nema nista od togachannel10 wrote:Navodno se slučaj vodi. Navodno.Connaisseur Karlin wrote: priveden, a gdje je sad![]()
drugi ne mora ponoviti situaciju, on je vec primjenjuje
A ovaj rudonja pici svoje jer nema nikakve odluke da se migranti prebace negdje u RS. Kad to bude, onda će biti druga priča. Zato ova bosnjacka nedonoscad mora reagovati na nivou države. To i ti vrlo dobro znaš samo se malo pravis blesava.
Ilegalni migranti u BiH
- Connaisseur Karlin
#2126 Re: Migranti
-
channel10
#2127 Re: Migranti
Pa eto vidjećemo šta će se dešavati u narednim danima.
Ja samo kažem da je ova akcija Srbije nabac, samo takav probosanskoj politici i SDS- u gdje mogu rudonju samo tako povaliti pred izbore.
Ja samo kažem da je ova akcija Srbije nabac, samo takav probosanskoj politici i SDS- u gdje mogu rudonju samo tako povaliti pred izbore.
- Maraschino
#2128 Re: Migranti
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nte/300720
Djikan po starom ali zaboravlja naseljene Srbe iz Hrvatske.
-
gold'n'brown
#2129 Re: Migranti
Koje nebuloze i manipulacije. Pa kad je to tako sto ih djikan odmah ne vozi na granicu sa hrvatskom nakon sto udju u BiH preko RS-a? Vec ih policija RS-a dovlaci na granicu kantona Sarajevo i tu ih ostavlja.Maraschino wrote:https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nte/300720
-
belfy
#2130 Re: Migranti
tek krenuh citati temu, pa da odgovorim da ne bude zaboravljeno. u potpunosti si u krivu.Bodkin wrote:Problem je sto je vladajuca elita u evropi preliberalbo prihvatila milione izbjeglica i migranata i zato domaci pizde jer je ekononska situacija danas u evropi malo gora nego prije 20 godina.
A i kurca mog bi bilo ovoliko simptije na forumu da su migranti u ovolikom valu iz rusije ili ukrajine. Tema bila o tome kako je problem sto rusi kupuju crnogorsku obalua da su imigranti iz kambodze i vijetnama, vjerovatno ne bi uopste ni bilo ovoliko navijanja.
Al ajde, bitno je da se pise
-
belfy
#2131 Re: Migranti
mnogo napisanih gluposti. ovdje se samo moza napisati rafalni post o nepoznavanju pojmova. sto sam ja uopste u istom citiran?uglavnomja wrote:migranti pa migrrantipirmin wrote:Izvinjavam se na tonu, nije primjeren.belfy wrote: pa, prvo, ja sam pitao zaista direktno i smireno. mozda sam mogao napraviti bolji uvod.
nisi na forumu od jucer i znas da nije bitno da li ti se iko obraca, nego da ti svako moze odgovoriti. ja se mogu samo izvini ako je pogresan trenutak (ako je to uopste moguce na forumu). samo mi je zapalo za oko da ti ne bi da se sa njim slozis, ali se ipak slozis, pa sam pitao "zasto"?
U pravu je onaj asocijalni antidijasporac, ovoj se temi prilazi suvise emotivno...vecina nas.
Kod mene je razlog prost. Migrant sam, protjeran od fasista koji su napravili etnicki cistu sredinu a sad bjeze iz nje. Zivim u multietnickom drustvu koje mi je po mjeri i za koje bih se zalagao i zalazem jer znam da je jedino ispravno. Svaki dan gledam masu migranata kako daju svoj prilog drustvu i msilim da nije ok da ih se pausalno zigose.
Protivnike ovakvih drustava kakav je i nesanica mogu djelimicno i razumjeti jer i te kako dobro znam da medju migrantima ima olosa koji baca ljagu na sve one anonimce koji to nisu zasluzili.
Nista nije crno-bijelo pa ni ova prica.![]()
migranti su ljudi koji dolaze iz "mirnih" zemalja da traze posao, da se snadju, SAMI, ili uz pomoc rodbine, prijatelja ... odnosno bez ikakve pomoci od strane drzave domacina, nvo, itd ...
azilanti su ljudi koji bjeze od rata. drzava domacin ima daje SVE, smjestaj, hranu, obrazovanje, kurseve jezika, djecije doplatke blabla i drzavljanstvo nakon nekog vremena
ovi ljudi iz zadnjeg vala nisu ni jedno ni drugo.
migriraju za boljim zivotom, ali ne da rade nego da ih drzava izdrzava i zato se prodaju za izbjeglice, sirijce i ostale stvarne izbjeglice
jugovici su bili izbjeglice 92-95., danas su migranti.
napisite o kome pisete
ako treba da pojasnim sve sto sam gore rekao stavljam se na raspolaganje.
