Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cassius

#2126 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

dzaba se trudiš neon-x na forumu je 90 % mahalaša :lol:
karanana

#2127 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by karanana »

poyyy,

treba mi pomoc....sinoc sam remix cuo na extra fm-u pa ne znam koji je pa ako mi mozete pomoci. pjesma je ona'e, ali kad ide instrumentala izmedju teksta, u remixu sviraju trube. eto, ne znam koliko mi mozete pomoci, na youtubeu sam gledo par remixa i nisam bas nasao taj. mozda je ovo bio remix koji i nije na youtubu.
Industrialyzer

#2128 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Neon-x je jedini na ovih 90 stranica lijepo objasnio poentu, nema se sta dodati.
Edin H.

#2129 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

90minut wrote:KAKVI SU BA OVO ROMANI, HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA!
Citaj, i ne postavljaj previse pitanja :oops:
zomri

#2130 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Džaba se trudite ovim rokerčićima objasniti logički i argumentovano, oni to neće nikad prihvatiti sve i da jala i buba budu top 1 na billboardu.

čim on pita može li se to na gitari svirat i kako će za 20 godina na vikendici u tome uživat, odmah vidim da k** ne kontaju.
90minut

#2131 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by 90minut »

Edin H. wrote:
90minut wrote:KAKVI SU BA OVO ROMANI, HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA!
Citaj, i ne postavljaj previse pitanja :oops:
Guči
dzipalo

#2132 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dzipalo »

zomri wrote:Džaba se trudite ovim rokerčićima objasniti logički i argumentovano, oni to neće nikad prihvatiti sve i da jala i buba budu top 1 na billboardu.

čim on pita može li se to na gitari svirat i kako će za 20 godina na vikendici u tome uživat, odmah vidim da k** ne kontaju.
Fakat, nije svima stalo do pive na vikendici i gitare, pogotovo ovoj urbanijoj omladini koja fura svjetski trend klubova i muzike za klubove.
Ja nisam fan Bubajale ali shvatam zasto ljudi rade to sto rade, jer im donosi lovu, a valjda mi svi radimo svoj posao zato sto nam donosi lovu.
Edin H.

#2133 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

dzipalo wrote:
zomri wrote:Džaba se trudite ovim rokerčićima objasniti logički i argumentovano, oni to neće nikad prihvatiti sve i da jala i buba budu top 1 na billboardu.

Fakat, nije svima stalo do pive na vikendici i gitare, pogotovo ovoj urbanijoj omladini koja fura svjetski trend klubova i muzike za klubove.
Ja nisam fan Bubajale ali shvatam zasto ljudi rade to sto rade, jer im donosi lovu, a valjda mi svi radimo svoj posao zato sto nam donosi lovu.
Ja sam mislio da su oni umjetnici i da I'm je finansijska dobit sporedna. :oops:
dječak sa šibicama

#2134 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dječak sa šibicama »

General Two dissovao Bubu

dzipalo

#2135 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dzipalo »

Edin H. wrote:
dzipalo wrote:

Ja sam mislio da su oni umjetnici i da I'm je finansijska dobit sporedna. :oops:
Pa ako je suditi po ovima sto pljuju oni su tako mislili. A i ova dvojica pola svojih pjesama zaboravili koliko ih stancaju, a lova kapa sa svih strana.
neon-x

#2136 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by neon-x »

Evo jos jednog supka sto se prodao i pravio muziku samo zbog para:

"Believe me, my sole purpose is to make as much money as possible; for after good health it is the best thing to have." Wolfgang Amadeus Mozart

Umjetnost se moze desiti iz razlicitih motivacija i nijedna nema ekskluzivitet nad njenim nastankom. Prica o umjetnosti je najklizavije tlo koje moze postojati, sta je stvarno umjetnost, kakve su stvarne motivacije, kakvi se tu sve tek supljaci prodaju, zato ne smijem ni zapocinjati s pisanjem.. Samo cu reci da je Marcel Duchamp ziv on bi znao da je prvi kadar Balenciage umjetnost par excellence.
dale cooper

#2137 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

neon-x wrote:Evo jos jednog supka sto se prodao i pravio muziku samo zbog para:

"Believe me, my sole purpose is to make as much money as possible; for after good health it is the best thing to have." Wolfgang Amadeus Mozart

Umjetnost se moze desiti iz razlicitih motivacija i nijedna nema ekskluzivitet nad njenim nastankom. Prica o umjetnosti je najklizavije tlo koje moze postojati, sta je stvarno umjetnost, kakve su stvarne motivacije, kakvi se tu sve tek supljaci prodaju, zato ne smijem ni zapocinjati s pisanjem.. Samo cu reci da je Marcel Duchamp ziv on bi znao da je prvi kadar Balenciage umjetnost par excellence.
Čini mi se da je već prekasno za to. That fucking ship has sailed. :| :mrgreen:
90minut

#2138 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by 90minut »

Nema covjeka u historiji kojeg između ostalog nisu motivirale pare!!!
Edin H.

#2139 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

Image
Rockefeller

#2140 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Rockefeller »

Smece muzika.

Zdrao.
neon-x

#2141 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by neon-x »

dale cooper wrote:

Ne znam sta mi je ali moradoh braniti Bubajalinu poziciju a i sam kontekst u kojem se prica o njima bi trebao biti potpuno drugaciji. Ne mislim na forumu nego opcenito.

