Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
made_in_sarajevo

#2126 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by made_in_sarajevo »

Nisrin wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Nisrin wrote:Nije bas Sarajevo ali restoran Nisici na Nisickoj visoravni...jaoooo ustipaka od heljde sa domacim kajmakom i sirom, porcija 5KM, sutlija 1.5KM, domaca otkida...lepina sa kajmakom domacim 3 KM ie t tako :D lijep i ambijent :D
Pretpostavljam mislis na pizzeria Nisici, kakvi su sad, cijene i jel se isplati maksuz otici iz Sarajeva? :D

Jeste, bas ta :D Ustipci od heljde sa domacim sirom i kajmakom- 5 KM porcija..pizze isto od heljdinog tijesta dobree...one su oko 5-6KM..capricossa barem..sutlija domaca, 1,5KM ali je mraaak :D
i dobre su pogace :D
eh onda se moze maksuzije otici :mrgreen:
HAVANA

#2127 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by HAVANA »

E ovo je fakat dobro,neki dan jeo te od heljde. :gladna:
Nisrin

#2128 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

Image

Dobre su one obicne heljdine pogace 1.5KM, sa kajmakom 3, ali vrijede, a onda se produzi fino na Bija,bare da se istrose kcal :D
made_in_sarajevo

#2129 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

pare sto bi se potrosile na trosonje kalorija bolje potrositi u ovoj piceriji :mrgreen:
nepass1

#2130 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by nepass1 »

made_in_sarajevo wrote:
Nisrin wrote:Nije bas Sarajevo ali restoran Nisici na Nisickoj visoravni...jaoooo ustipaka od heljde sa domacim kajmakom i sirom, porcija 5KM, sutlija 1.5KM, domaca otkida...lepina sa kajmakom domacim 3 KM ie t tako :D lijep i ambijent :D
Pretpostavljam mislis na pizzeria Nisici, kakvi su sad, cijene i jel se isplati maksuz otici iz Sarajeva? :D
Meni ono skupo, trebaju dvije pogacice da se najedes, 6KM. hljeb i kasika kajmaka.
Nisrin

#2131 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

nepass1 wrote:
Meni ono skupo, trebaju dvije pogacice da se najedes, 6KM. hljeb i kasika kajmaka.[/quote]

Meni nije nista skupo za guzicu :D Ja pravim odlicne ustipke, ali realno ni blizu nisu ovim, jer ipak nemam krusnu pec ...kajmak im je bas domaci kao i sir...:D Meni je dovoljna jedna pogaca s kajmakom - 3KM, kao i muzu..ili uzmemo dvije porcije ustipaka 10KM.
Ma nigdje nema jeftinije hrani "vani" nego u Bosni...
E sad, vi sto vise mozete pojesti--hehe
made_in_sarajevo

#2132 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

pa dobro 10-15KM da dvije osobe jedu i nije toliko plaho skupo. eto haj do 20KM jer i u Sarajevu po ovim "restoranim" chipas,ichicken, scc isto haman dodje :mrgreen:
beni-bu-man

#2133 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

made_in_sarajevo wrote:pa dobro 10-15KM da dvije osobe jedu i nije toliko plaho skupo. eto haj do 20KM jer i u Sarajevu po ovim "restoranim" chipas,ichicken, scc isto haman dodje :mrgreen:
pu jebo te, gdje nadje bas chipas i ichicken nema goreg smeca, nije to vidjelo restorana
made_in_sarajevo

#2134 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

beni-bu-man wrote:
made_in_sarajevo wrote:pa dobro 10-15KM da dvije osobe jedu i nije toliko plaho skupo. eto haj do 20KM jer i u Sarajevu po ovim "restoranim" chipas,ichicken, scc isto haman dodje :mrgreen:
pu jebo te, gdje nadje bas chipas i ichicken nema goreg smeca, nije to vidjelo restorana
pa zato sam stavio navodne znake,a chipas je taman bar meni, nije neka pljacka pogotovo ovaj na pofalicima. ichicken mi je veci bolji od chipasa i opet ova dva sto se tice piletine na brzinu :mrgreen:
beni-bu-man

#2135 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

made_in_sarajevo wrote:
beni-bu-man wrote:
pa zato sam stavio navodne znake,a chipas je taman bar meni, nije neka pljacka pogotovo ovaj na pofalicima. ichicken mi je veci bolji od chipasa i opet ova dva sto se tice piletine na brzinu :mrgreen:
ne znam, ja izbjegava te kvazi restorane pogotovo ta 2
Melo15

#2136 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Melo15 »

Nije SA, ali, kakav je "Džankin ćevap" - Kod Fehre? :mrgreen:
sale07

#2137 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sale07 »

Apetit
Samo od kako su promjenili lokaciju, pravo su digli cijene

Hamburger i pomfrit: Pirpa
Rizoto: Picolo Mondo
Pizza: Nedjeljom u Manolo jer je 50% snizena(ne znam jel vise)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2138 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote: pu jebo te, gdje nadje bas chipas i ichicken nema goreg smeca, nije to vidjelo restorana
Sve hoću da te pitam valja li šta onaj ichicken :mrgreen:
Chipas, pogotovo ovaj sad na Pofalićima je klasik junk food.
beni-bu-man

