Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
boston_c wrote:CHAMPIONS!!!! Napokon titula u Bostonu, gdje joj je i mjesto! Ono sinoć je bilo brutalno razmontiranje Lakersa, 131-92največa pobjeda u historiji NBA finala ...baš sam uživao . Ako je iko zaslužio prsten to je KG, a bogami i Pierce i Ray...svaka čast ekipi i dogodine idemo na odbranu titule!
Samo da te ispravim rekord i dalje drze neponovljivi bullsi iz finala 1998.
Game 3: Chicago 96-54 Utah
Boston potpuno zasluzeno - tek sada mozemo pricati da su ova trojica (plus neopravdano zapostavljeni P.J. Brown) potpuno zasluzili titulu, jer su pokazali da znaju pobijediti i kada je gusto, da se znaju vratiti u utakmicu nakon 20 i kusur poena manjka. Garnett odlican protiv Lakersa - Gasol i Odom nisu se vidjeli u reketu, ali da je do njega i Allena, Boston bi ispao vec od Atlante - u finale ih je doveo Pierce, a i finalu je odradio lavovski posao... Kobe je do finala konferencije igrao na potpuno drugi nacin - bio je gladan dokazivanja a finalu mu je nedostajala ta glad ... Dogodine, neparna godina, pobjednik se zna...
glog wrote:Boston potpuno zasluzeno - tek sada mozemo pricati da su ova trojica (plus neopravdano zapostavljeni P.J. Brown) potpuno zasluzili titulu, jer su pokazali da znaju pobijediti i kada je gusto, da se znaju vratiti u utakmicu nakon 20 i kusur poena manjka. Garnett odlican protiv Lakersa - Gasol i Odom nisu se vidjeli u reketu, ali da je do njega i Allena, Boston bi ispao vec od Atlante - u finale ih je doveo Pierce, a i finalu je odradio lavovski posao... Kobe je do finala konferencije igrao na potpuno drugi nacin - bio je gladan dokazivanja a finalu mu je nedostajala ta glad ... Dogodine, neparna godina, pobjednik se zna...
Misljenja sam da je ovo bila jedna od najboljih nba sezona u posljednjih 5-6 godina. Nakon sto je drasticno bio opao interes za nba ligu, ova sezona je pokazala da se ipak vrijedi buditi kasno navece i gledati utakmice. Opet se na ulicama prepricavaju utakmice i jedva cekam pocetak naredne sezone.
Citavu sezonu sam navijao za LA i kada sam vidio njihovu igru prvih 2-3 utakmice, znao sam da nece moci, i ako uspiju da ce to biti na guranje... Stvarno im nije islo nista, a Boston je igrao kako oni znaju i pogodjali su sve, igrali ofanzivno i to im je donijelo titulu, zasluzeno brate... Svaka cast !!!
glog wrote:Boston potpuno zasluzeno - tek sada mozemo pricati da su ova trojica (plus neopravdano zapostavljeni P.J. Brown) potpuno zasluzili titulu, jer su pokazali da znaju pobijediti i kada je gusto, da se znaju vratiti u utakmicu nakon 20 i kusur poena manjka. Garnett odlican protiv Lakersa - Gasol i Odom nisu se vidjeli u reketu, ali da je do njega i Allena, Boston bi ispao vec od Atlante - u finale ih je doveo Pierce, a i finalu je odradio lavovski posao... Kobe je do finala konferencije igrao na potpuno drugi nacin - bio je gladan dokazivanja a finalu mu je nedostajala ta glad ... Dogodine, neparna godina, pobjednik se zna...
Lakersi , upravu si
Na zalost, na zalost, Lejkersi neche ni dochi do finala slijedeche godine...
Jesi li primjetio kada se na početku lafo uživo uključuju sa parketa a iza njih prazna dvorana, neke žene na merdevinam sređuju koševe, djeca se ispucavaju na parketu i onda za 10 minuta već su na komentatorskim pozicijama, dvorana grmi i počinje predstavljanje timova
Prejaki su uvjek im se ismijem, one dvije glavurde jedva stanu u kadar, a jos avdic stalno rukama mlati nesta dok prica. Iskreno nedostajat ce mi nba, preduga im je vala ova pauza, valja do novembra cekati.
Jedino sto ce biti olimpijada, pa bi trebao taj turnir zanimljiv ove godine biti, izgleda da ce ameri poslati bas jaku ekipu.
sesalmir wrote: Jedino sto ce biti olimpijada, pa bi trebao taj turnir zanimljiv ove godine biti, izgleda da ce ameri poslati bas jaku ekipu.
USA Basketball Announces 12-Member 2008 Men’s Senior National Team
Named to the 2008 USA Basketball Senior National Team were: Carmelo Anthony (Denver Nuggets); Carlos Boozer (Utah Jazz); Chris Bosh (Toronto Raptors); Kobe Bryant (Los Angeles Lakers); Dwight Howard (Orlando Magic); LeBron James (Cleveland Cavaliers); Kidd; Chris Paul (New Orleans Hornets); Tayshaun Prince (Detroit Pistons); Michael Redd (Milwaukee Bucks); Dwyane Wade (Miami Heat); and Deron Williams (Utah Jazz). Duke University Hall of Fame coach Mike Krzyzewski is head coach of the USA Senior Team program. Serving as assistant coaches are Syracuse University and Hall of Fame coach Jim Boeheim, New York Knicks head mentor Mike D’Antoni and Portland Trail Blazers head coach Nate McMillan.
