Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pogresna analogija. Ideje se smiju kritizirati i pa karikirati i to naravno mora biti dozvoljeno, koliko god to nekima smetalo.
Govor mrznje bi bilo na primjer kada ni neko crtao karikature koje odredjenu grupu ljudi na bilo koji nacin dehumanizira, kao na primjer karikature iz "Der Stürmera" gdje su zidovi bili prikazivani kao pohlepni stakori.
A ako cemo realno i prvi muslimani su ponizavali ideje mnogobozaca. Ali pojeo vuk magarca.
Pa dobro, jos jednom: hajde budi Francuz pa nacrtaj karikaturu engleske kraljice kako pusi kurac...sta mislis sta bi se desilo?
nije francux lud pa digne ruke ili olovku na jaceg od sebe ili na ravnom sebi nije francus dizo ruku ni na njemacke fasiste u ww2 nego je ceko da ga drugi oslobode
...U doba interneta eto ne treba ni skola... nesto takvo glupo izvaliti, stvarno
emigrazione wrote: ↑30/10/2020 01:45
Pa dobro, jos jednom: hajde budi Francuz pa nacrtaj karikaturu engleske kraljice kako pusi kurac...sta mislis sta bi se desilo?
nije francux lud pa digne ruke ili olovku na jaceg od sebe ili na ravnom sebi nije francus dizo ruku ni na njemacke fasiste u ww2 nego je ceko da ga drugi oslobode
...U doba interneta eto ne treba ni skola... nesto takvo glupo izvaliti, stvarno
sve po istini francuz udara gdje moze i to je to iskreno meni je ovo sve nekako politiziranje i dramatiziranje rezultat je poznat i prije istrage a da ne govorim prije sudske presude a ti misli sta ti volja
sitni svercer wrote: ↑30/10/2020 01:57 nije francux lud pa digne ruke ili olovku na jaceg od sebe ili na ravnom sebi nije francus dizo ruku ni na njemacke fasiste u ww2 nego je ceko da ga drugi oslobode
sve po istini francuz udara gdje moze i to je to iskreno meni je ovo sve nekako politiziranje i dramatiziranje rezultat je poznat i prije istrage a da ne govorim prije sudske presude a ti misli sta ti volja
Svako udara gdje moze...samo glupi balkanac udara gdje mu kazu...vidim i IZ dobila ferman iz stambola da se odredi oko desavanja u Francuskoj.
Last edited by General War on 30/10/2020 02:26, edited 1 time in total.
sitni svercer wrote: ↑30/10/2020 01:57 nije francux lud pa digne ruke ili olovku na jaceg od sebe ili na ravnom sebi nije francus dizo ruku ni na njemacke fasiste u ww2 nego je ceko da ga drugi oslobode
Jest, ne smiju na Engleze eto boje se... Druga strana sto su meni ove karikature vecinom glupe ali opet sad ne ustajem da idem i da rjesavam problem nasiljem, to je poenta. Pogledaj malo i link koji sam ovde postavio kako se sprdaju sa katolickom crkvom, ovo je hardcore satira i provokacija... to je poenta svega.
Ludzak wrote: ↑29/10/2020 22:18
Zašto muslimani na nečije provokacije izaberu nasilje? Zašto moraju biti deset puta gori od provokatora? Zašto se ne obrazuju? Zašto se jednom u životu na jedan akademski način ne odbrane od tih provokacije i ne dokažu da su pametniji? Uvijek ce biti meta provokacija upravo jer muslimani imaju loš pristup. I nikad nece biti tako snažni kao jevrejska zajednica. Jevreji su uz pomoc obrazovanja i doprinosa u društvu izborili poštovanje.
Gledam komentare nasih na fejsu o ovome...uglavnom Francuska dobila sto je zasluzila blah blah... i oni su prije 300 godina ubijali. Pa onda malo false flag... pa onda malo sta oni imaju vrijedjati nasu vjeru. I to kaze narod koji ima seriju viceva o Zidovima i konc logorima... ali to je samo zajebancija zar ne? Mi se zajebajemo a Charlie Hebdo radi nesto drugo?
99.9% muslimana nikad ne bi ni culo za Charlie Hebdo da neko nije dodao ulje na vatru i prosirio vijest, nekakav satiricni magazin u Parizu, halo ba. I odjednom ide osveta ludilo a saudijski kralj se brcka u dvorcu od 300 miliona dolara u toj istoj mrskoj Francuskoj. Ludaci idu da se svete a "cuvari" islama se zajebavaju i smaraju sopingom u ekskluzivnim pariskim modnim ducanima. Bosnjo se sikira sto neko pravi karikature Erdogana... naseg spasioca i najveceg investitora u Srbiji... ne damo na naseg babu!
