SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Joey Tribbiani
#2126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne znam ima li iko da vjeruju u ovo sto je napisano u avazu. Samo dva dana ranije su napisali da u hodniku nikoga nije bilo i da je samo sreca Kemu odrzala u zivotu.
Danas prica kako je taj mali zamijenio momka sa nekim drugim i da ga je odmah pred drugovima pitao "jesi li ti skater sa skenderije?"
Najvaznije da se on oporavlja, a za ovog sam siguran da se nece tako lahko izvuci. Otac je advokat, momak je jedva ostao ziv, veliki broj ubodnih rana govori dovoljno tako da je ovo pokusaj ubistva.
Danas prica kako je taj mali zamijenio momka sa nekim drugim i da ga je odmah pred drugovima pitao "jesi li ti skater sa skenderije?"
Najvaznije da se on oporavlja, a za ovog sam siguran da se nece tako lahko izvuci. Otac je advokat, momak je jedva ostao ziv, veliki broj ubodnih rana govori dovoljno tako da je ovo pokusaj ubistva.
-
lolo_lolo
#2127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cesto se desava to "da neko nekoga zamjeni sa nekim" u ovim slucajevimaJoey Tribbiani wrote:Ne znam ima li iko da vjeruju u ovo sto je napisano u avazu. Samo dva dana ranije su napisali da u hodniku nikoga nije bilo i da je samo sreca Kemu odrzala u zivotu.
- chuchumbamayumbe
#2128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jel ovo i Nisko pade?!
Akcija protiv automafije
U Sarajevu uhapšen Nijaz Karkelja!
Nijaz Karkelja zvani Nisko (45) i Adis Hasanagić (30), obojica iz Sarajeva, te Makedonac Enis Mandal (26), uhapšeni su jučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda i teška krađa. Sarajevska policija i dalje traga za njihovim saučesnikom 28-godišnjim Fočakom H.Š.
Piše: A. Kovač
Karkelja, Hasanagić i Mandal su danas predati u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, gdje će naknadno biti odlučeno o mjeri pritvora.
Naime, sarajevska policija je u koordiniranoj akciji sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom oformila tim čiji je zadatak bio da otkriju grupu koja se na području Kantona Sarajevo ali i šire, bavi organizovanom krađom automobila, te iznudama novca od vlasnika za ukradeni automobil.
Operativnim radom na terenu otkriveno je da su Karkelja i ostali uhapšeni pripadnici te grupe, te je izvedena akcija njihovog hapšenja.
Tokom akcije, u Tarčinu je pronađen automobil ”VW Transporter”, turskih nacionalnih oznaka, vlasništvo turskog državljnina U.M.S., čija je vrijednost oko 60.000 KM, a koje je ukradeno 2. novembra ove godine na području općine Ilidža.
Tokom hapšenja kod osumnjičenih je, pak, pronađen novac koji su preuzeli od vlasnika ukradenog vozila i to kao nadoknadu za povrat, kao i veći broj mobitela sa karticama, koje su koristili prilikom iznude, odnosno pozivanja vlasnika vozila.
Od Mandala je oduzet i automobil ”Audi A6”, bh. registarskih oznaka, radi daljih provjera.
Svi uhapšeni su odranije poznati sarajevskoj policiji po činjenju različitih krivičnih djela.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /091104107
Akcija protiv automafije
U Sarajevu uhapšen Nijaz Karkelja!
Nijaz Karkelja zvani Nisko (45) i Adis Hasanagić (30), obojica iz Sarajeva, te Makedonac Enis Mandal (26), uhapšeni su jučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda i teška krađa. Sarajevska policija i dalje traga za njihovim saučesnikom 28-godišnjim Fočakom H.Š.
Piše: A. Kovač
Karkelja, Hasanagić i Mandal su danas predati u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, gdje će naknadno biti odlučeno o mjeri pritvora.
Naime, sarajevska policija je u koordiniranoj akciji sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom oformila tim čiji je zadatak bio da otkriju grupu koja se na području Kantona Sarajevo ali i šire, bavi organizovanom krađom automobila, te iznudama novca od vlasnika za ukradeni automobil.
