Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mad mike wrote:Dobio sam novac na svoj paypal racun,i pise da trebam cekati 5-7 radnih dana da bih mogao taj novac podignuti. Evo proslo je vec 7 radnih dana,ali novac je i dalje pod "Pending balance", u cemu je problem ?
Moras zamoliti osobu koja ti je poslala novac da u svom nalogu, u detaljima vezanim za tvoju isplatu oznaci da je od tebe primila uslugu/ "robu" - confirm payment, nakon što ona to uradi novac će u roku od par minuta u tvom nalogu preci u avaliable balance. To zastita paypal korisnika od prevara, primarno kod ebay prodaja). Mozes čekati 25-30 dana od trenutka isplate na paypal da novac ostane dostupan, ili mora zamoliti tu osobu da isplatu učini odmah dostupnom, iz njenog paypal naloga.
Ja sam čitavih godinu dana čekao po 30 dana da podignem zarađeni novac, prije nego sam skontao da imam ovu opciju.
Prvi put je teško objasniti osobi koja ti šalje novac sta treba da uradi da novac postane dostupan, meni je bar bilo. U većini zapadnih zemalja to ograničenje od 30 dana ne postoji za prebacivanje novaca unutar zemlje. Tako da oni ne znaju sta trebaju uraditi, pa budi uporan.
mad mike wrote:Dobio sam novac na svoj paypal racun,i pise da trebam cekati 5-7 radnih dana da bih mogao taj novac podignuti. Evo proslo je vec 7 radnih dana,ali novac je i dalje pod "Pending balance", u cemu je problem ?
Pošiljalac klikne "confirm reciept" dugmić na toj transakciji i odmah lova ide na available balance.
tko ti je poslao nek klikne na ovo Details > Confirm Receipt
vise kao upozorenje jer mi se danas desila pizdarija, narucim item sa ebaya sinoc i kako nije bilo dovoljno para na kartici kontam uplaticu danas u banci kad danas mi dodje mail od paypala kartica je trajno suspendovana, morate registrovati drugu...
pazite, nisam znao da su takvi medjedi ali ocito da jesu
quarterback wrote:vise kao upozorenje jer mi se danas desila pizdarija, narucim item sa ebaya sinoc i kako nije bilo dovoljno para na kartici kontam uplaticu danas u banci kad danas mi dodje mail od paypala kartica je trajno suspendovana, morate registrovati drugu...
quarterback wrote:vise kao upozorenje jer mi se danas desila pizdarija, narucim item sa ebaya sinoc i kako nije bilo dovoljno para na kartici kontam uplaticu danas u banci kad danas mi dodje mail od paypala kartica je trajno suspendovana, morate registrovati drugu...
i sta ces sada, jesi slao email?
pa nista izgleda da cu morati izvaditi drugu karticu a njih cu poslati u 3 lijepe i preci na propay
sto je najgore kakvi su majmuni kad ti poniste karticu ne mozes im vise ni mail poslati jer za slanje maila preko njihovog helpa trebas ukucati 4 zadnja broja VALIDNE kreditne kartice, elem registrovao drugu i poslao im poruku, za sada pristojnu
cekam odgovor ali cisto sumnjam da ce biti dobar za mene
u svakom slucaju vadjenje nove kartice je 15 KM i ceka se 20 dana, opet je moram izvaditi jer iako alternativa paypalu ima ne prihvataju svi sajtovi druge nacine placanja tako da planiram ono sto bas moram nastaviti placati preko njih a ebay konkretno koristiti preko nekog drugog
svi im na kamaru slozim, sve se bojim da ovako xebu amerikance ili neke druge
nije proslo ni 24h od kako sam "kupio" item
Last edited by quarterback on 01/04/2014 15:36, edited 1 time in total.
Meni su isto napravili neki zajeb kad sam se tek registrovao. Nevezano za tvoj problem, vec nesto oko kartice, pa mi je nisu prihvatili iako je sve udure bilo itd., itd.
Slao mailove, ispegl'o se malo, kasnije za par dana me nazovu na mobitel da im potvrdim e-mail adresu i sl. podatke. Od tad nemam problema nikakvih, ali eto, profesionalni su ispali u tom slucaju.
i ja sam do sada bio zadovoljan ali su sa ovim bas ispali krmci
Cini mi se da imaju obicaj priredit covjeku glupost bez ikakve osnove.
