Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Callahan44

#2126 Re: Manchester United FC

Post by Callahan44 »

ovo ste svi garant vec vidjeli, ali neka linka, kad nam prahne da mozemo opet malo pogledati :D

MLS All Stars - Manchester United 0:4

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110728018
missko

#2127 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Kakve su sanse po vama ako Tevez ode u Inter da Sneijder predje u nas nam najdrazi ManU? Po meni je to edina opcija i normalno da Inter njega nece pustiti ako ne nadje adekvatnu zamjenu, a Tevez to zasigurno jeste.
vaučer

#2128 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Meni nije jasna ta opsesija Uniteda Sneijderom kad im evidentno fali drugačiji igrač, bolji defanzivno u sredini i koji će vezati akcije od početka, ne samo pred protivničkim golom. Sneijder kojeg ja znam bi u Unitedu igrao na Rooneyevoj teritoriji, prijeteći iza napadača, odigravajući zadnje lopte ili pucajući - prostor u kojem Rooney voli igrati pa se zabijati u špic. Mislim - dobar je igrač, samo sam bio siguran da će Ferguson baciti sve na Modrića (ne nužno njega ali u nedostatku boljeg opisa) ili takvog igrača, Sneijder mi je kao transfer nejasan skroz. Na masnoj je plaći i slabo će ga moći prodati nakon dvije-tri godine a nije baš da nije sklon ozljedama. Totalno anti-United kupovina ako se ostvari.
Možda ima istine u pričama da im je Liverpool poremetio malo planove prisilivši Fergusona da spićka pare na Jonesa godinu prije nego je planirao.
missko

#2129 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Tanak je to transfer s Jonesom da bi se spickale pare treba 5 takvih. Mislim Sneijder nije neophodno potreban u Unitedu zbog igrackih kvaliteta al je zagrijan da zaigra za United sto je veliki plus i ima iskustva velikih tekmi i ime je koje bi malo vise prostora dalo Runiju. Alternativa koja bi mi se svidjela umjesto Sneijdera je Lass Diara iz Reala.
vaučer

#2130 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Bio on zagrijan ili ne Inter ga neće pustiti za manje od 35m € a on neće igrati za manje od 150000£ tjedno. To je tako. Diarra bi bio prikladnija opcija jer kako čitam Fletchera je spucao neki virus i pitanje je koliko i kad će moći igrati (ako se nije šta promjenilo u međuvremenu).
United je benchmark za ostale klubove kao šampion ali ako ne pojačaju sredinu do kraja augusta mislim da ulaze slabiji u ovu sezonu ili u najmanju ruku nimalo bolji.
Čudi me samo kako se to nije prvo riješilo ali nikad ne znaš. Očekivao sam i kako će Liverpool prvo kupiti lijevog beka i stopera jer su tu najtanji a dosad još nisu. Čekaju valjda da zasvrbi pred kraj augusta klubove koji gledaju prodati.
skafiskafsnjak

#2131 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Mislim da Ferguson bolje od nas zna ... Ako on kaze da je Sneijder igrac za United, onda je tako :)
neo7

#2132 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

Fletchera je spucao neki virus i pitanje je koliko i kad će moći igrati (ako se nije šta promjenilo u međuvremenu).
Mene ovo interesuje, ovaj virus se vuce vec dugo..kakv virus, sta :S mozda je sta ozbiljnije :)

A sto se Sneijdera tice,,,,mozda Ferguson odvlaci paznju sa stvarnog pojacanja :D Tipa De Rosi :D
vaučer

#2133 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Ne mogu se sjetiti točno gdje sam to pročitao.
Nije jednostavno uglavnom, govore da je slab i da je izgubio na masi.
Zvučalo je ozbiljno uglavnom.
ganjeta

#2134 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

1-0 Nani

P.S. Ljiljani i dva puta varta na stadionu :thumbup:
Last edited by ganjeta on 31/07/2011 01:35, edited 1 time in total.
5okraka

