Dobrodošao na forum, interesantan izbor teme za prvi post. Apsolutno ništa problematično u Davidovoj smrti, totalna paranoja i dezavuisanje javnostiZlatni djecak wrote:Vjerovatno je Feraget u pravu u pogledu odnosa u "advokatskom timu" odnosno vjerovatno je tačna njegova tvrdnja da on ima punomoćje Davora Dragičivića a da su ostali imali status konsultanata ali su i Feragotove izjave problematične.On u jednoj izjavi kaže da ne donosi svoj sud ili ne izriče zaključke dok ne vidi kompletan predmet- spise,dokaze a onda kaže - "David je ubijen".Volio bih da vidim na osnovu čega to tvrdi jer do sad nije objavljeno ništa što bi ukazivalo da je zaista riječ o ubistvu a ne o nesrećnom slučaju ili samoubistvu.
Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
-
mrgreen
#2126 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
- Janjicar
#2127 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Čudi me da se nisi javio s onom otrcanom frazom " žao mi je što je dijete ubijeno ali...."Zlatni djecak wrote:Vjerovatno je Feraget u pravu u pogledu odnosa u "advokatskom timu" odnosno vjerovatno je tačna njegova tvrdnja da on ima punomoćje Davora Dragičivića a da su ostali imali status konsultanata ali su i Feragotove izjave problematične.On u jednoj izjavi kaže da ne donosi svoj sud ili ne izriče zaključke dok ne vidi kompletan predmet- spise,dokaze a onda kaže - "David je ubijen".Volio bih da vidim na osnovu čega to tvrdi jer do sad nije objavljeno ništa što bi ukazivalo da je zaista riječ o ubistvu a ne o nesrećnom slučaju ili samoubistvu.
-
Zlatni djecak
#2128 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Žao mi je što je izgubio život.Povod za moje javljanje je rekao bih neodgovoran odnos advokata prema stranci koju zastupa i prema javnosti.Ako advokat izađe sa ocjenom da je D.D. ubijen onda bi trebalo i da ponudi dokaze koji bi mogli budu prihvaćeni od suda.To što je neko bacio vjerovatno usrane gaće umjesto da ih čuva u depozitu ne može biti dokaz da se radi o ubistvu pa ni o prikrivanju izvršilaca ubistva.Janjicar wrote:Čudi me da se nisi javio s onom otrcanom frazom " žao mi je što je dijete ubijeno ali...."Zlatni djecak wrote:Vjerovatno je Feraget u pravu u pogledu odnosa u "advokatskom timu" odnosno vjerovatno je tačna njegova tvrdnja da on ima punomoćje Davora Dragičivića a da su ostali imali status konsultanata ali su i Feragotove izjave problematične.On u jednoj izjavi kaže da ne donosi svoj sud ili ne izriče zaključke dok ne vidi kompletan predmet- spise,dokaze a onda kaže - "David je ubijen".Volio bih da vidim na osnovu čega to tvrdi jer do sad nije objavljeno ništa što bi ukazivalo da je zaista riječ o ubistvu a ne o nesrećnom slučaju ili samoubistvu.
Sve što je htio da kaže,mogao da je kaže uz izvjesne ograde tipa- Ja sam mišljenja da je riječ o ubistvu i vjerujem da se radi o ubistvu a on od nekih propusta policije i tužilaštva koji ne mogu uticati na rezultat istrage gradi konstrukciju o zavjeri.To je nešto što njegov klijent voli da čuje ali bar u komunikaciji sa javnošću,adovokat treba da ima neku mjeru.
