Od ovih malih ljigavaca karijernih ala ovaj Dobraca su mi samo gori njihovi nalogLodavci koji prvom prilikom krenu prari vlastite ruke ala ovaj Ademovic ljigo. Prvo ko je on da komentarise javno, u kojem svojstvu komentarise, sta on sa drzavnog nivoa ima sa Kantonom? Da imate iole obraza ne bi laprdali po medijima nego bi taj Dobraca isti vec cetri dana bio bivsi al kako ste ga postavili da za vas izvlaci iz preduzeca tako ga i ne smijete pipnut jer su i vasi prsti duboko u tome..Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 11:50Sve stoji ali kako neko ko je ispod crte dobije posao a neko ko je prvi ne dobije?Haris.ba wrote: ↑10/01/2026 11:28Nemaju kvalitetnih kandidata. I sda gen pocesto pobjedi da se postavljaju poslusnici.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 11:25 Zašto ste instalirali ovog nesposbnjakovića Dobraču u KJKP Rad uprkos tome što je bio četvrtoplasirani?
Jel' ovo Ademović laže?
Ono, o čemu onda dalje pričati, sva priča pada u vodu
Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
-
Labirint
#2126 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
- drug_profi
#2127 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
De ba harise ne jebi mecku.
Pusti ba pravne doskocice.
Nema para jer imaju 4 velika duznika kojima ne mozes staviti soli na rep.
I sad svi ostali jesu taoci.
Koji upravitelj ce uzeti to? Zakon mora dozvoliti teret na imovinu za taj dug, sa kamatom.
Isto kao sto mora upravitelja obavezati da izvrsava osnovno odrzavanje bilo ne bilo para jer iz tog malog fonda uzima redovno svoju proviziju za nista.
Pusti ba pravne doskocice.
Nema para jer imaju 4 velika duznika kojima ne mozes staviti soli na rep.
I sad svi ostali jesu taoci.
Koji upravitelj ce uzeti to? Zakon mora dozvoliti teret na imovinu za taj dug, sa kamatom.
Isto kao sto mora upravitelja obavezati da izvrsava osnovno odrzavanje bilo ne bilo para jer iz tog malog fonda uzima redovno svoju proviziju za nista.
- Haris.ba
#2128 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Odlicno. De barem do oktobra 2026.da se donese taj zakon.drug_profi wrote: ↑10/01/2026 12:00 Zakon mora dozvoliti teret na imovinu za taj dug, sa kamatom.
-
HelaS
#2129 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
E bravo!Labirint wrote: ↑10/01/2026 11:57Od ovih malih ljigavaca karijernih ala ovaj Dobraca su mi samo gori njihovi nalogLodavci koji prvom prilikom krenu prari vlastite ruke ala ovaj Ademovic ljigo. Prvo ko je on da komentarise javno, u kojem svojstvu komentarise, sta on sa drzavnog nivoa ima sa Kantonom? Da imate iole obraza ne bi laprdali po medijima nego bi taj Dobraca isti vec cetri dana bio bivsi al kako ste ga postavili da za vas izvlaci iz preduzeca tako ga i ne smijete pipnut jer su i vasi prsti duboko u tome..Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 11:50Sve stoji ali kako neko ko je ispod crte dobije posao a neko ko je prvi ne dobije?
