F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#2126 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ferrari se vraca u velikom stilu...Alonso - Massa dobitna kombinacija 
- pringless
#2127 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Koji komentatori na BHT.
ZATAMNITE BHT; DAJTE NAM HRT!
ZATAMNITE BHT; DAJTE NAM HRT!
-
Vedri
#2128 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Sve u svemu trka dosadna, Ferari dobar al moze i bolje, Vettel nesretno ispusio foru sa jos nesretnijim motorom Renault-a, Meklaren-Mercedes solidan, Mercedes GP srednja zalost. Komentatori ocajni da ne mogu bit ocajniji. izvalili su toliko gluposti u toku trke sto ih onaj sa hajata nije u toku sezone
ne mogu vjerovat da sam u toku trke zalio za hajatom hehe. par komentara laika sa BHT: na kvalifikacijama smo imali vremena oko 1:54 a sad u toku trke imamo 2:02 i to vam je ta razlika u tezinama
i druga Ferari se dobro drzi ne moze ni naprijed ni nazad hahahahhah
eto toliko
eto toliko
- BSn
#2129 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
McLaren je bolji nego sto sam ocekivao, shodno tome da im ova staza ne lezi i da su od jucer imali problema s bolidom. Takodjer, ocekivao sam da se Button vrati svom penzionerskom stilu voznje, a Hamo je iscrpio iz bolida sve ono sto je isti mogao dati.
Mercedes ima mjesta za napredak. Schumi, takodjer, odvozio ocekivano i za nekoliko utrka bi se moglo opet vidjeti onog starog Schumija - dok se jos malo privikne na takmicenje nakon 3 godine pauze.
Ferrari ne volim, Alonsa takdjer.
Red Bull - ocekujem da ce ih McLaren sustici u toku sezone, pa mozda i prestici. Najveca im je mana ocito Renaultov motor.
Lotus - svaka cast. Napravili su bolid koji moze zavrsiti utrku. Temelje imaju, a i vremena za razvoj u toku sezone.
Hispania i Virgin - da se Minardi vrati, pokazali bi im kako se pravi bolid. Ono je tragikomicno.
Utrka je dosadna pravo. Sve ovo treba poizbacivati iz kalendara i osim Evrope ostaviti samo Australiju. Je li i ovu stazu projektovao onaj Svabo?
Kakve su ono dzombe po stazi? Nevjerovatno, stvarno. Ondje se moze samo na startnom pravcu preticati.
Previse taktiziranja - ubili su svaku draz boksa s zabranom dolijevanja goriva. Sada svi imaju istu taktiku: Pazi na gume!
Mercedes ima mjesta za napredak. Schumi, takodjer, odvozio ocekivano i za nekoliko utrka bi se moglo opet vidjeti onog starog Schumija - dok se jos malo privikne na takmicenje nakon 3 godine pauze.
Ferrari ne volim, Alonsa takdjer.
Red Bull - ocekujem da ce ih McLaren sustici u toku sezone, pa mozda i prestici. Najveca im je mana ocito Renaultov motor.
Lotus - svaka cast. Napravili su bolid koji moze zavrsiti utrku. Temelje imaju, a i vremena za razvoj u toku sezone.
Hispania i Virgin - da se Minardi vrati, pokazali bi im kako se pravi bolid. Ono je tragikomicno.
Utrka je dosadna pravo. Sve ovo treba poizbacivati iz kalendara i osim Evrope ostaviti samo Australiju. Je li i ovu stazu projektovao onaj Svabo?
Kakve su ono dzombe po stazi? Nevjerovatno, stvarno. Ondje se moze samo na startnom pravcu preticati.
Previse taktiziranja - ubili su svaku draz boksa s zabranom dolijevanja goriva. Sada svi imaju istu taktiku: Pazi na gume!
-
_spirit
#2130 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Evo i rezultata sa V.N. Bahreina
Ferrari je predobro počeo ovu sezonu.

-
nomVe
#2131 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ovo ce biti katastrofalna sezona. Bez dolijevanja goriva je totalno nezanimljivo, isto kao i propali pokusaj kad se gume nisu mogle mijenjati. UZAS
Ova dvojica sa BHT-a su dosla potpuno nespremna. Neki bolidi su zaista vrlo slicni, ali ako nista, mogli su sebi napisati na papir ko koristi cije motore, a ne da se onako brukaju. Upadaju jedan drugom u rijec non stop, ali sve u svemu imaju nekog potencijala. Ne deru se poput onog mamlaza Edisa, ali moraju se daleko bolje pripremati za utrke.
