Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
-
cassius
#2126 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dzaba se trudiš neon-x na forumu je 90 % mahalaša 
- karanana
#2127 Re: Jala Brat & Buba Corelli
poyyy,
treba mi pomoc....sinoc sam remix cuo na extra fm-u pa ne znam koji je pa ako mi mozete pomoci. pjesma je ona'e, ali kad ide instrumentala izmedju teksta, u remixu sviraju trube. eto, ne znam koliko mi mozete pomoci, na youtubeu sam gledo par remixa i nisam bas nasao taj. mozda je ovo bio remix koji i nije na youtubu.
treba mi pomoc....sinoc sam remix cuo na extra fm-u pa ne znam koji je pa ako mi mozete pomoci. pjesma je ona'e, ali kad ide instrumentala izmedju teksta, u remixu sviraju trube. eto, ne znam koliko mi mozete pomoci, na youtubeu sam gledo par remixa i nisam bas nasao taj. mozda je ovo bio remix koji i nije na youtubu.
- Industrialyzer
#2128 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Neon-x je jedini na ovih 90 stranica lijepo objasnio poentu, nema se sta dodati.
- Edin H.
#2129 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Citaj, i ne postavljaj previse pitanja90minut wrote:KAKVI SU BA OVO ROMANI, HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA!
- zomri
#2130 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Džaba se trudite ovim rokerčićima objasniti logički i argumentovano, oni to neće nikad prihvatiti sve i da jala i buba budu top 1 na billboardu.
čim on pita može li se to na gitari svirat i kako će za 20 godina na vikendici u tome uživat, odmah vidim da k** ne kontaju.
čim on pita može li se to na gitari svirat i kako će za 20 godina na vikendici u tome uživat, odmah vidim da k** ne kontaju.
-
90minut
#2131 Re: Jala Brat & Buba Corelli
GučiEdin H. wrote:Citaj, i ne postavljaj previse pitanja90minut wrote:KAKVI SU BA OVO ROMANI, HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA!
-
dzipalo
#2132 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Fakat, nije svima stalo do pive na vikendici i gitare, pogotovo ovoj urbanijoj omladini koja fura svjetski trend klubova i muzike za klubove.zomri wrote:Džaba se trudite ovim rokerčićima objasniti logički i argumentovano, oni to neće nikad prihvatiti sve i da jala i buba budu top 1 na billboardu.
Ja nisam fan Bubajale ali shvatam zasto ljudi rade to sto rade, jer im donosi lovu, a valjda mi svi radimo svoj posao zato sto nam donosi lovu.
- Edin H.
#2133 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ja sam mislio da su oni umjetnici i da I'm je finansijska dobit sporedna.dzipalo wrote:Fakat, nije svima stalo do pive na vikendici i gitare, pogotovo ovoj urbanijoj omladini koja fura svjetski trend klubova i muzike za klubove.zomri wrote:Džaba se trudite ovim rokerčićima objasniti logički i argumentovano, oni to neće nikad prihvatiti sve i da jala i buba budu top 1 na billboardu.
Ja nisam fan Bubajale ali shvatam zasto ljudi rade to sto rade, jer im donosi lovu, a valjda mi svi radimo svoj posao zato sto nam donosi lovu.
- dječak sa šibicama
#2134 Re: Jala Brat & Buba Corelli
General Two dissovao Bubu
-
dzipalo
#2135 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa ako je suditi po ovima sto pljuju oni su tako mislili. A i ova dvojica pola svojih pjesama zaboravili koliko ih stancaju, a lova kapa sa svih strana.Edin H. wrote:Ja sam mislio da su oni umjetnici i da I'm je finansijska dobit sporedna.dzipalo wrote:Fakat, nije svima stalo do pive na vikendici i gitare, pogotovo ovoj urbanijoj omladini koja fura svjetski trend klubova i muzike za klubove.zomri wrote:Džaba se trudite ovim rokerčićima objasniti logički i argumentovano, oni to neće nikad prihvatiti sve i da jala i buba budu top 1 na billboardu.