- Janjicar
#2129 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Mislio sam ti to boldano objasniti ali kada sam opet pročitao tvoj post vidio sam koliko si, da ne kazem glup, nezreo.Zlatni djecak wrote:Žao mi je što je izgubio život.Povod za moje javljanje je rekao bih neodgovoran odnos advokata prema stranci koju zastupa i prema javnosti.Ako advokat izađe sa ocjenom da je D.D. ubijen onda bi trebalo i da ponudi dokaze koji bi mogli budu prihvaćeni od suda.To što je neko bacio vjerovatno usrane gaće umjesto da ih čuva u depozitu ne može biti dokaz da se radi o ubistvu pa ni o prikrivanju izvršilaca ubistva.Janjicar wrote:Čudi me da se nisi javio s onom otrcanom frazom " žao mi je što je dijete ubijeno ali...."Zlatni djecak wrote:Vjerovatno je Feraget u pravu u pogledu odnosa u "advokatskom timu" odnosno vjerovatno je tačna njegova tvrdnja da on ima punomoćje Davora Dragičivića a da su ostali imali status konsultanata ali su i Feragotove izjave problematične.On u jednoj izjavi kaže da ne donosi svoj sud ili ne izriče zaključke dok ne vidi kompletan predmet- spise,dokaze a onda kaže - "David je ubijen".Volio bih da vidim na osnovu čega to tvrdi jer do sad nije objavljeno ništa što bi ukazivalo da je zaista riječ o ubistvu a ne o nesrećnom slučaju ili samoubistvu.
Sve što je htio da kaže,mogao da je kaže uz izvjesne ograde tipa- Ja sam mišljenja da je riječ o ubistvu i vjerujem da se radi o ubistvu a on od nekih propusta policije i tužilaštva koji ne mogu uticati na rezultat istrage gradi konstrukciju o zavjeri.To je nešto što njegov klijent voli da čuje ali bar u komunikaciji sa javnošću,adovokat treba da ima neku mjeru.
- Sanjarko
#2130 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa nije samo on rekao da je ubijen. Citav tim je to rekao. Nobilo itd.
-
Zlatni djecak
#2131 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ja bih rekao da je neka novinska agencija suviše slobodno interpetirala Nobilovu izjavu FTV ili ja nisam čuo da je izgovorio takvu tvrdnju.U gostovanju na jednoj hrvatskoj televiziji na konstataciju voditelja na 45,15 : " On je utopljen u pola metra vode" Nobilo odgovara " On se utopio u pola metra vode"
- Sanjarko
#2132 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Rekli su to prije nego sto su podnijeli ostavke.
- Janjicar
#2133 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Par mjeseci nakon ubistva se co'jk registruje i javlja na forum jer ne moze da prešuti neodgovoran odnos advokata prema stranci koju zastupaPovod za moje javljanje je rekao bih neodgovoran odnos advokata prema stranci koju zastupa i prema javnosti.
-
Zlatni djecak
#2134 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
To sam i očekivao.Janjicar wrote: kada sam opet pročitao tvoj post vidio sam koliko sam, da ne kazem glup, nezreo.
- Janjicar
#2135 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Glup i nezreo što bih se upustio u raspravu s tobom ? U čemu je problem ?Zlatni djecak wrote:To sam i očekivao.Janjicar wrote: kada sam opet pročitao tvoj post vidio sam koliko sam, da ne kazem glup, nezreo.
-
mrgreen
#2136 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pregledala sam citav video sa Feragetom koji sam postavila, i manje vise sve citam i gledam, a ne sjećam se da je Feraget izjavio bas "David je ubijen". Mozda i jest, ali ja ne znam kad i gdje.Zlatni djecak wrote:On u jednoj izjavi kaže da ne donosi svoj sud ili ne izriče zaključke dok ne vidi kompletan predmet- spise,dokaze a onda kaže - "David je ubijen".Volio bih da vidim na osnovu čega to tvrdi jer do sad nije objavljeno ništa što bi ukazivalo da je zaista riječ o ubistvu a ne o nesrećnom slučaju ili samoubistvu.
Moze li link na članak ili u kojoj minuti kojeg videa je to rekao ?
Kada te toliko dotakla ta navodna izjava da si se registrovao na forum i posvetio joj prvi post, pretpostavljam da ti nece biti problem navesti izvor ?
- Banksy
#2137 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Vjerujem Feragetu, ali nekako mi je teško povjerovati da je Nobilo odigrao za drugu stranu... Ko zna.