Ova dvojica sa BHT-a su dosla potpuno nespremna. Neki bolidi su zaista vrlo slicni, ali ako nista, mogli su sebi napisati na papir ko koristi cije motore, a ne da se onako brukaju. Upadaju jedan drugom u rijec non stop, ali sve u svemu imaju nekog potencijala. Ne deru se poput onog mamlaza Edisa, ali moraju se daleko bolje pripremati za utrke.
-
dinosaur
#2132 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Bravo za Ferrari,dobro su počeli.
A sto se tiče zabrane dolijevanja goriva...ni meni se ne svidja ,nema puno ulazaka u box,ali šta je -tu je.
A sto se tiče zabrane dolijevanja goriva...ni meni se ne svidja ,nema puno ulazaka u box,ali šta je -tu je.
- mayab
#2133 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Komentatori su stvarno očaj, samo se nadam da ce se popraviti, hajd prva utrka, a niko se nije naucen rodio, mada su ocigledno dosli totalno nespremni na posao, ali ako nista ne nauce i ne spreme se za sljedece utrke, stvarno bi mogli zaliti za Edisom sa Hayata.
Srecom, ja vecinom pratim na njemackom RTL-u, a to bi njima dvojici preporucio da takodjer prate paralelno sa svojim komentarima, pa nece lupati budalastine.
Srecom, ja vecinom pratim na njemackom RTL-u, a to bi njima dvojici preporucio da takodjer prate paralelno sa svojim komentarima, pa nece lupati budalastine.
-
Urlanje dozvoljeno
#2134 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
meni onaj dvojac na RTL-u ide na k.urac... "aus deutscher sicht..." koliko je puta to danas ponovio... a plus sto ignorisu sve vozace osim vettela i schumachera... smaraju me... pogotovo heiko wasser...mayab wrote:Komentatori su stvarno očaj, samo se nadam da ce se popraviti, hajd prva utrka, a niko se nije naucen rodio, mada su ocigledno dosli totalno nespremni na posao, ali ako nista ne nauce i ne spreme se za sljedece utrke, stvarno bi mogli zaliti za Edisom sa Hayata.![]()
- Neelix
#2135 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 10531.html
And the general verdict is that the ban of refuelling, while creating a slow-burn effect initially, made the racing much more exciting.
sta li su ovi gledali
And the general verdict is that the ban of refuelling, while creating a slow-burn effect initially, made the racing much more exciting.
sta li su ovi gledali
- Edin H.
#2136 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Premda je Sumacher danas ponovo pokazao ko je poslije Lewisa najbolji vozac svih vremena, promjene u pravilima me opasno podrzavaju u ideji da vise vremena posvetim pracenju sahovskih dvoboja 
-
iPlay
#2137 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ti druze pojma nemaš o Formuli 1.Edin H. wrote:Premda je Sumacher danas ponovo pokazao ko je poslije Lewisa najbolji vozac svih vremena, promjene u pravilima me opasno podrzavaju u ideji da vise vremena posvetim pracenju sahovskih dvoboja
Ako vas mogu zamoliti da popustite te komentatore sa BHT-a. Nije da ih branim, ali čitam 2 strane gluposti o njima.... nisam ih ni slušao pored RTL-a niti.
Što se tiče početka nove sezone doboko sam RAZOČARAN.
Ovo sa zabranom dosipanja goriva je katastrofa. Od 1994. godine nepamtim kad mi je dosadnija trka bila....
Prestizanja nema... sa gorivom su sve zeznuli... ovo će biti jedna od dosadnijih sezona!
- Edin H.
#2138 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
iPlay wrote:Ti druze pojma nemaš o Formuli 1.Edin H. wrote:Premda je Sumacher danas ponovo pokazao ko je poslije Lewisa najbolji vozac svih vremena, promjene u pravilima me opasno podrzavaju u ideji da vise vremena posvetim pracenju sahovskih dvoboja
Ako vas mogu zamoliti da popustite te komentatore sa BHT-a. Nije da ih branim, ali čitam 2 strane gluposti o njima.... nisam ih ni slušao pored RTL-a niti.
Ovo sa zabranom dosipanja goriva je katastrofa. Od 1994. godine nepamtim kad mi je dosadnija trka bila....
Prestizanja nema... sa gorivom su sve zeznuli... ovo će biti jedna od dosadnijih sezona!
