ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mrki09

#2126 Re: ALTA Centar

Post by mrki09 »

ibizza wrote:Ako se dobro sjecam,na mjestu Alte je trebao biti Unitikov neboder,ko je sprijecio tu izgradnju i dao dozvolu ovim amerima?
Ne, neboder je trebalo da bude iza postojeca dva (ima komad slobodne zemlje tamo - jos :D ) ali je i Unitic izgleda odustao. I jos je jedan neboder trebao biti iza -GMC-Grand Media Center koji bi bio povezan sa hotelom. U svakom slucaju nije trebao biti ovdje gdje je Alta sada.
karanana

#2127 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

onaj komadic ledine iza alte i lijevo od uniticovih nebodera je takodjer kupio kravata shoshonski. tu je bio plan da se gradi nekakav njegov neboder kodnog imena project bravo. eh sad sta ce od tog komadica zemlje biti, da li je i to banka uzela, ne znam.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2128 Re: ALTA Centar

Post by Entropio »

Zašto je onda Fahro napravio neboder tamo među kućama? Što nije uzeo zemlju negdje ovamo gdje su i ostali neboderi?
Forsaken

#2129 Re: ALTA Centar

Post by Forsaken »

Alta mi je bas simpa jer je blizu ... Sjecam se da sam cekao da se otvori onaj famozni fitness na zadnjem spratu, zaboravih i kako se trebao zvati, al se sjecam zara cijena ... Helem, valjda nece importane next :-)
karanana

#2130 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

Forsaken wrote:Alta mi je bas simpa jer je blizu ... Sjecam se da sam cekao da se otvori onaj famozni fitness na zadnjem spratu, zaboravih i kako se trebao zvati, al se sjecam zara cijena ... Helem, valjda nece importane next :-)
nece importane. on je sebe isplatio tako sto je prodao dio zgrade banci a drugi dio kao stanove. cak i da nema niti jednog zakupca on moze izdrzavati troskove. a kao sto neko rece, ima dobrih zakupaca u vidu ovih nekih organizacija i kancelarija/zastupnistava.
Entropio

#2131 Re: ALTA Centar

Post by Entropio »

karanana wrote:
Forsaken wrote:Alta mi je bas simpa jer je blizu ... Sjecam se da sam cekao da se otvori onaj famozni fitness na zadnjem spratu, zaboravih i kako se trebao zvati, al se sjecam zara cijena ... Helem, valjda nece importane next :-)
nece importane. on je sebe isplatio tako sto je prodao dio zgrade banci a drugi dio kao stanove. cak i da nema niti jednog zakupca on moze izdrzavati troskove. a kao sto neko rece, ima dobrih zakupaca u vidu ovih nekih organizacija i kancelarija/zastupnistava.
A šta se ono pravi iza Importannea?
A_I_

#2132 Re: ALTA Centar

Post by A_I_ »

Entropio wrote:
karanana wrote:
Eh to je valjda sastavni dio one muljaze kad su izgradnji turske ambasade privalili i ove tajkunske projekte tik do Vilsonovog :x
karanana

#2133 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

Entropio wrote:
karanana wrote:
ja sam mislio da je samo turska ambasada. ne znam sta jos ima.
Forsaken

#2134 Re: ALTA Centar

Post by Forsaken »

A_I_ wrote: Eh to je valjda sastavni dio one muljaze kad su izgradnji turske ambasade privalili i ove tajkunske projekte tik do Vilsonovog :x
Naka poslovna zgrada je ono. Ako fino urede bice dobro. Neralno je ocekivat da ostave tamo livadu i posade drva jer svi znamo sta se desava sa zelenim povrsinama u Sa ako ih primjeti lokalni tajkun :D Elem, moral price je: izgradnja te zgrade + ambasade je sasvim cool imo, jer ce se srediti taj dio vilsa koji je od rata jos ruglo ...

