Sarajevo Construction
-
Korisničkoime
#2126 Re: Sarajevo Construction
Ja stvarno nekad pozelim da vam se u Sarajevu jedno 5 godina ni supa ne izgradi. Nisam vidio likove koji su vise opsjednuti zelenilom a zive u gradu do vas Sarajlija. Jebote meni drago kad god cujem da se nesto radi, da se investira a vama padne mrak na oci. Daj nam livada daj nam livada pa braco bujrum u provinciju pa eto vam livada do mile volje. Niste svjesni kako je u drugim gradovima u BiH gdje je spektakl kad neko izgradi objekat od 120 m2. Gdje nema investicija, gradnje i slicnog. Morate malo proci nasom BiH na zalost na vise mjesta se ne gradi nego sto se gradi.
Ljudi tako vam je u skoro svakom malo vecem gradu, zivio sam i u Sarajevu i u vecim gradovima i svugdje je zelenilo na posljednjem mjestu.
Slazem se sa Sarajevu nedostaje velika centralna zelena povrsina, ogroman park, medutim ako se nesto gradi u N.Sarajevu odmah ne moze tu sto nije negdje drugo, ako se gradi u Centru ajoj pa sto nije u N.Sarajevu itd.uglavnom dode se do zakljucka da se nigdje u Sarajevu nebi trebalo nista da gradi, jos kad se jave ljubitelji socijalosticke - sve sivo - arhitekture to bude vrhunac.
Prije neki mjesec objava gradnje sportske dvorane kod druge gimnazije sa parking garazom ispod ni to ne valja jer ce eto neko zaradit na parkingu jel eto taj neko ko investira haman treba da propadne ili makar bude u debelom minusu.
Jebiga ljudi pazite sta zelite mozda vam se to i ostvari.
Ljudi tako vam je u skoro svakom malo vecem gradu, zivio sam i u Sarajevu i u vecim gradovima i svugdje je zelenilo na posljednjem mjestu.
Slazem se sa Sarajevu nedostaje velika centralna zelena povrsina, ogroman park, medutim ako se nesto gradi u N.Sarajevu odmah ne moze tu sto nije negdje drugo, ako se gradi u Centru ajoj pa sto nije u N.Sarajevu itd.uglavnom dode se do zakljucka da se nigdje u Sarajevu nebi trebalo nista da gradi, jos kad se jave ljubitelji socijalosticke - sve sivo - arhitekture to bude vrhunac.
Prije neki mjesec objava gradnje sportske dvorane kod druge gimnazije sa parking garazom ispod ni to ne valja jer ce eto neko zaradit na parkingu jel eto taj neko ko investira haman treba da propadne ili makar bude u debelom minusu.
- Logovan
#2127 Re: Sarajevo Construction
Normalno da smo opsjednuti zelenilom, kada nam fali zelenila.Korisničkoime wrote:Ja stvarno nekad pozelim da vam se u Sarajevu jedno 5 godina ni supa ne izgradi. Nisam vidio likove koji su vise opsjednuti zelenilom a zive u gradu do vas Sarajlija. Jebote meni drago kad god cujem da se nesto radi, da se investira a vama padne mrak na oci. Daj nam livada daj nam livada pa braco bujrum u provinciju pa eto vam livada do mile volje. Niste svjesni kako je u drugim gradovima u BiH gdje je spektakl kad neko izgradi objekat od 120 m2. Gdje nema investicija, gradnje i slicnog. Morate malo proci nasom BiH na zalost na vise mjesta se ne gradi nego sto se gradi.
Meni je drago kada vidim da se gradi hotel, stambeni kompleks ili šta ja znam, ali na mjestu gdje treba da bude. A ne dođu lole, unište mali park (park kod Doma zdravlja Otoka) i počnu sa gradnjom stambeno - poslovnog kompleksa. Em su uništili park, em su zgurali zgradurinu na nenormalno mjesto.
To što je svugdje zelenilo na posljednjem mjestu nam ne smije biti izgovor. S tim se ne smijemo tješiti.