#2135 Re: Manchester United FC

Post by 5okraka »

ganjeta wrote:1-0 Nani

P.S. Ljiljani na dva mjesta na stadionu :thumbup:
Bas sam to sad spazio kad je pao gol :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#2136 Re: Manchester United FC

Post by Charuga »

Ferguson izveo jaku postavu.
ganjeta

#2137 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

Gotovo prvi tim poslao,jedino fali Ferdinand.
ganjeta

#2138 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

Barca sa drugim timom je ravnopravna :-)
Charuga
Globalni moderator

#2139 Re: Manchester United FC

Post by Charuga »

ganjeta wrote:P.S. Ljiljani i dva puta varta na stadionu :thumbup:
Image

Eno jedne iza gola ..
ganjeta

#2140 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

Dzontra Volta wrote:jel se ovo Kobe pozdravio sa ovim bosandjerosima :lol: :lol:
Image

Čuj jeli? Slikao se :mrgreen:
stari_sarajevski_gospodin

#2141 Re: Manchester United FC

Post by stari_sarajevski_gospodin »

ganjeta wrote:
Dzontra Volta wrote:jel se ovo Kobe pozdravio sa ovim bosandjerosima :lol: :lol:
Image

Čuj jeli? Slikao se :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=PN3moXSPWpQ

Nije nikakva zajebancija :thumbup: :bih:
The Realist

#2142 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

ganjeta wrote:Barca sa drugim timom je ravnopravna :-)
Pa i nije baš druga postava Barce, ali definitivno nije prva postava Uniteda. Problem je u tome što United toliko rotira, pa se i ne zna prva postava, tj. nema je, ali ovo to sigurno ne bi bila.

United je izveo sastav bez ijednog defanzivnog veznog, sve sami ofanzivno orijentisani veznjaci, a dobili su zadatak da se brane više, nego inače. Oni to ne znaju i onda to zna izgledati dosta čudno, ali se dalo uočiti da kada krenu prema naprijed da to puno bolje izgleda, jer se očito tako bolje "osjećaju".

Rooney kao da nije ni igrao.

United je uveliko mijenjao u drugom poluvremnu, a slika na terenu ista, s tim da su pojedini igrači bili malo agresivniji, te je Barca češće pred kraj gubila loptu (ono što je falilo nekih 75 minuta utakmice u finalu).

Uglavnom utakmica koja je samo mogla neke stvari pokazati, ali ne previše. Clev, Welbeck, čak i Obertan su izgledali dobro kada se igralo prema naprijed, a naravno slabije kada su igrali nazad, kud se branilo na način kao i u zadnje dvije utakmice, što je ravno samoubistvu. Glavni igrači i jednih i drugih (tj. oni koji su do sada bili glavni) su se vidno štedjeli, osim Nania, koji se stvarno trudio.

Meni i dalje ostaje briga za tim defanzivnim veznim, jer neće Unitedu 5 Sneidera pomoći, kad niko nema da im tu loptu proslijedi.

Također mislim da bi u ovakvim utakmicama Nani mogao igrati naprijed (ako Welbeck ne bude baš dobar bio), jer on puno bolje drži loptu od Hernandeza, može napraviti nešto i ako ga okruže igrači, a ne mora puno paziti na odbranu. Nešto što ne bi bilo svakidašnje, ali takve je standarde postavila Barca.
ganjeta

#2143 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

Nisam gledao do kraja,negdje do 60. min vidjeh 2-1 zavrsilo.Dobro si rekao nije bas drugi tim,ali 6 igrača iz prvog nije bilo u sasatavu,dok kod Manče 1 ili eventulno 2.

