HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Ghost_Rider_XXX

#2126 Re: HS kablovska

Post by Ghost_Rider_XXX »

Meni maloprije bili na vratima, kažu neko se predstavlja, ko oni i daje usluge kablovske televizije, pa da se čuvam prevare. Ja počeo plakat od smjeha.
3xa

#2127 Re: HS kablovska

Post by 3xa »

U mom haustoru na grbavici poslali dva zastitara da sprijece radove telemacha :lol: :lol: :lol:
hoggarr

#2128 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Žalosno!

Obavjest prenešena sa HS Info kanal:

"Važno obavještenje za stanovnike
Općine Novo Sarajevo a posebno za stanovnike
naselja Grbavica 1 i Grbavica 2

Uprava kablovske televizije HS d.o.o. Sarajevo
došla je do saznanja da grupa ljudi, koja se
predstavlja kao radnici Kompanije Telemah
a čiji je većinski vlasnik navodno iz Srbije
na kaubojski način upada u stambene zgrade
vrbujući građane i šireći brutalne laži o
Kablovskoj televiziji HS d.o.o. Sarajevo.

Molimo građane da ne nasjedaju na bezočne laži
neovlaštene radnje i da ostanu vjerni
KTV HS d.o.o. koja upošljava cca 200 radnika
i samim tim demantuje plasirane laži da su oni
navodni kupci Kablovske televizije HS koja je
inače provjerena, pouzdana i veoma stabilna
domaća kompanija.

Molimo građane da zajednički
pratimo njihov prljav nastup i da ukoliko se
ovakvi slučajevi budu ponavljali isti prijave na broj
telefona 033/710-415.

Mi uvažavamo konkurentske kompanije ali ne na
ovakav necivilizovan i neprimjeren način.

Uprava Kablovske televizije HS d.o.o. Sarajevo"

Sada nakon ove obavjesti, čini mi se da pored toga što smo dužni da plaćamo za uslugu koja je ravna onoj u Zimbabveu, treba da izigravamo i njegove policajce i da hvatamo počinioce i privodimo ih pravdi. Ovo je nečuveno! Šta reći poslije ovoga, a da čovjek ostane pribran i da ne opsuje.

Gospodo sa HS-a, borite se dostojanstveno sa konkurencijom, uvođenjem kvalitetnijeg sadržaja i usluga, a ne se spuštati ovako nisko i slati vapaje građanima, jer ja za svoje pare nisam dužan da to znam, igrajte i vi prljavo.
kojeime

#2129 Re: HS kablovska

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 17:19, edited 1 time in total.
TheWatcher

#2130 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

kako sada odjednom FoxCrime i FoxLive u analognoj shemi :lol: zakucala mecka i na njihova vrata :mrgreen: isto tako ih treba natjerati da vrate sportklub i da uvedu sportklub+ a da odhebu sa ovom arenomsport1 na kojoj nema nista :thumbup:
irvinx1

#2131 Re: HS kablovska

Post by irvinx1 »

Ali pazi...kad kazes "ciji je vecinski vlasnik navodno iz Srbije" to nije bitno za sama zbivanja, ali je bitno da odvrati potencijalne korisnike... :lol:

Citam danas u Avazu da Telemach prepada ljude navece, busi po noci, krade struju, ... :roll:

Treba njih natjerati da uvedu muzicke programe i par dobrih kanala iz regije...
zonbirile

#2132 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

evo rade upravo neboder u Grbavičkoj,1KM priključenje i bezplatno postavljaju kameru pred ulaz.Na 26.kanalu gledaš ko se zajebaje pred haustorm.Možda ljeti bude i sexy reality show.
hoggarr

