Ma ja odavno govorim, pored ovakih pratilaca nema se Chelsea za šta brinutja.neron wrote:slab ovaj arsenal pored onakvog MAN UTD neće osvojiti titulu
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#2126 Re: English Premier League
-
LSD
#2127 Re: English Premier League
Kakva crna titula,njima je trece mjesto maximum maximuma zadnje 4 godine.
Nema titule kad gubiš bodove na svom terenu i to od ekipe koju su u gostima uništili sa 6-1.
Snijeg je padao i Evertonu,i njima je bio loš teren ko i Arsenalu pa je opet Arsenal morao cupati yebeni bod u 92 minutu.
To što se Arsen žali na odluke FA-a je presmiješno...da je pobjedio danas,nebi pomišljao na žalbe.
Diaby-njemu treba vjecnost da skonta da se oslobodi lopte na vrijeme.
Traore,Eduardo,Vela,Denilson,Merida (ima ih još) - no comment...davno sam rekao da takav otpad treba da se uredno deložira iz kluba.
Nema titule kad gubiš bodove na svom terenu i to od ekipe koju su u gostima uništili sa 6-1.
Snijeg je padao i Evertonu,i njima je bio loš teren ko i Arsenalu pa je opet Arsenal morao cupati yebeni bod u 92 minutu.
To što se Arsen žali na odluke FA-a je presmiješno...da je pobjedio danas,nebi pomišljao na žalbe.
Diaby-njemu treba vjecnost da skonta da se oslobodi lopte na vrijeme.
Traore,Eduardo,Vela,Denilson,Merida (ima ih još) - no comment...davno sam rekao da takav otpad treba da se uredno deložira iz kluba.
- odvijac
#2128 Re: English Premier League
nemojte biti smijesni everton je solidan tim,samo sto nemaju srece ove sezone,druga je stvar sto su meni najgotivniji klub na ostrvu 
-
Hasanagic S
#2129 Re: English Premier League
MU se opet provuce . Ove godine mogu osvojiti samo titulu za fair play . Birmingham ih nadigrao u svim elementima i da ne bi golmana u MU svasta bi bilo . Tako reci da nisu napravili ni jedne sanse na utakmici a gol za Mu kao i obicno ove sezone postigla protivnicka ekipa . Sta li ce tek biti u CL kad ih Leeds tarabi 
- ja.neron
#2130 Re: English Premier League
klonirani očigledno si propustio hebet utakmica gdje MAN UTD igra bezveze i pobjeđuje tako da te ne iznenadi titula na osvojena titula na kraju sezoneHasanagic S wrote:MU se opet provuce . Ove godine mogu osvojiti samo titulu za fair play . Birmingham ih nadigrao u svim elementima i da ne bi golmana u MU svasta bi bilo . Tako reci da nisu napravili ni jedne sanse na utakmici a gol za Mu kao i obicno ove sezone postigla protivnicka ekipa . Sta li ce tek biti u CL kad ih Leeds tarabi
-
samo malo
#2131 Re: English Premier League
Ovdje na forumu ima brat bratu desetak vecih trenerskih mudraca, znalaca i magova nego na klupama svih premijerligasa.
-
Hasanagic S
#2132 Re: English Premier League
P ne znam ove sezone im hapa bodove ko stigne , pa i treceligasija.neron wrote:klonirani očigledno si propustio hebet utakmica gdje MAN UTD igra bezveze i pobjeđuje tako da te ne iznenadi titula na osvojena titula na kraju sezoneHasanagic S wrote:MU se opet provuce . Ove godine mogu osvojiti samo titulu za fair play . Birmingham ih nadigrao u svim elementima i da ne bi golmana u MU svasta bi bilo . Tako reci da nisu napravili ni jedne sanse na utakmici a gol za Mu kao i obicno ove sezone postigla protivnicka ekipa . Sta li ce tek biti u CL kad ih Leeds tarabi
- 11sumirp
#2133 Re: English Premier League
Dobro rece neko na hrt-u,dok god wenger uzima samo djecu imace i izgovor gradnje tima,nema boljeg alibija za neuzimanje trofeja 
-
Bordolini
#2134 Re: English Premier League
M.City-Blackburn 4-1, Tevez 3 komada. Jel se SAF zajeb'o sto ga je pustio kad je vec znao da mu Ronaldo ide svakako? Mozda bi bilo pametnije da se rijesio tute bugarina?
Tevez je u Citiju dobio slobodu, ne gusi ga niko (mozda malo kretencina AdebaWHORE) i igra bolje nego sto je ikad igrao za United.
Ovom pobjedom City se probio na 4. mjesto sa 38 boba. Vieira nije igrao, ocekuje se da ce igrati protiv Evertona slijedeceg vikenda.
Tevez je u Citiju dobio slobodu, ne gusi ga niko (mozda malo kretencina AdebaWHORE) i igra bolje nego sto je ikad igrao za United.
Ovom pobjedom City se probio na 4. mjesto sa 38 boba. Vieira nije igrao, ocekuje se da ce igrati protiv Evertona slijedeceg vikenda.