-
Megiddo
#2128 Re: Sarajevo Construction
Dobro, M. Dvor je nekakav centar grada... I ostali centri grada su svi u betonu.
-
mario001
#2129 Re: Sarajevo Construction
A dole je oduvijek bilo zelenila (Marijin Dvor)..Logovan wrote:Normalno da smo opsjednuti zelenilom, kada nam fali zelenila.Korisničkoime wrote:Ja stvarno nekad pozelim da vam se u Sarajevu jedno 5 godina ni supa ne izgradi. Nisam vidio likove koji su vise opsjednuti zelenilom a zive u gradu do vas Sarajlija. Jebote meni drago kad god cujem da se nesto radi, da se investira a vama padne mrak na oci. Daj nam livada daj nam livada pa braco bujrum u provinciju pa eto vam livada do mile volje. Niste svjesni kako je u drugim gradovima u BiH gdje je spektakl kad neko izgradi objekat od 120 m2. Gdje nema investicija, gradnje i slicnog. Morate malo proci nasom BiH na zalost na vise mjesta se ne gradi nego sto se gradi.
Jebiga ljudi pazite sta zelite mozda vam se to i ostvari.Pogledaj na šta liči Marijin dvor. Ne možemo obično drvo zasaditi pored ulice, nego samo betoniraj, popločavaj...
![]()
Meni je drago kada vidim da se gradi hotel, stambeni kompleks ili šta ja znam, ali na mjestu gdje treba da bude. A ne dođu lole, unište mali park (park kod Doma zdravlja Otoka) i počnu sa gradnjom stambeno - poslovnog kompleksa. Em su uništili park, em su zgurali zgradurinu na nenormalno mjesto.
To što je svugdje zelenilo na posljednjem mjestu nam ne smije biti izgovor. S tim se ne smijemo tješiti.
-
calculator
#2130 Re: Sarajevo Construction
Čak ga se i ja sjećam, visokih topola kraj kafane i bus-stajališta za Kasindol i Lukavicu, i drvoreda kraj Tehničke škole pa sve prema Pofalićima duž bivše kasarne. Jebiga, vi ratni doseljenici ne znate cijeniti prirodu, valjda vam puno šume i oranice zagorčao život, pa na sve načine sada gurate iz sjećanja ta ranija iskustvamario001 wrote:A dole je oduvijek bilo zelenila (Marijin Dvor)..
Očito je Sarajevo doživjelo strašnu tranziciju društva, neopisivu kulturnu revoluciju koja neće biti sanirana ni za nekoliko decenija, možda čak i nikad
- jao_situacije
#2131 Re: Sarajevo Construction
calculator wrote:Čak ga se i ja sjećam, visokih topola kraj kafane i bus-stajališta za Kasindol i Lukavicu, i drvoreda kraj Tehničke škole pa sve prema Pofalićima duž bivše kasarne. Jebiga, vi ratni doseljenici ne znate cijeniti prirodu, valjda vam puno šume i oranice zagorčao život, pa na sve načine sada gurate iz sjećanja ta ranija iskustvamario001 wrote:A dole je oduvijek bilo zelenila (Marijin Dvor)..![]()
Očito je Sarajevo doživjelo strašnu tranziciju društva, neopisivu kulturnu revoluciju koja neće biti sanirana ni za nekoliko decenija, možda čak i nikad

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2132 Re: Sarajevo Construction
ova crkva je trebala biti katedrala ali je planove omeo drughi sv rat
-
mario001
#2133 Re: Sarajevo Construction
Sjecam i ja ali nesto od toga je nestalo u ratu, one topole pokraj kafane su zanemariva stvar naspram SCC-a, posvuda u svijetu osim kod nas.calculator wrote:Čak ga se i ja sjećam, visokih topola kraj kafane i bus-stajališta za Kasindol i Lukavicu, i drvoreda kraj Tehničke škole pa sve prema Pofalićima duž bivše kasarne. Jebiga, vi ratni doseljenici ne znate cijeniti prirodu, valjda vam puno šume i oranice zagorčao život, pa na sve načine sada gurate iz sjećanja ta ranija iskustvamario001 wrote:A dole je oduvijek bilo zelenila (Marijin Dvor)..![]()
I nisu zelne povrsine par topola i jedan drvored, prostor za to jos uvijek postoji.
