izvod iz banke ili paypal.muxa wrote:Zanimljivo http://www.klix.com/mijue-m690-bett ... tAod4XIAUw
Jedno pitanje: Ako me zovnu sa carine da im dostavim dokaz o vrijednosti posiljke, sta im je mjerodavno? Da li ja mogu recimo trazit od to2c da mi dostave nekakav racun na manju vrijednost ili u obzir dolazi samo od paypala?
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- dinooh
#2126 Re: Kineski mobiteli
- muxa
#2127 Re: Kineski mobiteli
Koliko obicno prodje dana prije nego posiljka krene? 3. dan kako pise shipment ready. I kakav im je ovo kurs, kad sam izabrao mob i sve dodatke pisalo 155 eura, a kad sam platio skinulo mi 326 KM 
- dinooh
#2128 Re: Kineski mobiteli
to je do tebe. Paypal radi konverziju po svom tecaju. Trebao si namjestit da banka radi konverzijumuxa wrote:Koliko obicno prodje dana prije nego posiljka krene? 3. dan kako pise shipment ready. I kakav im je ovo kurs, kad sam izabrao mob i sve dodatke pisalo 155 eura, a kad sam platio skinulo mi 326 KM
- muxa
#2129 Re: Kineski mobiteli
Nisam znao za to. Gdje se to nastima?
- dinooh
#2130 Re: Kineski mobiteli
http://forum.klix.ba/internet-kupovina- ... l#p9250119muxa wrote:Nisam znao za to. Gdje se to nastima?
- muxa
#2131 Re: Kineski mobiteli
Da budem iskren nije mi ovo bas najjasnije. Gdje se to podesava? Hvala!
-
NeLLe9900
#2132 Re: Kineski mobiteli
Razmisljam da sa pande uzmem ovaj telefon http://www.pandawill.com/elephone-g5-sm ... 93817.html pa me zanima misljenje i da li se neko susrecao sa ovim telefonom. Pozz
- esawyer
#2133 Re: Kineski mobiteli
Tačno nakon 15 dana od dana kupovine mi se pojavilo stanje pošiljke.. još kad bih znala šta znači a pretpostavljam samo da još uvijek nije poslano za Evropu xD

EDIT : a onda ima i ovo na stranici pošte :

znači ipak je poslano za BiH iz Nizozemske.. brzo će nadam se
nisam sa ranije sjetila da pratim pošiljku na njihovoj stranici tamo je bilo promjena još davno -.-

EDIT : a onda ima i ovo na stranici pošte :

znači ipak je poslano za BiH iz Nizozemske.. brzo će nadam se
nisam sa ranije sjetila da pratim pošiljku na njihovoj stranici tamo je bilo promjena još davno -.-
- marketleader
#2134 Re: Kineski mobiteli
Druze, javi koliko su ti vratili i kako? Planiram da sebi narucim telefon. Vidim THL T6 PRO 117$ na pandawillu. Po specifikacijama sudeci je dobar (5.0 , 1280 x 720 pixels HD Screender ee wrote:Donese mi maloprije poštar na vrata telefon kupljen sa pande i bez ikakvog računa ili dokumenta traži da mu platim 56KM carine. Kaže meni tako piše da treba toliko da naplatim a ne daje mi nikakav račun za to niti priznanicu. Ja mu fino objasnim da ja to moram sa računom pravdati jer će mi vratiti te pare i fino ga vratim sa vrata iako je seljak na kvadrat, a on mi sav ljutit napiše obavjest da u ponedeljak odem u poštu po paket.
Kakva je ovo služba i pošta, traže da im platiš a ne daju ti nikakve račune za to, ne znam kako da tražim povrat od pande a nemam dokumente da to potkrijepim?
Inače vjerujem poštaru da su dadžine 56KM, ali mi ne daje nikakve račune, samo ja njemu na vratima dam pare i to je to. Bio sam kontaktiran sa carine u sarajevu prije 3 dana o vrijednosti paketa i poslao sam im izvod sa paypala, 130 USD plaćeno i na osnovu toga oni su odredili da je 56KM. Ali to nisu potkrijepili nikakvim računima, apsolutno ništa nema na kutiji zaljepljeno, samo poštaru u nekoj biželjnici ispisano hemijskom da mi naplati 56KM.