- kory
#2135 Re: English Premier League
ma tevez nije imo slobode u man utd samo ga dzaba gusio onaj djed alex
-
bio vani bilo dobro
#2136 Re: English Premier League
Bordolini wrote:M.City-Blackburn 4-1, Tevez 3 komada. Jel se SAF zajeb'o sto ga je pustio kad je vec znao da mu Ronaldo ide svakako? Mozda bi bilo pametnije da se rijesio tute bugarina?
Extra igraju kako je dosado Mancini...
-
itd
#2137 Re: English Premier League
da se jos jedanput vratimo na dugove klubova
Man utd jeste imao 40+ miliona funti dobiti ove godine, ali to je dobitak za jednu godinu i jos su uvijek u dugu vise od 700 miliona funti.
To znaci da bi mogli zavrsiti kao i Leeds.
Nisu oni kao gazde u chelsea man city gdje hadze napisu cek za 260mil i 300mil i nema duga.
Liverpool nije jos u govnima kao man u ali moramo prodati da bi kupili
Arsenal ima gazdu punog para i mogao bi kupiti koga hoce ali nece
eto samo malo da pojasnim, ali znam da to nece piti vode sa navijacima man u
Man utd jeste imao 40+ miliona funti dobiti ove godine, ali to je dobitak za jednu godinu i jos su uvijek u dugu vise od 700 miliona funti.
Nisu oni kao gazde u chelsea man city gdje hadze napisu cek za 260mil i 300mil i nema duga.
Liverpool nije jos u govnima kao man u ali moramo prodati da bi kupili
Arsenal ima gazdu punog para i mogao bi kupiti koga hoce ali nece
- Sezam
#2138 Re: English Premier League
40 miliona im je ukupna zarada u sezoni 2008/09 - to je nakon svih plata igracima, racuna za struju i slicno...ALI tu se ne racuna dug koji su Glejzeri preuzeli na sebe kad su kupili klub - samo u kamatama za sezonu 2008/09 su dugovali 69 miliona - dakle 24 miliona u gubitku prije ikakve isplate duga.itd wrote:da se jos jedanput vratimo na dugove klubova![]()
Liverpool nije jos u govnima kao man u ali moramo prodati da bi kupili![]()
Arsenal ima gazdu punog para i mogao bi kupiti koga hoce ali nece![]()
Zato su se i rijesili Teveza, odustali od kupovine ona dva klinca iz Partizana, doveli onog penzionera Owena za dzabe, a jos ce gore da im bude u sljedecim sezonama - Berbatova prodaju na ljeto 100%, vjerovatno i Vidica, Ferdinanda...Rooney ce ostati, jer ako njega prodaju, svima ce biti jasno kakvo je stanje u klubu, a dok je on tu, mogu budalama mazati oci i prosipati suplju...
Sad postaje jasno da je njihov uspjeh u zadnjih 3-4 godine produkt financijskog rizika kojeg su Glejzeri preuzeli kad su trosili pare na Teveza, Berbatova itd, trosili pare koje nisu imali, suludo uzdajuci se u Kinesko trziste dresova
Vrlo brzo ce se Man Utd naci na raskrsnici: Ili poci putem Leedsa, ili postati arapske kurave
Predivno. Najbolja stvar koja se mogla desiti engleskom nogometu.
- Neelix
- ultima_palabra
#2140 Re: English Premier League
U tih 40 miliona dobiti se računaju i transferi, tj. da nisu prodali CR-a bili bi u gubitku.itd wrote:da se jos jedanput vratimo na dugove klubova![]()
Liverpool nije jos u govnima kao man u ali moramo prodati da bi kupili![]()
Arsenal ima gazdu punog para i mogao bi kupiti koga hoce ali nece![]()
Liverpool jest u govnima, i to je glavni razlog zašto je Benitez još tu, morali bi mu isplatiti cca 20M funti da ga otpuste
Arsenal nema gazdu, tj. većinskog dioničara, tu je Kroenke sa 30%, Usmanov sa 25%, ostalo su porodične dionice koje se naslijeđuju već par generacija.
-
Bordolini
#2141 Re: English Premier League
ultima_palabra wrote:
Arsenal nema gazdu, tj. većinskog dioničara, tu je Kroenke sa 30%, Usmanov sa 25%, ostalo su porodične dionice koje se naslijeđuju već par generacija.
Nema Kroenke 30%, da ima morao bi napraviti oficijelnu ponudu da preuzme klub. To bi onda zahtijevalo da se "board" sastane i odluci da li je to u interesu kluba sto se naravno ne bi desilo. Prema onom sto je Gazidis pricao neki dan ne bih rekao da Croenke ima puno podrske. Uglavnom, Arsenal sigurno jos nece biti privatizovan na taj nacin. Dobro je i ovo sto i Croenke i Usmanov imaju priblizan broj dionica a cisto sumnjam da ce jedan drugom to nekad prodati.
Kroenke ima malo ispod 29%, Usmanov 25%, Lady Nina oko 16% itd.
