Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#2126 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
a hebiga,vecina bi ga volla vidt u zadnjih po sata,znaci negodovanje kad igra od pocetka,znaci bolje da ide...
falice ona njegova rukica osjecaja za filing...
falice ona njegova rukica osjecaja za filing...
- It_is_a_Leclerc
#2127 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Bila je čast gledati Zvjezdana Misimovića u dresu fudbalske reprezentacije. To je čovjek koji, unatoč svim fizičkim nedostacima, suštinski razumije fudbal, koji jednom potezom izbaci neinteligentne, nabijane, polu-bildere tipa Hulk ili Bale. On je imao taj "Sit down kids, I'm gonna tell you a story" stav prema saigračima i bila ga je iznimna privilegija gledati kad igra.
Čovjek je izvanredan profesionalac. Ovo kako je on postupio i na koji način se oprostio je za nauk i primjer. Bez drame, prijetnji, "drugi su krivi" itd. Miske je ljudina, na terenu i van njega. Sad je red da Prcić dobije priliku. Više nema alibija za njegovo nepozivanje, a dao Bog da nam Sanjin da bar pola koliko nas je zadužio Miske.
Iskreno se nadam da će ljudi u savezu znati prepoznati priliku i da će protiv Lihtenštajna, na prepunom Tušnju, Emira i Zvjezdana ispratiti ovacije hiljada navijača.
Čovjek je izvanredan profesionalac. Ovo kako je on postupio i na koji način se oprostio je za nauk i primjer. Bez drame, prijetnji, "drugi su krivi" itd. Miske je ljudina, na terenu i van njega. Sad je red da Prcić dobije priliku. Više nema alibija za njegovo nepozivanje, a dao Bog da nam Sanjin da bar pola koliko nas je zadužio Miske.
Iskreno se nadam da će ljudi u savezu znati prepoznati priliku i da će protiv Lihtenštajna, na prepunom Tušnju, Emira i Zvjezdana ispratiti ovacije hiljada navijača.
- Trti do smrti
#2128 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Svaki puta kad pomislim na njegove majstorije najezim se i uhvati me tuga da ih vise nece biti
tuzan sam al sam sretan sto nisam sam
hvala i vama sto vidim da je imao velike navijace koji su znali cijeniti sve sto radi. Isplivao je iz dosta brodoloma, a isto tako ih je svojim loptama i pravio.
Hvala legendo na svemu, na svim divnim momentima koje si nam pruzio na onim strijepnjama hoce li lopta biti dobra i izroditi se sansa. Svaki tvoj pass sam docekivao sa grcem da ne progrijesis jednostavno bio si najbolji
MISIMOVIC 10
Hvala legendo na svemu, na svim divnim momentima koje si nam pruzio na onim strijepnjama hoce li lopta biti dobra i izroditi se sansa. Svaki tvoj pass sam docekivao sa grcem da ne progrijesis jednostavno bio si najbolji
MISIMOVIC 10
- Partijaner
#2129 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Nadam se da će moja djeca kao i buduće generacije krenuti mojim putem i da će im biti puno lakše nego meni, jer kada je bilo najteže, bio sam siguran i slušao svoje srce sa odlukom da igram za svoju domovinu.

-
vryzas
#2130 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Partijaner wrote:Nadam se da će moja djeca kao i buduće generacije krenuti mojim putem i da će im biti puno lakše nego meni, jer kada je bilo najteže, bio sam siguran i slušao svoje srce sa odlukom da igram za svoju domovinu.
![]()
![]()
- Saian
#2131 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ne kontam sto se ovoj dvojici nije organizovala oprostajna utkamica, mislim za Spahicha me boli choshak, al za Misketa se morala organizovat s nekom jacom repkom, Njemachkom recimo. Klepit i pare neke usput kao savez, aj ges, al to bi bilo da znaju, no kad su nemushti. Ako mi neko moze ponudit dovoljan razlog zasto je ovo losa ili neizvodiva ideja, rado cu promijeniti misljenje.
- ultima_palabra
#2132 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Miske je čudak čovjek, sjetimo se onog pisma iz 2006. kad je ostavio Papca i Co. na cjedilu, pa svađe sa Ćirom, rafalanja po Papetu i Štambuk-Zeca
Vjerovatno je svaki genijalac tako malo pomjeren... to je vjerovatno i razlog zašto je jedino Magath uspio doprijeti do njega i izvući iz njega najbolje.
Jedan od zadnjih old school igrača, sretno mu u karijeri i životu.
Jedan od zadnjih old school igrača, sretno mu u karijeri i životu.
-
Rob_Atl
#2133 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pa odigrat ce se ne mora biti istog momenta , ko da su znali hoce li se oprostiti ili ne, vjerovatno cemo slijedece godine imati neku tekmu gdje ce se svi koji su se oprostili, oprostit zvanicno. Miske hvala ti za sve, je li se ono prvi put culo za misketa kad je zabio norvezanima go iz slobodnog kad smo ih tukli 2-0, 2-1 kolko bi , ne mogu se nesto sjetiti ranijih utakmica gdje je on briljirao 
-
north
#2134 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
A šta ono bješe Štambuk-Zec? Kome je ta poruka bila upućena i na šta se ista odnosila? Moguće da je ovdje objašnjavano, ali ja ne upratih a zanimalo me, pa de ultima u dvije riječi živ ti svak 
- ultima_palabra
#2135 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Kako saznajemo, pomenuta fraza interna je Misketova šala sa njegovim prijateljem Dinom Šukalom, inače popularnim sarajevskim gitaristom.
-
LSD
#2136 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Miske legendo, hvala za sve