#2133 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

zonbirile wrote:evo rade upravo neboder u Grbavičkoj,1KM priključenje i bezplatno postavljaju kameru pred ulaz.Na 26.kanalu gledaš ko se zajebaje pred haustorm.Možda ljeti bude i sexy reality show.
Super, znači uvode vam reality show kanal. To sada možeš vidjeti šta komšinica donosi sa pijace, kakvu komšija uvodi švalerku u zgradu... Mislim da će taj kanal biti najpopularniji, ne smije se ništa propustiti :lol:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#2134 Re: HS kablovska

Post by Faruk »

hoggarr wrote: a čiji je većinski vlasnik navodno iz Srbije

prema dopisu futavaca iz HS ako si iz Srbije, znači da je to nešto loše

i to da imaju 200 radnika znači da građani treba da gledaju loše kanale i trpe kretensku uslugu

ja sam Logosoftu i super su
100000 puta su bolji od kreneta kojima sam 4 godine plaćao nizašta
zonbirile

#2135 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

hoggarr wrote:
zonbirile wrote:evo rade upravo neboder u Grbavičkoj,1KM priključenje i bezplatno postavljaju kameru pred ulaz.Na 26.kanalu gledaš ko se zajebaje pred haustorm.Možda ljeti bude i sexy reality show.
Super, znači uvode vam reality show kanal. To sada možeš vidjeti šta komšinica donosi sa pijace, kakvu komšija uvodi švalerku u zgradu... Mislim da će taj kanal biti najpopularniji, ne smije se ništa propustiti :lol:
------------------------------
ljetni rastanci sa satanaka,kratke hlačice,bluze bez ičega-kontaš.Ovim je Telemach pokazao da misli o svojim korisnicima,HS seljačka TV.Dovoljno je vidjeti kloca od direktora na kamili.Bar da stave strelicu,ne kontam ko koga jaši.
zonbirile

#2136 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

Faruk wrote:
hoggarr wrote: a čiji je većinski vlasnik navodno iz Srbije

prema dopisu futavaca iz HS ako si iz Srbije, znači da je to nešto loše

i to da imaju 200 radnika znači da građani treba da gledaju loše kanale i trpe kretensku uslugu

ja sam Logosoftu i super su
100000 puta su bolji od kreneta kojima sam 4 godine plaćao nizašta
---------------------
firma je sa engleskim kapitalom,ali drže i Srbiju,Bugare,Slovenju,Rumuniju,izgleda uzeće ih DT,tek onda nastaje deranje na tržištu.
zonbirile

#2137 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

nekako mi ipak žao papka slušao savjetnike,amlo mačku goveđa glava.E moj Hajdare da pročita ovo valjda bi pametnije postupio,sada si usro motku,ode sve đaba.

Slovenski kabelski sistem Telemach ponovo u rukama starih vlasnika
19.05.2009 0 komentara

UPC - najveći kabelski sistem u Europi, a koji je u vlasništvu američkog Liberty Globala prodao je svoju slovensku podružnicu UPC Telemach natrag starom vlasniku - investicijskom fondu Mid Europa Partners. Zanimljivo je upravo to da je Mid Europa Partners bio vlasnik Telemacha do prije četiri godine kada su svoj vlasnički udio prodali UPC-u. Nakon četiri godine poslovanja u Sloveniji, UPC se sa tog tržišta odlučio povući zbog zasad nepoznatih razloga.
Iznos koji će Mid Europa Partners isplatiti za UPC Telemach zasad nije poznat no špekulira se da je riječ o pozamašnoj svoti između 130-150 milijuna Eura za otkup 100%-tnog udjela u vlasništvu. UPC Telemach je vodeći analogni i digitalni kabelski operater u Sloveniji koji drži gotovo 40% pay tv kućanstava u toj zemlji. Osim kabelske televizije, UPC nudi i širokopojasni kabelski internet. Procjenjuje se da UPC Telemach ima oko 140.000 korisnika kabelske televizije.
Ova akvizicija nebi bila toliko zanimljiva da Mid Europa Partners nije također i vlasnik najveće kabelske televizije u Srbiji SBB (Serbia BroadBand) te regionalne DTH (Direct-To-Home) platforme Total TV iz Srbije, a koja posluje i u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercergovini. Kupnjom UPC Telemacha, Mid Europa Partners je značajno učvrsila (bolje rečeno ukopala) svoju poziciju u Sloveniji pošto je sada zajedno sa Total TV-om kao DTH platformom postala najkrupniji igrač barem što se pay tv distribucije tiče.
Direktor UPC Telemacha Vojko Rovere za slovenski list Delo izjavio je da promjena vlasničke strukture zasad neće značiti nikakve veće promjene za krajnje korisnike. Ipak, u budućnosti bi kabelski sistem Telemach zajedno sa Total TV-om mogao iskoristiti svoju vodeću poziciju u Sloveniji za dovođenje novih, atraktivnih tv kanala.
AfromMann

