iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iSwagga

#2126 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Game Centar: Napaceni
Dodajte me..
DYD666

#2127 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

BatoL wrote: @DYD666: Dobro je, bar više ne tvrdiš da je iphone 4 jeftiniji :)
Na ovo sam ti vec odgovorio ranije, dok si ti pisao ovaj post :)
BatoL wrote:Još samo da nam pojasniš zašto gomila ljudi je JBovala telefon podešava da taj isti facetime radi i pod 3Gom ako je standardna wifi bolja i jeftinija :) Valjda imaju viška kredita, šta li :)
Ta informacija je pouzdana kao i svaka vezana za Torabija... :lol: Opet, reklamu na stranu, jeli to toliko loš feature generalno? Pogotovo ako ga mozes eto nastimati da radi na cemu ti je god ceif...
DYD666

#2128 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

BatoL wrote: Međutim tvrditi da je i jeftiniji i bolji i revolucionarniji i da ga zbog toga treba kupovati je nešto sasvim drugo.
... možeš se ne složiti, ruku na srce mislim da to i stoji spram vecine drugih smartphonea kako god. Ali nisam vezano za to rekao bas da ga samim time i "treba i kupovati" iskljucivo. To je nesto drugo. Ja vjerovatno hocu i ubuduce, jer mi je i vise nego legao i ispunio ocekivanja, ali to je subjektivno, i vrlo jednostavno - kome nije, neka ne kupuje ali je lame isto tako govoriti da ono što znam o svom telefonu je samo zato sto mi je Steve isprao mozak :arrow:
DYD666

#2129 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

mobsterc wrote: To sto ti nisi znao da je postojao handsfree sa jednim klikom godinama prije iphone-a je tvoj problem zaista :)
OK, ali to je jedna djidja od tuce drugih koje sam spomenuo...stripovi i knjige recimo...
mobsterc wrote:Ljudi koji su se ukljucili na smartphone trziste tek sa pojavom iphonea mogu tako razmisljati i niko vise.
Teško se išta prije i može nazvati tržištem. Imao si PALM PDA u najboljem slucaju, ni njih danas nema...
mobsterc wrote:Pitas gdje su ti modeli? Pa tu su :D
Sta znaci ovo "TU"? Muzej?
mobsterc wrote:To je proizvod koji je nastao kada je tehnologija dovoljno napredovala da se moze napraviti tako nesto.
Naravno, ali Apple stisne i prvi je iskoristi, i sad nadjenom "ne valja nista, marketing obicni, ispiranje mozga" ...ne znam bas.
mobsterc wrote:To ja kao da ja sada kazem, kako PRVI PUT moze gledati normalno video na desire hd jer ima 4.3" ekran jer je sve prije toga bila malo. Jer malo mi je i 22" da gledam filmove - realno :) Ali ne, ti ces reci kako je 3.5 dovoljno i da ne treba vise, vidis li gdje to ide?
Brkamo kruške i jabuke, fora je namjene, odnosno "za gdje". 22" jeste knap i za dnevnu sobu, ali za voznju busom, dugo putovanje avionom ili vikend na planini, uz htjenje da je to i dalje uredjaj koji ima tel. + tovar multimedije sve u jednom - 3.5" vjerovatno jest idealan size. To ako se pojavi Samsung sa 1-2" vecim screenom, i to je OK. Sve dok de ode u tablete, OK je...i necu tvrditi da je 3.5 jedino taman samo zato jer je Apple, ali ukoliko mi nacelno pase upravo takav screen, sve da ga proizvodi "Gorenje" - nije OK da ti neko truni kako taj size volis samo zbog toga jer je to iPhoneov size.
mobsterc wrote:Fino sam objasnio sta je iphone donio. Ali iphone 2g je imao toliko nedostataka za jedan telefon te generacije da je to smijesno. Beskorisna kamera, nedostatak bt-a, mms-a, video poziva su samo osnovne stvari na koje su ljudi navikli a koje su apple fanboy-i proglasili nepotrebnim.
Broj naviknutih ljudi o kojima govoris je ispod 1% ukupnih korisnika...opet je donio vise noviteta pristupacnije upakovanih da se sva prica smartphonea priblizi obicnim smrtnicima.
mobsterc wrote:Cinjenica je i da simfree verzija kosta 600 dolara, funti, eura i te pare stvarno ne vrijedi.
I zašto je onda toliko loše sto ga je iPhone upakovao u svoju cijenu? Koliko vidim "apple samo prodaje m4b i pravi toplu vodu", a taj potez mi djeluje kontra. :-)
mobsterc wrote:Bukvalno za iste pare mozes kupiti 3gs i galaxy s i sa tehnicke strane, nema nijedan razlog da se kupi 3gs. Nijedan.
Evo bar 1. App store. Odnosno kolicina i izbor aplikacija, suviše je na tom polju odmakao bilo kome, vidjećemo šta će biti...
mobsterc wrote:Ja necu da meni steva kaze sta mi treba, ja hocu da imam izbor i hocu da imam telefon koji ce mi skoro zamijeniti racunar pa da mi ne treba ni usb flash, ni fotoaparat/camcoder, ni player da pustim nesto preko hdmi ni bilo kakva restrikcija pri upravljanju mojim datotekama...
to poštujem i slažem se, druga je stvar sto nemam problem da mi steve govori ista, niti to tako dozivljavam svakako. A pogotovo se ne osjecam osakacen i ispranog mozga. :)
To što Apple sad ubacuje feature za koje su sami govorili da ne trebaju (mada su i to neprovjerene informacije sasvim) njihova stvar, moguce da ni oni nisu očekivali da ci im prodaja tako dobro ici, ali taj faktor slabo koji kriticar uzme u obzir. Lakše je reci iskoristavaju nas.
Kako bilo fakat tu nemam razloga da saltam misljenje, nikad nisam ni poslao MMS kada sam imao tel koji je to mogao (ako nista zbog peripetije sa stimanjem preko telecoma), i tome slicno vazi za BT itd... ali sta jesam oduvjek zelio da imam? Tovar igara i stripova u dzepu tako da...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:07, edited 1 time in total.
Haris.ba