Ja sam trebao dobit nekih 100injak dolara koliko se sjecam sa freelance stranice na kojoj radim. Prva mi isplata bila, jos cekao na karticu prije toga 15ak dana i sve to se oduzilo bilo bas. Posaljem im onaj kod od 4 cifre pri registraciji i kao prihvate karticu. Kad su mi se trebale pare na paypal prebacit, nije moglo jednostavno, pa mi ljudi iz customer servica stranice na kojoj radim posalju broj errora, pa ja slao mailove paypalu itd.
Nerviralo me sto sam u pocetku dobijao one "automated" e-mailove, satro dok ne dobijem pravi odgovor. "Provjerite na nasoj stranici error code....". Na kraju proguglam i nekako skontam da je problem vezan za zemlju tj. kao da ne funkcionise tu paypal. Pa sam im slao mailove opet, jer funkcionise paypal kod nas, ocito. Dobio odgovor, pa me nazvali na mobitel da potvrde e-mail i sl. podatke. Sve je trajalo mozda 3-4 dana.
Znaci ocekuj da ces se morat malo peglat s njima sa e-mailovima i to. Jedino sto me pozitivno iznenadilo je bio taj poziv, jer su OK ispali tu. Al' eto. Bezveze im se glupe greske desavaju.
To je standard za njih da automatski blokiraju karticu kad se nešto desi. Meni se desi bar 3-4 puta godišnje, obično kod automatskog povlačenja ako je iznos malo veći. Tako im je sistem namješten, naravno samo za BiH i egzotične zemlje koje nemaju povlačenje direktno na bankovni račun.
Peglati se mailovima obično traje više dana i obično ti neki glupaci odgovaraju sa template odgovorima koji nemaju veze s tvojim problemom. Zato ti je bolje nazvati, ja kad direktno nazovem i tačno objasnim riješe problem isti dan, još nazovu kasnije da provjere jel sve OK. Al sistem nikako da isprave, već sam ih upozoravao više puta da nije dobar.
Hvala drug, vidio sam da ima telefon ali nisam gledao koja je zemlja, poslali su mi genericki mail i napisali kao ako ovo nije pomoglo posaljite opis problema pa cu vidjeti sta ce reci...
Evo sam procitao iskustvo prijatelja koji kaze da mu je isto tako blokiralo karticu, unio drugu, platio sa njom, nakon toga vratio prvu i sve proradilo. Vidjecu sutra hoce li moci...
Telefon je u Irskoj. Nemas potrebe dodavati novu karticu, najbolje ti je nazvati i objasniti, al eto, ako imas drugu probaj, al treba ponovo verifikovati i cekati.
ispostavilo se da je prijatelj imao isti problem i rijesio ga ovako, prijavio drugu karticu, obavio placanje sa njom, potom ponovo unio staru karticu, juce prijavim drugu karticu, danas dobijem kod, PP uredno primi novu karticu, maloprije obavim placanje sa nje i nakon toga uredno dodam staru karticu ponovo...
a evo maila od paypala u kojem me obavjestavaju o suspenziji kartice
Your automatic transfer could not be completed
Dear XX
PayPal was not able to transfer your available balance from your account to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina. We're sorry, but you cannot use this card to receive payments and withdraw funds any more.
If you have no cards or bank accounts in the U.S. associated with your PayPal account, please add a new card or bank account in the U.S. to your PayPal account.
If you have one or more cards or bank accounts in the U.S. associated with your PayPal account, please select a different card or bank account in the U.S. for withdrawals from your PayPal account.
Even if you do not select a new way to withdraw your funds right away, you will be still able to receive funds in your account until Apr 29, 2014. After Apr 29, 2014, you will not be able to receive funds in your account until you select a new Visa card issued in Bosnia and Herzegovina or bank account in the U.S. for withdrawals from your PayPal account.
We regret any inconvenience this may cause you, and we look forward to serving you without interruption in the future.
Yours sincerely,
PayPal
Dakle ne kazu insufficient funds nego ne mozes koristiti vise ovu karticu na paypalu. Kada sam poslao mail i opisao problem, dobijem, kako ste ovdje i napisali, genericki stupidni odgovor koji nista ne objasnjava. Na kraju tog maila pise - ako niste dobili odgovor ponovo posaljite mail, ponovo posaljem mail. Javi se neki PP debil koji kaze kartica ne radi, sad smo probali skinuti 1$ i bank issuer denied access. Nazovem Unicredit i zamolim da provjere karticu. Unicredit kaze da kartica radi normalno, eto kakvi su debli u Paypalu. Nakon toga uradim ovo sto sam gore napisao, platim novom karticom pa ponovo prijavim staru i sve OK...