- Better Man
#2130 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Jedina svijetla točka ove Vlade je Adnan Šteta, ostalo je sve sami odron od nesposobnosti. Premijer Nihad Uk je najobičniji balavac, koji nema pojma o životu. Vjerujem kad bi došao kod mene i kad bi mu dao da otkuca najprostije rješenje i pri tom mu dao sve potrebne zakonske propise, da lik ne bi znao to uraditi. Tačno je da je snijeg padao konstantno, ali to nije bila prepreka da se neke stvari preventivno urade, a sve kako bi se lakše isti mogao čistiti. Direktor JKP Rad da ima obraza do sad bi već podnio ostavku, kao i nadležni ministri i premijer. Ali šta ćeš kad nam se kadrovi sa završenom DIF-om i nekim lijevim fakultetima društvenih nauka postavljaju na najodgovornija mjesta. Odgovornost je i na načelnicima 4 gradske općine, koji su teški populisti i ublehaši. Dovoljno je spomenuti bivšu gradonačelnicu i nesuđenu načelnicu općine Centar Benjaminu Karić. Veće ublehe, populiste i sujetne osobe od nje Sarajevo nije odavno vidjelo. Žena vrlo sumnjivog obrazovanja i znanja. Diplomirala na pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i umjesto da tu magistrira i doktorira, ona je to radila u Zenici. I plus ona je kao neki profesor i to na Travničkom Univerzitetu. Sve je time rečeno. Da je otišla vani i završavala postdiplomske studije to bi bilo ok. I zašto se nije zaposlila na pravnom fakultetu u Sarajevu? I da je vrhunski pravnik, nikad ne bi se bavila politikom, već bi radila kao profesor. Siguran sam da je njeno pravnom znanje i više nego skromno u odnosu na moje i znanje mojih prijatelja i prijateljica koji su sa mnom studirali i da nam ne bi mogla parirati.
Last edited by Better Man on 10/01/2026 14:45, edited 1 time in total.
-
made_in_sarajevo
#2131 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
U danasnji vakat je smijesno prozivati fakultete i obrazovanja, ali ono realno. Dokazano milion puta na raznim primjerima bas taj fakultet kaze zavrsio u sarajevu ETF, ekonomiju, a on usra i sefa i stanicu. Eto stetu su prozivali zavrsio na sokocu pa em je bio u kiseljaku sef neki, pa kao ministar ubio posao. Samo sda i debil moze reci da steta nije uradio dobar posao.
Pustite se fakulteta, ljudi danas online nauce drugi posao i rade ga, a mi i jesmo u kurac otisli sa silnim fakultetima jer je to bitno, nije bitno stvarno znanje ljudi.
Evo kurve iz sda prozivaju direktora, pazi ovo da ima 5000 platu. Sda proziva nekoga za platu i da je nije zasluzio, ona sda sa sekom, bakirom, genjac i ostala klapa. Pa ko nas je kleo bas nije stedio
Pustite se fakulteta, ljudi danas online nauce drugi posao i rade ga, a mi i jesmo u kurac otisli sa silnim fakultetima jer je to bitno, nije bitno stvarno znanje ljudi.
Evo kurve iz sda prozivaju direktora, pazi ovo da ima 5000 platu. Sda proziva nekoga za platu i da je nije zasluzio, ona sda sa sekom, bakirom, genjac i ostala klapa. Pa ko nas je kleo bas nije stedio
- Styling
#2132 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Potpuno si promašio.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 11:25Zašto ste instalirali ovog nesposbnjakovića Dobraču u KJKP Rad uprkos tome što je bio četvrtoplasirani?
Jel' ovo Ademović laže?
Rekonstrukcija je trebala biti prije godinu dana, Dobrača postavljen prije par mjeseci. Veze to nema jedno s drugim.
NIP je i prije Dobrače imao direktora koji je postavljen na Ademovićevo insistiranje, neki Jašarević koji je u kampanji vozio kombi za SDP, navodno ima kriminologiju završenu, bio bez posla, pa je srozao Rad za sedam mjeseci.
Mjesto direktora Rad-a prema raspodjeli pripada NIP-u, i NIP je htio da to bude njihov čovjek.
Kemo svakim danom pokazuje koliko mu nije mjesto u NIP-u i treba da ide što prije.
-
last mohicans
#2133 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ko tu bandu neradničku moze natjerati da radi, zakonski im se omogućilo da ne rade nista. To pod hitno treba regulisati. Pa u mom kvartu ima jedna odron birtija, najveci sljam se skuplja..da ne kazem kako su tu svaki dan, u radno vrijeme, najprije jurarnja cuga, onda oko podneva. Znaju dva auta tu biti, pocugaju, onda upale auta takvi i put pod noge, a kao na terenu su. Šta radi direk.tog preduzeca, radnici po kafanamaa loču u radno vrijeme i koriste resurse koje mi placamo..Rijec je o Sarajevostanu.Haris.ba wrote: ↑10/01/2026 11:54Koliko ste upravitelja promjenili do sada da znate da su svi isti?drug_profi wrote: ↑10/01/2026 11:53 A svi isti jer ih zakon ne prisiljava ni na sta. Samo uzimaju svoj procenat.