Nego, od danas je u Arsenalu ponovo Sol Campbell
- cyprus
#2142 Re: English Premier League
Bordolini wrote:Nego, od danas je u Arsenalu ponovo Sol Campbell![]()
-
itd
#2143 Re: English Premier League
cyprus wrote:Bordolini wrote:Nego, od danas je u Arsenalu ponovo Sol Campbell![]()
![]()
![]()
da poprave prosjek godina u klubu
- ultima_palabra
#2144 Re: English Premier League
Kroenke ima nešto tipa 29,9% još par dionica mu fali do tog praga. Ali ima on neki dogovor sa Hill-Woodom i ovim ostalim koji su ga pozvali u upravu kako bi osujetili Usmanova koji je po njima veće zloBordolini wrote:ultima_palabra wrote:
Nema Kroenke 30%, da ima morao bi napraviti oficijelnu ponudu da preuzme klub. To bi onda zahtijevalo da se "board" sastane i odluci da li je to u interesu kluba sto se naravno ne bi desilo. Prema onom sto je Gazidis pricao neki dan ne bih rekao da Croenke ima puno podrske. Uglavnom, Arsenal sigurno jos nece biti privatizovan na taj nacin. Dobro je i ovo sto i Croenke i Usmanov imaju priblizan broj dionica a cisto sumnjam da ce jedan drugom to nekad prodati.![]()
Kroenke ima malo ispod 29%, Usmanov 25%, Lady Nina oko 16% itd.
Nego, od danas je u Arsenalu ponovo Sol Campbell. Na izlaznim vratima je Philip Senderos. Ne znam sta da mislim o ovom, u najmanju ruku cudna odluka. Ako se povrijedi Gallas i Vermalen zamjene su im Silvestre i Campbell
Ne znam šta bi rekao za Sola, nisam ga dugo gledao. I kad je bio u najboljim godinama teško se nosio sa brzim igračima. Za Wengera je najbolje da se nada da neće morati ni ulaziti
- belafonte
#2145 Re: English Premier League
Mislim da je ovaj dolazak Campbella u Arsenal dobar potez Wengera. Negdje sam vec pisao, da bi osvojio titulu moras imati u ekipi(ovo su po meni kljucni faktori):
a) cvrste momke, cvrste duel igrace
b) vise lidera u ekipi
c) lokalne momke
Sve ovo Arsenal objektivno nema i ovaj dolazak Campbella im pokriva sve ove tacke, naravno zbog starosti vise tacke b) i c), cak mislim da je doveden vise kao podrska sa klupe ovim mladim igracima, da im savjetom i iskustvom pokusa pomoci, nego sto ce igrati. Svojevremeno je tu ulogu imao i Bergkamp tamo negdje 2005, 2006, cak su sa njim dogurali do finala Lige prvaka.
Sve je ovo divno, krasno, al vrijeme je da Wenger iskesira napadaca pod hitno, presmjesno je bilo gledati kako bekovi Arsenala nabacuju lopte u sesnaesterac Evertona gdje traze patuljke tipa Eduardo, Arshavin, Vela, tako ne igra buduci sampion, kesa se mora odrijesit, to i ptice na grani znaju.
a) cvrste momke, cvrste duel igrace
b) vise lidera u ekipi
c) lokalne momke
Sve ovo Arsenal objektivno nema i ovaj dolazak Campbella im pokriva sve ove tacke, naravno zbog starosti vise tacke b) i c), cak mislim da je doveden vise kao podrska sa klupe ovim mladim igracima, da im savjetom i iskustvom pokusa pomoci, nego sto ce igrati. Svojevremeno je tu ulogu imao i Bergkamp tamo negdje 2005, 2006, cak su sa njim dogurali do finala Lige prvaka.
Sve je ovo divno, krasno, al vrijeme je da Wenger iskesira napadaca pod hitno, presmjesno je bilo gledati kako bekovi Arsenala nabacuju lopte u sesnaesterac Evertona gdje traze patuljke tipa Eduardo, Arshavin, Vela, tako ne igra buduci sampion, kesa se mora odrijesit, to i ptice na grani znaju.
#2146 Re: English Premier League
Wengerova ignorantnost sto se tice pojacanja je u prvom redu nepravadna prema ovim fenomenalnim mladim igracima Arsenala. Pa jbt, meni zao sto nista nisu osvojili, a kamoli njihovim navijacima. Ili im dovedi kvalitetnu i iskusnu podrsku, ili ih pusti da idu tamo gdje mogu nesto osvojiti.
- rado_vidjen
#2147 Re: English Premier League
Ispo Luzerspul.
Nadam se samo da nece mijenjat rumenog.
Nadam se samo da nece mijenjat rumenog.
- kory
#2148 Re: English Premier League
ma nece ga mijenjat jos 100% is vise razloga....prvo zbog para..onda ima on valjda neki kredit kod gazda i navijaca zbog proslih sezona....
- burek_in_space
#2149 Re: English Premier League
Jedini kredit koji ima, jeste onaj u Barclays bank.kory wrote:ma nece ga mijenjat jos 100% is vise razloga....prvo zbog para..onda ima on valjda neki kredit kod gazda i navijaca zbog proslih sezona....
-
krusty
#2150 Re: English Premier League
Liverpool je stvarno nevjerovatan ove sezone