Pa eto... nisu loši Samo treba vidjeti kako će pojedinci kontrolisati vlastiti ego
Amerikanci su uportni u svom sistemu sa kojim ne prave rezultate - biraju superzvijezde cije pozicije se preklapaju, a ne vode dovoljno pravih sutera (samo Redd) i centara (Howard ce imati velikih problema sa licnim greskama). Ovakvu ekipu ce pobijediti prvi protivnik kojeg krenu trojke i koji ima dovoljno visokih igraca da se guraju u reketu sa Howardom i Boozerom.
A bice i veselje gledati kada se zaobadaju Kobe, Lebron, Wade, Paul pa krenu na ulaze na silu, i licne u napadu.... Ipak, i ovakvi kakvi su bice favoriti, ali su ranjivi do zla boga, isto kao i na SP... Ko ne pamti iznova prozivljava... Nesto ne mislim da ce se Williams i Prince naigrati, a po meni su upravo takvi igraci kljuc uspjeha...
Koji ce kurac ovaj anthony Samo da ubije moral u ekipi, a imaju itekako boljih na njegovoj poziciji. Frajer je taraba u odbrani, ne kontam fakt sta ce im on
Po meni nisu bas sastavili trenutni dream team al haj i ovo im je najbolja ekipa jos od atlante 1996., mislim da bi sa 4 izmjene imali bas ono najjace trenutno i to izmjene:
bosh - garnett tj jarnett
boozer - duncan
kidd - r.allen
prince - amare
Al eto haj i ovo ce biti zanimljivo wade, kobe, lebron, carmelo koja ce tu borba za sut biti, jos ako se kobe na ove pocene derat kao sto je u lakersima navikao, mogla bi mu i neka saka u zube sjevnut.
sesalmir wrote:Po meni nisu bas sastavili trenutni dream team al haj i ovo im je najbolja ekipa jos od atlante 1996., mislim da bi sa 4 izmjene imali bas ono najjace trenutno i to izmjene:
bosh - garnett tj jarnett
boozer - duncan
kidd - r.allen
prince - amare
Al eto haj i ovo ce biti zanimljivo wade, kobe, lebron, carmelo koja ce tu borba za sut biti, jos ako se kobe na ove pocene derat kao sto je u lakersima navikao, mogla bi mu i neka saka u zube sjevnut.
Ja bih još samo dodao Piercea (MVP-a NBA FINALA!!!) umjesto seljaka Carmela
A ja bih vodio obicnu ekipu, bez ijednog superstara:
Deron Williams
Kirk Hinrich
Raja Bell
Richard Hamilton
Mike Miller
Kyle Korver
Bruce Bowen
Tayshaun Prince
Ron Artest
Tyson Chandler
Marcus Cambie
Chris Kaman
pa da vidis kako se sve prasi kada Bowen, Bell, Artest i Cambie stisnu odbranu, Chandler, Cambie i Kaman izguraju protivnicke centre, a Korver i Miller poderu svaku zonu sa trice...
Ma ja bih poslao neku cijelu NBA ekipu ovako na neko takmicenje Posaljes ekipu, vec su uigrani, imaju trenera, sve fino spremno. Ionako su NBA timovi, moze se reci, reprezentacije. Od 300 miliona ljudi samo najbolji idu u neki od 30 timova. Nek' posalju Celticse na olimpijadu i rijesen problem.
New York, Miami, Boston i Detroit su onda jedine ekipe koje bi mogao poslati - ostale sve previse zavise od neamerickih igraca... A nisam bas siguran da bi iko bio odusevljen da mu zemlju reprezentuje neko od trojke Marbury, Garnet, R. Wallace. Ili jos gore - Rondo i Perkins, sa onim blagim telecim pogledom, dosli u reprezentaciju...
Ostali timovi bi bili kao sakati: Utah bez Okura i Kirilenka, Orlando bez Hide, Lakersi bez Gasola, Radmanovica i Vujacica, Phoenix bez Nasha, Diaw-a, Spursi bez Ginobilija, Parkera i Oberta, Toronto bez Calderona i Bargnanija, Dalas bez Nowitzkog, Chicago bez Engleza, Cleveland bez Ilgauskasa...
A nije losa ideja zamisli Boston na olimpijadi, sve isto i treneri i igraci samo u dresovima USA, definitivno bi tako imali boljeg igraca pod kosevima u kevinu i boljeg sutera u rayu nego ijednog od ovih koji su pozvani, a ovako jos i djaba pare trose na pripreme
Kako god ipak ovaj put imaju veci broj sutera sto im je nedostajalo na svjetskom, tako da recimo kad stave petorku williams-redd-kobe-carmelo-howard ipak niko nece moci da se provlaci igrajuci zonu i zatvarajuci samo reket cijelu utakmicu, jer ce im ovakva petorka zabiti u toj situacij jedno 20 trica. Sve mi se cini da na olimpijadi iznenadjenja ipak nece biti, jedino povrede ih mogu zaustaviti na putu do zlata.