I jel to rjesenje?
I, opet ne odgovori. Imate li para na racunu?
Ti znas da ako mislis da se skuplja malo para da odlukom stanara mozete pojacati iznos?
-
Naslovnica
#2134 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nisam ja promašio, samo se osvrćem na članak na portalu i na ono što je Ademović rekao, i u kontekstu toga sam postavio pitanje.Styling wrote: ↑10/01/2026 12:25Potpuno si promašio.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 11:25Zašto ste instalirali ovog nesposbnjakovića Dobraču u KJKP Rad uprkos tome što je bio četvrtoplasirani?
Jel' ovo Ademović laže?
Rekonstrukcija je trebala biti prije godinu dana, Dobrača postavljen prije par mjeseci. Veze to nema jedno s drugim.
NIP je i prije Dobrače imao direktora koji je postavljen na Ademovićevo insistiranje, neki Jašarević koji je u kampanji vozio kombi za SDP, navodno ima kriminologiju završenu, bio bez posla, pa je srozao Rad za sedam mjeseci.
Mjesto direktora Rad-a prema raspodjeli pripada NIP-u, i NIP je htio da to bude njihov čovjek.
Kemo svakim danom pokazuje koliko mu nije mjesto u NIP-u i treba da ide što prije.
Ne pričam o nekakvim rekonstrukcijama i šbb kbb nego samo postavio konkretno pitanje.
Zašto je NiP instalirao na poziciju nekoga ko je bio četvrtoplasirani?
Čemu onda služe konkursi jbte?
Znači do Keme je, priča gluposti?
- Styling
#2135 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Zato što ta funkcija pripada NIP-u, i što je vrh stranke htio da to bude ovaj lik.Prosto i jednostavno.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:29Nisam ja promašio, samo se osvrćem na članak na portalu i na ono što je Ademović rekao, i u kontekstu toga sam postavio pitanje.Styling wrote: ↑10/01/2026 12:25Potpuno si promašio.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 11:25
Zašto ste instalirali ovog nesposbnjakovića Dobraču u KJKP Rad uprkos tome što je bio četvrtoplasirani?
Jel' ovo Ademović laže?
Ne pričam o nekakvim rekonstrukcijama i šbb kbb nego samo postavio konkretno pitanje.
-
last mohicans
#2136 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ma jebote faks, kad nema petlje, muda, zelje i vizije. Ja to sve kod Štete vidim. Vidim i kod Čengića iako on se malo previse reklamira za svaku najmanju stvar, ali se trudi da nesto uradi. Za razliku od ljigavca Efendića koji od drzavne do lokalne politike svega udrobi u jednoj izjavi, a tamo gdje je odgovodan, ušuti se, isto i Mandić kojeg ne treba komentarisati. Je li ko vidio lika, spava zimski san.made_in_sarajevo wrote: ↑10/01/2026 12:22 U danasnji vakat je smijesno prozivati fakultete i obrazovanja, ali ono realno. Dokazano milion puta na raznim primjerima bas taj fakultet kaze zavrsio u sarajevu ETF, ekonomiju, a on usra i sefa i stanicu. Eto stetu su prozivali zavrsio na sokocu pa em je bio u kiseljaku sef neki, pa kao ministar ubio posao. Samo sda i debil moze reci da steta nije uradio dobar posao.
-
Naslovnica
#2137 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Znači otvoreni konkurs, imam sve top kompetencije za poziciju ali ne mogu biti postavljen jer pozicija "pripada NiP-u"?!Styling wrote: ↑10/01/2026 12:31Zato što ta funkcija pripada NIP-u, i što je vrh stranke htio da to bude ovaj lik.Prosto i jednostavno.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:29Nisam ja promašio, samo se osvrćem na članak na portalu i na ono što je Ademović rekao, i u kontekstu toga sam postavio pitanje.Styling wrote: ↑10/01/2026 12:25
Potpuno si promašio.