#2139 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
beni-bu-man wrote: pu jebo te, gdje nadje bas chipas i ichicken nema goreg smeca, nije to vidjelo restorana
Sve hoću da te pitam valja li šta onaj ichicken :mrgreen:
Chipas, pogotovo ovaj sad na Pofalićima je klasik junk food.
dushmanu ne bi preporucio da jede ono smece iz ichicken-a
Tomahawk11
Globalni moderator

#2140 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Onda da ni ne probam :lol: :thumbup:
beni-bu-man

#2141 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:Onda da ni ne probam :lol: :thumbup:
probaj ti, niko ti ne brani :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2142 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
Jok, ja s tobom na onaj steak što si obećao :oops:
beni-bu-man

#2143 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
beni-bu-man wrote:
Jok, ja s tobom na onaj steak što si obećao :oops:
Auuuu Bon Apetit :thumbup:
nepass1

#2144 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by nepass1 »

Nisrin wrote:
nepass1 wrote:
Meni ono skupo, trebaju dvije pogacice da se najedes, 6KM. hljeb i kasika kajmaka.

Meni nije nista skupo za guzicu :D Ja pravim odlicne ustipke, ali realno ni blizu nisu ovim, jer ipak nemam krusnu pec ...kajmak im je bas domaci kao i sir...:D Meni je dovoljna jedna pogaca s kajmakom - 3KM, kao i muzu..ili uzmemo dvije porcije ustipaka 10KM.
Ma nigdje nema jeftinije hrani "vani" nego u Bosni...
E sad, vi sto vise mozete pojesti--hehe[/quote]
Jes ono dobro i ukusno, ali realno njega ne kosta ni pola marke ne kosta. Ja bio u nedelju kad rece 6KM srce mi preskoci.
beni-bu-man

#2145 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Jel fakat puno dat 6 marki za svoj cejf i kad nesto valja
Melo15

#2146 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Melo15 »

beni-bu-man wrote:Jel fakat puno dat 6 marki za svoj cejf i kad nesto valja
Izgleda da je problem sto ce neko zaraditi na tom cejfu...Najbolje da svi rade samo da budu na nuli...
ultima_palabra

#2147 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Na temi o najboljem restoranu se priča o pogačama s kajmakom i Chipasu :mrgreen:
beni-bu-man

#2148 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Melo15 wrote:
beni-bu-man wrote:Jel fakat puno dat 6 marki za svoj cejf i kad nesto valja
Izgleda da je problem sto ce neko zaraditi na tom cejfu...Najbolje da svi rade samo da budu na nuli...
Fukara bi djaba da se gotivi :mrgreen:
swanfilter

#2149 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by swanfilter »

ultima_palabra wrote:Na temi o najboljem restoranu se priča o pogačama s kajmakom i Chipasu :mrgreen:
Slucajno uletim, onako, reda radi, i bas isto pomislih ...
Plavo-bijeli

#2150 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Plavo-bijeli »

Tema je restorani, ali hajde malo vezano za hranu..

Što se tiče omjera cijene i kvalitete, jednom sam se našao u prilici da me dvojica levata nazvaše "Fočakom" zbog toga što sam rekao da je hrana skupa u jednom "restoranu" u Uštikolini, odmah pored "Ranča Brajlović".
Helem kajgana sa salamom 5km, nešto malo uštipaka isto toliko. Kažu hajde šta fali, jebote 5km. Problem je što ta jaja nisu valjala, uštipci masni i ne dođe kajmak sa njima nego malo pavlake iako je naglašen kajmak u meniu. Jedan od prijatelja tražio palačinke sa Nutellom, kaže sad će, donese mu palačinke sa čokoladom, znate ona ružna... da je barem jeftini eurokrem.
Kao prvo da je neki otmjeni restoran, da je neka lokacija, ali ni jedno ni drugo.

Kao drugo uvijek sam volio više platiti ako je kvalitet dobar i fakat sam lud za tim. Prije ću dati za hamburger lupam 10km i da pričam svima kako je dobar bio, nego za 2,5km pojedem nešto što je smeće. Normalno koliko para, toliko i muzike, nema se para svaki dan da se jedu skupa i kvalitetna jela, ali vala ako naručim piletinu od 5,6km očekujem da bude svježa i ukusna.
Lupam u Mostaru dok sam jedno vrijeme bio sam naručivao male/velike filete(3,5, 6km), sa kupusom, super ukusnim pomfritom i somunom. Riječ je o "Saray" aščinici i somun i pomfrit su od 20 puta uvijek bili svježi. Jel treba spomenuti da su za 3,5km narudžbu donosili toplo na vrata? Ovdje u Sarajevu su se toliko pohasili, neće ni da voze ispod 10km, a još su i bezobrazni i znaju ti često donijeti hladnu hranu, ili nikako ni donijeti. Sestrična iz Australije naruči hranu iz "Vatre", donesu joj izgorene, žilave lazanje. Eto pisao sam nedavno kad sam naručivao pizzu kod Mahira još ih zamolio da mi ne donose hladnu, opet je donijeli, a kvalitet na nivou Pizzerije AGo i to onaj Ago od prije 10 godina. O tome kako sam otrovao stomak sa piletinom u "Melody Longe-u" sam također pisao.

Jedino do sada provjereno, kako sada tako i prije 20 godina, a da je cijena ok je u Moščanici.
Helem sve u svemu sramota, standard nam je mali, ali kad gazde štede na krompiru, pomfritu, kupus salati i mrsko im je osigurati svjež hljeb i somun e onda nek ide sve u pm :run:
Post Reply