Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- Lakat Jebić
#2126 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
koliko im ovo traje sjednica u parlamentu?
-
hercegovac_pravi
#2127 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Tipično...kad vas neko provali opali onda o nepismenosti, plitkom umu, pogrešnom citatu...ukratko bla...bla..bla...truc..truc........Erzsebet wrote:Nauči čitati prvo, rekao sam da jeste pristrasan, ali da I MNOGO TOGA DOKAZUJE!!! Dakle, ključni je veznik "i", ako znaš šta je veznik uopšte?!hercegovac_pravi wrote:De svega ti pročitaj ovo bolda još jedanput....čuj film jeste pristrastan ali to ne umanjuje njegove dokaze i objektivnostErzsebet wrote:
Film jeste pristrasan, ali i mnogo toga dokazuje. Ja sam i rekao da sumnjam u broj od preko dvjesto hiljada protjeranih. Btw, zar još iko vjeruje u taj Hag, nakon debakla sa Miloševićem, Šešeljom i ostalima, pa sada i smiješne optužnice protiv Gadafija, dok se Džoržd Buš i Toni Bler šetaju svijetom?
Btw, a možemo li sad saznati tvoje ime, ili ćeš kao zadnja lignja posustati?![]()
![]()
![]()
Čuj vjeruje u Haag? Pa u šta bi tebao vjerovati? U kafanske priče i četničku mitologiju o Srebrenici, Markalama, Kapiji, "bacanju dece lavovima"....de proberi..
Nisam rekao da treba vjerovati u četničku ideologiju i mitologiju o Srebrenici, ali mislim da je Hag smijurija, jer da nije, osudili bi na vrijeme Miloševića, ne bi im propao dobar dio procesa protiv Šešelja, učinili bi veći pritisak na Srbiju da ovi na vrijeme uhapse Karadžića i Mladića, itd., itd. Najbitnije od svega je da ljudi dobijaju smiješne kazne, pa onda još zbog dobrog vladanja izlaze ranije, što je van pameti. Recimo, Dražen Erdemović koji ne zna koliko je ljudi pobio, je dobio pet godina zatvora. Jel' to tebe okej možda? A da ne pričam o Gadafiju koji je sada optužen, dok se Buš i Bler šetaju svijetom, a pobili su zajedno preko milion ljudi. Hag je cirkus i uvijek ću to reći.
A što se tiče filma, vrlo jasno dokazuje Haradinajevu umiješanost u sve i svašta, a ti ga prvo pogledaj, pa dođi kakiti nama ovamo. Film je pristrasan na fonu da istražuje samo albanske zločine, i prilično tendenciozno naglašava da su to Albanci protiv jadnih Srba, a slika je ustvari potpuno drugačija u konačnici. Ipak, mislim da je film koristan, i da je mnogo bolje da postoji, nego da ga nema, jer su nevini ljudi svugdje nevini, a Haradinajeve postrojbe su ubijale bez ikakvog razloga, uglavnom nevine ljude koji veze s ratom nemaju.
Uzimati bilo koji film kao nešto što "i dokazuje" a još tomu je I pristran, je besmislica n-tog stepena. Zašto svega ti misliš da djeci pričaju bajke a odrasli se edukuju kroz validnu literaturu i iz dijela autora i istoričara sa kredibilitetom?
E sad što je tebi teško vjerovati ICTY-u je tvoj problem nije moj. Valjda je lakše vjerovati guslarskim naglabanjima uz dobru dozu brlje već zvaničnoj dokumentaciji izuzetoj od vlada i predsjedništava država koje su učestvovale u balkanskim stradanjima....
I naravno, ako imaš kakvih dokaza (ovo važi i za forumaša drugi član), pod ruku sa njima pa pravac Haag. Do tada, tvoja (vaša) priča se svodi na "ŠBB KBB" što nikakve veze sa realnosti nema i takav scenarij se uvjek tretirao, se tretira i tretirat će se kao dječje izmišljotine što ovakvo piskaranje kao vaše u suštini i jeste.
p.e hoš da ti postavim "Rambo I, II, III, IV" da ti I dokažem šta je bilo u Vijetnamu i jugoistočnoj Aziji
-
hercegovac_pravi
#2128 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa valjda o toj djeci prvi trebaju razmišljati njihovi roditelji koji sjede na barikadama i pale međunarodne granične prelaze?Skijaš wrote:Na pomolu katastrofa na Kosmetu: Srbi bez HRANE
Blokada - Roba iz Srbije ne dolazi već tri dana, nema zaliha hleba i mleka... Odlučno - Uprkos nestašicama Srbi čvrsto drže barikade na putevima, Kfor izbegava incidente
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... HRANE.html
žao mi djece
- Bosanski_kralj
#2129 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Postao sam ravnodušan prema svemu. Ja se 3,5 godine nisam pošteno najeo, znam kako će im biti, ako je istina, ali jednostavno ne mogu suosjećato sa bilo kim.Skijaš wrote:žao mi djece
Ubijali su me u ratu, ubijaju u miru. "Nemam kuće stana, životnog elana, ni volana da vozim..." i sad bih ja trebao misliti o tamo nekom 10.