#2131 Re: iPhone - All about

Post by Haris.ba »

Ne znam ništa da radim na ovome, ali zanimljiva je stvarčica. Sviđa mi se što mogu uheklati dvije sim kartice, iako za jednu se mora otvoriti kučište, a druga je "hot-swap". Piše da je klon iphone 32 gs. Valjda to znači da ima 32 gige, mada mi u opcijama piše da ima 64 gige. Ima blututove, vifije, đieseme treće generacije. Nisam ništa isprobavao oko toga sinkanja i itjunsa, mada i ne kontam nešta specijalno čemu sve to služi. A i ne znam radi li, vjerovatno radi.

Cijena, sitnica. 150 maruna. Kupljeno u Aziji. Moglo se cjenkati i spustiti možda desetak maruna. Zanimljivo je da je ista cijena za iphone 4? Koju god sim karticu na svijetu metnem radi. Bjež ba to da mi neko za moje pare dirigira šta i kako koristiti. 8-)

Image

Uploaded with ImageShack.us
hakazvaka

#2132 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Haris.ba wrote:Ne znam ništa da radim na ovome, ali zanimljiva je stvarčica. Sviđa mi se što mogu uheklati dvije sim kartice, iako za jednu se mora otvoriti kučište, a druga je "hot-swap". Piše da je klon iphone 32 gs. Valjda to znači da ima 32 gige, mada mi u opcijama piše da ima 64 gige. Ima blututove, vifije, đieseme treće generacije. Nisam ništa isprobavao oko toga sinkanja i itjunsa, mada i ne kontam nešta specijalno čemu sve to služi. A i ne znam radi li, vjerovatno radi.

Cijena, sitnica. 150 maruna. Kupljeno u Aziji. Moglo se cjenkati i spustiti možda desetak maruna. Zanimljivo je da je ista cijena za iphone 4? Koju god sim karticu na svijetu metnem radi. Bjež ba to da mi neko za moje pare dirigira šta i kako koristiti. 8-)

Image

Uploaded with ImageShack.us
:lol: :lol: :lol:
mobsterc

#2133 Re: iPhone - All about

Post by mobsterc »

Da ti ponovim jer biras na sta ces odgovoriti i ne gledas stvari objektivno:
Kako su ti rekli gore, gro telefona mozes dobiti za 1$ pod ugovorom ali to nema nikakvog smisla jer neko taj ugovor mora da placa godinu-dvije.