- uglavnomja
#2138 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Banksy wrote:Vjerujem Feragetu, ali nekako mi je teško povjerovati da je Nobilo odigrao za drugu stranu... Ko zna.
feraget je ono kao bio sa murizom kad je dalida kao rekla da alisa ide kod hodze i ona nju ne da ... sto je postala antidalidisticka mantra
a feraget suti, niti povrdjuje niti demantuje
mi smo nekada imali naziv za takve - hinja
- Banksy
#2139 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ne pamtiš dobro ili ti se pomiješalo.uglavnomja wrote:Banksy wrote:Vjerujem Feragetu, ali nekako mi je teško povjerovati da je Nobilo odigrao za drugu stranu... Ko zna.
feraget je ono kao bio sa murizom kad je dalida kao rekla da alisa ide kod hodze i ona nju ne da ... sto je postala antidalidisticka mantra
a feraget suti, niti povrdjuje niti demantuje![]()
Ljude koji se sami, na mišiće, bore protiv visokoorganizirane nepravde i kriminala, mi smo nekada nazivali hrabrima. Hinje su obično bili oni koji su taj trud i tu hrabrost, iz ko zna kojih razloga, pokušavali obezvrijediti i ismijati.
- uglavnomja
#2140 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
cim se bori ili "bori"?Banksy wrote:Ne pamtiš dobro ili ti se pomiješalo.uglavnomja wrote:Banksy wrote:Vjerujem Feragetu, ali nekako mi je teško povjerovati da je Nobilo odigrao za drugu stranu... Ko zna.
a feraget suti, niti povrdjuje niti demantuje![]()
Ljude koji se sami, na mišiće, bore protiv visokoorganizirane nepravde i kriminala, mi smo nekada nazivali hrabrima. Hinje su obično bili oni koji su taj trud i tu hrabrost, iz ko zna kojih razloga, pokušavali obezvrijediti i ismijati.
lazima i izmisljotinama, fantazijama i manipulacijama, sve preko ledja ocajnih ljudi
ali ljudima godi, rusi se vlast ... a oni ne mrdaju iz toplih fotelja
ne bori se on protiv vlasti nego za svoju poziciju u drustvu.
neka izadje i kaze budnjo je lopov, ukrao je hotele na prevaru, pomogli su mu bakir i bakircici, tacnije tad je alija bio ziv koliko se sjecam ... ostetio je drzavu za x miliona maraka ...
pa ce ljudi da ga postuju i podrze, ali udarati glavom od zid kad je sve objelodanjeno
- Banksy
#2141 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ne ruši se vlast, već traži ubica nevinog momka.uglavnomja wrote:
ali ljudima godi, rusi se vlast ...
ali udarati glavom od zid kad je sve objelodanjeno
Šta je objelodanjeno... ???
- mO k3
#2142 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Banksy wrote:Ne ruši se vlast, već traži ubica nevinog momka.uglavnomja wrote:
ali ljudima godi, rusi se vlast ...
ali udarati glavom od zid kad je sve objelodanjeno
Šta je objelodanjeno... ???
- uglavnomja
#2143 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
ok, protesti su bili miroljubivi, antipoliticki ... da se nadje NN ubica ...
nobilo i tomic - dva advokatska diletanta
-
Banja Luka
#2144 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zasto? Kada su doktori u RS htjeli da strajkuju, Mile je kupio vodje strajka i strajk je ugusen. Kad su borci htjeli da strajkuju kupio je i njih. Dragomir Babic je bio najglasniji u optuzbama Dodika za kriminal (covjek, koji je 1993. napravio haos u Banja Luci), onda je jednom dao intervju, da je sve radio u sluzbi Rafija Gregorijana, da je Mile fin, dobar i brani RS. Od tad ua njega vise nikad niko cuo nije. Pitam se cime je ucijenjen. Isto vazi i za Cavica i Krsmanovica.Znam, neki ce reci, drugo je Nobilo... Jeste, drugo je, a koliko je drugo, pogledati pod "dodik-nobilo slavonske veceri" na youtube.Banksy wrote:Vjerujem Feragetu, ali nekako mi je teško povjerovati da je Nobilo odigrao za drugu stranu... Ko zna.