Šta je ovo, jeli Bangladeš ili u Tanzaniji živimo?
- muxa
#2135 Re: Kineski mobiteli
Hvala dinooh. Prvi put sam s mobitela otvarao pa nisam skontao.dinooh wrote:http://forum.klix.ba/internet-kupovina- ... l#p9250119muxa wrote:Nisam znao za to. Gdje se to nastima?
Kud ranije ne naleti na ovo, al hajde gotovo je sad.
Nego, od 7.11. mi stoji shipment ready
Kolio to obično traje?
Edit: Koji banka kurs računa u ovom slučaju, srednji il prodajni?
- dinooh
#2136 Re: Kineski mobiteli
Prodajni, jer ona tebi prodaje dolare za marke. Ali to je nista kad pogledas koliko paypal uzima. U svakom slucaju bolje izades ovako
- muxa
#2137 Re: Kineski mobiteli
Jos ja uz mob uzeo nekih sitnica i ako me na carini oderu skuplja pita od tepsije. Gotovo je sad, al dobro je znat za ubuduće.
Nego ovo shipment ready, jesil ti narucivao sa to2c,koliko ovo traje?
Nego ovo shipment ready, jesil ti narucivao sa to2c,koliko ovo traje?
- kloniran
#2138 Re: Kineski mobiteli
Ne isplati ti se više uzimati sa pande sa osiguranjemmarketleader wrote:Druze, javi koliko su ti vratili i kako? Planiram da sebi narucim telefon. Vidim THL T6 PRO 117$ na pandawillu. Po specifikacijama sudeci je dobar (5.0 , 1280 x 720 pixels HD Screender ee wrote:Donese mi maloprije poštar na vrata telefon kupljen sa pande i bez ikakvog računa ili dokumenta traži da mu platim 56KM carine. Kaže meni tako piše da treba toliko da naplatim a ne daje mi nikakav račun za to niti priznanicu. Ja mu fino objasnim da ja to moram sa računom pravdati jer će mi vratiti te pare i fino ga vratim sa vrata iako je seljak na kvadrat, a on mi sav ljutit napiše obavjest da u ponedeljak odem u poštu po paket.
Kakva je ovo služba i pošta, traže da im platiš a ne daju ti nikakve račune za to, ne znam kako da tražim povrat od pande a nemam dokumente da to potkrijepim?
Inače vjerujem poštaru da su dadžine 56KM, ali mi ne daje nikakve račune, samo ja njemu na vratima dam pare i to je to. Bio sam kontaktiran sa carine u sarajevu prije 3 dana o vrijednosti paketa i poslao sam im izvod sa paypala, 130 USD plaćeno i na osnovu toga oni su odredili da je 56KM. Ali to nisu potkrijepili nikakvim računima, apsolutno ništa nema na kutiji zaljepljeno, samo poštaru u nekoj biželjnici ispisano hemijskom da mi naplati 56KM.
Šta je ovo, jeli Bangladeš ili u Tanzaniji živimo?) .
- marketleader
#2139 Re: Kineski mobiteli
A sto se ne isplati. Platis 5% skuplje, a kad preracunas koliko ces platiti carine i pdv-a i taksi, dodje te 30% na cijenu.kloniran wrote:Ne isplati ti se više uzimati sa pande sa osiguranjemmarketleader wrote:Druze, javi koliko su ti vratili i kako? Planiram da sebi narucim telefon. Vidim THL T6 PRO 117$ na pandawillu. Po specifikacijama sudeci je dobar (5.0 , 1280 x 720 pixels HD Screender ee wrote:Donese mi maloprije poštar na vrata telefon kupljen sa pande i bez ikakvog računa ili dokumenta traži da mu platim 56KM carine. Kaže meni tako piše da treba toliko da naplatim a ne daje mi nikakav račun za to niti priznanicu. Ja mu fino objasnim da ja to moram sa računom pravdati jer će mi vratiti te pare i fino ga vratim sa vrata iako je seljak na kvadrat, a on mi sav ljutit napiše obavjest da u ponedeljak odem u poštu po paket.
Šta je ovo, jeli Bangladeš ili u Tanzaniji živimo?) .
