stene vise trci zadnjih dana, da pri trku zadnje sape "zanose" udesno. Inace sa hodanjem nema problema i sto se toga tice sve je uredu, ali kad trci... Malo sam gledao i govore da je to normalno, ali je meni opet suha strasna neka, pa... 
-
pakica_
#2132 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
to je normalno-danTe- wrote:Opet ja.Primijetio sam, kako stene vise trci zadnjih dana, da pri trku zadnje sape "zanose" udesno. Inace sa hodanjem nema problema i sto se toga tice sve je uredu, ali kad trci... Malo sam gledao i govore da je to normalno, ali je meni opet suha strasna neka, pa...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2133 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ukrivo trcanje
, tako je isto i ovaj naš
postoji li kakva mini narkoza ili nešto slicno da se cuko malo ošamuti
pa da mu je lakše krpelje skidati, juce sam se polomio dok sam pokušao da skinem dva krpelja oko ociju

postoji li kakva mini narkoza ili nešto slicno da se cuko malo ošamuti
- -danTe-
#2134 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
zahvaljujem an brzim i preciznim odgovorima 
- Cholina_Lokica
#2135 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nemoj da bi ti palo na pamet da mu das leksilijum ili nesto slicno, najvjerovatnije ce imat kontrareakciju pa ces dobit nervni slom dok prodje hahaAdmir_1984 wrote:ukrivo trcanje, tako je isto i ovaj naš
![]()
postoji li kakva mini narkoza ili nešto slicno da se cuko malo ošamutipa da mu je lakše krpelje skidati, juce sam se polomio dok sam pokušao da skinem dva krpelja oko ociju
![]()
- dust in the wind
#2136 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
da li u sarajevu mogu negdje da kupim stene jorksirskog terijera i koliko kosta... ne mora imati rodovnicu... inace kakva su vasa iskustva sa ovim psom... i jos nesto...kako se slaze sa drugim zivotinjama, heh, npr. mackom