-
belfy
#2132 Re: Migranti
ne znam koliko si siguran, ali ako imas dojavu baci kvotu i dobar si. sa druge strane uvijek ti ostaje da ulozis na teretanu, jer ako preko grane predju neko mora da ih lomi, jel tako?channel10 wrote:Zato šnjakazi trebaju na nivou drzave rjesavati ovaj problem kao ono za Salakovac, a ne dopustati da se ovako radi jer ce navaliti sa svih strana desetine hiljada koje Srbija haman tjera prema nama.
Vjerovatno novi momenti politike Srbije prema BIH. Udar migrantima i sve se radi koordinirano sa Rudonjom. Treba vidjeti sta radi granicna sluzba i kuda prolaze, odnosno kuda ih uvode u drzavu.
P.S. al' mi lose lezi kada citam teme i notifikacije redom...
- uglavnomja
#2133 Re: Migranti
sasvim slucajno, ostao si u kvotanju ovog drugog posta, uopste nije imalo veze s tobombelfy wrote: mnogo napisanih gluposti. ovdje se samo moza napisati rafalni post o nepoznavanju pojmova. sto sam ja uopste u istom citiran?
ako treba da pojasnim sve sto sam gore rekao stavljam se na raspolaganje.
-
ovo_mi_je_nick
#2134 Re: Migranti
Svi mi možemo biti migranti. Ne sviđa mi se BiH, politička situacija, nema posla, ako ima malo plaćen, loše ceste ovo ono i hajmo pravac bez papira u razvijene zemlje, i to u sami centar glavnih gradova.
Termin izbjeglica je drugo i to se postaje znamo već kako.
Jedno je primiti migranta bez dokumenata koji su prošli tolike državne granice, a drugo izbjeglicu.
Ne kontam kako prođu te granice. Na regularnoj granici te vrati ako mu se ne sviđaš a da prođeš kroz šumu bio bi ukokan ko ker.
Jedno je primiti migranta bez dokumenata koji su prošli tolike državne granice, a drugo izbjeglicu.
Ne kontam kako prođu te granice. Na regularnoj granici te vrati ako mu se ne sviđaš a da prođeš kroz šumu bio bi ukokan ko ker.
-
SSemir
#2135 Re: Migranti
Opet se pokazalo da dodik moze da radi sta hoce i da mu niko nista ne moze
-
Bodkin
#2136 Re: Migranti
Aha al ti kad ides, poneses biblioteku papira sa sobom. Uzmu ti otiske i skebiraju ti face za potencijalni buduci face recognition. Znaju gdje da te vrate ako te uhvate da krsis zakon gore. A i nisam jos nikoga upoznao da hoce da ide iz bosne bez da kaze da hoce gore da radiovo_mi_je_nick wrote:Svi mi možemo biti migranti. Ne sviđa mi se BiH, politička situacija, nema posla, ako ima malo plaćen, loše ceste ovo ono i hajmo pravac bez papira u razvijene zemlje, i to u sami centar glavnih gradova.
- pirmin
#2137 Re: Migranti
Jesi li i ti jedan od onih koji bi samo teoretisali? Samo nastavi.uglavnomja wrote: sasvim slucajno, ostao si u kvotanju ovog drugog posta, uopste nije imalo veze s tobom
Ja ne bih, zanimaju me samo slucajevi iz prakse, pozitivni i negativni.
Pravne definicije ostavi za kviz.
Migranti, izbjeglice, azilanti, indijanci, palci...
-
invincible1921
#2138 Re: Migranti
Ne znam sta ti je cudno kad je to istina bar za BiH...simpatisemo ih najvise zbog toga sto su iz muslimanskih zemalja. Samo cekaj kad pocnu po klixu clanci IFTAR U SALAKVOCU, KLANJAN BAJRAM NAMAZ, MIGRANT 1: IAKO SMO SVE IZGUBILI VJERA U ALLAHA NAM JE OSTALA (slika kako klanjaju)...dole komentari svrsavaju ljudi pozivaju da ih se primi u BiH da im se daju poslovi prije nego bosnjama i ostalo...CPT wrote:da... crni muslimani su plaho poluarniji od migranata iz rusije i ukrajine...Bodkin wrote:Problem je sto je vladajuca elita u evropi preliberalbo prihvatila milione izbjeglica i migranata i zato domaci pizde jer je ekononska situacija danas u evropi malo gora nego prije 20 godina.
A i kurca mog bi bilo ovoliko simptije na forumu da su migranti u ovolikom valu iz rusije ili ukrajine. Tema bila o tome kako je problem sto rusi kupuju crnogorsku obalua da su imigranti iz kambodze i vijetnama, vjerovatno ne bi uopste ni bilo ovoliko navijanja.
