F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#2126 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by LSD »

Ferrari se vraca u velikom stilu...Alonso - Massa dobitna kombinacija :thumbup:
pringless

#2127 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by pringless »

Koji komentatori na BHT. :lol: :lol:

ZATAMNITE BHT; DAJTE NAM HRT!
Vedri

#2128 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vedri »

Sve u svemu trka dosadna, Ferari dobar al moze i bolje, Vettel nesretno ispusio foru sa jos nesretnijim motorom Renault-a, Meklaren-Mercedes solidan, Mercedes GP srednja zalost. Komentatori ocajni da ne mogu bit ocajniji. izvalili su toliko gluposti u toku trke sto ih onaj sa hajata nije u toku sezone :D ne mogu vjerovat da sam u toku trke zalio za hajatom hehe. par komentara laika sa BHT: na kvalifikacijama smo imali vremena oko 1:54 a sad u toku trke imamo 2:02 i to vam je ta razlika u tezinama :-) i druga Ferari se dobro drzi ne moze ni naprijed ni nazad hahahahhah
eto toliko :D
BSn

#2129 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

McLaren je bolji nego sto sam ocekivao, shodno tome da im ova staza ne lezi i da su od jucer imali problema s bolidom. Takodjer, ocekivao sam da se Button vrati svom penzionerskom stilu voznje, a Hamo je iscrpio iz bolida sve ono sto je isti mogao dati.

Mercedes ima mjesta za napredak. Schumi, takodjer, odvozio ocekivano i za nekoliko utrka bi se moglo opet vidjeti onog starog Schumija - dok se jos malo privikne na takmicenje nakon 3 godine pauze.

Ferrari ne volim, Alonsa takdjer. :D

Red Bull - ocekujem da ce ih McLaren sustici u toku sezone, pa mozda i prestici. Najveca im je mana ocito Renaultov motor.

Lotus - svaka cast. Napravili su bolid koji moze zavrsiti utrku. Temelje imaju, a i vremena za razvoj u toku sezone.

Hispania i Virgin - da se Minardi vrati, pokazali bi im kako se pravi bolid. Ono je tragikomicno.

Utrka je dosadna pravo. Sve ovo treba poizbacivati iz kalendara i osim Evrope ostaviti samo Australiju. Je li i ovu stazu projektovao onaj Svabo?
Kakve su ono dzombe po stazi? Nevjerovatno, stvarno. Ondje se moze samo na startnom pravcu preticati.

Previse taktiziranja - ubili su svaku draz boksa s zabranom dolijevanja goriva. Sada svi imaju istu taktiku: Pazi na gume!
_spirit

#2130 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by _spirit »

Evo i rezultata sa V.N. Bahreina :) Ferrari je predobro počeo ovu sezonu.

Image
nomVe

#2131 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by nomVe »

Ovo ce biti katastrofalna sezona. Bez dolijevanja goriva je totalno nezanimljivo, isto kao i propali pokusaj kad se gume nisu mogle mijenjati. UZAS

Ova dvojica sa BHT-a su dosla potpuno nespremna. Neki bolidi su zaista vrlo slicni, ali ako nista, mogli su sebi napisati na papir ko koristi cije motore, a ne da se onako brukaju. Upadaju jedan drugom u rijec non stop, ali sve u svemu imaju nekog potencijala. Ne deru se poput onog mamlaza Edisa, ali moraju se daleko bolje pripremati za utrke.
dinosaur

#2132 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by dinosaur »

Bravo za Ferrari,dobro su počeli. :thumbup:

A sto se tiče zabrane dolijevanja goriva...ni meni se ne svidja ,nema puno ulazaka u box,ali šta je -tu je.
mayab

#2133 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mayab »

Komentatori su stvarno očaj, samo se nadam da ce se popraviti, hajd prva utrka, a niko se nije naucen rodio, mada su ocigledno dosli totalno nespremni na posao, ali ako nista ne nauce i ne spreme se za sljedece utrke, stvarno bi mogli zaliti za Edisom sa Hayata. :D
Srecom, ja vecinom pratim na njemackom RTL-u, a to bi njima dvojici preporucio da takodjer prate paralelno sa svojim komentarima, pa nece lupati budalastine.
Urlanje dozvoljeno

#2134 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Urlanje dozvoljeno »

mayab wrote:Komentatori su stvarno očaj, samo se nadam da ce se popraviti, hajd prva utrka, a niko se nije naucen rodio, mada su ocigledno dosli totalno nespremni na posao, ali ako nista ne nauce i ne spreme se za sljedece utrke, stvarno bi mogli zaliti za Edisom sa Hayata. :D
Srecom, ja vecinom pratim na njemackom RTL-u, a to bi njima dvojici preporucio da takodjer prate paralelno sa svojim komentarima, pa nece lupati budalastine.
meni onaj dvojac na RTL-u ide na k.urac... "aus deutscher sicht..." koliko je puta to danas ponovio... a plus sto ignorisu sve vozace osim vettela i schumachera... smaraju me... pogotovo heiko wasser...
Neelix

#2135 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Neelix »

http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 10531.html

And the general verdict is that the ban of refuelling, while creating a slow-burn effect initially, made the racing much more exciting.

sta li su ovi gledali :shock:
Edin H.

