joj draga luciferno...... ne moras ti meni objasnjavati ziva kakva je ekonomija u americi.... i naivno je misliti da ce demokrate ili republikanci okrenuti stvari na bolje preko noci u roku od mjesec dana. nismo u zemlji cuda. kad uporedjujes mccaina sa bushem, ocito je da ne pratis dovoljno americku politiku, pa nisam ni ja ekspert na tom polju, ali u poslednje vrijeme pratim sta se desava, procitala sam njegovu knjigu, vidjela par intervjua i covjek je podaleko od nepismenog kauboja. ne tvrdim da mi se svidja, naprotiv, ali nemam ni namjeru da ti objasnjavam u cemu se razlikuje politika njih dvojice, ako te toliko interesuje pogledaj angazman i jednog i drugog. da te podsjetim, ne moze se vjerovati svemu sto se vidi na televiziji i demokrate zasigurno imaju svoju propagandu.
ali za zapamtiti je da iako su republikanci -republikanci a demokrate - demokrate, svi su na kraju amerikanci. nisu smrtni neprijatelji, svi navijaju za manje-vise istu stvar, samo je pitanje kako doci do iste. ja licno preferiram put koji obama, pardon, obamica (sta fali da mu tepam??) ima na umu.
ali i dalje smatram neukusnim "trazili ste, gledajte", pa nisu svi trazili, jel se mozemo sloziti u ovome? jel to i mi svi odreda bosanci i hercegovci zasluzujemo ono sto imamo na politickoj sceni sada? ne mozes ti "prosvjetliti" nekoga ko citav zivot cuva stoku, zivi u ruralnoj sredini i zna za svoj traktor, svoju pusku ili sta ja znam (uz duzno postovanje za sve njih) preko noci. niti mozes ubjediti pola bosnjaka koji zive po takvim sredinama da ih srbi sutra nece sve poklati pa bolje da glasaju za nase, ili obrnuto ubjediti hrvate da ih nece balije ili obrnuto isto kod srba, zdruzeno ustase i balije, potpuno je nebitno. edukacija sine. i strpljenje. i razumjevanje. i evo, cini se stvari se mjenjaju, ne dovoljno brzo, ali se mic po mic mjenjaju. a to je zbog angazmana dobrih ljudi na svim stranama. pa jednako, ti mozes svojoj sister-in-law pojasniti da su kina i japan dvije razlicite zemlje bez da si nametljiva, mislim da bi to bilo bolje. najlakse je gurnuti stvari u stranu i reci, pih-seljacina. na kraju krajeva, niko nije rodjen kao demokrata ili dobar gradjanin, to se uci.
jos jednom "palinka nije nikakva karta" opet nemas bas pretjerano dobar uvid u situaciju, kako jez pruzi na uvid, popularnost zene samo raste, nije mccain bolan juce sa kruske pao. i za tvoju informaciju republikaci su toliko podjeljeni oko ovih izbora, mccain je rizikovao da izgubi sve zato sto ga konzervativci nisu gotivili (boze sto li?) tj. govorimo o proslom vremenu jer sad imamo sarah pa se situacija kod njih u potpunosti izmjenila. i to tvoje da se konzervatizam poklapa sa white trash ...... idi reci to konzervativcima koji godinama sjede u washington top uredima, bas me zanima jel se oni smatraju za white trash? ako je to slucaj, neko od nas dvije barata sa veoma pogresnom definicijom pojma "white trash" .
na kraju, nije mi namjera da se raspravljam sa tobom na ovoj temi, namjera mi je da analiziram desavanja u usa oko izbora.
ne ucestvujem previse na nasim temama zato sto mi je muka od netrpeljivosti i gluposti koje se neminovno pocnu prosipati na istim, a ujedno mislim da niko od ozbiljnijih ucesnika na ovoj temi ne bi zelio da se ova tema pretvori u niska pljuvanja po bilo kome. s toga sam ti i skrenula paznju na ono "zasluzuju...."
komentari tipa crncina nisu vrijedni momenta u kojem se procitaju a ne kamoli odgovora.
a za komentare tipa da ce pobjediti ovi ili oni.. nista se ne zna, jos je prerano....
a barakuda ce morati kad-tad stati pred kamere i novinarska pitanja, pa ne moze se izbjegavati press do podpredsjednicke diskusije... sinoc sam gledala komentare na to sta ocekivati od nje sa tom diskusijom i debatom sa biden. neko je rekao, i ima smisla, vecina pitanja se moze anticipate, tako da se sarah moze dobro pripremiti za tu debatu, bez da ispadne totalni neznalica. samo sto ce sve to biti nastrebano na pamet, bez razumjevanja bojim se. sigurna sam ipak da ce biden imati jokera u rukavu.... tacno, ako mccain pobjedi, da bog da mu bog dao lijepog zdravlja i zivota, ona je

...... ali na kraju krajeva ljudi, nije predsjednik bilo koje drzave jedna osoba, predsjednik je institucija. savjetnici su cudo.
kad smo kod savjetnika.... nema nam karl love (ja ga zovem love jer je tako.... pozitivna licnost, bas kao da je dosao iz 60-tih,

) koji je to lik.... hahahahaha