Lewisa mi najboljega Hamiltona ne mogu vjerovati da sljedbenici komunistickog nacina obracanja dovode u pitanje moju dugo godina gradjenu i neprikosnovenu dominaciju na ovome topicu po pitanju poznavanje kvalitete pojedinih vozaca u ovome kapitalistickome sportu.
Eto neka ti je Bruno Senna najbolji
-
iPlay
#2139 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Što se to nađe uvrijeđen???Edin H. wrote:
iPlay wrote:Ti druze pojma nemaš o Formuli 1.Edin H. wrote:Premda je Sumacher danas ponovo pokazao ko je poslije Lewisa najbolji vozac svih vremena, promjene u pravilima me opasno podrzavaju u ideji da vise vremena posvetim pracenju sahovskih dvoboja
Lewisa mi najboljega Hamiltona ne mogu vjerovati da sljedbenici komunistickog nacina obracanja dovode u pitanje moju dugo godina gradjenu i neprikosnovenu dominaciju na ovome topicu po pitanju poznavanje kvalitete pojedinih vozaca u ovome kapitalistickome sportu.
Sa tobom bi fakat volio gledati F1.
Hamo je imao sreće što je bio svjetski prvak, ali baš imao sreće i ti to znaš! Sjeti se Brazila, zadnje utrke...?
Button, toliko se uzdigao "ja ovo, ja ono..."? Kad se on to pokazao kao Vettel, kada je sa dosta lošijim bolidom pobjedio utrku? (npr. Monza)... Button je imao daleko najbolji bolid Formule 1 i zato je i postao SP 2009., a da Ross Browna nije bilo nebi se ni znalo za njega.
Sacekaj još malo da se MSC vrati i prilagodi svoj stil vožnje prema novom bolidu...
Što se tiče "bolda" u tvom odgovoru, dovodim u pitanje, jer ti je samo hamo u glavi... da znaš procjeniti talenat, ne bi tako pisao!
- Djidjimilovich
#2140 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Karamba i karambita sta rece i ostade ziv.... ne sporim da znas dosta o F1 ali nemoj majke ti... "poslije Lewisa najbolji vozac formule 1"Edin H. wrote:
Eto neka ti je Bruno Senna najbolji
- Edin H.
#2141 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Djidjimilovicu moramo se nasaliti nekada 
- ja.neron
#2142 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ovi debili na BHT-u nemaju pojma o formuli 1 morali bi pod hitno vratiti Hasana Grošića koji je nekad davno komentarisao formulu na državnom kanalu kada je formulu bilo užitak pratiti i kada su raja mahsuz ostajala u kućama da uživaju u prenosu iste jer nije bilo ovih debilskih pravila koja su uništila užitak gledanja
- Djidjimilovich
#2143 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
izvini legendo i ja se lako zapalim... 
-
Vernes_AMG
#2144 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Schumacher je napravio gresku sto se vratio , imao je svoj veliki odlazak , otisao je u "penziju" sa stilom , upisao se kao jedan od najvecih vozaca F1 ikad. Sad nece moci stici nove klince i izgubice reputaciju.
Da se vratimo na utrku u Bahreinu , bila je relativno dosadna , taktizirali su svi , ipak prva utrka sa ovolikim brojem novih pravila , morate vidjeti kako se bolid ponasa....
Navijac sam McLaren Mercedesa , i trenutno mislim da ima jako malo fali da budu rame uz rame ferrariju i red bullu , Hamilton izvlaci maximum iz MP4-25 ali mora se jos malo srediti , pogotovo preveliko trosenje guma , zbog zadnjeg krila bi trebali imati najvecu maksimalnu brzinu na pravcima. Prije par dana FIA je dozvolila slobodno kreiranje difuzora pa bi to mozda moglo pomoci McLarenu , a to ce najbolje iskoristiti majstor Ron Dennis ( sjetite se samo prosle sezone i dvostrukog difuzora na Brawn-u )
U Melburnu iduce nedjelje ocekujem povratak McM-a u formu ali ove sezone je Alonso prvak , taj covjek je jednostavno previse motivisan i kad toj motivaciji i zelji dodate njegove sposobnosti i trenutno najspremniji bolid , dobijete prvaka
Da se vratimo na utrku u Bahreinu , bila je relativno dosadna , taktizirali su svi , ipak prva utrka sa ovolikim brojem novih pravila , morate vidjeti kako se bolid ponasa....