#2138 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

kojeime wrote:
AfromMann wrote:a sinoc na njihovom glasilu reportaza o tome kako im kradu korisnike.mislim da onakvo smece nije ni goebbels snimao i radio!kao neko istrazivacko novinarstvo a glavni je fol da nam kazu da su vlasnici iz srbije i kako su oni domaca firma!usput doveli nekog seljaka iz hs-a da nesto prica a vrti glavom ko mator konj i svako malo govori da su oni bh firma(mada se po naglasku cuje da je iz sandjaka).novinar dno dna kao pravi intervju sa nekom zenom sto je navodno radila za telemach dole ni potpisa imena i prezimena!da hoce telemah i kod nas na pofalice pa da odjavim hseljakluk!i da exkluzivno su najavili kako su uveli life i crime valjda se prepali konkurencije i nesto muljaju da ce man.city tv doci na arenu sport i prenositi sve tekme man.city od sljedece sezone!kakve lazi i ublehe zna se da ni jedna klupska tv na svijetu ne prenosi tekme mozda poneki snimak al iz prosle sezone!AFERIM HS-u!

p.s sad nesto gledam shemu analagne telemach-a

Sport klub
Sport klub+
ESPN America
DoQ
MTV Adria
VH 1
HBO
HBO Comedy

daj nam makar dva iz ove ponude hajdarevicu a ne saudiju,bir,islam,igman ko da smo u palestini!
Pa i na telemachu imas i bir i islam i igman, a jos im je i al-jazeera na arapskom dok je na hs-u na engleskom.

Ali imaju zato fox life, fox crime i universal. Doduse mene ni kanali sa serijama, ni muzicki, ni sportski bas ne interesuju, ali koga interesuje barem ima izbor.

Madjutim da nam hs hoce uvsti kao na telemachu onaj paket od 4096 brzine downloada flat rate za 22KM, ovako ce samo zbog toga izgubiti musterije.
ima samo igman i boli me briga za Al Jazeera kad bude na nasem necu je ni gledati!
Tiger 033

#2139 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Gospodo iz HS-a sa ovakvom prog.semom NE(J)ma sanse da opstanete na trzistu, i zato NEmojte "KUKATI"...nego se borite sa konkurencijom!!!

