Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
Bodkin

#2126 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:Naravno. Vise sam u BL prisutan u godini od tebe sigurno, poznajem licno jako mnogo ljudi razlicitih profila i stavova - i naravno sveCka ima internet.

Ponavljam - na listi mrskih zlih okupatora i zlotvora proslosti - Osmanlije su ubjedljivo br 1, najgori u ocima srpskih nacionalista i inih Jugoslovena bilo kojeg backgrounda. Razlog - osmanska zaostavstina konto pristustva islama. Zajednicko - islamofobija

Vjerovatno si se prepoznao malo u tome, pa neznas kako drugacije da odgovoris.
Prvo, imam i ja internet pa ne tvrdim da znam kako ljudi razmisljaju u kambodzi.

Drugo, svaki tvoj post pa i ovaj na temi o erdoganu je isti i svodi se na boldirano. Mislim boli me kurko. Provedi zivot pisuci na mediju koji izumire o narodu i drzavi koji su izumrli (ako ne racunamo @Cyprus-a). Neki placaju psihologe ili uzimaju tablete jebiga

Trece, ne znas a ne neznas

Cuj ponavljam. Vrhovni autoritet za srpsku misao Haznadar
hAZNADAR

#2127 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
hAZNADAR wrote:Naravno. Vise sam u BL prisutan u godini od tebe sigurno, poznajem licno jako mnogo ljudi razlicitih profila i stavova - i naravno sveCka ima internet.

Ponavljam - na listi mrskih zlih okupatora i zlotvora proslosti - Osmanlije su ubjedljivo br 1, najgori u ocima srpskih nacionalista i inih Jugoslovena bilo kojeg backgrounda. Razlog - osmanska zaostavstina konto pristustva islama. Zajednicko - islamofobija

Prvo, imam i ja internet pa ne tvrdim da znam kako ljudi razmisljaju u kambodzi.

Drugo, svaki tvoj post pa i ovaj na temi o erdoganu je isti i svodi se na boldirano. Mislim boli me kurko. Provedi zivot pisuci na mediju koji izumire o narodu i drzavi koji su izumrli (ako ne racunamo @Cyprus-a). Neki placaju psihologe ili uzimaju tablete jebiga

Buduci da se protivis mojoj tvrdnji - ispada da si ti ekspert za to pitanje. Sto se uopce palis ko kutnjak ako te boli q i ako nemas o tome stav?

Boldirano necu ponavljati - cujem sta Srbi u BL pricaju, citam sta pisu. Jasno ko dan.

U ovoj temi ne kacimo samo Srbe vec opcu turkofobiju uz koju barem u nasem slucaje obavezno ide i islamofobija. Samo na ovoj temi se to pokazalo - ne spominjuci druge. Jedno je reci da ti smeta bakirovo poltronstvo i nista vise - a drugo spominjati mitomanske predstave janjicara, predrasude o vjernicima muslimanima,... i sl.
Young Erotica

#2128 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Young Erotica »

Salu na stranu sto se tice islamofobije,to nam je deo identiteta jbg.Kao i bugarima,grcima i svima koji su tavorili 500 godina pod Turcima,ali nije tacno da su nam neprijatelji broj jedan ili najgori,ne znam sta zelis da kazes.
hAZNADAR

#2129 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

Young Erotica wrote:

Salu na stranu sto se tice islamofobije,to nam je deo identiteta jbg.Kao i bugarima,grcima i svima koji su tavorili 500 godina pod Turcima,ali nije tacno da su nam neprijatelji broj jedan ili najgori,ne znam sta zelis da kazes.
Samo statistika.
Vise slusam, citam,... o janjicarima, poturicama, bivsim Srbima, izdajnicima,..... negoli o NDH, Svabama, Bugarima, NATO, A-U,.. zajedno.

U politici osim interesnog S-H koaliranja partnera cujes takodjer i o zajednickom hriscanskom bedemu protiv zna se cega, zajednickoj odbrani moderne civilizacije od zlih sila mraka,.. itd.

A na forumima sa srpskom vecinom i medijima koji imaju komentare ispod - obavezno vijest o Bosnjacima ili nastup nekog komentatora muslimanskog imena povlaci obavezno barem jedan spomen poturica, izdajica, nepostojecih,... itd. Sto kazu - bolje pravi Turcin nego nas Turcin. I opcenito se na islamsku kulturu gleda kao na nazadniju - a toga je blo i ranije.