Operativnim radom na terenu otkriveno je da su Karkelja i ostali uhapšeni pripadnici te grupe, te je izvedena akcija njihovog hapšenja.
Tokom akcije, u Tarčinu je pronađen automobil ”VW Transporter”, turskih nacionalnih oznaka, vlasništvo turskog državljnina U.M.S., čija je vrijednost oko 60.000 KM, a koje je ukradeno 2. novembra ove godine na području općine Ilidža.
Tokom hapšenja kod osumnjičenih je, pak, pronađen novac koji su preuzeli od vlasnika ukradenog vozila i to kao nadoknadu za povrat, kao i veći broj mobitela sa karticama, koje su koristili prilikom iznude, odnosno pozivanja vlasnika vozila.
Od Mandala je oduzet i automobil ”Audi A6”, bh. registarskih oznaka, radi daljih provjera.
Svi uhapšeni su odranije poznati sarajevskoj policiji po činjenju različitih krivičnih djela.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /091104107
-
zonbirile
#2129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
H.Š.je mali Šišić,vojnik specijalizovan za iznude.
- chuchumbamayumbe
#2130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
To je garant neki od ovih klošara što se smucaju po trgu...zonbirile wrote:H.Š.je mali Šišić,vojnik specijalizovan za iznude.
- mrtva kokoš
#2131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a adis hasagic je lik po nadimku "Koki" ako se ne varam
...stalno sam se pitao odakle ona auta, mislio sam da je droga u pitanju...
kad ipak odradjivanje i iznuda novca od autica...znao sam da nekad mora pasti!!
kad ipak odradjivanje i iznuda novca od autica...znao sam da nekad mora pasti!!
-
lolo_lolo
#2132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jel nisko taj kreten sto maltretira ljude na zeljinim utakmicama?
- alphonse kauders
#2133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
izbrisano...lolo_lolo wrote:jel nisko taj kreten sto maltretira ljude na zeljinim utakmicama?
- Troll_Happens
#2134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
lolo_lolo wrote:jel nisko taj kreten sto maltretira ljude na zeljinim utakmicama?
bilo je i u nekim sund novinama da reketira Dzeku sad jel novinarska patka ili stvarno ko cega znati...
A dani su prije vrlo detaljno o NIsku pricali i sta je radio u njemackoj i skim je sve bio u talu od domacih koji su sto pohapseni sto pomrli sto ubijeni...
- Troll_Happens
#2135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Cudo jedno kako su odmah jadni bjedni bolesni cim dodju u zatvor i pred sudiju onda im sve fali..
a dok su vani i dok obavljaju djelatnost nista im ne fali pucaju od snage....
ovo pod hitno u cvarke pretopiti...
Dejan Vuković zvani Super Beba, koji je osumnjičen za krađu vozila i pokušaj iznude, izjasnio se jučer pred sudinicom Općinskog suda u Sarajevu Medihom Pašić da nije kriv. Između ostalog, optuženi se žalio da treba u bolnicu na operaciju žuči, naglasivši da nije zadovoljan medicinskom njegom u pritvoru.
Vuković je uhapšen 23. jula ove godine, nekoliko dana nakon razbojništva u ulici Put mladih muslimana u Sarajevu. On se nalazio u crnom "golfu" kojim je prepriječen put džipu BMW u kojem se nalazio M. K. iz Sarajeva.
Iz "golfa" su tada izašli Vukovićevi saučesnici naoružani pištoljima koji su vozaču M. K. prijetili, nakon čega su mu oteli vozilo.
Potom je Vuković nekoliko dana na mobilni telefon pozivao vlasnika vozila i uz prijetnje tražio mu novac za otkup.
Vuković je uhapšen u zajedničkoj akciji policije MUP-a KS i CJB Istočno Sarajevo u trenutku dok se nalazio u sportskoj kladionici "Bet live" u naselju Dobrinja IV, nakon čega su pretreseni njegova kuća i automobil u Istočnom Sarajevu.
Međutim, tokom pretresa BMW nije pronađen. Vuković se tereti za tešku krađu i pokušaj iznude, a policiji je odranije poznat po krađama vozila i iznudi.

ovo pod hitno u cvarke pretopiti...