Sad počinte udarati.
- Skijaš
#2130 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa suosjećanje se i očekuje od nas koji znamo o čemu se radi. Prazne police, cijene švercovane robe vrtoglavo rastu a oko nas u najbližem komšiluku dvadesetero male djece. Njihove probleme ne shvata Portugalac koji o ovom, ako uopšte, čita na internetu. Ali mi znamo i ako nam je svejedno, onda nešto ne valja sa nama. Ne mora te ova eskalacija držati budnim u pola tri ujutro, ali nemoj govoriti da ti je svejedno.Bosanski_kralj wrote:Postao sam ravnodušan prema svemu. Ja se 3,5 godine nisam pošteno najeo, znam kako će im biti, ako je istina, ali jednostavno ne mogu suosjećato sa bilo kim.Skijaš wrote:žao mi djece
Ubijali su me u ratu, ubijaju u miru. "Nemam kuće stana, životnog elana, ni volana da vozim..." i sad bih ja trebao misliti o tamo nekom 10.
Sad počinte udarati.
- Erzsebet
#2131 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ja ću ti opet reći, nauči čitati prvo, pa se onda javljaj. Ja nigdje nisam rekao da vjerujem guslarskim naglabanjima, ali izgleda da ti nudiš samo te dvije krajnosti. Ne vjerujem guslarskim naglabanjima, pogotovo ovima što nude SPS i sl., ali i dalje mislim da je Hag smijurija. Ako ti misliš da su suđenja Miloševiću, Šešelju, Erdemoviću i još mnogima prošla fer, onda ne moramo dalje raspravljati.hercegovac_pravi wrote:
Tipično...kad vas neko provali opali onda o nepismenosti, plitkom umu, pogrešnom citatu...ukratko bla...bla..bla...truc..truc........![]()
Uzimati bilo koji film kao nešto što "i dokazuje" a još tomu je I pristran, je besmislica n-tog stepena. Zašto svega ti misliš da djeci pričaju bajke a odrasli se edukuju kroz validnu literaturu i iz dijela autora i istoričara sa kredibilitetom?E u tvome pisanju se upravo radi u tvome postu...
E sad što je tebi teško vjerovati ICTY-u je tvoj problem nije moj. Valjda je lakše vjerovati guslarskim naglabanjima uz dobru dozu brlje već zvaničnoj dokumentaciji izuzetoj od vlada i predsjedništava država koje su učestvovale u balkanskim stradanjima....
I naravno, ako imaš kakvih dokaza (ovo važi i za forumaša drugi član), pod ruku sa njima pa pravac Haag. Do tada, tvoja (vaša) priča se svodi na "ŠBB KBB" što nikakve veze sa realnosti nema i takav scenarij se uvjek tretirao, se tretira i tretirat će se kao dječje izmišljotine što ovakvo piskaranje kao vaše u suštini i jeste.
p.e hoš da ti postavim "Rambo I, II, III, IV" da ti I dokažem šta je bilo u Vijetnamu i jugoistočnoj Aziji![]()
A o filmu ćemo kad ga pogledaš, dotad me podsjećaš na Fatmira Alispahića koji je kritikovao "Go West" zbog pedera, a nije gledao film.
- Skijaš
#2132 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Šta radi ta beogradska propaganda, pa to je čudo jedno. Ljude se potpuno uvjerilo da je realna opcija to da Priština nema kontrolu nad ta dva granična prelaza, a Borko ih loži i bodri iako zna da je to gubljenje vremena i samo još više šteti Srbima. Očigledno je da je onim likovima u Beogradu svejedno šta će biti sa narodom, sve dok se može pokazati neku kilavu borbenost. Ovo me podsjeća na ono Ratkovo uzimanje UN vojnika za taoce. Isti bezidejni pristup.
- psydelija
#2133 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
ko indijski film, 16 sati.Lakat Jebić wrote:koliko im ovo traje sjednica u parlamentu?
- Erzsebet
-
zavrzlama
#2135 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Neznam da je neko postavio ovo hipoteticko pitanje ikad na ovom forumu...