- madtv
#2137 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Miske, hvala ti na svemu!

- It_is_a_Leclerc
#2138 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Zar nije prije Norveške bilo ono ponižavanje Casillasa u Mestali ?! 
-
hostapler
#2139 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
A sto nas je krenulo,nece na dobro izaci
Salim se naravno.
Miske,hvala ti za sve...
Salim se naravno.
Miske,hvala ti za sve...
- ljevoruki
#2140 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Hvala Miske, ostaces upamcen kao jedan od najboljih igraca BiH svih vremena.
Broj 10 treba umiroviti, neka idu zajedno u legendu.
Tesko cemo mi ovakvog igraca vise imati.

Broj 10 treba umiroviti, neka idu zajedno u legendu.
Tesko cemo mi ovakvog igraca vise imati.
- jeza u ledja
#2141 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Stvarno me ono njegovo pismo dirnulo.
Bas legenda BH reprezentacije. Mislim jedan od najomiljenijih igraca svima, ovako generalno. Nedostajace nam jako puno, ali valjda je bilo i vrijeme za ovako nesto. Grande Zwetschge.
Bas legenda BH reprezentacije. Mislim jedan od najomiljenijih igraca svima, ovako generalno. Nedostajace nam jako puno, ali valjda je bilo i vrijeme za ovako nesto. Grande Zwetschge.
- spinel_
#2142 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
igrac koji zasluzuje sve zahvale...legenda u pravom smislu te rijeci
-
Pjanic15
-
Stargate Punk
#2144 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Hvala mu za sve što je pružio reprezentaciji.
Šteta što je otišao sad jer mislim da bi mogao igrati i na EP za dvije godine a nisam siguran da imamo igrača koji ga može zamijeniti na terenu (svaka čast Medunjaninu, Sušiću ili čak Prciću ali ni jedan od njih nema tako dobar pregled terena i viziju za napad a o tehnici da ne pričamo).
Šteta što je otišao sad jer mislim da bi mogao igrati i na EP za dvije godine a nisam siguran da imamo igrača koji ga može zamijeniti na terenu (svaka čast Medunjaninu, Sušiću ili čak Prciću ali ni jedan od njih nema tako dobar pregled terena i viziju za napad a o tehnici da ne pričamo).
- splend
#2145 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
jebiga miske
mogao je vala jos ove kvalifikacije odraditi... pa tek mu je 34
zadnja desetka na planeti
hvala mu za sve, za gol na mestalji, za onaj majstorski penal u portugalu, za onaj gol bjelorusima, za svaki nastimani gol, za smirenost u svakoj situaciji i protiv najjacih protivnika, za svako olaksanje kad lopta ide njemu i taj trenutak ocekivanja 100 % sanse... za sve prekide iz kojih smo dali Bog samo zna koliko golova.
a papetu nikad halalit necu sto mu nije dao i da igra zadnju utakmicu u brazilu.
i aBd, da se predomisli i da se vrati do evropskog u velikom stilu
i jos nesto, nije miske igrac za pola sata.. nece miske sjedit a da igraju hajrovici, lulici, susici, medunjanini, besici, visce.. treba da ga glava zaboli od njihovih ludjackih poteza po terenu. ima valjda i u jebenom fudbalu neki red...
al' da mi je zao, to ne mogu opisati...
mogao je vala jos ove kvalifikacije odraditi... pa tek mu je 34
hvala mu za sve, za gol na mestalji, za onaj majstorski penal u portugalu, za onaj gol bjelorusima, za svaki nastimani gol, za smirenost u svakoj situaciji i protiv najjacih protivnika, za svako olaksanje kad lopta ide njemu i taj trenutak ocekivanja 100 % sanse... za sve prekide iz kojih smo dali Bog samo zna koliko golova.