Ne mogu da vjerujem da barem nekakvi kulturalni kriticari, analiticari, ne vide kakvom spektakularnom diskontinuitetu svjedoce, toliko jakom da se cini kako sam postmodernizam pravi parodiju od sebe :) Prevladace opet romanticarski naboj Bakana, vracace se, ali kako god bilo nikada vise necemo pred ocima gledati kako se Balkan oslobadja romanticarskih pretenzija. Zato bih ja Balenciagu vec sada izdvojio kao znacajno postmoderisticko umjetnicko djelo :)

Bez zeze, ne mogu da vjerujem da se ne vidi u Bubajala fenomenu more bogatijih tema za istraziti od podvrgavanja moraliziranju, od price o muzickoj i tekstualnoj vrijednosti, o pjevanju o parama, guzovima, autima, kvarenju omladine :-), od davanja nekakvih bajatih socioloskih analiza. Ali ko ih j. necu vise.
Last edited by neon-x on 23/05/2019 03:40, edited 1 time in total.
bersK

#2142 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bersK »

https://video.vice.com/rs/video/rep-nar ... 1d454ba996

Ljudi napraviše dokumentarac za obje grupe ljudi - i za i protiv! Pa bujrum. Tema je dublja nego što se misli.
karanana

#2143 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by karanana »

Procitah sad onaj neonov rat i mir.

Covjek objasnio.

au, vidi sto je ovo dobro sa beatom i dobrim glasom. a ni stas nije los.
sumirprimus

#2144 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by sumirprimus »

ha dobro u pravu je covjek, moze se nama svidjat ili ne, ljudi su skontali fazon i dobro ga prodaju.
poenta sou biza..
zomri

#2145 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

neon-x wrote:
dale cooper wrote:

Ne znam sta mi je ali moradoh braniti Bubajalinu poziciju a i sam kontekst u kojem se prica o njima bi trebao biti potpuno drugaciji. Ne mislim na forumu nego opcenito.

Ne mogu da vjerujem da barem nekakvi kulturalni kriticari, analiticari, ne vide kakvom spektakularnom diskontinuitetu svjedoce, toliko jakom da se cini kako sam postmodernizam pravi parodiju od sebe :) Prevladace opet romanticarski naboj Bakana, vracace se, ali kako god bilo nikada vise necemo pred ocima gledati kako se Balkan oslobadja romanticarskih pretenzija. Zato bih ja Balenciagu vec sada izdvojio kao znacajno postmoderisticko umjetnicko djelo :)

Bez zeze, ne mogu da vjerujem da se ne vidi u Bubajala fenomenu more bogatijih tema za istraziti od podvrgavanja moraliziranju, od price o muzickoj i tekstualnoj vrijednosti, o pjevanju o parama, guzovima, autima, kvarenju omladine :-), od davanja nekakvih bajatih socioloskih analiza. Ali ko ih j. necu vise.
ne bih nazvao to diskontinuitetom nego revolucijom bar što se tiče balkana. ima i kritičara koji prepoznaju trenutak ali su trenutno pozicije moći po medijima zauzeli tzv. rock kritičari. davao sam ranije primjere ko su oni.

otprilike se kod ovih rockista svodi na ovo:
pjevanje o tome kako imaš para i dobro ti je u životu - x
pjevanje o tome kako si kokuz, depresivan si, hoćeš da se ubiješ - :thumbup:
sumirprimus

#2146 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by sumirprimus »

nidje veze :lol:
rokeri bar nesto sviraju i uzivo zvuce bolje :D
CPT

#2147 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:otprilike se kod ovih rockista svodi na ovo:
pjevanje o tome kako imaš para i dobro ti je u životu - x
pjevanje o tome kako si kokuz, depresivan si, hoćeš da se ubiješ - :thumbup:
pjevanje?

Gucci...skr skr... nesto drugo... skr skr.... uh... bebi... skrr skrr... Gucci....bebi..... qurac palac..skr... uh uh... skr skr... REPEAT :lol: :lol:

davno je to objasnjeno...

sumirprimus

#2148 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by sumirprimus »

zajebancija kako treba :D
CPT

#2149 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

Prijas mi k'o mantra
al' opet mi se manta
k'o da medikamente
sipam u svaki koktel

Previse markantna
sve vise galantna
opet gledam ti u oci
a on samo dekolte.

ha ja.... :-) :lol: :lol:
Point.

#2150 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

E moj Zomri, džaba ti sve knjige svijeta na polici kad ne možeš spoznati i prepoznati kvalitetnu muziku.

Mjesta na bilboardu i youtube naručeni pregledi nisu jedino mjerilo kvaliteta muzike. A ovaj pravac je k a r i n a. Prolazno. Površinsko.

Evo zanemarimo mrske ti rokerčiće. Za 20 godina će raja i dalje pamtiti neki hit recimo Ice Cube, Drea ili nekog drugog kvalitetnog repera. Ko će za 20 godina pamtiti mrmljatore i autotunaše kakvi sada prolaze kod djece? Ovaj pravac i ova moda je za šprdancije, zajebavanja. I svi koji za ovo kažu da je kvalitet će biti predmet šprdancije. To je činjenica. Deal with it.
Post Reply