"Sta bi se desilo da je srbija 1990 posle Banditerovog misljenja ,odrzaala refendum o izlasku srbije iz sastava SFRJ,kako bi reagovali npr.srbi u Hrvatskoj i BIH...odgovor BIH srba na ovo pitanje je od kljucne vaznosti za shvatanje stvarnog karaktera rata kojeg su vodili protiv rodjene drzave...ovo pisem iz razloga sto ima velike vez esa Kosvom danas,da je srbija tad 1990 mirnim putem i referendumom odrzala referendum na teritoriji srbije i pokrajina vojvodine i kosova ,bez pretenzija na teritorije Hrvatske i BIH i nasilnog drzanja CG kao ideoloskog saveznika,danas bi Kosovo bilo u drzavi srbiji kao jedna federalna jedinica te drzave,isto tako vojvodina...
"Sta bi se desilo da je srbija 1990 posle Banditerovog misljenja ,odrzaala refendum o izlasku srbije iz sastava SFRJ,kako bi reagovali npr.srbi u Hrvatskoj i BIH...odgovor BIH srba na ovo pitanje je od kljucne vaznosti za shvatanje stvarnog karaktera rata kojeg su vodili protiv rodjene drzave...ovo pisem iz razloga sto ima velike vez esa Kosvom danas,da je srbija tad 1990 mirnim putem i referendumom odrzala referendum na teritoriji srbije i pokrajina vojvodine i kosova ,bez pretenzija na teritorije Hrvatske i BIH i nasilnog drzanja CG kao ideoloskog saveznika,danas bi Kosovo bilo u drzavi srbiji kao jedna federalna jedinica te drzave,isto tako vojvodina...
- madner
#2136 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Srbija nije odrzala referendum ali je prva jednostrano prekrsila ustav SRFJ. Hrvatski Srbi bi prihvatili odluku, cisto jer su tolika manjina da bez podrske Srbije nisu bili u stanju nista uraditi. BiH, pravo pitanje je da li bi onda BiH trazila nezavisnost. Neki zaboravljaju da je SDA dosla na vlast sa programom ucuvanja Jugoslavije. Samo je taj program promjenjen kada se u Vukovaru vidjelo s kim imamo posla.zavrzlama wrote:Neznam da je neko postavio ovo hipoteticko pitanje ikad na ovom forumu...
U tom slucaju Kosovo bi bilo dio Srbije, a unutrasnji poredak bi bio onakav kakav Srbija izabere.
-
radostan dan
#2137 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
A šta će Srbiji Kosovo, ovakvo kakvo jeste?
-
radostan dan
#2138 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Nema potrebe da ih žališ (nisam ironičan).Skijaš wrote:Na pomolu katastrofa na Kosmetu: Srbi bez HRANE
žao mi djece
-
zavrzlama
#2139 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
da izbjegne 200-godisnji moralni,strateski i ideoloski poraz + izbjegavanje trajnih podjela medju srbima u srbiji,koji bi na kraju(a desit ce svakako) rezultirali gradjanskim ratom dvaju ideologija u samoj srbiji...prica o kosovu srbiji pomaze u prolongiranju pocetka medjusrpskih sukoba"jer neko mora biti vuk brankovic i oznacen za krivca gubljenja kosova na kojem se zasniva sva srpska istorija i mitologija"radostan dan wrote:A šta će Srbiji Kosovo, ovakvo kakvo jeste?
-
radostan dan
#2140 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ko o čemu, baba o uštipcima.
Kad bi Kosovo bilo jedini osnov na komse zasniva srpska istorija i mitologija, odavno Srbije ne bi bilo.
Kad bi Kosovo bilo jedini osnov na komse zasniva srpska istorija i mitologija, odavno Srbije ne bi bilo.
- Skijaš
#2141 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Mene svaka patnja oneraspoloži. I na tim barikadama imaš ljudi koje se prevarilo lažima da ako istraju, Priština neće preuzeti kontrolu nad graničnim prelazom. I onda u noć, pod vedro nebo. A patnja djece je posebna stvar. Čitam pretukli petnaestogodišnjeg srpskog dječaka, obijeno 8 kuća srpskih povratničkih porodica, pa sada ova blokadom uzrokovana nestašica. Patnja je i izgleda da će samo biti gore.radostan dan wrote:Nema potrebe da ih žališ (nisam ironičan).Skijaš wrote:Na pomolu katastrofa na Kosmetu: Srbi bez HRANE
žao mi djece
-
zavrzlama
#2142 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
ja bas zeni govorim da mi napravi ustipkeradostan dan wrote:Ko o čemu, baba o uštipcima.
srbije ce biti ali u granicama koje nece ulaziti u tudje teritorije...nesreca srba kao naroda je sto ce za 30-50 godina draza mihajlovic,ratko mladic,karadjic i ostali dokazani fasiti biti vece legende i sveci od npr. Tesle,Djokovica,Kicanovica,plejade izvrsnih glumaca i muzicara...jer ovi drugi navedeni svojom slavom ne sire teritorijalno srpsku drzavu,pa i nesmiju da zauzimaju vazna istoriska mjesta u srpskoj tradiciji istoriji..