- Cholina_Lokica
#2137 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja znam zensku u Novom Sadu da prodaje trenutno stene sa radovnikom...dust in the wind wrote:da li u sarajevu mogu negdje da kupim stene jorksirskog terijera i koliko kosta... ne mora imati rodovnicu... inace kakva su vasa iskustva sa ovim psom... i jos nesto...kako se slaze sa drugim zivotinjama, heh, npr. mackom![]()
- dust in the wind
#2138 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
to mi je komplikacija... pitam se da li kod nas ima... a drugo ne mora rodovnicu imati... jer znam da su takva preskupa...nazalost...Cholina_Lokica wrote:Ja znam zensku u Novom Sadu da prodaje trenutno stene sa radovnikom...dust in the wind wrote:da li u sarajevu mogu negdje da kupim stene jorksirskog terijera i koliko kosta... ne mora imati rodovnicu... inace kakva su vasa iskustva sa ovim psom... i jos nesto...kako se slaze sa drugim zivotinjama, heh, npr. mackom![]()
-
pakica_
#2139 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
nesto ne znam da kod nas ima uzgajivacnica jorkija
a skupi su ti svakako.. najjeftiniji su oko 6 stoja, pa do milje.. pa bujrum..
a sto se tice slaganja s macom, obzirom da je manji od nje, mislim da ce to dobro ici
a skupi su ti svakako.. najjeftiniji su oko 6 stoja, pa do milje.. pa bujrum..
a sto se tice slaganja s macom, obzirom da je manji od nje, mislim da ce to dobro ici
- -danTe-
#2140 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Primijetih danas kod ovog mog s unutrasnje strane usiju na vrhu kao neke male izocine, bukvalno kao potkozne bubuljice(male, ali ih ima po par na oba uha). On ne reaguje kad dohvatim, niti mu smeta, ali cini mi se da toga nije bilo ili ja nisam obratio paznju. Trazio sam nesto o ovome, ali nigdje nista ne nadjoh, pa...
-
zengi
#2141 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Odvedi ga na kompjutersko podesavanje špure.-danTe- wrote:Opet ja.Primijetio sam, kako stene vise trci zadnjih dana, da pri trku zadnje sape "zanose" udesno. Inace sa hodanjem nema problema i sto se toga tice sve je uredu, ali kad trci... Malo sam gledao i govore da je to normalno, ali je meni opet suha strasna neka, pa...
Zezam se, to je sasvim normalno.
- awekenings
-
spori
#2143 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Molio bih za malu pomoc - savjet
Trazim po netu ali bezuspjesno
Imam njemackog lovnog terijera, kuja stara 8 mjeseci, ostrodlaka
Ne znam koga da pitam pa ako neko ima sikustva molio bih za savjet: da li da je sisam?!?
Ima duzu dlaku ili se meni cini a i toplo je
Jos nesto, gdje se to moze obaviti u Sarajevu ali da radi strucna osoba
Unaprijed hvala
Ne znam koga da pitam pa ako neko ima sikustva molio bih za savjet: da li da je sisam?!?
Unaprijed hvala
- Cholina_Lokica
#2144 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
NLT se ne sisa u sustini, kod mene je mjesanac NLT-a i ima dlaku kao oni i bez problema izdrzi vrucine...spori wrote:Molio bih za malu pomoc - savjet
Unaprijed hvala
Ako bas hoces to da uradis ima na Ciglanama Ivana super radi, ja svoje vodim tamo, i ima Irena na Cengic Vili nju svi hvale, medjutim meni je za obicno kupanje velikog psa trazila 70KM
-
spori
#2145 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hvala na odgovoruCholina_Lokica wrote:NLT se ne sisa u sustini, kod mene je mjesanac NLT-a i ima dlaku kao oni i bez problema izdrzi vrucine...spori wrote:Molio bih za malu pomoc - savjet
Unaprijed hvala
Ako bas hoces to da uradis ima na Ciglanama Ivana super radi, ja svoje vodim tamo, i ima Irena na Cengic Vili nju svi hvale, medjutim meni je za obicno kupanje velikog psa trazila 70KM
Kuja je, pa mi je zao. Ne voli toplo ni kisu ali u snijeg se zavlaci, kao krtica.
- Cholina_Lokica
#2146 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ako hoces mogu ti poslati broj od Ivane pa se konsultuj sa njom... Mom muzijaku koji se isto ne sisa je skratila na zadnjim sapama i grivu naprijed (kod njega je dlaka kao kod njemackog ovcara), cisto da mu malo olaksa, pa da vidi da i njoj tako nesto izvede.
-
spori
#2147 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma neka saceka maloCholina_Lokica wrote:Ako hoces mogu ti poslati broj od Ivane pa se konsultuj sa njom... Mom muzijaku koji se isto ne sisa je skratila na zadnjim sapama i grivu naprijed (kod njega je dlaka kao kod njemackog ovcara), cisto da mu malo olaksa, pa da vidi da i njoj tako nesto izvede.
Ako je vrsta psa koji se ne treba sisati, ne bih experimentisao
Ima prostora vise nego dovoljno za kretanje, veliko dvoriste sa vocnjacima i sve ogradjeno. Takodje ima i izvorsku vodu pa ako treba neka se rashladjuje
A ako se predomislimo, javiti cu na pp
Jos jednom hvala na odgovoru
-
febo_acm
#2148 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kako vaša "djeca" trpe vrućine? Moja ne miče sa pločica i spava od 08:00 do 19:00 uz par budjenja(jelo, nužda itd...) 
-
zvrk
#2149 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ajs (sibirski haski) spava od izlaska do zalaska sunca.
pločice mrzi jer to znači kupatilo, a to znači kupanje
zasteka se u cosak kuce i lagano sve četiri u zrak
pločice mrzi jer to znači kupatilo, a to znači kupanje
zasteka se u cosak kuce i lagano sve četiri u zrak
-
pakica_
#2150 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
moji kuliraju po avliji u hladu, a svakih otprilike sat-dva zalijem avliju i njih iz slaufa, tako da im je valjda lijepo
i otprilike isto kad ih zaljevam, mijenjam vodu u zdjeli, jer im se ugrije 
kad mi nema mame, onda basta 'ladi jaja na plocicama u hodniku, a nala lezi ispred vrata.. ne voli zena u kucu i Bog

kad mi nema mame, onda basta 'ladi jaja na plocicama u hodniku, a nala lezi ispred vrata.. ne voli zena u kucu i Bog