Da li je iko ovde citao Feral Tribune? Kakvih je tu zajebancija bilo na racun svih... i Pape i Franje i koga vec jos nisu stavili, satira... halo ba, satira. Ali nama je danas vrhunac humora Sabit iz Tarcina koji se sprda i ubacuje vjerske izreke u totalnu zajebanciju. Zar to nije ponizavanje vjere takodjer?
Prozivati zapad da su licemjeri nije ok ako smo i mi isti klinac, a vazda smo bili, na lokalnom i globalnom nivou. Takodjer srati da su Francuzi ubijali stotinama godina prije i da je ovo osveta je glupost, kad smo mi bili zrtve takvog razmisljanja kada su se srbi lafo svetili za tursku okupaciju i ko zna sta jos. Sta ja imam sa nekakvim turskim okupatorom a sta prosjecni francuz ima sa Napoleonom?
60% Bošnja i ne zna šta je satira. Nismo mi jos dostigli taj intelektualni nivo.
emigrazione wrote: ↑30/10/2020 00:03
islam ideologija stvorena za srednjovjekovnog čovjeka....ko je ovaj prosvjetitelj?! Decko ovo ti nije Francuska da je lajanje na religiju(bilo koju naravno) sloboda govora, ti o Islamu ne mozes voditi polemiku, jer o tome ne znas nista
Naravno da je ideologija, srednjovjekovna, i to nije uvreda nego činjenica. Šta i ovdje bi uveo verbalni delikt?
Bilo bi zaista lijepo prije nego se Islamu počnu prišivati neke stvari da se malo o toj religiji istraži pa onda piše. Isto tako da se npr istraži ponašanje Islamskih osvajača i ostalih, prilikom dolaska na određenu teritoriju. Šta bi sa onim djevojkama koje su napadnute jer su nosile hidžab u Parizu neki dan? Jesul ih napali divljaci i idioti koji nemaju gram mozga ili su ih napali svi "normalni Francuzi"? Također zašto je Francuska klala zadnjih 300 godina po Alžiru? Zašto u muzeju drže lobanje 40 zaklanih Alžiraca i to pazi, u muzeju umjetnosti, u čemu je razlika između ovih što kolju sad po Francuskoj i Francuza koji su to isto radili nedavno?
Iskreno počelo mi ić na neku stvar što se ovdje sad svi muslimani u Francuskoj predstavljaju kao potencijalna opasnost a to je daleko od istine. Takvi koji su napali te djevojke u Parizu zbog hidžaba ce za 2 ili 3 godine biti spremni napasti bilo koga koga desnica optuži za nešto. Islam kao religija ne dozoljava ništa od ovog što radikalni "praktikuju". Isto tako ova priča tipa da ne smijes jest u blizini arapa na otvorenom je smiješna, kad je Ramazan ili njihovu djevojku dirnuti. Previše žute štampe i stvara ovako razmišljanje kakvo mnogi imaju na forumu.
Sva sreća neki Francuski političari spuštaju loptu na zemlju.
Francuska ima dobre odnose sa Tunisom i Alzirom. Ti ljudi nisu zaboravili ni francuski jezik. Otkud toliko nezadovoljstvo kod muslimana od Maroka do Mongolije?
Last edited by sinuhe on 30/10/2020 08:04, edited 1 time in total.
sinuhe wrote: ↑30/10/2020 08:03
Francuska ima dobre odnose sa Tunisom i Alzirom. Ti ljudi nisu zaboravili ni francuski jezik. Otkud toliko nezadovoljstvo kod muslimana od Maroka do Mongolije?
Imaju države dobre odnose čisto jer su još na neki način pod Francuskom šapom. Nezadovoljstvo je jer su brutalni bili prema stanovništvu tokom vladavine svoje kolonijalne imperije. "Odlaskom" su im ostavili nesređena, osiromašena društva. Uzeli su im bogatstva, a ko je iole dazmišljao glavom, glava mu je završila u nekom Francuskom muzeju. Milion i po Marokanaca živi u Francuskoj trenutno, mnogi su potomci robova koji su prisilno tamo dosli.
Ogavno, nema riječi za ovo. Naravno ovo ne opravdava klanje ljudi zbog karikatura nikako ali ni zapadno pridikovanje muslimanima. Znamo da i oni imaju brašna u džepovima itekako.