Za BIH je najboje da srbija sto duze ne prizna Kosovo i da se bavi istim,kupuje nam dragocjeno vrijeme konsolidacije u izcekivanju"D DAY"
- BiH-x
#2143 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
To bi valjda trebao pitati Srbijance...radostan dan wrote:A šta će Srbiji Kosovo, ovakvo kakvo jeste?
-
radostan dan
#2144 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
-Željoteka-, treba razmisliti o otvaranju takve teme.zavrzlama wrote:ja bas zeni govorim da mi napravi ustipkeradostan dan wrote:Ko o čemu, baba o uštipcima.
Kad bi Kosovo bilo jedini osnov na komse zasniva srpska istorija i mitologija, odavno Srbije ne bi bilo.![]()
srbije ce biti ali u granicama koje nece ulaziti u tudje teritorije...nesreca srba kao naroda je sto ce za 30-50 godina draza mihajlovic,ratko mladic,karadjic i ostali dokazani fasiti biti vece legende i sveci od npr. Tesle,Djokovica,Kicanovica,plejade izvrsnih glumaca i muzicara...jer ovi drugi navedeni svojom slavom ne sire teritorijalno srpsku drzavu,pa i nesmiju da zauzimaju vazna istoriska mjesta u srpskoj tradiciji istoriji..
Za BIH je najboje da srbija sto duze ne prizna Kosovo i da se bavi istim,kupuje nam dragocjeno vrijeme konsolidacije u izcekivanju"D DAY"
- ReD aka Socijalista
#2145 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Treba im kosovsko stanovnistvo, da bi im neko radio za pemzije.BiH-x wrote:To bi valjda trebao pitati Srbijance...radostan dan wrote:A šta će Srbiji Kosovo, ovakvo kakvo jeste?
-
radostan dan
#2146 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa pitaj Psydeliju, on je Srbijanac, ja nisam.BiH-x wrote:To bi valjda trebao pitati Srbijance...radostan dan wrote:A šta će Srbiji Kosovo, ovakvo kakvo jeste?
-
zavrzlama
#2147 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
radostan dan wrote:-Željoteka-, treba razmisliti o otvaranju takve teme.zavrzlama wrote:ja bas zeni govorim da mi napravi ustipkeradostan dan wrote:Ko o čemu, baba o uštipcima.
Kad bi Kosovo bilo jedini osnov na komse zasniva srpska istorija i mitologija, odavno Srbije ne bi bilo.![]()
jaki ti argumenti..ustipci,zeljoteka
-
Goblin
#2148 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Nemoguce je da malo mjesto kao Mitrovica i okolnih nekoliko sela,ostane u ozbiljnoj mjeri bez hrane za 2-3 dana barikada. Ova vijest je u nivou one o bacanju srpske djece lavovima. Cista propaganda. Osim toga odu preko rijeke u albanski dio Mitrovice,tamo ima svega kupiti !radostan dan wrote:Nema potrebe da ih žališ (nisam ironičan).Skijaš wrote:Na pomolu katastrofa na Kosmetu: Srbi bez HRANE
žao mi djece
- loxem
#2149 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Bosanski_kralj wrote:Postao sam ravnodušan prema svemu. Ja se 3,5 godine nisam pošteno najeo, znam kako će im biti, ako je istina, ali jednostavno ne mogu suosjećato sa bilo kim.Skijaš wrote:žao mi djece
Sad počinte udarati.
udarat ce njima tachi i pacoli vizni rezim na kosovu pa nek onda sviraju qurcu.
-
radostan dan
#2150 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Opet uštipcizavrzlama wrote:
..ma ja ba..laz je da su u ustavu srbije izjednaceni cetnici i partizani...laz je da 60% srba u srbiji podrzava ratka mladica..laz je da se drzavnim parama trazi grob zlocinca i cetnikma draze mihajlovica...laz je da se po srbiji javno negira genocid u Srebrenici..sve su to lazi i necije zelje da je sve to tako
![]()
jaki ti argumenti..ustipci,zeljoteka