Ono sto primjetih da je Utd veoma loš kad nema loptu u svojim nogama,loše se postavljaju i igraju bez lopte.To im se dešavalo i u Premijer ligi.Barca im je gotovo uvjek bila na 20 m od gola,da je bila prva postava desilo bi se neko trpanje.
missko

#2144 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Eki Barca i prvi tim, pa u tome i jeste stvar sto je jedino prvi tim Barce uigran i moze igrati onako kako igraju "mrtva dodava" a Manco je tim sa svim svojim igracima i klupom i ljudima koji su na poosudbi, i sad se postavlja pitanje sta kad se Mesi povrijedi i sta kad ode Xavi u penziju koja kuca na vratima a Puyol je vec pola penzioner, koje se pojacanje moze uklopiti u ovu Barcu , niti jedno osim reprezentativaca Spanije koji igraju s njima skupa u Repki. Znaci savrseno uigrani al ne trpe rotaciju i izostanke nekih igraca i to ne moze trajati dugo. Zanimljiva ce biti sezona .
ganjeta

#2145 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

Jesi dobar? Čuj ne trpe rotacije :-)
Nisu igrali Puyol,Mascerano,Piqe,Mesi,Xavi i Alves.I ovakav ti je bio dominatniji do 60. min bar ja sto sam gledao.Utd iz jedne kontre zabio i ostatak na 25. metara od gola.
Utd-u je falio Rio i Chicharito. Fergi je želio osvetu i to je dobio,radi mira u kuci.Ovakvoj Barci još sa Sanchezom i Thiagom neće niko ništa moći.
missko

#2146 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Eki Puyol i Mascerano , reci mi koliko su oni tekmi zajedno odigrali ili mogu oba u prvi tim.? Koliko su rotacija u pocetnoj postavi pravili proslu sezonu?
ganjeta

#2147 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

Vršili su rotacije kad je trebalo.Jok eto nisu,igrali na 4 fronta sa istim igračima :zzzz: .Uozbilji se!
Puyol nije igrao zbog povrede veći dio sezone.Mascerano je na kraju sezone bio standardan što na zadnjem veznom,što na stoperu.Dovoljno je što je igrao finale lige prvaka,to je najveća utakmica sezone.

I ne kontam šta hoćeš da dokažeš ? Barca izvela kombinovani tim bez 5-6 prvotimaca i najvećih zvijezda,i bila ravnopravna gotovo prvom timu Utd-a,izgubila i to je to.Kad su kompletni jedni i drugi Utd nema šanse.Pošteno,realno i pticama na grani jasno.

P.S. Jači tim je izvela protiv Hajduka :oops:
Last edited by ganjeta on 31/07/2011 14:36, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#2148 Re: Manchester United FC

Post by fidoremilienko »

Ispušila ga i farsa, samo to mogu reći. Vadite se vi sad, kako god hoćete... :dance: :dance:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ganjeta

#2149 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

Joj vam jake utjehe :lol: .Gorčinu poraza u dva finala Lige prvaka ne može saprati 10.ovakvih poraza. :dance:
missko

#2150 Re: Manchester United FC

Post by missko »

ganjeta wrote:Vršili su rotacije kad je trabalo.Jok eto nisu,igrali na 4 fronta sa istim igračima :zzzz: .Uozbilji se!
Puyol nije igrao zbog povrede veći dio sezone.Mascerano je na kraju sezone bio standardan što na zadnjem veznom,što na stoperu.Dovoljno je što je igrao finale lige prvaka,to je najveća utakmica sezone.

I ne kontam šta hoćeš da dokažeš ? Barca izvela kombinovani tim bez 5-6 prvotimaca i najvećih zvijezda,i bila ravnopravna gotovo prvom timu Utd-a,izgubila i to je to.Kad su kompletni jedni i drugi Utd nema šanse.Pošteno,realno i pticama na grani jasno.

P.S. Jači tim je izvela protiv Hajduka :oops:
Hajduku je naskodila pravo.
Ja kazem samo koliko moraju imati srece s povredama da bi igrali cijelu sezonu u najjacem sastavu, jer samo tad su superiorni, inace se mora to opet vjezbati ko i ovih prvih 11, 7-8 godina zajedno da se dodaju svaki dan po 2 sata. I ne treba pola tima da fali dovoljno je Xavi ili Mesi.
Post Reply