#2136 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

Premda je Sumacher danas ponovo pokazao ko je poslije Lewisa najbolji vozac svih vremena, promjene u pravilima me opasno podrzavaju u ideji da vise vremena posvetim pracenju sahovskih dvoboja :oops:
iPlay

#2137 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by iPlay »

Edin H. wrote:Premda je Sumacher danas ponovo pokazao ko je poslije Lewisa najbolji vozac svih vremena, promjene u pravilima me opasno podrzavaju u ideji da vise vremena posvetim pracenju sahovskih dvoboja :oops:
Ti druze pojma nemaš o Formuli 1.

Ako vas mogu zamoliti da popustite te komentatore sa BHT-a. Nije da ih branim, ali čitam 2 strane gluposti o njima.... nisam ih ni slušao pored RTL-a niti.

Što se tiče početka nove sezone doboko sam RAZOČARAN.
Ovo sa zabranom dosipanja goriva je katastrofa. Od 1994. godine nepamtim kad mi je dosadnija trka bila....

Prestizanja nema... sa gorivom su sve zeznuli... ovo će biti jedna od dosadnijih sezona!
Edin H.

#2138 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

:oops:
iPlay wrote:
Edin H. wrote:Premda je Sumacher danas ponovo pokazao ko je poslije Lewisa najbolji vozac svih vremena, promjene u pravilima me opasno podrzavaju u ideji da vise vremena posvetim pracenju sahovskih dvoboja :oops:

Ako vas mogu zamoliti da popustite te komentatore sa BHT-a. Nije da ih branim, ali čitam 2 strane gluposti o njima.... nisam ih ni slušao pored RTL-a niti.

Ovo sa zabranom dosipanja goriva je katastrofa. Od 1994. godine nepamtim kad mi je dosadnija trka bila....

Prestizanja nema... sa gorivom su sve zeznuli... ovo će biti jedna od dosadnijih sezona!

Lewisa mi najboljega Hamiltona ne mogu vjerovati da sljedbenici komunistickog nacina obracanja dovode u pitanje moju dugo godina gradjenu i neprikosnovenu dominaciju na ovome topicu po pitanju poznavanje kvalitete pojedinih vozaca u ovome kapitalistickome sportu.

Eto neka ti je Bruno Senna najbolji :-)
iPlay

#2139 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by iPlay »

Edin H. wrote::oops:
iPlay wrote:

Lewisa mi najboljega Hamiltona ne mogu vjerovati da sljedbenici komunistickog nacina obracanja dovode u pitanje moju dugo godina gradjenu i neprikosnovenu dominaciju na ovome topicu po pitanju poznavanje kvalitete pojedinih vozaca u ovome kapitalistickome sportu.
Što se to nađe uvrijeđen??? :D

Sa tobom bi fakat volio gledati F1. ;) ...bilo bi zanimljivo! ;)

Hamo je imao sreće što je bio svjetski prvak, ali baš imao sreće i ti to znaš! Sjeti se Brazila, zadnje utrke...? :run:
Button, toliko se uzdigao "ja ovo, ja ono..."? Kad se on to pokazao kao Vettel, kada je sa dosta lošijim bolidom pobjedio utrku? (npr. Monza)... Button je imao daleko najbolji bolid Formule 1 i zato je i postao SP 2009., a da Ross Browna nije bilo nebi se ni znalo za njega.

Sacekaj još malo da se MSC vrati i prilagodi svoj stil vožnje prema novom bolidu...

Što se tiče "bolda" u tvom odgovoru, dovodim u pitanje, jer ti je samo hamo u glavi... da znaš procjeniti talenat, ne bi tako pisao! ;)
Djidjimilovich

#2140 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Djidjimilovich »

Edin H. wrote::oops:
iPlay wrote:

Eto neka ti je Bruno Senna najbolji :-)
Karamba i karambita sta rece i ostade ziv.... ne sporim da znas dosta o F1 ali nemoj majke ti... "poslije Lewisa najbolji vozac formule 1" :thumbup: :-) ... jel to isti ona Schumacher za koga su rekli da ako poredas 20 vozaca i da im das bijele bolide,kombinezone,kacige da bi ponovo znao koji bolid vozi ? .... samo ti je falilo da dodas "ko ne voli Hamiltona ne treba da zivi" :-)
Edin H.