-
neon-x
#2136 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Evo jos jednog supka sto se prodao i pravio muziku samo zbog para:
"Believe me, my sole purpose is to make as much money as possible; for after good health it is the best thing to have." Wolfgang Amadeus Mozart
Umjetnost se moze desiti iz razlicitih motivacija i nijedna nema ekskluzivitet nad njenim nastankom. Prica o umjetnosti je najklizavije tlo koje moze postojati, sta je stvarno umjetnost, kakve su stvarne motivacije, kakvi se tu sve tek supljaci prodaju, zato ne smijem ni zapocinjati s pisanjem.. Samo cu reci da je Marcel Duchamp ziv on bi znao da je prvi kadar Balenciage umjetnost par excellence.
"Believe me, my sole purpose is to make as much money as possible; for after good health it is the best thing to have." Wolfgang Amadeus Mozart
Umjetnost se moze desiti iz razlicitih motivacija i nijedna nema ekskluzivitet nad njenim nastankom. Prica o umjetnosti je najklizavije tlo koje moze postojati, sta je stvarno umjetnost, kakve su stvarne motivacije, kakvi se tu sve tek supljaci prodaju, zato ne smijem ni zapocinjati s pisanjem.. Samo cu reci da je Marcel Duchamp ziv on bi znao da je prvi kadar Balenciage umjetnost par excellence.
- dale cooper
#2137 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Čini mi se da je već prekasno za to. That fucking ship has sailed.neon-x wrote:Evo jos jednog supka sto se prodao i pravio muziku samo zbog para:
-
90minut
#2138 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nema covjeka u historiji kojeg između ostalog nisu motivirale pare!!!
- Edin H.
- Rockefeller
#2140 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Smece muzika.
Zdrao.
Zdrao.
-
neon-x
#2141 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne znam sta mi je ali moradoh braniti Bubajalinu poziciju a i sam kontekst u kojem se prica o njima bi trebao biti potpuno drugaciji. Ne mislim na forumu nego opcenito.dale cooper wrote:Čini mi se da je već prekasno za to. That fucking ship has sailed.neon-x wrote:Evo jos jednog supka sto se prodao i pravio muziku samo zbog para:
Umjetnost se moze desiti iz razlicitih motivacija i nijedna nema ekskluzivitet nad njenim nastankom. Prica o umjetnosti je najklizavije tlo koje moze postojati, sta je stvarno umjetnost, kakve su stvarne motivacije, kakvi se tu sve tek supljaci prodaju, zato ne smijem ni zapocinjati s pisanjem.. Samo cu reci da je Marcel Duchamp ziv on bi znao da je prvi kadar Balenciage umjetnost par excellence.![]()
Ne mogu da vjerujem da barem nekakvi kulturalni kriticari, analiticari, ne vide kakvom spektakularnom diskontinuitetu svjedoce, toliko jakom da se cini kako sam postmodernizam pravi parodiju od sebe
Bez zeze, ne mogu da vjerujem da se ne vidi u Bubajala fenomenu more bogatijih tema za istraziti od podvrgavanja moraliziranju, od price o muzickoj i tekstualnoj vrijednosti, o pjevanju o parama, guzovima, autima, kvarenju omladine
Last edited by neon-x on 23/05/2019 03:40, edited 1 time in total.
- bersK
#2142 Re: Jala Brat & Buba Corelli
https://video.vice.com/rs/video/rep-nar ... 1d454ba996
Ljudi napraviše dokumentarac za obje grupe ljudi - i za i protiv! Pa bujrum. Tema je dublja nego što se misli.
Ljudi napraviše dokumentarac za obje grupe ljudi - i za i protiv! Pa bujrum. Tema je dublja nego što se misli.
- karanana
#2143 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Procitah sad onaj neonov rat i mir.
Covjek objasnio.
au, vidi sto je ovo dobro sa beatom i dobrim glasom. a ni stas nije los.
Covjek objasnio.
au, vidi sto je ovo dobro sa beatom i dobrim glasom. a ni stas nije los.
-
sumirprimus
#2144 Re: Jala Brat & Buba Corelli
ha dobro u pravu je covjek, moze se nama svidjat ili ne, ljudi su skontali fazon i dobro ga prodaju.
poenta sou biza..
poenta sou biza..