Medjutim, zagazili smo u offtopic jebaji ga
corvus_edin

#2135 Re: ALTA Centar

Post by corvus_edin »

Entropio wrote:
Koje?
Ovo?
DKP Malajizije (pridrzavaju se RPa ipak)

Image
Entropio

#2136 Re: ALTA Centar

Post by Entropio »

To, to. Zanimljivo.
Nekako s proljeća

#2137 Re: ALTA Centar

Post by Nekako s proljeća »

Vlasnik se ispali jednostavno, a vi u smijeh... :-) Ko mu je odobrio kredit od 15 000 000 treba ga odmah iz istih stopa zatvoriti i procesuirati. Da je sve u računu za struju... 8-)
DaysleepeR

#2138 Re: ALTA Centar

Post by DaysleepeR »

vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...

http://www.nytimes.com/2003/07/02/arts/ ... -such.html

strana 2 :)
DaysleepeR

#2139 Re: ALTA Centar

Post by DaysleepeR »

za ovu aferu isključivi krivci su naši vrli političari, naši "zaštitnici nacionalnih interesa" čiji je jedini kriterij pri odabiru investitora taj koliko procenata se mogu ugradit u projekat...

ovo je bojim se samo početak...

šta ćemo kad za par godina Al Shiddi "ispari" iz BiH...ili neko drugi
chuchumbamayumbe

#2140 Re: ALTA Centar

Post by chuchumbamayumbe »

DaysleepeR wrote:vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...

Ovaj izgleda lopovčina svoje vrste?!?!
DaysleepeR

#2141 Re: ALTA Centar

Post by DaysleepeR »

chuchumbamayumbe wrote:
DaysleepeR wrote:vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...

čuj to?
mayab

#2142 Re: ALTA Centar

Post by mayab »

Sad nesto kontam, mozda zbog tih problema sa placanjem struje zapravo i ne radi onaj veliki displej na ALTI-napravili ga, probali par dana i to je bilo to.
poznanik

#2143 Re: ALTA Centar

Post by poznanik »

DJ Babo wrote:Grehota je radovati se...

Mozda je Sosnowski malo megalomanski krenuo, ali steta za radna mjesta i sportsku omladinu kojoj je ovaj stranac ipak vise pomogao nego dosta drugih domacih privrednika:
Da, šteta bi bila zaista da taj objekat bude zatvoren. No, ako je aktivirana hipoteka, ne znači da će biti zatvoren, ugovori mogu ostati na snazi i dalje, poslovanje se i dalje može odvijati neometano, razlika bi bila samo u adresi plaćanja - umjesto "Alti", novac bi bio preusmjeran banci.
chuchumbamayumbe

#2144 Re: ALTA Centar

Post by chuchumbamayumbe »

DaysleepeR wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

čuj to?
jah
Edin H.

#2145 Re: ALTA Centar

Post by Edin H. »

Ko li mu je to prodao :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2146 Re: ALTA Centar

Post by JoseMujica »

Edin H. wrote:

Ko li mu je to prodao :-)
:lol: :lol: :lol: pa kad su prodavali Vjećnicu, što ne bi i Gavrila :lol: :lol:
atko

#2147 Re: ALTA Centar

Post by atko »

za struju je kriv Tesla :D

jel jos uvijek mrak u alti ? ... ne razumijem samo kako citavom objektu capnuse struju ... ok ima jedan sat prema EP ... al zar interno ne placa svako struju i nema lokalno brojilo ... ko ne plati alta njemu lokalno iskljuci ??? ali vjerovatno su krajnji potrosaci uredno placali ...

ok... manager pare od struje preusmjerio da pokrije kreditne rate ili sta ??? taj nema ni mrve mozga onda ... pa bolje casno propasti ... to jest da dio hipoteke neko preuzme iza scene ... nego prirediti ovaku bruku ... srozati ugled ... ugroziti tu saku radnji koje rade ok ... suociti se sa desetinama sudskih tuzbi poslodavaca za nanesene gubitke ... itd itd ... bas sramotan raspad sistema :-) :roll: ili ti planiranje i managiranje na bosanski nacin :shock:
bach

#2148 Re: ALTA Centar

Post by bach »

Sreo danas poznanicu koja radi u jednom od butika u Alti. Kaže sele se u drugi poslovni prostor u blizini, a vjerovatno će i drugi slijediti njihov primjer.

Lijepo je bilo dok je trajaloooooooo, što bi zapjevao naš slavuj Hajrudin Varešanović.
Last edited by bach on 29/10/2011 20:19, edited 1 time in total.
VenomousV

#2149 Re: ALTA Centar

Post by VenomousV »

e reci sad u kojem butiku :D
Revolucionar ★

#2150 Re: ALTA Centar

Post by Revolucionar ★ »

steta radi new yorkera :run:
Post Reply