Po kojem zakonu može pozicija pripadati nekome?
Po kojem zakonu se ignoriše konkurs i mjesto se dodjeljuje mimo konkursa?
Čemu služi konkurs?
TRAGIKOMEDIJA!
BLJAK
-
Hakiz
#2138 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Politički uticaj i stručnost ne moraju biti u sukobu.Haris.ba wrote: ↑10/01/2026 11:51Imate li para na racunu? Nemate? Onda ide kvaka 22. Nemate para, ali nastavicete da neplacate da jos vise nemate para.drug_profi wrote: ↑10/01/2026 11:48 I onda je posteno da ja placam i da budem tretiran, budem odgovoran i dobijam uslugu kao da ne placam?
Pa onda necu ni ja placati, jel tako?![]()
A, ako se stvarno nezadovoljno radom nekog upravitelja - promjeniti ga. Ne postavlja visoki predstavnik upravitelje.
Koja prica? Pa ovdje na forumu su simpatizeri nipa objasnjavali da je normalno da postoji politicki uticaj na izbor uprave komunalnih preduzeca. Strucnost tada postaje sekundarna.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 11:50
Sve stoji ali kako neko ko je ispod crte dobije posao a neko ko je prvi ne dobije?
Može se funkcija u nekom javnom preduzeću itd dati stručnjaku iz te oblasti koji je član stranke.
Problem je što se funkcije daju kao nagrade onima koji nisu stučnjaci. A kod nas to rade sve stranke jednako.
A možda u strankama i nema stručnjaka?
-
k4mi
#2139 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Kada vec to rade onda barem neka donesu odluku i neka nema nikako konkursa. A ne ovako uvijek je magicno njihov favorit prvi na konkursu a ako ode nizbrdo izvlakusa je eto bio konkurst on je bio prvi, nezavisna komisija, procedura...Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:36 Znači otvoreni konkurs, imam sve top kompetencije za poziciju ali ne mogu biti postavljen jer pozicija "pripada NiP-u"?!
Čemu služi konkurs?
TRAGIKOMEDIJA!
BLJAK
nek se zna i napismeno da je politicko imenovanje u pitanju pa neka se tako i odgovara
- I naravno Dzej
#2140 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Služi da se pokriju zakonski, pa tako već 30 godina funkcioniše nakaradni sistem. Izbori su borba za plijen, kad se dobije slijedi raspodjela. To ti je plemenski sistem, ko kad neko pleme u Africi lovi antilopu. Nikada niko nije izašao sa konkretnim rješenjima, da li da se pravi neki Holding kao u Zagrebu ili da se na kraju krajeva privatizuje.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:36 Znači otvoreni konkurs, imam sve top kompetencije za poziciju ali ne mogu biti postavljen jer pozicija "pripada NiP-u"?!
Čemu služi konkurs?
TRAGIKOMEDIJA!
BLJAK
- Styling
#2141 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ni ja ne znam što će im konkursi. Treba samo postojati komisija koja će utvrditi da li nominovani kandidat ispunjava uslove, i to je to.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:36Znači otvoreni konkurs, imam sve top kompetencije za poziciju ali ne mogu biti postavljen jer pozicija "pripada NiP-u"?!Styling wrote: ↑10/01/2026 12:31Zato što ta funkcija pripada NIP-u, i što je vrh stranke htio da to bude ovaj lik.Prosto i jednostavno.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:29
Nisam ja promašio, samo se osvrćem na članak na portalu i na ono što je Ademović rekao, i u kontekstu toga sam postavio pitanje.
Čemu služi konkurs?
TRAGIKOMEDIJA!