Nije bas bilo 500 god. i to tavorenje bi davno otislo u historiju da voljom oceva nacije i vajnih umjetnika, akadamija,... to nije postalo kroz udzbenike i medije - kako kazes dio identiteta. Cijela Evropa ima takvu historiju, svaki narod ima iskustvo sa okupacijama, tavorenjima, masakrima,... pod ovim ili onim - najcesce od samih susjeda. Svako je bio gazen i gazio. Unazad vjekova i vjekova je u historiji ljudskog roda u Evropi vise krvi poteklo negoli u ostatku covjecanstva. Pa niko normalan ne mrzi nikoga konto 1400 i neke ili 1800 i neke. Niti od toga pravi "identitet".

Medjutim - ovdje se radi o necemu drugom u svjetlu ovodanasnjih politickih zbivanja. Gdje se osudjuje cirkus u Zetri na razlicite nacine - pa je red da se zna zasto neki teneki ne mogu drugacije nego kroz mitove i predrasude. I tu ne mislim na Srbe - oni makar imaju interes u islamofobiji - ja fokusiram probosanske snage koji ne mogu ni Bakira kritikovati kako treba vec samo - vec rekoh kako.
kmirsad

#2130 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

Vidim tema fercwra ko Sirija...
Zar nije Erdogan otišao kuči... :?
hAZNADAR

#2131 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

kmirsad wrote:Vidim tema fercwra ko Sirija...
Zar nije Erdogan otišao... :?
Odoše pravi Turci - ostaše domaci. Sudeci po komentaru Majkicke.
http://www.6yka.com/novost/139851/-drza ... va-turcima
kmirsad

#2132 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

hAZNADAR wrote:
:lol: :lol: :lol: Ma jebo nju... nju ni rođena deca ne vole...
hAZNADAR

#2133 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

kmirsad wrote:
hAZNADAR wrote:
Neko se na to smije,... a neko iscudjuje zasto je to vijest
kmirsad

#2134 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

hAZNADAR wrote:
kmirsad wrote:
hAZNADAR wrote: Odoše pravi Turci - ostaše domaci. Sudeci po komentaru Majkicke.
Neko se na to smije,... a neko iscudjuje zasto je to vijest
Ma mislio sam... da kada kaže... domači turci... misli na sebe i njih... imaju više turskih gena , nego turci...
Zato se smijem...to ti je ko kad Rom kaže drugom Romu... Cigane jedan ! :lol:
Genom je čudo...
hAZNADAR

#2135 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

kmirsad wrote: Ma mislio sam... da kada kaže... domači turci... misli na sebe i njih... imaju više turskih gena , nego turci...
Genom je čudo...
Koliko se sjecam bivsi reis je nazvao Turke bracom po krvi.

Svaki spomen genetike na bilo koji nacin je sranje.
kmirsad

#2136 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

hAZNADAR wrote:
kmirsad wrote: Ma mislio sam... da kada kaže... domači turci... misli na sebe i njih... imaju više turskih gena , nego turci...
Genom je čudo...
Koliko se sjecam bivsi reis je nazvao Turke bracom po krvi.

Svaki spomen genetike na bilo koji nacin je sranje.
Ne znam šta je rekao Reis... ali čitao sam rezultate nekih genetskih istraživanja rađenih na Balkanu... bilo je tu iznenađujućih rezultata... a genetika je prilično priznata i pouzdana nauka...
Al eto... Reis zna najbolje...
brat moj

#2137 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by brat moj »

Pa normalna stvar da mi i srbi imamo tursku krv kad su nas plodili stotinama godina.

Zar se je to neka novost
kmirsad

#2138 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

Koliko sam ja učio u školi... nisu drndali žene onih koji su primili islam...
Kejn

#2139 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kejn »

Nema se tu šta izčuđavati. Kada nam ex Reis kaže da nam je majka Turska, a sadašnji da smo potomci Osmanlija. Kada nam Predsjednik kaže da u nama ima turske krvi.... Kada na Ajvatovici umjesto sufijskih derviša maršira vojni Marš Mehter kojem nije mjesto na religijsko duhovnoj manifestaciji. Kada se kod Kamengrada u Krajini gradi spomenik Turskim vojnicima na Čanakaleu.... Nemamo se šta ljutiti.
Iako ovakvi stavovi nisu mainstream kod Bošnjaka, oni se nažalost kao takvi nametnu jer pobrojano predstavlja stavove glasne manjine. Inače bilo koji narod koji nema nacionalnu desnicu nema šta da traži na Evropskom kontinentu.
brat moj

#2140 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by brat moj »

drndali su kako god okreneš sve što se kretalo milom ili silom
kmirsad

#2141 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

:lol:
Ze Pašu... glavušu... a fukara more i rebara...
Bodkin

#2142 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:

Buduci da se protivis mojoj tvrdnji - ispada da si ti ekspert za to pitanje. Sto se uopce palis ko kutnjak ako te boli q i ako nemas o tome stav?