Dakle taj ugovor traje i neki John nece potpisati ugovor i dati meni ip4 za 199$. To moze samo neka familija ili neko ko ne zna sta ce od para :)
Navedi mi prednost appstore-a nad android marketom. Koju to korisnu aplikaciju nemas na androidu, koju imas na iphone-u i bez koje ne mozes? Smijesno... To sto ima 300000 app ne znaci nista kada ih je 100000 aplikacija za prdez ili podrigivanje.
Jesi li procitao onaj review na gsmarena sto sam ti ostavio? Jesi li sabrao poene na kraju? Naravno, tebe nije briga sta kaze covjek kojem je proslo par hiljada telefona kroz ruke jer ocito on 'ne razumije'?
shalla

#2134 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Joj što usraste temu yebo vas prepucavanje...
Da se razumijemo, koristio sam i SE (k700, k750, k800, k850, c905) i Nokia (6500 slide, n82) i uvijek sam gledao da izvlačim najbolje iz njih (dakle bio sam svjestan da svi oni imaju i pluseve i minuse), isto tako je sad sa Iphoneom, ja sam itekako svjestan njegovih nedostataka ali kad odvagam i stavim sve ono što mogu raditi sa njim (preko njega) na jednu stranu a te nedostatke na drugu skontam da je odnos dosta veći u korist njegovih "vrlina". Kad sam ga počeo koristiti rekao sam nešto pri čemu i dalje stojim a to je da je ovaj Iphone (imam 3gs 32gb) uvreda za sve druge mobitele koji su prošli kroz moje ruke, end of sentence!
Recimo posljednji mobitel prije njega mi je bio N82 za kojeg i dalje tvrdim da je jedan od najboljih mobitela ikad ali...
Stvari koje mogu uraditi sa Iphoneom (ona reklama "there's an app for that" to zorno prikazuje) debelo premašuju sve ono što drugi mobiteli nude, bar po meni...

P.S. ovaj prijatelj od kojeg sam dobio iphone mi je također rekao (a zagriženi je apple-ovac, živi na relaciji Moskva-NewYork-Beograd pa je valjda razumljivo što koristi Mac, Iphone, Ipad i sl) da je Blackberry (ali isključivo sa blackberry mrežom) nešto što nadmašuje i sami iphone sa svim svojim funkcijama tako da smo svi mi svjesni da uvijek postoji bolje...
Eto, pozdravljam vas i Boga vam prekinite više sa raspravom, zadnje 3 stranice se nije imalo pročitati ništa korisno, nikakva nova aplikacija, sugestija i sl...
DYD666

#2135 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

mobsterc wrote: Kako su ti rekli gore, gro telefona mozes dobiti za 1$ pod ugovorom ali to nema nikakvog smisla jer neko taj ugovor mora da placa godinu-dvije.
Kakve to veze ima sa iPhoneom uopšte? Ne pričamo o tom grpu telefona nego o iPhoneu a on se na kupuje tako.
mobsterc wrote:Dakle taj ugovor traje i neki John nece potpisati ugovor i dati meni ip4 za 199$. To moze samo neka familija ili neko ko ne zna sta ce od para :)
Kako god okreneš opet istapdne da ga se moze zbaviti za mnogo manje nego se krece ovdje...
mobsterc wrote:Navedi mi prednost appstore-a nad android marketom. Koju to korisnu aplikaciju nemas na androidu, koju imas na iphone-u i bez koje ne mozes?
Stvar je da je sve jedna app (igre pogotovo) za Android, portana sa iPhone-a. (OK neke od ranije i postoje u Flashu ali nebitno, premali je % da ima veze). Dakle kao platforma nema niti nudi ništa novo, ni kao mogućnosti, što se može iskoristiti da ponudi neku do sada neviđenu vrstu aplikacija ili igara. iPhone je to uspio kao platforma prvi je imao igre tipa Rolando koje su bile zbog unikatnosti platforme neizvodive na tadasnjem i PSP-u, DS itd...i danas su, drugim rijecima; necu ti reci koje su prednosti AppStorea nego cu reci koji je minus za AndroidMarket - već viđeno, big time :D Govorim o konceptu da prvi ponude nešto novo. Toga nema ni HTC ni Android ni bilo ko, sve se svodi na više megapiksela, veće ekrane i takve sitnice...a vadiona kako je i iPhone pohapao stvari i ideje sa N-GageNokia i sl. telefona je presmjesna.
mobsterc wrote:Naravno, tebe nije briga sta kaze covjek kojem je proslo par hiljada telefona kroz ruke jer ocito on 'ne razumije'?
Razumije on ali uvijek ima vrlo velika vjerovatnoca da je lobiran od strane konkurencije.

No dobro, fakat gnjavim temu i neću više oko ovoga...sry onima koji imaju preča posla.
DYD666

#2136 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

dzemmo wrote: mozda fakat takva tema i treba, neka moderacija napravi jednu Smartphone - All About i da opletemo..
Možda treba i pod-tema na ovoj, za apps i games, u smislu preporuka i hintova? 8)
DYD666

#2137 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Image

Izasao je update za CutTheRope, 25 novih nivoa te još par sitnica. Volja vam crackovan sa trackera, a free je ko je kupio keca.