Dejan Vuković zvani Super Beba, koji je osumnjičen za krađu vozila i pokušaj iznude, izjasnio se jučer pred sudinicom Općinskog suda u Sarajevu Medihom Pašić da nije kriv. Između ostalog, optuženi se žalio da treba u bolnicu na operaciju žuči, naglasivši da nije zadovoljan medicinskom njegom u pritvoru.
Vuković je uhapšen 23. jula ove godine, nekoliko dana nakon razbojništva u ulici Put mladih muslimana u Sarajevu. On se nalazio u crnom "golfu" kojim je prepriječen put džipu BMW u kojem se nalazio M. K. iz Sarajeva.
Iz "golfa" su tada izašli Vukovićevi saučesnici naoružani pištoljima koji su vozaču M. K. prijetili, nakon čega su mu oteli vozilo.
Potom je Vuković nekoliko dana na mobilni telefon pozivao vlasnika vozila i uz prijetnje tražio mu novac za otkup.
Vuković je uhapšen u zajedničkoj akciji policije MUP-a KS i CJB Istočno Sarajevo u trenutku dok se nalazio u sportskoj kladionici "Bet live" u naselju Dobrinja IV, nakon čega su pretreseni njegova kuća i automobil u Istočnom Sarajevu.
Međutim, tokom pretresa BMW nije pronađen. Vuković se tereti za tešku krađu i pokušaj iznude, a policiji je odranije poznat po krađama vozila i iznudi.

-
krusty
#2136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jedan001 wrote:Cudo jedno kako su odmah jadni bjedni bolesni cim dodju u zatvor i pred sudiju onda im sve fali..
stvarno jeste bolestan... pogledaj sliku uostalom, a ima i ona slika u novinama kad ga vode na ulici, vidi se da je u pitanju hormonalni poremecaj
-
donBeton
#2137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mislim da je sasvim loše po društvo i kontraproduktivno trajno odstranjivanje delinkvenata od obrazovnih institucija...
-
fixer
#2138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A jake obrazovne institucije. 
- Troll_Happens
#2139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa sta i da jeste... to ga opravdava i daje mu za pravo da radi sto radi...krusty wrote:Jedan001 wrote:Cudo jedno kako su odmah jadni bjedni bolesni cim dodju u zatvor i pred sudiju onda im sve fali..
stvarno jeste bolestan... pogledaj sliku uostalom, a ima i ona slika u novinama kad ga vode na ulici, vidi se da je u pitanju hormonalni poremecaj
ma daj
-
zonbirile
#2140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-------------------------------------------------donBeton wrote:Mislim da je sasvim loše po društvo i kontraproduktivno trajno odstranjivanje delinkvenata od obrazovnih institucija...
pa šta treba još više ih unazaditi našim obrazovnim sistemom,časni ljudi sa ulice izgubili bi i ono malo obraza.Konačno kada im se pridruže Saltaga,Lučić,Golić mogu organizovati kakav zatvorski fakultet.
-
totmast
#2141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sinoć sam doživio najsmiješniju "pljačku"... Znači,frajer mi je u Hošetu na Socijalnom prišao,kao da mu dadnem nešto sitno... Ajd reko da ga skinem sa q... Htio mu dati nešto sitno,kad zaboravio da nemam sitno i lik je sa mnom hodao sat vremena i nosao mi korpu kako bio uzeo kusur od 5-6 KM... (dokle je ovo doslo u pm xD) Za tih sat vremena mi je ispricao sve o sebi... Sad bih mogao tacno reci policiji ko je i sta je i odakle je... al djaba kad su oni nesposobni,niti cu koristi imati bilo kakve... A oni security mu rekli samo: Opet ti? i nista mu ne smiju... i mom kolegi se na istom mjestu prije dvije sedmice isti (100%) mu frajer prišao,samo sto je sa njim bila klasična sačekuša,ispred... Policijska stanica 15 metara daleko... ccc
Dokle više će ovaj grad da tone?