Boldirano necu ponavljati - cujem sta Srbi u BL pricaju, citam sta pisu. Jasno ko dan.

U ovoj temi ne kacimo samo Srbe vec opcu turkofobiju uz koju barem u nasem slucaje obavezno ide i islamofobija. Samo na ovoj temi se to pokazalo - ne spominjuci druge. Jedno je reci da ti smeta bakirovo poltronstvo i nista vise - a drugo spominjati mitomanske predstave janjicara, predrasude o vjernicima muslimanima,... i sl.
Sumnjam da cujes sta srbi u bl pricaju osim ako ne odes u kafic da slusas. I cuj citas sta pisu. Na banjaluka forumu? Nema sta, ekspert. Isto kao da donosis sud o bosnjacima na osnovu klixa. A pogotovo onda da kazes da je to sve jednako jugosloveni sto radis u svakom postu

I turkofobija nije jednako islamofobija niti je erdogan jednak turci i turska
General War

#2143 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by General War »

Chmoljo wrote:
stakasa wrote: Majke ti o'sta se ti peres?
Napali SDA- ovski velikosrbi/jugosloveni jadnog hAZNADARA :D
hAZNADAR wrote:
Ponekad pomislim da su promotori Jugoslovenstva, stare civilizacije,.... SDA botovi.
hAZNADAR

#2144 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
Chmoljo wrote:
stakasa wrote: Majke ti o'sta se ti peres?
Napali SDA- ovski velikosrbi/jugosloveni jadnog hAZNADARA :D
hAZNADAR wrote:
Ponekad pomislim da su promotori Jugoslovenstva, stare civilizacije,.... SDA botovi.

cijeli post bez izvlacenja iz konteksta:

"Ponekad pomislim da su promotori Jugoslovenstva, stare civilizacije,.... SDA botovi.
Jer kako razumni ljudi mogu prosipati islamofobiju i onda ocekivati da ljudi glasaju za takvo sto.
Deklarisani SDA clanovi i promotori na forumu su se davno usutili u ovakvim temama - vjerovatno se boje da nesto kazu i useru stvar kad ovako dobro ide opoziciji da oblati samu sebe."

Da domaca ljevica recimo javno nastupi sa negiranjem bosanskog jezika ili da je Bogicevic negativac kao sto ti prosipao - sta mislis koliko bi javnost aplaudirala na to?

Sad nastavite sa zabavom.
Maraschino

#2146 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Maraschino »

i corava koka jednom ubode biser.
mishic

#2147 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by mishic »

Gore od svega što se događa i dogodilo je istup idiota Envera Kazaza.
Gore su zapravo još samo TV kuće koje ga dovode pred kamere.
Kao razvaljeno bure rakije hlupa nemilice da ni sam nezna o čemu govori.
Pa dokle?!!! I još da plaćam pretplatu. Da bih gledao Kazaza...
GandalfSivi

#2149 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by GandalfSivi »

Je li ovo Senad otplatio dugove, pa se SB trga iz zagrljaja?
kmirsad

#2150 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

Forum mladih Naše stranke: MVP mora upoznati javnost šta je sa uhapšenim BiH studentom u Turskoj
1. Juna 2018.

Povodom potvrđene informacije kako je u Republici Turskoj uhapšen bh. student Selmir Mašetović, Forum mladih Naše stranke poziva Ministarstvo vanjskih poslova i Ambasadu Bosne i Hercegovine u Turskoj, na čelu sa ambasadorom Bakirom Sadovićem, da javnosti daju više informacija o ovom slučaju.

„Podsjećamo nadležne institucije da su dužne zaštititi svoje državljane gdje god da se nalaze, u ovome slučaju da potvrde na osnovu čega je naš državljanin uhapšen, odnosno postoji li prema Europskoj konvenciji o ljudskim pravima i slobodama opravdana sumnja da je ta osoba izvršila kazneno djelo“, izjavio je Marinko Šanje, potpredsjednik Foruma mladih Naše stranke.

Kako mediji prenose, Mašetović je uhapšen jer je koristio mobilnu aplikaciju za koju se smatra je povezana sa organizacijom Fetulaha Gulena.

“Zastrašujuće je da neko bude uhapšen samo zato jer je instalirao aplikaciju ili zato što ima različite poglede na svijet od aktuelnog režima, pogotovo jer suneosnovane i nepotvrđene sumnje zbog kojih je Mašetović lišen slobode. Lider režima koji hapsi ljude zbog aplikacije dobrodošao je u Sarajevo i tom činjenicom smo također zabrinuti”, zaključio je Šanje.
Post Reply