Imam spasene saveove koji su radili kad sam reinstalirao keca nekoliko puta, ali sada nece, izgleda da se ne primaju na novu verziju, sreca ako mi i jednu igru nece biti zao opet prekucati - ovo je ta ;)
DYD666

#2138 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Haris.ba wrote:Cijena, sitnica. 150 maruna.
Polovan odlično očuvan 3G se može sada naći za 250KM...javi nam se za kojih pola godine da vidimo radi li ti taj telefon uopšte .
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:07, edited 1 time in total.
DYD666

#2140 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Svaka čh. :)
Rivc

#2141 Re: iPhone - All about

Post by Rivc »

Ljudi da li je iko pronasao unlock za 3g tj 5.14.02, evo prodje i 3 dana a jos ga nema ili ga ja ne mogu naci?????

hvala unaprijed za pomoc
Duge

#2142 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

DYD666 wrote:
Haris.ba wrote:Cijena, sitnica. 150 maruna.
Polovan odlično očuvan 3G se može sada naći za 250KM...javi nam se za kojih pola godine da vidimo radi li ti taj telefon uopšte .
Kod nas nema sanse za te pare da ga nadje, pogotovo dobro ocuvan. 3G 8gb je od 350 pa do 450 KM. Bolje je kupiti neki obicni mobitel nego ove kineske kopije
Rivc wrote:Ljudi da li je iko pronasao unlock za 3g tj 5.14.02, evo prodje i 3 dana a jos ga nema ili ga ja ne mogu naci?????

hvala unaprijed za pomoc
U nedjelju izlazi :thumbup:
mariannealen

#2143 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

1.12 dan D,dolazi cvrka 32 GB :D A ovi sto pricaju nesto da iphone ne valja 'vako 'nako,uzmite iphone i uzmite nokiu n97 i igrajte doodle jump.Ja bi se prije ubio nego igrao na n97 doodla.Itunes ima oko 250 k aplikacija dok android neka u vrh glave ima 150 k sto je bas razlika...Ne znam koji su telefon zvali ubicom iPhona meni se cini blackberry,bila frka prava oko njega nema ti bi reko sve ce opuhat sa trzista ,sad ako se iko tog telefon sjetit a da ne procacka malo svaka mu cast :D
chuups

#2144 Re: iPhone - All about

Post by chuups »

Ima li novosti za unlock 4.1 baseband 02.10.04? :-D
DYD666

#2145 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Duge wrote: Kod nas nema sanse za te pare da ga nadje, pogotovo dobro ocuvan. 3G 8gb je od 350 pa do 450 KM. Bolje je kupiti neki obicni mobitel nego ove kineske kopije
Jest bolje, a za taj 3G znam da je tačno u Zenici. Sad, ne znam gdje si ti :)
thEnd

#2146 Re: iPhone - All about

Post by thEnd »

chuups wrote:Ima li novosti za unlock 4.1 baseband 02.10.04? :-D
Kazu da ce u nedjelju izaci unlock za 3g i 3gs (4.1), a za cetvoruku soon :( KOliko je to soon, vidjecemo, cekam ga ko ozebo sunce...
thEnd

#2147 Re: iPhone - All about

Post by thEnd »

thEnd wrote:
chuups wrote:Ima li novosti za unlock 4.1 baseband 02.10.04? :-D
Kazu da ce u nedjelju izaci unlock za 3g i 3gs (4.1), a za cetvoruku soon :( KOliko je to soon, vidjecemo, cekam ga ko ozebo sunce...
Ej jedno pitanje za sve? Zna li neko ima li u BH Telecom-u microsim kartica, ili cu kad stigne unlock morati seckati...
DYD666

#2148 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

thEnd wrote: Ej jedno pitanje za sve? Zna li neko ima li u BH Telecom-u microsim kartica, ili cu kad stigne unlock morati seckati...
uvijek imas "sam svoj majstor" opciju :D
Ne znam za telecom nista konkretno sry...
zemo_online

#2149 Re: iPhone - All about

Post by zemo_online »

iphone ima zracenje vece od 1w/kg
fosil

#2150 Re: iPhone - All about

Post by fosil »

test01 wrote:iphone ima zracenje vece od 1w/kg
Ma no sikiriki ozracio je nas Cernobil za dva zivota. :lol:
Post Reply