- KadSeMrtviProbudimo
#2142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mislim da u tvom slučaju nije grad potonuo 
-
lolo_lolo
#2143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jel ti to u toku kupovine prisao,i kolko si mu dao na kraju?totmast wrote:Sinoć sam doživio najsmiješniju "pljačku"... Znači,frajer mi je u Hošetu na Socijalnom prišao,kao da mu dadnem nešto sitno... Ajd reko da ga skinem sa q... Htio mu dati nešto sitno,kad zaboravio da nemam sitno i lik je sa mnom hodao sat vremena i nosao mi korpu kako bio uzeo kusur od 5-6 KM... (dokle je ovo doslo u pm xD) Za tih sat vremena mi je ispricao sve o sebi... Sad bih mogao tacno reci policiji ko je i sta je i odakle je... al djaba kad su oni nesposobni,niti cu koristi imati bilo kakve... A oni security mu rekli samo: Opet ti? i nista mu ne smiju... i mom kolegi se na istom mjestu prije dvije sedmice isti (100%) mu frajer prišao,samo sto je sa njim bila klasična sačekuša,ispred... Policijska stanica 15 metara daleko... ccc
-
totmast
#2144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Meni je u toku kupovine,a kolegi na kraju... Dao sam mu koliko je kusura bilo,malo više od 5 KM,ja mislimlolo_lolo wrote:jel ti to u toku kupovine prisao,i kolko si mu dao na kraju?totmast wrote:Sinoć sam doživio najsmiješniju "pljačku"... Znači,frajer mi je u Hošetu na Socijalnom prišao,kao da mu dadnem nešto sitno... Ajd reko da ga skinem sa q... Htio mu dati nešto sitno,kad zaboravio da nemam sitno i lik je sa mnom hodao sat vremena i nosao mi korpu kako bio uzeo kusur od 5-6 KM... (dokle je ovo doslo u pm xD) Za tih sat vremena mi je ispricao sve o sebi... Sad bih mogao tacno reci policiji ko je i sta je i odakle je... al djaba kad su oni nesposobni,niti cu koristi imati bilo kakve... A oni security mu rekli samo: Opet ti? i nista mu ne smiju... i mom kolegi se na istom mjestu prije dvije sedmice isti (100%) mu frajer prišao,samo sto je sa njim bila klasična sačekuša,ispred... Policijska stanica 15 metara daleko... ccc
Last edited by totmast on 05/11/2009 18:59, edited 1 time in total.
-
totmast
#2145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kako nije? Rizikuješ što hljeb izađeš kupiti...KadSeMrtviProbudimo wrote:Mislim da u tvom slučaju nije grad potonuo
- mrtva kokoš
#2146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
reci ti nama ko je i odakle je lik, ako bude slucajno kakvih sacekusa da znamo koga da trazimo...
mozda nama nece zeljeti ispricati svoju biografiju
Last edited by mrtva kokoš on 05/11/2009 19:00, edited 1 time in total.
- Skyfox
#2147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Meni lik prisao neki dan, 20.00h na Grbavici i trazi dvije marke, normala obucen nije ulicar, al vidim crvene mu oci... Reko nemam - fakat nisam ni imao... Kaze on a gdje ces ti
Reko svojim putem a ti svojim - ludo sve...
A prije par dana izlazim iz poste na Malti i pricam na telefon kad neka hasisarka pita - mogu li pogledat tvoj mobitel
A prije par dana izlazim iz poste na Malti i pricam na telefon kad neka hasisarka pita - mogu li pogledat tvoj mobitel
- mrtva kokoš
#2148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
i jesi joj dao...Skyfox wrote:Meni lik prisao neki dan, 20.00h na Grbavici i trazi dvije marke, normala obucen nije ulicar, al vidim crvene mu oci... Reko nemam - fakat nisam ni imao... Kaze on a gdje ces tiReko svojim putem a ti svojim - ludo sve...
ono iz ruke da ga pogleda
-
totmast
#2149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sa Švrakinog,Crnogorac ga zovu,82 godište, išao u Mašinsku,živio nekad na Grbavici i u Frankfurtu xD,navodno trenirao box,dok nije pao sa motora... Uskoro počinje raditi u nekoj tvornici PVC prozora... Bruku gluposti mi je još ispricao... Et da znaš xDSplinter wrote:reci nama ko je i odakle je ako bude slucajno kakvih sacekusa da znamo koga da trazimo...
- Skyfox
#2150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jes da ga dobro prouciSplinter wrote:
i jesi joj dao...
ono iz ruke da ga pogleda