Ni poslodavcu ne trebaju neznalice (sem za one poslove gdje znanje ni ne treba
A o osjećaju ponosa zbog uloženog truda za dobijanje iste te diplome naravno,ne bih mijenjala ni za mjesto u telecomu
Milju? Ili milju i dvije glave?Sarajevski_Marlboro wrote:milju,milju i dvije glave
Aha, hvalaaa.Sarajevski_Marlboro wrote:Ovisi od studija,negdje je milja,negdje više...
od ove godine, izgleda, nema prijemnih http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110412045Krompirpitac wrote:Znal li ko šta je za prijemni na smjeru komparativna književnost?I kada su prijemni ove godine?Ništa ne mogu naći preko neta...
Nema prijemnog 100%. Danas je bio "Dan otvorenih vrata", trebao/la si doci i pitati sve sto te zanima. Uglavnom gleda se samo uspjeh.Krompirpitac wrote:super hvala...
postoje li "okvirno" neke knjige ili materijali za lakši prolazak prijemnog(ako ga bude)?
Ma i to je bezveze brate, srozace se nivo znanja na prvoj godini, ali dobro, bice kompenzacija u vidu cistke vec na prvim parcijalamalala* wrote:Nema prijemnog 100%. Danas je bio "Dan otvorenih vrata", trebao/la si doci i pitati sve sto te zanima. Uglavnom gleda se samo uspjeh.Krompirpitac wrote:super hvala...
postoje li "okvirno" neke knjige ili materijali za lakši prolazak prijemnog(ako ga bude)?)
Ma i vise nego bezveze. Ne dolaze svi iz iste skole niti svaka od tih skola pruza isto znanje. Tako da nije isto biti odlican u nekoj sarajevskoj gimnaziji i biti odlican u nekoj drugoj skoli. Ali eto, upravo ce biti tako kao sto kazes, pravo ciscenje.Critty Bo wrote:Ma i to je bezveze brate, srozace se nivo znanja na prvoj godini, ali dobro, bice kompenzacija u vidu cistke vec na prvim parcijalamalala* wrote:Nema prijemnog 100%. Danas je bio "Dan otvorenih vrata", trebao/la si doci i pitati sve sto te zanima. Uglavnom gleda se samo uspjeh.Krompirpitac wrote:super hvala...
postoje li "okvirno" neke knjige ili materijali za lakši prolazak prijemnog(ako ga bude)?)
.
Uzmimo za primjer Anglistiku gdje ima ljudi koji su polozili prijemni regularno i ne znaju engleski, mogu misliti kako ce biti iduce godine.
Toga je dosad bilo koliko hoćeš i pored prijemnog, a sad će biti prava šarada. Sad će svi osim učenika generacija morati pripremiti koverte kao da dva-tri odsjeka studiraju kao SF, oni što nemaju prosjek, da ga "podmažu", a oni što imaju preventivno.ema_ wrote:Bezveze je i zbog veće mogućnosti manipulacije rezultatima... Jer od 100 učenika istog uspjeha (odličnog), po kojem to kriteriju će odabrati tih 30 koji će u redovne?Do sada je prijemni upravo za to služio... A sada će ulogu igrati grad, prezime, koverte i tako to...
![]()
Uglavnom, sretno svima
Kvalitet se vremenom pokaze, do trece godine, vec ce tu biti fin filtratsaramica wrote:Ma ovo sto su napravili je velika glupost.. u jednoj srednjoj skoli ima razlike medju profesorima.. nekima predaju profesori koji manje traze nekima koji vise, pa su ocjene razlicite a znanje isto ili mozda cak i vece kod onih koji imaju istu ocjenu, a da ne pricam o razlicitim skolama
Da, ali šta je s djecom koja bi možda došla do te treće godine ali nisu ni dobili priliku jer je tamo neko iz neke xy škole imao bolje ocjene od njega i bio primljen umjesto njega? A razlika u znanju ogromna.Critty Bo wrote:Kvalitet se vremenom pokaze, do trece godine, vec ce tu biti fin filtratsaramica wrote:Ma ovo sto su napravili je velika glupost.. u jednoj srednjoj skoli ima razlike medju profesorima.. nekima predaju profesori koji manje traze nekima koji vise, pa su ocjene razlicite a znanje isto ili mozda cak i vece kod onih koji imaju istu ocjenu, a da ne pricam o razlicitim skolama
Ta djeca ce platiti jednu godinu, i ako se pokazu, mogu preci u redovne. Prosjek 8 nije nikakav nedostizan ideal, meni je na dva odsjeka 8. Sad ce vjerovatno neko reci "a odakle pare za tu godinu". Evo odakle pare: kad sam zavrsila srednju, nasla sam posao u jednoj ljetnoj basti na dnevnicu od 15 maraka i u septembru imala 1100 maraka u kasi, a nisu mi trebale nizasta, redovno sam upisala fakultet. Samo nisam htjela da ubleharim cijelo ljeto.elizabeth a wrote:Da, ali šta je s djecom koja bi možda došla do te treće godine ali nisu ni dobili priliku jer je tamo neko iz neke xy škole imao bolje ocjene od njega i bio primljen umjesto njega? A razlika u znanju ogromna.Critty Bo wrote:Kvalitet se vremenom pokaze, do trece godine, vec ce tu biti fin filtratsaramica wrote:Ma ovo sto su napravili je velika glupost.. u jednoj srednjoj skoli ima razlike medju profesorima.. nekima predaju profesori koji manje traze nekima koji vise, pa su ocjene razlicite a znanje isto ili mozda cak i vece kod onih koji imaju istu ocjenu, a da ne pricam o razlicitim skolama
Ne treba zanemariti trud koji se ulaže tokom 4 godine, ali ukinuti prijemni je po mom mišljenju čista glupost.
http://www.opsff.org/index.php?option=c ... &Itemid=27bELMIN_666 wrote:Da li je nekome poznato koliko se studenata prima na studij Historije ????
Znam da moze obrnuta kombinacija, ali nisam sigurna da anglistika moze biti A2. Nazovi studentsku.Sorel wrote:Dal' je moguće da se upiše zajedno anglistika i germanistika. S tim da mi germanistika bude pod A1 a anglistika pob A2??