a papetu nikad halalit necu sto mu nije dao i da igra zadnju utakmicu u brazilu.
i aBd, da se predomisli i da se vrati do evropskog u velikom stilu
i jos nesto, nije miske igrac za pola sata.. nece miske sjedit a da igraju hajrovici, lulici, susici, medunjanini, besici, visce.. treba da ga glava zaboli od njihovih ludjackih poteza po terenu. ima valjda i u jebenom fudbalu neki red...
al' da mi je zao, to ne mogu opisati...
-
Timotije
#2146 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Majstore hvala ti!
- avetinja
#2147 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Cijenim sve što je uradio za repezentaciju, ali sjetite se onog događaja dok je Ćiro bio trener. Misimović nije bio u kondiciji, haman nije mogao trčati, kada bi dobio loptu šutao bi sa 25 metara i to loše, ali en bi nikome drugom dodao i Ćiro ga stavi na klupu. Nakon toga on valjda uvrijeđen da ultimatum savezu da neće igrati dok je Ćiro tu. Zajeb'o nas samo tako.
- Idemedosumom
#2148 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Hvala ti Miske za sve sto si ucinio za nasu repku.
Ali uvijek mi je bilo neshvatljivo i zao kako jedan momak koji je prosao kroz njemacku skolu fudbala uspio da se toliko fizicki zapusti, do te mjere da je u pojedinim situacijama vise smetao repki nego sto je od koristi bio. Jos jednom hvala!
Ali uvijek mi je bilo neshvatljivo i zao kako jedan momak koji je prosao kroz njemacku skolu fudbala uspio da se toliko fizicki zapusti, do te mjere da je u pojedinim situacijama vise smetao repki nego sto je od koristi bio. Jos jednom hvala!
-
solo2
#2149 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Tehnicar i majstor - sto kazu "old school". Samo vrijeme ga je pregazilo - nije za modernog fudbala.
Nadam se da cemo dobiti mnogo mladju, zivahniju, brzu i disciplinovaniju reprezentaciju. Strah me samo povreda Pjanica i Dzeke jer cini mi se da bi u tom slucaju postali jako sterilni.
Nadam se da cemo dobiti mnogo mladju, zivahniju, brzu i disciplinovaniju reprezentaciju. Strah me samo povreda Pjanica i Dzeke jer cini mi se da bi u tom slucaju postali jako sterilni.
- alphonse kauders
#2150 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Uz Bajramovića i Barbareza, najdraži igrač reprezentacije, čovjek ga je morao obožavati, Bogom dan fudbaler, genije igre, hladan kao led sa žvakom u ustima, hvala mu za sve.
Inače, za mene jedan od najemotivnijih momenata naše reprezentacije, kada gledam ovaj video često mi suze same krenu na oči, Marjanov glas je bonus : "...hajmo četvrti... AAAAA, PAAAA MAJSTOREEEE! PA MAJSTOREEEE! ZVJEZDANEE! PA ZVJEZDANE!!!"
Zwetschge,Miske, Majstore - hvala za sve, igrači kao ti se rađaju jednom u 10 godina, žao mi je što nisi duže trajao na vrhunskom nivou, ali hvala što nisi dopustio da postaneš teret reprezentaciji!
Sretno u svemu!

Inače, za mene jedan od najemotivnijih momenata naše reprezentacije, kada gledam ovaj video često mi suze same krenu na oči, Marjanov glas je bonus : "...hajmo četvrti... AAAAA, PAAAA MAJSTOREEEE! PA MAJSTOREEEE! ZVJEZDANEE! PA ZVJEZDANE!!!"
Zwetschge,Miske, Majstore - hvala za sve, igrači kao ti se rađaju jednom u 10 godina, žao mi je što nisi duže trajao na vrhunskom nivou, ali hvala što nisi dopustio da postaneš teret reprezentaciji!
Sretno u svemu!