HS INFO
PINK BIH
NATIONAL GEOGRAPHICS
SAUDI ARABIA
TV AMNA

TV ALFA
OBN
CARTOON NETWORK
FASHION TV
AL JEEZERA

HRT 1
RTS
TV1
KISS TV
SPORTKLUB

HRT 2
HISTORY
VIASAT EXPLORER
VIVA
BEHAR TV

BHTV
EUROSPORT
RTRS
RTL
TV OSM

VOGOŠČA
CNN
ANIMAL PLANET
TV SLO
SAT 1

HAYAT
ARD
ARTE
TV ISTOČNO SA
TOP MUSIC

ARENA SPORT
LOV I RIBOLOV
VIASAT HISTORY
RAI UNO
DM SAT

TV1000
TV BIJELJINA
VOX
TVE
AJ BALKAN

FTV
RTL 2
REALITY TV
MAKEDONIJA

HEMA TV
EUROSPORT 2
DISCOVERY
DISNEY XD

TV SA
PRO SIEBEN
TRI TURK
TV IGMAN

NOVA TV
RADIO BIR
TRT AVAZ
CRNA GORA

Gospodo pogledajte samo vasu prog.semu i vidjet ce te da od 61kanala vise od pola su ANALOGNI I FTA kanli sa satelita koji su bajde a vi ih uredno naplacujete!!!Ovako sigurno NEce ici i zato je besmisleno optuzivati druge za vas NEmar i "KUKATI" na ovakav nacin!!! :dance: :skoljka:
Last edited by Tiger 033 on 21/01/2011 13:31, edited 1 time in total.
Patron of Formello

#2140 Re: HS kablovska

Post by Patron of Formello »

Iskoristio bi temu da se zahvalim HS smetljarima na saradnji.Nedostajace mi vas bir,igman,hema i jelen liga na areni 1. :oops:
AfromMann

#2141 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

Tiger 033 wrote:Gospodo iz HS-a sa ovakvom prog.semom NE(J)ma sanse da opstanete na trzistu, i zato NEmojte "KUKATI"...nego se borite sa konkurencijom!!!

Gospodo pogledajte samo vasu prog.semu i vidjet ce te da od 61kanala vise od pola su ANALOGNI I FTA kanli sa satelita koji su bajde a vi ih uredno naplacujete!!!Ovako sigurno NEce ici i zato je besmisleno optuzivati druge za vas NEmar i "KUKATI" na ovakav nacin!!! :dance: :skoljka:
evo ja sam malo prepravio listu.to su kanali koji su FTA i to uglavnom na astri i h.b(nisu kodirani) na satelitu i lokalni kanali za koje nista ne placaju

SAUDI ARABIA
TV AMNA
TV ALFA
OBN
FASHION TV
AL JEEZERA
RTS
TV1
KISS TV
VIVA
BEHAR TV
BHTV
RTRS
RTL
TV OSM
VOGOŠČA
CNN
TV SLO
SAT 1
HAYAT
ARD
ARTE
TV ISTOČNO SA
TOP MUSIC
RAI UNO
DM SAT
TV BIJELJINA
VOX
TVE
AJ BALKAN
FTV
RTL 2
MAKEDONIJA
HEMA TV
DISNEY XD
TV SA
PRO SIEBEN
TRI TURK
TV IGMAN
RADIO BIR
TRT AVAZ
CRNA GORA
42 kanala slovom i brojem!
brooka i sramota!
zonbirile

#2142 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

hoggarr wrote:Žalosno!

Obavjest prenešena sa HS Info kanal:

"Važno obavještenje za stanovnike
Općine Novo Sarajevo a posebno za stanovnike
naselja Grbavica 1 i Grbavica 2

Uprava kablovske televizije HS d.o.o. Sarajevo
došla je do saznanja da grupa ljudi, koja se
predstavlja kao radnici Kompanije Telemah
a čiji je većinski vlasnik navodno iz Srbije
na kaubojski način upada u stambene zgrade
vrbujući građane i šireći brutalne laži o
Kablovskoj televiziji HS d.o.o. Sarajevo.

Molimo građane da ne nasjedaju na bezočne laži
neovlaštene radnje i da ostanu vjerni
i samim tim demantuje plasirane laži da su oni
navodni kupci Kablovske televizije HS koja je
inače provjerena, pouzdana i veoma stabilna
domaća kompanija.

Molimo građane da zajednički
pratimo njihov prljav nastup i da ukoliko se
ovakvi slučajevi budu ponavljali isti prijave na broj
telefona 033/710-415.

Mi uvažavamo konkurentske kompanije ali ne na
ovakav necivilizovan i neprimjeren način.