- zomri
#2145 Re: Jala Brat & Buba Corelli
ne bih nazvao to diskontinuitetom nego revolucijom bar što se tiče balkana. ima i kritičara koji prepoznaju trenutak ali su trenutno pozicije moći po medijima zauzeli tzv. rock kritičari. davao sam ranije primjere ko su oni.neon-x wrote:Ne znam sta mi je ali moradoh braniti Bubajalinu poziciju a i sam kontekst u kojem se prica o njima bi trebao biti potpuno drugaciji. Ne mislim na forumu nego opcenito.dale cooper wrote:Čini mi se da je već prekasno za to. That fucking ship has sailed.neon-x wrote:Evo jos jednog supka sto se prodao i pravio muziku samo zbog para:
Umjetnost se moze desiti iz razlicitih motivacija i nijedna nema ekskluzivitet nad njenim nastankom. Prica o umjetnosti je najklizavije tlo koje moze postojati, sta je stvarno umjetnost, kakve su stvarne motivacije, kakvi se tu sve tek supljaci prodaju, zato ne smijem ni zapocinjati s pisanjem.. Samo cu reci da je Marcel Duchamp ziv on bi znao da je prvi kadar Balenciage umjetnost par excellence.![]()
Ne mogu da vjerujem da barem nekakvi kulturalni kriticari, analiticari, ne vide kakvom spektakularnom diskontinuitetu svjedoce, toliko jakom da se cini kako sam postmodernizam pravi parodiju od sebePrevladace opet romanticarski naboj Bakana, vracace se, ali kako god bilo nikada vise necemo pred ocima gledati kako se Balkan oslobadja romanticarskih pretenzija. Zato bih ja Balenciagu vec sada izdvojio kao znacajno postmoderisticko umjetnicko djelo
Bez zeze, ne mogu da vjerujem da se ne vidi u Bubajala fenomenu more bogatijih tema za istraziti od podvrgavanja moraliziranju, od price o muzickoj i tekstualnoj vrijednosti, o pjevanju o parama, guzovima, autima, kvarenju omladine, od davanja nekakvih bajatih socioloskih analiza. Ali ko ih j. necu vise.
otprilike se kod ovih rockista svodi na ovo:
pjevanje o tome kako imaš para i dobro ti je u životu - x
pjevanje o tome kako si kokuz, depresivan si, hoćeš da se ubiješ -
-
sumirprimus
#2146 Re: Jala Brat & Buba Corelli
nidje veze
rokeri bar nesto sviraju i uzivo zvuce bolje
rokeri bar nesto sviraju i uzivo zvuce bolje
- CPT
#2147 Re: Jala Brat & Buba Corelli
pjevanje?zomri wrote:otprilike se kod ovih rockista svodi na ovo:
pjevanje o tome kako imaš para i dobro ti je u životu - x
pjevanje o tome kako si kokuz, depresivan si, hoćeš da se ubiješ -
Gucci...skr skr... nesto drugo... skr skr.... uh... bebi... skrr skrr... Gucci....bebi..... qurac palac..skr... uh uh... skr skr... REPEAT
davno je to objasnjeno...
-
sumirprimus
#2148 Re: Jala Brat & Buba Corelli
zajebancija kako treba
- CPT
#2149 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Prijas mi k'o mantra
al' opet mi se manta
k'o da medikamente
sipam u svaki koktel
Previse markantna
sve vise galantna
opet gledam ti u oci
a on samo dekolte.
ha ja....

al' opet mi se manta
k'o da medikamente
sipam u svaki koktel
Previse markantna
sve vise galantna
opet gledam ti u oci
a on samo dekolte.
ha ja....
- Point.
#2150 Re: Jala Brat & Buba Corelli
E moj Zomri, džaba ti sve knjige svijeta na polici kad ne možeš spoznati i prepoznati kvalitetnu muziku.zomri wrote:Džaba se trudite ovim rokerčićima objasniti logički i argumentovano, oni to neće nikad prihvatiti sve i da jala i buba budu top 1 na billboardu.
Mjesta na bilboardu i youtube naručeni pregledi nisu jedino mjerilo kvaliteta muzike. A ovaj pravac je k a r i n a. Prolazno. Površinsko.
Evo zanemarimo mrske ti rokerčiće. Za 20 godina će raja i dalje pamtiti neki hit recimo Ice Cube, Drea ili nekog drugog kvalitetnog repera. Ko će za 20 godina pamtiti mrmljatore i autotunaše kakvi sada prolaze kod djece? Ovaj pravac i ova moda je za šprdancije, zajebavanja. I svi koji za ovo kažu da je kvalitet će biti predmet šprdancije. To je činjenica. Deal with it.