Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

nivla

#2126 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nivla »

bitanga_sa_otesa wrote:
pirmin wrote:Dva puta bio u SA, zadnji put 2000.
Jednom jeo cevape, u Zelji.
Bili odlicni.
nekad bili ,vise nisu...
tad su stavljali hljeb u cevape,sad je soja i druge manje poznate gmo biljke u modi
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#2127 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by W0rM »

Specijal - u blizini Gazi Husrev begove dzamije
Porodice Foht

#2128 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Porodice Foht »

W0rM wrote:Specijal - u blizini Gazi Husrev begove dzamije
Pamtim tu vrlo fine kolace... Ne bih nove eksperimente kusao.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2129 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

special odron cevapi
amar1994

#2130 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by amar1994 »

Od tih u Carsiji,zadnji put sam bio kod Ferhatovica,nisu bili losi a ni nesto posebno..

Specijal bio jednom i nikad vise :run:
biggrin

#2131 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by biggrin »

dječak sa šibicama wrote:to za 1 cevap ima logike, moze neko doci i pitati posto vam je 1 cevap? cevabdzija kaze pa nista, nula km, a ti kazes e de mi onda nabacaj jedno 20 u cijeli

tanka logika, cevabdzija kaze mi brojimo kao kod žmire, pet, deset, pednes, dvaest...
dzoxon

#2132 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dzoxon »

Izvan carsije, za mene ubjedljivo najjaci Besko 8)
agent_zero

#2133 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by agent_zero »

Jel ono kod Beska jesenas bio neki požar?

Kakvi su sad ćevapi tamo?
Qoom

#2134 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Qoom »

agent_zero wrote:Jel ono kod Beska jesenas bio neki požar?

Reš
agent_zero

#2135 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by agent_zero »

Qoom wrote:
agent_zero wrote:Jel ono kod Beska jesenas bio neki požar?

Reš
Zagoretina znači...
Not My Idea

#2136 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Not My Idea »

biggrin wrote:
dječak sa šibicama wrote:to za 1 cevap ima logike, moze neko doci i pitati posto vam je 1 cevap? cevabdzija kaze pa nista, nula km, a ti kazes e de mi onda nabacaj jedno 20 u cijeli

tanka logika, cevabdzija kaze mi brojimo kao kod žmire, pet, deset, pednes, dvaest...
Tolike godine jedem cevape u Zenici i evo prvi put cujem za to da se moze narucit jedan cevap.
crveni il bijeli

#2137 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by crveni il bijeli »

Besko all the way, najbolji cevapi, pljeskavica i bubrezi :thumbup:
walk_M-A-N

#2138 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by walk_M-A-N »

duga puska wrote:
tempuser wrote:
duga puska wrote: Prije rata normativ desetke bio 180 gr,
Ja mislim da je u Petici jos uvijek tako ili slicno...
Vjerojatno da je kod njega stari normativ, onako odokati no.Ostali su vecinom digli na 220 u svezem stanju,a ima i vecih
Možda radi ovoga u Petici izgledaju pomali. Ja mislio smanjuju se pečenjem.
Kaže neko ko ima problema sa varenjem da je baš ukus mesa i da je poslije njihovih dobro a poslije recimo Željinjih nije. Iako su poveliki.

Šta je iza Petice, jedina ćevabdžinica koja jučer nije bila puna?

Usput, iako nije tema. Čitam nešto o odnosu plata CEO i radnika u SAD, Mekdonaldsov za godinu zaradio 21,8 miliona KM što je 3.101 prosječna plata u toj firmi. Najveća disproporcija od svih restorana. Nije da sam ikad išao u Mc niti da namjeravam ali eto.
duga puska

#2139 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

zato izgledaju pomali, definitivno.kod nekih se znaju smanjiti zbog velikog ucesca masnoce, ali to nije slucaj u petici, barem mislim tako.cuo sam cak da su normativi i 150 gr prije rata bili.taj kod petice komsija je neki biser, otvorili radnju kad su turci-turkuaz izasli.e za njih ne znam ko drzi niti sam ikad pitao koga.rade samo kad su svi ostali bas prepuni i nece ono dugo moci.carsija je tu cudna i nemilosrdna, mislim za nove igrace.pricalo se da zmajevi ulaze na carsiju, da je jedan kupio blagojevica, drugi ne znam sta. oni bi mozda gore jedni od rijetkih mogli nesto napraviti
tempuser

#2140 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

Ona neka turbo cevadznica sto se otvorila do parkinga se propala, vidim uselila se prodavnica cilima.
walk_M-A-N

#2141 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by walk_M-A-N »

Sto ljudi, hiljadu ćevapa, deset ćevabdžinica.. Sve različito.
Revolucionar ★ wrote:Specijal ima fantasticne cevape, nikad prepeceni, nikad promjena oblika, teksture, sve pohvale.
W0rM wrote:Specijal - u blizini Gazi Husrev begove dzamije
bitanga_sa_otesa wrote:special odron cevapi
Hajde ovi koji imaju razvijenije čulo za ćevape da daju ocjenu za tog kod Petice. I da mu upratimo naziv.
tempuser

#2142 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

duga puska wrote:.taj kod petice komsija je neki biser, otvorili radnju kad su turci-turkuaz izasli.e za njih ne znam ko drzi niti sam ikad pitao koga.rade samo kad su svi ostali bas prepuni i nece ono dugo moci.carsija je tu cudna i nemilosrdna, mislim za nove igrace.
Kako je ona sto je otvorio pored Zelje smislio fol, interijer i klupe gotovo identicne ko kod Zelje, mislim da je i znak slican, a naziv "Trica", ko biva, pored je Zeljo, malo dalje Zeljo 2, ovo mora biti Zeljo 3.... Samo sto mu nije bas puna radnja...
Porodice Foht