Navijac sam McLaren Mercedesa , i trenutno mislim da ima jako malo fali da budu rame uz rame ferrariju i red bullu , Hamilton izvlaci maximum iz MP4-25 ali mora se jos malo srediti , pogotovo preveliko trosenje guma , zbog zadnjeg krila bi trebali imati najvecu maksimalnu brzinu na pravcima. Prije par dana FIA je dozvolila slobodno kreiranje difuzora pa bi to mozda moglo pomoci McLarenu , a to ce najbolje iskoristiti majstor Ron Dennis ( sjetite se samo prosle sezone i dvostrukog difuzora na Brawn-u )
U Melburnu iduce nedjelje ocekujem povratak McM-a u formu ali ove sezone je Alonso prvak , taj covjek je jednostavno previse motivisan i kad toj motivaciji i zelji dodate njegove sposobnosti i trenutno najspremniji bolid , dobijete prvaka
- Bullet Tooth Tony
#2145 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Niti ce klinci njega sticiSchumacher je napravio gresku sto se vratio , imao je svoj veliki odlazak , otisao je u "penziju" sa stilom , upisao se kao jedan od najvecih vozaca F1 ikad. Sad nece moci stici nove klince i izgubice reputaciju.
-
Vernes_AMG
#2146 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
samim prelaskom u Mercedes GP se "spustio" , jednostavno glupo je sto se vratio , jer pogledaj njegovu zadnju utrku , kad se oprastao od navijaca , i sad sve ono pada u vodu , jer se vratio , nikad niko kao Ayrton Senna 
-
iPlay
#2147 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ja se baš bio zabrinuo da si shvatio ozbiljno pa čovjek ne odgovara!Edin H. wrote:Djidjimilovicu moramo se nasaliti nekada
Btw. trebali bi se gdje naći (ova raja sa teme) u kakvoj kafani i gledati zajedno trku.
Bilo bi dobrih zajebancija!
- simonese
#2148 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
sto se mene tice zemoiPlay wrote:Ja se baš bio zabrinuo da si shvatio ozbiljno pa čovjek ne odgovara!Edin H. wrote:Djidjimilovicu moramo se nasaliti nekada
Btw. trebali bi se gdje naći (ova raja sa teme) u kakvoj kafani i gledati zajedno trku.
Bilo bi dobrih zajebancija!
- Edin H.
#2149 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Nasekirase australijski drotovi Lewisa - otese mu auto
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 589435.stm
I jos mu utrku pokvarise, nije ni prosao u treci krug kvalifikacija, a bio prvi u petak
Victoria police spokesman added: "The vehicle was seen to deliberately lose traction and was intercepted by police.
"The driver, a 25-year-old man who resides in Switzerland, was spoken to at the scene and is expected to be charged on summons with improper use of a vehicle.
"The vehicle, a 2010 Mercedes, was impounded for 48 hours and the driver returned to his hotel."
It is not the first time Hamilton's driving has put him in trouble with the police. In 2007, his car was impounded in France after he was caught speeding.
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 589435.stm
I jos mu utrku pokvarise, nije ni prosao u treci krug kvalifikacija, a bio prvi u petak
Victoria police spokesman added: "The vehicle was seen to deliberately lose traction and was intercepted by police.
"The driver, a 25-year-old man who resides in Switzerland, was spoken to at the scene and is expected to be charged on summons with improper use of a vehicle.
"The vehicle, a 2010 Mercedes, was impounded for 48 hours and the driver returned to his hotel."
It is not the first time Hamilton's driving has put him in trouble with the police. In 2007, his car was impounded in France after he was caught speeding.
- BSn
#2150 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
To su namjerno uradili Hami. U Australiji su svi veliki navijaci Hispania RT-a i kontaju na ovaj nacin da ce pomoci tom timu da mlatnu Hamu, e pa nece moci. Sjecam se ko jucer da je bilo. Nedjelja ujutru, ja u jednom bircu u Monte Karlu sjedim i ispijam jutarnju kafu, a preko puta naseg stola se odvijala grozna situacija - drot je zaustavio Hamu, jer je pres'o preko pjesackog na crvenom. I jos hoce da mu pise 50 KM. Hamo nece da se srozava na taj nivo iz principa, pita je li moze sta na kafu i to, al' ovi nece ni da cuju. Kaze lik, kren'o na utrku nema nista sa sobom, kraj mjeseca, al' ovi ne haju. Bi mi zao momka, vidi se fin, iz fine kuce, al' ne da petobanku i nek' ne da - ne valja preko principa.
Zato ja i kontam da bi sutra mogao Vettel ovo uzet' - bilo bi fer.
Zato ja i kontam da bi sutra mogao Vettel ovo uzet' - bilo bi fer.