#2141 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

Djidjimilovicu moramo se nasaliti nekada :-)
ja.neron

#2142 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ja.neron »

ovi debili na BHT-u nemaju pojma o formuli 1 morali bi pod hitno vratiti Hasana Grošića koji je nekad davno komentarisao formulu na državnom kanalu kada je formulu bilo užitak pratiti i kada su raja mahsuz ostajala u kućama da uživaju u prenosu iste jer nije bilo ovih debilskih pravila koja su uništila užitak gledanja
Djidjimilovich

#2143 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Djidjimilovich »

izvini legendo i ja se lako zapalim... ;-)
Vernes_AMG

#2144 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vernes_AMG »

Schumacher je napravio gresku sto se vratio , imao je svoj veliki odlazak , otisao je u "penziju" sa stilom , upisao se kao jedan od najvecih vozaca F1 ikad. Sad nece moci stici nove klince i izgubice reputaciju.

Da se vratimo na utrku u Bahreinu , bila je relativno dosadna , taktizirali su svi , ipak prva utrka sa ovolikim brojem novih pravila , morate vidjeti kako se bolid ponasa....

Navijac sam McLaren Mercedesa , i trenutno mislim da ima jako malo fali da budu rame uz rame ferrariju i red bullu , Hamilton izvlaci maximum iz MP4-25 ali mora se jos malo srediti , pogotovo preveliko trosenje guma , zbog zadnjeg krila bi trebali imati najvecu maksimalnu brzinu na pravcima. Prije par dana FIA je dozvolila slobodno kreiranje difuzora pa bi to mozda moglo pomoci McLarenu , a to ce najbolje iskoristiti majstor Ron Dennis ( sjetite se samo prosle sezone i dvostrukog difuzora na Brawn-u )

U Melburnu iduce nedjelje ocekujem povratak McM-a u formu ali ove sezone je Alonso prvak , taj covjek je jednostavno previse motivisan i kad toj motivaciji i zelji dodate njegove sposobnosti i trenutno najspremniji bolid , dobijete prvaka :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#2145 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Bullet Tooth Tony »

Schumacher je napravio gresku sto se vratio , imao je svoj veliki odlazak , otisao je u "penziju" sa stilom , upisao se kao jedan od najvecih vozaca F1 ikad. Sad nece moci stici nove klince i izgubice reputaciju.
Niti ce klinci njega stici :) nisam schumacherov navijac ali da ce izgubiti reputaciju , a-a , nema sanse :)
Vernes_AMG

#2146 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vernes_AMG »

samim prelaskom u Mercedes GP se "spustio" , jednostavno glupo je sto se vratio , jer pogledaj njegovu zadnju utrku , kad se oprastao od navijaca , i sad sve ono pada u vodu , jer se vratio , nikad niko kao Ayrton Senna :thumbup:
iPlay

#2147 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by iPlay »

Edin H. wrote:Djidjimilovicu moramo se nasaliti nekada :-)
Ja se baš bio zabrinuo da si shvatio ozbiljno pa čovjek ne odgovara! :D

Btw. trebali bi se gdje naći (ova raja sa teme) u kakvoj kafani i gledati zajedno trku.
Bilo bi dobrih zajebancija! :D
simonese

#2148 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by simonese »

iPlay wrote:
Edin H. wrote:Djidjimilovicu moramo se nasaliti nekada :-)
Ja se baš bio zabrinuo da si shvatio ozbiljno pa čovjek ne odgovara! :D

Btw. trebali bi se gdje naći (ova raja sa teme) u kakvoj kafani i gledati zajedno trku.
Bilo bi dobrih zajebancija! :D
sto se mene tice zemo
Edin H.

#2149 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

Nasekirase australijski drotovi Lewisa - otese mu auto :x

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 589435.stm

I jos mu utrku pokvarise, nije ni prosao u treci krug kvalifikacija, a bio prvi u petak :x

Victoria police spokesman added: "The vehicle was seen to deliberately lose traction and was intercepted by police.

"The driver, a 25-year-old man who resides in Switzerland, was spoken to at the scene and is expected to be charged on summons with improper use of a vehicle.

"The vehicle, a 2010 Mercedes, was impounded for 48 hours and the driver returned to his hotel."

It is not the first time Hamilton's driving has put him in trouble with the police. In 2007, his car was impounded in France after he was caught speeding.
BSn

#2150 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

To su namjerno uradili Hami. U Australiji su svi veliki navijaci Hispania RT-a i kontaju na ovaj nacin da ce pomoci tom timu da mlatnu Hamu, e pa nece moci. Sjecam se ko jucer da je bilo. Nedjelja ujutru, ja u jednom bircu u Monte Karlu sjedim i ispijam jutarnju kafu, a preko puta naseg stola se odvijala grozna situacija - drot je zaustavio Hamu, jer je pres'o preko pjesackog na crvenom. I jos hoce da mu pise 50 KM. Hamo nece da se srozava na taj nivo iz principa, pita je li moze sta na kafu i to, al' ovi nece ni da cuju. Kaze lik, kren'o na utrku nema nista sa sobom, kraj mjeseca, al' ovi ne haju. Bi mi zao momka, vidi se fin, iz fine kuce, al' ne da petobanku i nek' ne da - ne valja preko principa.
Zato ja i kontam da bi sutra mogao Vettel ovo uzet' - bilo bi fer.
Post Reply