Vi ne znate u kojoj godini zivite, gdje ziviti i sta je danas vaznije ali to je najmanje moj problem, ako ti je do topola i sume imas je na deset minuta voznje u kojem hoces pravcu
- mayab
#2134 Re: Sarajevo Construction

Ja ne vidim sta je problem da je posadjeno drveće, slicno kao na ovom renderu SCC-a
- thekupus
#2135 Re: Sarajevo Construction
onda bi se morao parking premjestiti negdje, a ne bi se ni one silne reklame vidjele 
- ultima_palabra
#2136 Re: Sarajevo Construction
http://www.klix.ba/biznis/investicije/b ... /151210086
Gdje je tačno ovo zamišljeno da bude?
Gdje je tačno ovo zamišljeno da bude?
- karanana
#2137 Re: Sarajevo Construction
vaso miskin. kod hitne.
- ultima_palabra
#2138 Re: Sarajevo Construction
Baš na mjestu onog hangara/štaveć, preko puta Binga? Što se ovaj Ramaglas buni?karanana wrote:vaso miskin. kod hitne.
- karanana
#2139 Re: Sarajevo Construction
mislim da nije odmah preko puta binga u onom hangaru nego je bas blize hitnoj, onaj prvi niz tih starih zgrada jer tu su i prostorije ramaglasa.
-
Gandra_1
#2140 Re: Sarajevo Construction
Zato sto obuhvata i zemlju na kojoj se trenutno oni nalazeultima_palabra wrote:Baš na mjestu onog hangara/štaveć, preko puta Binga? Što se ovaj Ramaglas buni?karanana wrote:vaso miskin. kod hitne.
- ultima_palabra
#2141 Re: Sarajevo Construction
Opštinsko zemljište?Gandra_1 wrote:Zato sto obuhvata i zemlju na kojoj se trenutno oni nalazeultima_palabra wrote:Baš na mjestu onog hangara/štaveć, preko puta Binga? Što se ovaj Ramaglas buni?karanana wrote:vaso miskin. kod hitne.
-
neki
#2142 Re: Sarajevo Construction
Jadno od klixa na sta se spustio, da objavi ovakve placene clanke, posebno imajuci u vidu da je u ovom slucaju duboko umjesana i politika, pocev od Koldze pa nadalje..
- DaffyDuck
#2143 Re: Sarajevo Construction
i jer su oni mislili iskoristiti parcelu za slicnu namjenu, ovako ne bi mogli nista.Gandra_1 wrote:Zato sto obuhvata i zemlju na kojoj se trenutno oni nalazeultima_palabra wrote:Baš na mjestu onog hangara/štaveć, preko puta Binga? Što se ovaj Ramaglas buni?karanana wrote:vaso miskin. kod hitne.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2144 Re: Sarajevo Construction
Joj tekst je klasicni pamflet
Ali mi stvarno nije jasno kako misle da postojeca infrastruktura izdrzi ovoliku zgradurinu.
Ali mi stvarno nije jasno kako misle da postojeca infrastruktura izdrzi ovoliku zgradurinu.
-
The BEN10
#2145 Re: Sarajevo Construction
Fkt, tendenciozno se svrstavati na jednu stranu je dno novinarstva. Da je pravne države pa da ih tuže za klevetu.neki wrote:Jadno od klixa na sta se spustio, da objavi ovakve placene clanke, posebno imajuci u vidu da je u ovom slucaju duboko umjesana i politika, pocev od Koldze pa nadalje..
- Thorgerson
#2146 Re: Sarajevo Construction
Al najjace kad napisu zvali su i drugu stranu, al se nije javila...mogu mislit kako su zvali...
20 pasusa jedne strane, i jedan pasus o tome kako se vlasnik ramaglasa ne javlja.
Pa jesu li mogli doguzeljati kliksovi novinari do opstine, suda i malo to istraziti objektivnije i pojasniti nama laicima o cemu se radi...