BLJAK
-
Naslovnica
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2143 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Kakvu aboliciju? Upravitelji su firme koje rade za profit. Njih aposlutno ni na koji nacin kanton ne gura finansijski i prosto se moze desiti da jedan upravitelj izgubi sve i jedan ulaz koji odrzava.drug_profi wrote: ↑10/01/2026 11:40I ti bi neku kolektivnu odgovornost stanara i aboliciju upravitelju? Pa kako pobogu?Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 08:55Ne moze tako legendo. Upravitelj je duzan izvrsiti hitne intervencije, dakle one koje prijete imovini u vecem obimu i ljudima.drug_profi wrote: ↑10/01/2026 02:04
Da, mislio sam da se ovo podrazumjeva jer mi neko rece da se na tome radi.
Upravitelj mora postovati plan odrzavanja bez obzira na uplate. Naplatice dug kad tad.
Niko nije duzan da bude taoc nekoga ko ne izvrsava obaveze.
Kao sto vodovod ili toplane ne mogu iskljuciti snabdijevanje zgradi zbog neplatisa, ne moze ni upravitelj uskratiti odrzavanje zbog nekoliko ljudi i tako većinu dovesti u opasnost ili gubitak vrijednosti imovine.
Ali cijena odrzavanja ne potpuno nedostatna.
I koja ce ti privatna firma cekati na upitnu naplatu 3, 4 godine? Treba malo i realnosti bgm. Upraviteljstvo nije uopste lukrativno, da jeste bilo bi otimanje za isto jer tu je uspostavljeno otvoreno trziste.
Ja kao etazni vlasnik kazem da je neophodno najprije dici stepen odgovornosti za stanare. Ako padne fasada da su materijalno odgovorni i da osteceno lice moze podnijeti tuzbu protiv stanara koja ce garantovano uspjeti.
Medjutim neprestanim rastom cijena svega osim naknade za odrzavanje prosto se ne moze od upravitelja traziti da rade poslove koje bi ih kostale profita i otjerale u zestok minus. Ko ce to nadoknaditi? Ko ce raditi u upravitelju 6 mjeseci bez plate, a kamoli da cekaju 3, 4, 5 godina, jer eto, nekad ce se naplatiti.
Upravitelj moze raskinuti ugovor sa zgradom, ali ce ministarstvo nametnuti drugog i sta onda? Brigo moja predji na drugoga.
Upravitelj moze biti jedino kriv kada je imao mogucnost i obavezu da uradi nesto. Inace nije kriv. A kriv je etazni vlasnik(ci) koji nije odrzavao svoje vlasnistvo koje je zbog toga nacinilo neku stetu.
Pa nek padne fasada sa privatne kuce i ubije nekoga, ko je kriv?
U cemu je razlika sto je zgrada u pitanju? Upravitelj je tu samo izvrsilac za etazne vlasnike jer se podrazumijeva manjak koordinacije kod odrzavanja objekta kolektivnog stanovanja. Te svijesti nazalost kod nas nema, nego vecina se ponasa prema svom stanu kao da je od firme dobio stanarsko pravo da zivi tu.
-
Labirint
#2144 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ako je tako prosto i jednostavno kako kazes onda su poimenice ti koji su odlucili da on bude direktor "krivlji" od njega samog kurbana koji je tu postavljen. E sad na osnovu tvojih upisa sam skonto da si "unutra" (a i realan si forumas) pa mozes li nam reci ko su ti koji su odlucili konkretno da je ovaj "najbolji"? Evo Ademovic kaze da je on bio protiv ko je odlucio da ovaj bude taj?Styling wrote: ↑10/01/2026 12:31Zato što ta funkcija pripada NIP-u, i što je vrh stranke htio da to bude ovaj lik.Prosto i jednostavno.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:29Nisam ja promašio, samo se osvrćem na članak na portalu i na ono što je Ademović rekao, i u kontekstu toga sam postavio pitanje.Styling wrote: ↑10/01/2026 12:25
Potpuno si promašio.
-
NediM17
#2145 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
100 % realna. 
- Haris.ba
#2146 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Pa samo jedna osoba u nipu moze odluciti nesto kontra Keme.
Postoji presuda ustavnog suda FBiH. Nadleznosti rada su nadleznosti lokalne zajednice.I naravno Dzej wrote: ↑10/01/2026 13:30 Nikada niko nije izašao sa konkretnim rješenjima, da li da se pravi neki Holding kao u Zagrebu ili da se na kraju krajeva privatizuje.