#2143 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Porodice Foht »

tempuser wrote:
duga puska wrote:.taj kod petice komsija je neki biser, otvorili radnju kad su turci-turkuaz izasli.e za njih ne znam ko drzi niti sam ikad pitao koga.rade samo kad su svi ostali bas prepuni i nece ono dugo moci.carsija je tu cudna i nemilosrdna, mislim za nove igrace.
Kako je ona sto je otvorio pored Zelje smislio fol, interijer i klupe gotovo identicne ko kod Zelje, mislim da je i znak slican, a naziv "Trica", ko biva, pored je Zeljo, malo dalje Zeljo 2, ovo mora biti Zeljo 3.... Samo sto mu nije bas puna radnja...
To Sainova nevidljiva ruka ukloni za cas. :mrgreen: Slabo ce zaraditi tu i pomocu tog solidnog trika.
Naslovnica

#2144 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Furaju se na Šamin gaj. Novi Šamin gaj, Stari Šamin gaj, Pravi Šamin gaj, pa čak i Šahmin gaj.
:lol:
AmiĐa_Idriz

#2145 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by AmiĐa_Idriz »

Naslovnica wrote:
tempuser wrote:
Furaju se na Šamin gaj. Novi Šamin gaj, Stari Šamin gaj, Pravi Šamin gaj, pa čak i Šahmin gaj.
duga puska

#2146 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

Porodice Foht wrote:
tempuser wrote:
To Sainova nevidljiva ruka ukloni za cas. :mrgreen: Slabo ce zaraditi tu i pomocu tog solidnog trika.
ma tesko.otvarao u neposrednoj blizini hurem, otvarao pirija (doduse drugaciji koncept), gore malo dalje softici...jedino ljeti nanina kuhinja radi u toj ulici (osim zelje) jer ima drugaciju pricu.bit je da generalno na carsiji tesko neko novi moze nesto ozbiljno sa cevapima uraditi, osim jedino po meni zmajeva.i u bravadziluku su ti pokusaji bili.eto turkuaz zatvori, oni gore na celu bez obzira sto je iza price stajao prejak biznismen :D -hafa.onaj travnicki se batrga jer je travnicki, a jedini.govorim o sarajevskom cevapu.problem carsije su odromne razlike sezone (koja je relativno kratka) i ovih vremenski losih mjeseci, kojih se nabere barem pet, sest na godinu.u dobrim je velika potraznja za mjestom i tada se pune marginalci, a bez toga oni vjerujem zimi u debelom minusu rade
duga puska

#2147 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

a ovo zeljo 1, 2, trica i ti folovi, ma mislim da tu nema dugorocno nafake.treba se tu nositi sa hiljadu problema, ali eto...
znam kad su ovi momci na ilidzi otvorili radnju i nazvali braca zmajevi, takvih su problema imali od "pravih" zmajeva.ljudi neka familija dodju zmajevima, radili na stanici godinama, pokupili folove i otvorili sebi.znaci geografski desetak kilometara daleko od aljovica, pa belaji,inspekcije,prijetnje njima,njihovim dobavljacima itd.
na kraju su ova braca uspjeli najvise sto im ovi ipak nisu direktna konkurencija, mozda vrlo malo na dostavi.
i da, braca zmajevi prave cevape od 280 grama.ipak je realno ovo skrnavljanje pravog sarajevskog cevapa, bude cevapa po 12,13 cm :-)
JThomas

#2148 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

u petici se meni cijeli poslijeratni period oni ništa nisu promijenili. mali i skupi (uvijek marku iznad većine, 4 bila desetka nekad '97 kad je kod svih bila 3), ali dobri, bez primjesa.
Naslovnica

#2149 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

duga puska wrote:a ovo zeljo 1, 2, trica i ti folovi, ma mislim da tu nema dugorocno nafake.treba se tu nositi sa hiljadu problema, ali eto...
znam kad su ovi momci na ilidzi otvorili radnju i nazvali braca zmajevi, takvih su problema imali od "pravih" zmajeva.ljudi neka familija dodju zmajevima, radili na stanici godinama, pokupili folove i otvorili sebi.znaci geografski desetak kilometara daleko od aljovica, pa belaji,inspekcije,prijetnje njima,njihovim dobavljacima itd.
na kraju su ova braca uspjeli najvise sto im ovi ipak nisu direktna konkurencija, mozda vrlo malo na dostavi.
i da, braca zmajevi prave cevape od 280 grama.ipak je realno ovo skrnavljanje pravog sarajevskog cevapa, bude cevapa po 12,13 cm :-)
Kod Braće Zmajeva sam jeo 2, max.3 puta u uvijek rekao nećeš nikada više.
Volim količinu, ali ono što oni prodaju - količina ne može kompenzirati nekvalitet. Ne znam šta trpaju u svoju smjesu, ali su im ćevapi loši, među najslabijim koje sam ikada jeo. Nuspojave zagarantovane. A nisam muhanat što se tiče probavnog trakta.
zateznistub

#2150 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Stvarno imam pupu koja može savladati manju željezničku kompoziciju i to sa dizel-električnom na početku, ali ono što sam pojeo jednom kod te braće... Jedva
Post Reply