Eto da znate, ako se kome desi...
Stvarno sam mislio da su malo kvalitetnija kompanija nego sto se bar u mom slucaju ispostavilo da jesu.
Kao što rekoh, u vezi ovog problema ne vrijedi slati mail, mora se nazvati. Kad se nazove i tačno objasni riješe to isti dan.
Sigurno imaju previše support mailova svaki dan i to i ne čitaju, dosta toga se poluautomatski obrađuje, samo se možeš nervirati. I operateri znaju kako sistem radi za zemlje poput USA i zapadne Evrope, ali ovo za BiH i povlačenje na karticu je relativno novo i za njih i nisu upućeni, dok ne dođeš do tehničke službe.
garfilddd wrote:pozz ljudi.
Registrovao sam se na paypall i verifikovao karticu. Paypal je skinuo sa računa 1$ pa 1,95$, zar ne bi trebao samo 1,95$?
Hvala
ako je paypal skinuo paypal ce ti i vratiti.U suprotnom contact them
Saka wrote:To je standard za njih da automatski blokiraju karticu kad se nešto desi. Meni se desi bar 3-4 puta godišnje, obično kod automatskog povlačenja ako je iznos malo veći. Tako im je sistem namješten, naravno samo za BiH i egzotične zemlje koje nemaju povlačenje direktno na bankovni račun.
Peglati se mailovima obično traje više dana i obično ti neki glupaci odgovaraju sa template odgovorima koji nemaju veze s tvojim problemom. Zato ti je bolje nazvati, ja kad direktno nazovem i tačno objasnim riješe problem isti dan, još nazovu kasnije da provjere jel sve OK. Al sistem nikako da isprave, već sam ih upozoravao više puta da nije dobar.
Koliko veći iznos ti napravi problem - kod automatskog povlačenja?!
Ja nikad, ali bukvalno nikad u dvije godine nisam imao problem, a najmanje dva puta mjesečno povlacim novac, jednom sredinom mjeseca (uz proviziju od 5$) a ostatak ostavim da se sam prebaci prvog.
Prvog se uvijek prebaci 2-3 puta veći iznos od dozvoljenog dnevnog limita od 500$. Zato te pitam o kolikim se iznosima se radi da znam ako postoji neko ograničenje.
Meni se paypal pokazao kao najsigurniji način za prebacivanje novaca i naplatu! Da su bogdom naše banke ažurne i brze kao paypal
rangoj wrote:Prvog se uvijek prebaci 2-3 puta veći iznos od dozvoljenog dnevnog limita od 500$. Zato te pitam o kolikim se iznosima se radi da znam ako postoji neko ograničenje.
Dobijao sam od PayPal-a različite informacije ali radi se otprilike o sumi od preko $2500 USD. Nigdje to ne piše, čak ni uposlenici svi to ne znaju, zato im je teško i otkloniti problem. Koliko sam shvatio to je izgleda ograničenje VISA-e. VISA odbije transakciju a PayPal onda pošalje mail da moraš zamijeniti karticu.
Tako da svaki put prije prvog treba paziti da iznos za automatsko povlačenje ne bude preko $2500 USD. Naravno većini naših korisnika to nikad neće biti slučaj, ali meni je PayPal osnovni način naplate za firmu.
A inače meni su skinuli taj dnevni limit od $500 i sad mi piše limit 0, odnosno beskonačno, ali sistem ipak ne dozvoljava da se manuelno povuče više od 1200 EUR. Što znači da su kod manuelnog povlačenja bili svjesni tog problema, ali kod automatskog nemaju nikakav sistem da zaustavi povlačenje ako je iznos velik već puste sve pa ako VISA odbije - odbije, a oni onda automatski blokiraju karticu, a za mjesec ti ukinu primanje novca potpuno. I onda moraš zvati i peglati se.
e ljudi treba mi pomoc u vezi paypala jer fkt nista ne kontam u vezi ovoga.Eh ovako danas dobijem mail da su mi poslali novac preko airbnb ,medutim ja nemam racun na paypalu,odem registrujem se i napisem broj kartice ostalo i kazu mi da treba mi 4 koda da upisem.Znam da moram do banke da uzmem tu sifru i da unesem. Da li je onda novac na mojoj kartici i da li se uzima provizija prebacivanja na racun