Tako je svugdje u Bosni, samo Sarajevo izuzetak.
A, ne zeli se ta presuda sprovesti bas zbog toga sto je lakse kontrolu preko kantona u firmama ostvariti.
Znaci, ono sto moraju da urade se zna. Ali, se ne zeli.
Last edited by Haris.ba on 10/01/2026 17:01, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#2147 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Jeste bio plijen, sa Trojkom, preciznije NiP nije.I naravno Dzej wrote: ↑10/01/2026 13:30Služi da se pokriju zakonski, pa tako već 30 godina funkcioniše nakaradni sistem. Izbori su borba za plijen, kad se dobije slijedi raspodjela. To ti je plemenski sistem, ko kad neko pleme u Africi lovi antilopu. Nikada niko nije izašao sa konkretnim rješenjima, da li da se pravi neki Holding kao u Zagrebu ili da se na kraju krajeva privatizuje.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:36 Znači otvoreni konkurs, imam sve top kompetencije za poziciju ali ne mogu biti postavljen jer pozicija "pripada NiP-u"?!
Čemu služi konkurs?
TRAGIKOMEDIJA!
BLJAK
Iz NiPa su izbačeni likovi koji su očekivali plijen. Koji su čekali tendere baš sa tim Radom.
Politički izbor neće se nikada bitnije promijeniti, jer nemaš načina da obezbijediš provođenje politika nove vlasti, ako nemaš političkog direktora.
Ogroman dio problema poslovanja kantonalnih firmi prave SDA poslušnici zaposleni na stalno koji bukvalno sabotiraju firme iznutra.
Jučer sam čuo imenom i prezimenom za lika koji u Radu namjerno uništava vozila kretenskom vožnjom i hvali se kolegama da to radi za SDA.
Drugi prolaze kroz ulice sa dignutim grtalicama. GPS bilježi da je prošao a nije očistio ulicu.
Ovo bi bilo sto puta gore da ne možeš makar direktora kontrolirati da uradi makar nešto u firmi.
-
NediM17
#2148 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Kakva kreativnost, pa da li ste realni u pravdanju ovog sranja.
-
A_A_AKCIJA
- video
#2150 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ovo licno vidio par puta i pitao se wtfA_A_AKCIJA wrote: ↑10/01/2026 16:58Jeste bio plijen, sa Trojkom, preciznije NiP nije.I naravno Dzej wrote: ↑10/01/2026 13:30Služi da se pokriju zakonski, pa tako već 30 godina funkcioniše nakaradni sistem. Izbori su borba za plijen, kad se dobije slijedi raspodjela. To ti je plemenski sistem, ko kad neko pleme u Africi lovi antilopu. Nikada niko nije izašao sa konkretnim rješenjima, da li da se pravi neki Holding kao u Zagrebu ili da se na kraju krajeva privatizuje.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 12:36 Znači otvoreni konkurs, imam sve top kompetencije za poziciju ali ne mogu biti postavljen jer pozicija "pripada NiP-u"?!
Čemu služi konkurs?
TRAGIKOMEDIJA!
BLJAK
Iz NiPa su izbačeni likovi koji su očekivali plijen. Koji su čekali tendere baš sa tim Radom.
Politički izbor neće se nikada bitnije promijeniti, jer nemaš načina da obezbijediš provođenje politika nove vlasti, ako nemaš političkog direktora.
Ogroman dio problema poslovanja kantonalnih firmi prave SDA poslušnici zaposleni na stalno koji bukvalno sabotiraju firme iznutra.
Jučer sam čuo imenom i prezimenom za lika koji u Radu namjerno uništava vozila kretenskom vožnjom i hvali se kolegama da to radi za SDA.
Drugi prolaze kroz ulice sa dignutim grtalicama. GPS bilježi da je prošao a nije očistio ulicu.
Ovo bi bilo sto puta gore da ne možeš makar direktora kontrolirati da uradi makar nešto u firmi.
Nit cisti a nit posipa po putu