- dinooh
#2141 Re: Kineski mobiteli
Procitaj par stranica unazad i naci ces odgovor
- SONY_91
#2142 Re: Kineski mobiteli
Evo, na geekbuying.com snižene cijene nekih uređaja. Po meni, najbolja ponuda Leagoo Lead 1. Cijena ovog uređaja je sa 128 USD pala na 81 USD.
- dinooh
#2143 Re: Kineski mobiteli
gledao sam. Cijene i nisu toliko pale. Ocekivao sam puno vise s obzirom koliko su slali mailova sa 50+% popusta.SONY_91 wrote:Evo, na geekbuying.com snižene cijene nekih uređaja. Po meni, najbolja ponuda Leagoo Lead 1. Cijena ovog uređaja je sa 128 USD pala na 81 USD.
-
zippoo87
- dinooh
#2145 Re: Kineski mobiteli
nije za nase trzistezippoo87 wrote:evo dobar model a i brend
lenovo
http://www.geekbuying.com/item/Lenovo-S ... 31824.html
- SONY_91
#2146 Re: Kineski mobiteli
I ja sam očekivao više, ali, šta je tu je. Ja sam prošle sedmice planirao uzeti par telefona, međutim, odlučio sam da sačekam 11.11., i, na kraju se razočarao. Sve što sam uzeo danas je THL T6 Pro po regularnoj cijeni od 117 USDdinooh wrote:gledao sam. Cijene i nisu toliko pale. Ocekivao sam puno vise s obzirom koliko su slali mailova sa 50+% popusta.SONY_91 wrote:Evo, na geekbuying.com snižene cijene nekih uređaja. Po meni, najbolja ponuda Leagoo Lead 1. Cijena ovog uređaja je sa 128 USD pala na 81 USD.
-
frontmen
#2147 Re: Kineski mobiteli
Na to2c je 112$.SONY_91 wrote: I ja sam očekivao više, ali, šta je tu je. Ja sam prošle sedmice planirao uzeti par telefona, međutim, odlučio sam da sačekam 11.11., i, na kraju se razočarao. Sve što sam uzeo danas je THL T6 Pro po regularnoj cijeni od 117 USD
Ako ti nije mrsko, kad ti dođe u ruke napiši koju riječ o njemu. Znam da je baterija najslabija karika ali ostalo me interesuje kako radi.
- dinooh
#2148 Re: Kineski mobiteli
neka carinici napisu nesto o njemu, prije ce oni dobiti mobitelfrontmen wrote:Na to2c je 112$.SONY_91 wrote: I ja sam očekivao više, ali, šta je tu je. Ja sam prošle sedmice planirao uzeti par telefona, međutim, odlučio sam da sačekam 11.11., i, na kraju se razočarao. Sve što sam uzeo danas je THL T6 Pro po regularnoj cijeni od 117 USD
Ako ti nije mrsko, kad ti dođe u ruke napiši koju riječ o njemu. Znam da je baterija najslabija karika ali ostalo me interesuje kako radi.
- SONY_91
#2149 Re: Kineski mobiteli
116.99 USD je to2c koliko ja vidim. Ali, to nije ni bitno. Ja kupujem sa geekbuying ili chinabuye čak i ako su cijene nešto malo više nego na ostalim stranicamafrontmen wrote:Na to2c je 112$.SONY_91 wrote: I ja sam očekivao više, ali, šta je tu je. Ja sam prošle sedmice planirao uzeti par telefona, međutim, odlučio sam da sačekam 11.11., i, na kraju se razočarao. Sve što sam uzeo danas je THL T6 Pro po regularnoj cijeni od 117 USD
- SONY_91
#2150 Re: Kineski mobiteli
Ti si još dobro prošao. Ja na 114 USD platim 71 KM dažbinader ee wrote:Evo na customer support poslao sam im email. Tražim im i zadnju marku, priložio sam završni račun i poziv iz pošte da mi je stigao paket gdje isto piše cijena. 57KM to je 36USD, telefon plaćen 131USD. To je 27.5% od cijene u jbt mislim da je najviše u svijetu.der ee wrote:Kako da kontaktiram pandu da tražim povrat dadžbina?