Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
alfistasa wrote:koji bi mi OS bi najbolji za ovaj model Powerbook G4-A1046 1,25gh, 80hdd 512ram, ati 64 15" . Hvala
volio bi dodati jos rama vidim da je ddr2 jeli on prima samo applov ram ili moze i pc sa odredjenom sabornicom ?
Malo sam googlao i maximum ram je 2gb a os x leopard 10.5.8
Pošto kucam sa mobila, nisam u stanju da kopiram specs. Uglavnom, googlaj powerbook g4 specs i kad otvoriš, pronadji svoj model i imat ćeš sve podatke. Zaboravih, sto se rama tiče, ne mora biti apple-ov
alfistasa wrote:koji bi mi OS bi najbolji za ovaj model Powerbook G4-A1046 1,25gh, 80hdd 512ram, ati 64 15" . Hvala
volio bi dodati jos rama vidim da je ddr2 jeli on prima samo applov ram ili moze i pc sa odredjenom sabornicom ?
Malo sam googlao i maximum ram je 2gb a os x leopard 10.5.8
Pošto kucam sa mobila, nisam u stanju da kopiram specs. Uglavnom, googlaj powerbook g4 specs i kad otvoriš, pronadji svoj model i imat ćeš sve podatke. Zaboravih, sto se rama tiče, ne mora biti apple-ov
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
VAUU znaci moze i od pc na Powerbook G4-A1046 samo mora biti ista sabirnica ??
Danas mi se desilo sljedece powerbook g4 kad je radio na bateriji zatamni ekran i kaze da moram drzati dugme naponsko i da se restartuje, skonto da je baterija mrtva, na punjacu se to isto znalo tako desavolo par puta uticnica ko da gubi malo kontakt, na kraju se desilo da je pri dizanju pado sistem ledio, i onda je ozbacio nekih slova preko ekrana i zaledio kad sam ga restartovo nije vise htijeo da upali nikakvog zvuka startnog samo crn ekran ??? postoji li kakvav restart kad ukljucim punjac svijetli narandjasto ko da puni ali nista . Hvala
alfistasa wrote:Danas mi se desilo sljedece powerbook g4 kad je radio na bateriji zatamni ekran i kaze da moram drzati dugme naponsko i da se restartuje, skonto da je baterija mrtva, na punjacu se to isto znalo tako desavolo par puta uticnica ko da gubi malo kontakt, na kraju se desilo da je pri dizanju pado sistem ledio, i onda je ozbacio nekih slova preko ekrana i zaledio kad sam ga restartovo nije vise htijeo da upali nikakvog zvuka startnog samo crn ekran ??? postoji li kakvav restart kad ukljucim punjac svijetli narandjasto ko da puni ali nista . Hvala
Rijesio problem softverskim restartom i sad sve radi
Zhìxin wrote:Ma kakav Univrezalno... Prijatelj od prijatelja
Macbook Air 13"
cpu i5 Dual-core 1.3GHz
ram 4GB
128GB SSD
Intel HD Graphics 5000
Nov, sa garancijom.
Mada i ja imam dilemu za ovaj 4740s i da nabacim 10.9 na njega, ali prvo da vidim ima li šta oriđinale Samo 2012 ili 2013, ostalo ne dolazi u obzir.
Imam Air sa istom konf samo sto je ovaj predzadnji model mid 2012. Prije toga sam imao Macbook pro i zamjenio sam ga za ovaj i samo cu ti reci da sam bas odusevljen sa ovim Airom. Za moje potrebe, net, muzika, filmovi i serije i za fax predobar. Lagan, prenosiv
Zdravo.
Mene zanima da li mogu nabaviti neki stariji macbook koji podrzava 10.9 za oko 500tinjak KM, polovan naravno? Treba mi za iTunes, malo surfanja i XBMC.
tyrdh wrote:Zdravo.
Mene zanima da li mogu nabaviti neki stariji macbook koji podrzava 10.9 za oko 500tinjak KM, polovan naravno? Treba mi za iTunes, malo surfanja i XBMC.
tyrdh wrote:Zdravo.