Uprava Kablovske televizije HS d.o.o. Sarajevo"

Sada nakon ove obavjesti, čini mi se da pored toga što smo dužni da plaćamo za uslugu koja je ravna onoj u Zimbabveu, treba da izigravamo i njegove policajce i da hvatamo počinioce i privodimo ih pravdi. Ovo je nečuveno! Šta reći poslije ovoga, a da čovjek ostane pribran i da ne opsuje.

Gospodo sa HS-a, borite se dostojanstveno sa konkurencijom, uvođenjem kvalitetnijeg sadržaja i usluga, a ne se spuštati ovako nisko i slati vapaje građanima, jer ja za svoje pare nisam dužan da to znam, igrajte i vi prljavo.
---------------------------
pa rekoh ti Hajdar na kamili ne znaš ko koga jaše.
bosnierx

#2143 Re: HS kablovska

Post by bosnierx »

Ja sam na HSu skoro 5 godina (internet i kablovska a nedvno i digitalna) a uskoro cu da predjem na Telemach jer nude preko 80 kanala a HS 60 a sto je najvaznije da mogu gledati Sport Klub i Sport Klub + , arena sport je sranje a internet nebih poredjivao....

Svako ide tamo gdje je bolje i jeftinije naravno !
Last edited by bosnierx on 21/01/2011 13:44, edited 2 times in total.
japo-

#2144 Re: HS kablovska

Post by japo- »

konkurencija :bih: :bih: :D
3xa

#2145 Re: HS kablovska

Post by 3xa »

mogu shvatiti da je HS-ovcima krivo, ali zvati policiju i zastitare u odbranu je potez iz ocaja i samo mi vise mogu pasti u ocima, ako mogu vise uopste pasti jer su donji
zonbirile

#2146 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

japo- wrote:konkurencija :bih: :bih: :D
Postao/la japo- dana 21/01/2011 09:32

ono je niđe veze, kabl s zgrade na zgradu, neću telemach nikad pa makar gledo FTV na silu priključivanje cccccc, upravniku zgrade u padže par stoja i poDapiši ccccc
japo-

-----------------------------------------
zašto se tvoje pisanje povezuje sa pojmom kičme?
ultima_palabra

#2147 Re: HS kablovska

Post by ultima_palabra »

HS i Avaz su mi najmrskije firme u državi... obje na ivici kolapsa :dance:
zonbirile

#2148 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

što se tiče murije papku je neko navukao uši i svezao na vrh kockaste glave.Ljudi se vraćaju i nastavljaju raditi.Bay,bay Hajdare
japo-

#2149 Re: HS kablovska

Post by japo- »

zonbirile wrote:
japo- wrote:konkurencija :bih: :bih: :D
Postao/la japo- dana 21/01/2011 09:32

ono je niđe veze, kabl s zgrade na zgradu, neću telemach nikad pa makar gledo FTV na silu priključivanje cccccc, upravniku zgrade u padže par stoja i poDapiši ccccc
japo-

-----------------------------------------
zašto se tvoje pisanje povezuje sa pojmom kičme?
:shock: :lol:
i koja je razlika u pisanju :D
kakaljin

#2150 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

bosnierx wrote:Ja sam na HSu skoro 5 godina (internet i kablovska a nedvno i digitalna) a uskoro cu da predjem na Telemach jer nude preko 80 kanala a HS 60 a sto je najvaznije da mogu gledati Sport Klub i Sport Klub + , arena sport je sranje a internet nebih poredjivao....

Svako ide tamo gdje je bolje i jeftinije naravno !

Imam sve cetiri Arene na HS-u i mogu reci da su puno bolji kanali od Sport kluba koji je bio u ponudi HS-a, jedino sto nema engleske lige, ali se nadam da ce HS uvrstiti i sport klub da imamo i engleze da gledamo
Last edited by kakaljin on 21/01/2011 14:01, edited 1 time in total.
Locked