Da, mogli su. Da ovo nije placeni clanak.
Onakav tekst kad procitam, moram se staviti automatski na onoga ko nije iznio svoju stranu price...na stranu ramaglasa.
I heej investicija... ja kao obicni gradjanin od ove investicije nemam nista. Imam jos jednu ogromnu zgradurinu koja nikada da imamo normalne ljude koji vode grad, ne bi bila napravljena...
Jebote strucnjaci jos prije pola vijeka i prije upozoravali da se po Sarajevu ne mogu praviti visoke zgrade, jer je kotlina i jer je strujanje zraka ionako nikakvo, aliii jok NOROD ZNO!
p.s. Inace, cudi me da je uopste nastao clash ans drive - ramaglas. Jer ako se ne varam HANO i Ramaglas reklame su visile sa ans drive objekata (eto prvi primjer SCC). Ko zna mozda je ovo nesto dublje, a sad ovima iz ramaglasa ovo doslo ko kec na deset.
20 pasusa jedne strane, i jedan pasus o tome kako se vlasnik ramaglasa ne javlja.
Pa jesu li mogli doguzeljati kliksovi novinari do opstine, suda i malo to istraziti objektivnije i pojasniti nama laicima o cemu se radi...
Onakav tekst kad procitam, moram se staviti automatski na onoga ko nije iznio svoju stranu price...na stranu ramaglasa.
I heej investicija... ja kao obicni gradjanin od ove investicije nemam nista. Imam jos jednu ogromnu zgradurinu koja nikada da imamo normalne ljude koji vode grad, ne bi bila napravljena...
Jebote strucnjaci jos prije pola vijeka i prije upozoravali da se po Sarajevu ne mogu praviti visoke zgrade, jer je kotlina i jer je strujanje zraka ionako nikakvo, aliii jok NOROD ZNO!
p.s. Inace, cudi me da je uopste nastao clash ans drive - ramaglas. Jer ako se ne varam HANO i Ramaglas reklame su visile sa ans drive objekata (eto prvi primjer SCC). Ko zna mozda je ovo nesto dublje, a sad ovima iz ramaglasa ovo doslo ko kec na deset.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2147 Re: Sarajevo Construction
Tu je RamaGlas pobjednik.
SDA covjek.
Ocito se investitoru neda da placa 2x istu stvar. Plati opstini,pa sad plati RamaGlasu.

SDA covjek.
Ocito se investitoru neda da placa 2x istu stvar. Plati opstini,pa sad plati RamaGlasu.
-
mario001
#2148 Re: Sarajevo Construction
Izvini ali sta bi to trebao imati "obicni" gradjanin od necijeg privatnog novca???...Ne kontam tu vrstu kmecanja?Thorgerson wrote:Al najjace kad napisu zvali su i drugu stranu, al se nije javila...mogu mislit kako su zvali...![]()
- Thorgerson
#2149 Re: Sarajevo Construction
Halo, to oni pisu u tekstu...kontas. Naslov teksta je tendeciozan u smislu mi vama gradjanima hocemo da damo sto milioni al nas zloglasni kabadahija iz ramaglasa sprijecava u tome...mario001 wrote:Izvini ali sta bi to trebao imati "obicni" gradjanin od necijeg privatnog novca???...Ne kontam tu vrstu kmecanja?Thorgerson wrote:Al najjace kad napisu zvali su i drugu stranu, al se nije javila...mogu mislit kako su zvali...![]()
Kontas? Eto ispade bogati ko da fabriku prave i ko da ce uposlit 200 ljudi. A ne na ovih 100 miliona zaradit duplo. I neka ce, al nek se popustw oni kmecanja kako prave zgradurinu zbog nas, jer to ne rade.
- O'zone
- Globalni moderator
#2150 Re: Sarajevo Construction
Znam da nije tema o tome ali pošto smo već postavljali slike "prazničnog ukrašavanja" danas sam se iznenadio u SCC-u. Mislim da izgleda fenomenalno i šteta što nije jelka na mjestu onog drveta.