Young Erotica wrote:hAZNADAR wrote:Naravno. Vise sam u BL prisutan u godini od tebe sigurno, poznajem licno jako mnogo ljudi razlicitih profila i stavova - i naravno sveCka ima internet.
Ponavljam - na listi mrskih zlih okupatora i zlotvora proslosti - Osmanlije su ubjedljivo br 1, najgori u ocima srpskih nacionalista i inih Jugoslovena bilo kojeg backgrounda. Razlog - osmanska zaostavstina konto pristustva islama. Zajednicko - islamofobija
Vjerovatno si se prepoznao malo u tome, pa neznas kako drugacije da odgovoris.
Salu na stranu sto se tice islamofobije,to nam je deo identiteta jbg.Kao i bugarima,grcima i svima koji su tavorili 500 godina pod Turcima,ali nije tacno da su nam neprijatelji broj jedan ili najgori,ne znam sta zelis da kazes.
Samo statistika.
Vise slusam, citam,... o janjicarima, poturicama, bivsim Srbima, izdajnicima,..... negoli o NDH, Svabama, Bugarima, NATO, A-U,.. zajedno.
U politici osim interesnog S-H koaliranja partnera cujes takodjer i o zajednickom hriscanskom bedemu protiv zna se cega, zajednickoj odbrani moderne civilizacije od zlih sila mraka,.. itd.
A na forumima sa srpskom vecinom i medijima koji imaju komentare ispod - obavezno vijest o Bosnjacima ili nastup nekog komentatora muslimanskog imena povlaci obavezno barem jedan spomen poturica, izdajica, nepostojecih,... itd. Sto kazu - bolje pravi Turcin nego nas Turcin. I opcenito se na islamsku kulturu gleda kao na nazadniju - a toga je blo i ranije.
Nije bas bilo 500 god. i to tavorenje bi davno otislo u historiju da voljom oceva nacije i vajnih umjetnika, akadamija,... to nije postalo kroz udzbenike i medije - kako kazes dio identiteta. Cijela Evropa ima takvu historiju, svaki narod ima iskustvo sa okupacijama, tavorenjima, masakrima,... pod ovim ili onim - najcesce od samih susjeda. Svako je bio gazen i gazio. Unazad vjekova i vjekova je u historiji ljudskog roda u Evropi vise krvi poteklo negoli u ostatku covjecanstva. Pa niko normalan ne mrzi nikoga konto 1400 i neke ili 1800 i neke. Niti od toga pravi "identitet".
Medjutim - ovdje se radi o necemu drugom u svjetlu ovodanasnjih politickih zbivanja. Gdje se osudjuje cirkus u Zetri na razlicite nacine - pa je red da se zna zasto neki teneki ne mogu drugacije nego kroz mitove i predrasude. I tu ne mislim na Srbe - oni makar imaju interes u islamofobiji - ja fokusiram probosanske snage koji ne mogu ni Bakira kritikovati kako treba vec samo - vec rekoh kako.