- Maraschino
#2145 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa ko treba da otkrije ubice? Ministar iz SNSDa, tuzilac i direktor pod sapom predsjednika, policija sva ispolitizirana i da dodam isprepadana...i ti pitas, zasto se politika umijesala u sve ovo.uglavnomja wrote:![]()
![]()
Nobilo je upitan odnosno, moguce da su ga vise platili a o Tomicu ne vrijedi ni jedne rijeci napisati.Sljam.
- uglavnomja
#2146 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Maraschino wrote:Pa ko treba da otkrije ubice? Ministar iz SNSDa, tuzilac i direktor pod sapom predsjednika, policija sva ispolitizirana i da dodam isprepadana...i ti pitas, zasto se politika umijesala u sve ovo.uglavnomja wrote:![]()
![]()
Nobilo je upitan odnosno, moguce da su ga vise platili a o Tomicu ne vrijedi ni jedne rijeci napisati.Sljam.
eno sad
pa citavo vrijeme je osnova za proteste da su momka ubili (a prije toga drzali zatvorenog, mucili ga i silovali): dodik, par ministara, specijalci i ceta vojske ...
bar se to zna, nije se na protestima trazilo KO je ubio, nego da ovi gore navedeni (dokazano krivi
ok, znaci i nobilo i tomic su valjali dok su puhali u istu tikvu sa davorom, sad ne valjaju
- Maraschino
#2147 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
To sto su se oni nasli u prici o ubistvu je odraz nemoci roditelja da se otkriju pocinioci i nalogodavci. Duznost svake vlasti je da zastiti svakoga, da nadju pocinioce i da ih adekvatno kazne sto je aktuelna vlast propustila. Izdali su tako traljavo saopstenje da ni oni u njega ne vjeruju.uglavnomja wrote:
eno sad![]()
pa citavo vrijeme je osnova za proteste da su momka ubili (a prije toga drzali zatvorenog, mucili ga i silovali): dodik, par ministara, specijalci i ceta vojske ...
bar se to zna, nije se na protestima trazilo KO je ubio, nego da ovi gore navedeni (dokazano krivi) odgovarjau za ubistvo
ok, znaci i nobilo i tomic su valjali dok su puhali u istu tikvu sa davorom, sad ne valjaju
Momak je ubijen. Ko je, zasto to trebaju nadlezne institucije da otkriju a ne da mute i skrecu tok istrage.
...kome je Tomic ikada bio dobar a za Nobila sam rekao da je potkupljen 100%.
-
Novosti
#2148 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Jao "slavonska večer" je kao neki dokaz da je Nobilo povezan s Dodikom. Ova PZD sekta je sve smješnija i smješnija.
-
Seyfo
#2149 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Eno Veselin Gatalo kaze Banja Luka fin,uredjen i siguran grad,policija stiti gradjane i radi svoj posao,za razliku od fuj Mostara,gdje je fuj fuj fuj. Odmah mi pade na pamet ova tema,pokret ""pravda za Davida". Stice se dojam da ga neko...hm..placa. Ali on u istom intervju naglasi da ga niko ne placa.
-
Zlatni djecak
#2150 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Hvala,izvini sto nisam brze odgovorio na Tvoju poruku.mrgreen wrote:Dobrodošao na forum, interesantan izbor teme za prvi post. Apsolutno ništa problematično u Davidovoj smrti, totalna paranoja i dezavuisanje javnostiZlatni djecak wrote:Vjerovatno je Feraget u pravu u pogledu odnosa u "advokatskom timu" odnosno vjerovatno je tačna njegova tvrdnja da on ima punomoćje Davora Dragičivića a da su ostali imali status konsultanata ali su i Feragotove izjave problematične.On u jednoj izjavi kaže da ne donosi svoj sud ili ne izriče zaključke dok ne vidi kompletan predmet- spise,dokaze a onda kaže - "David je ubijen".Volio bih da vidim na osnovu čega to tvrdi jer do sad nije objavljeno ništa što bi ukazivalo da je zaista riječ o ubistvu a ne o nesrećnom slučaju ili samoubistvu.
Last edited by Zlatni djecak on 27/11/2018 15:38, edited 1 time in total.