Al ajde, bitno je da se piseinace prosjecan Evropejac po faci zna koje rupe dolazi migrant... (sarkazam)
- escobar__
#2140 Re: Migranti
Ja ti kao musliman mogu reći da uopšte ne simpatišem arapske, afganistanske ili pakistanske muslimane. Štaviše.invincible1921 wrote:Ne znam sta ti je cudno kad je to istina bar za BiH...simpatisemo ih najvise zbog toga sto su iz muslimanskih zemalja. Samo cekaj kad pocnu po klixu clanci IFTAR U SALAKVOCU, KLANJAN BAJRAM NAMAZ, MIGRANT 1: IAKO SMO SVE IZGUBILI VJERA U ALLAHA NAM JE OSTALA (slika kako klanjaju)...dole komentari svrsavaju ljudi pozivaju da ih se primi u BiH da im se daju poslovi prije nego bosnjama i ostalo...CPT wrote:da... crni muslimani su plaho poluarniji od migranata iz rusije i ukrajine...Bodkin wrote:Problem je sto je vladajuca elita u evropi preliberalbo prihvatila milione izbjeglica i migranata i zato domaci pizde jer je ekononska situacija danas u evropi malo gora nego prije 20 godina.
Al ajde, bitno je da se piseinace prosjecan Evropejac po faci zna koje rupe dolazi migrant... (sarkazam)
- O'zone
- Globalni moderator
#2141 Re: Migranti
U Pakistanu smo očigledno proglašeni za fino mjesto za život čim samo Pakistanci govore da bi rado ostali ovdje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niko-ne ... /180522048
-
invincible1921
#2142 Re: Migranti
ecobar pa i ja sam musliman....al te nase balkanske mitologije mi je preko glave
-
Nadzorna_ploca
#2143 Re: Migranti
Koja propast je ova BIH. 
- uglavnomja
#2144 Re: Migranti
escobar__ wrote: Ja ti kao musliman mogu reći da uopšte ne simpatišem arapske, afganistanske ili pakistanske muslimane. Štaviše.
k'o da katolik iz neke azijske zemlje kaze: ja sam katolik, ali uopste ne simpatisem vatikanske (samim tim i talijanske), poljske i spanske katolike
-
kakavdanakneiskustvu
- Logovan
#2146 Re: Migranti
O'zone wrote:U Pakistanu smo očigledno proglašeni za fino mjesto za život čim samo Pakistanci govore da bi rado ostali ovdje
Niko ne zna tačan broj, odlaze, dolaze, rade šta god hoće.
- O'zone
- Globalni moderator
#2147 Re: Migranti
Liberalni smo šta hoš'?Logovan wrote:O'zone wrote:U Pakistanu smo očigledno proglašeni za fino mjesto za život čim samo Pakistanci govore da bi rado ostali ovdje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niko-ne ... /180522048![]()
![]()
Niko ne zna tačan broj, odlaze, dolaze, rade šta god hoće.A jebem ti.
Položili smo ispit tolerancije
- cyprus
#2148 Re: Migranti
Naše demografske rupe prouzrokovane niskim natalitetom i odljevom stanovništva će se nekako morat popuniti... Ukoliko nekad u budućnosti postanemo normalna zemlja, sasvim je razumno i realno za očekivati veći priljev imigranata sa drugih kontinenata... Međutim, čak i ako ostanemo šupak Evrope (što je vjerovatnije), mislim da ćemo i u tom slučaju postajat sve privlačnija destinacija za izbjeglice iz siromašnih, klimatskim promjenama ugroženih i prenaseljenih dijelova Azije i Afrike (i šupak Evrope je bolji od third worlda), samo što će onda imigracija teći sporijim tempom...
Kako god, mislim da su imigranti naša budućnost, samo je pitanje kojim tempom naseljavanja i sa kojim stepenom prilagodbe...
Kako god, mislim da su imigranti naša budućnost, samo je pitanje kojim tempom naseljavanja i sa kojim stepenom prilagodbe...
- stakasa
#2149 Re: Migranti
Ja se ovde ne slazem s tobom. Ne mislim da je ovakva BiH pozeljna izbjeglicama iz treceg svijeta. Niti mislim da ce iko od tih migranata sto su sada u Salakovcu ostati u BiHcyprus wrote:Naše demografske rupe prouzrokovane niskim natalitetom i odljevom stanovništva će se nekako morat popuniti... Ukoliko nekad u budućnosti postanemo normalna zemlja, sasvim je razumno i realno za očekivati veći priljev imigranata sa drugih kontinenata... Međutim, čak i ako ostanemo šupak Evrope (što je vjerovatnije), mislim da ćemo i u tom slučaju postajat sve privlačnija destinacija za izbjeglice iz siromašnih, klimatskim promjenama ugroženih i prenaseljenih dijelova Azije i Afrike (i šupak Evrope je bolji od third worlda), samo što će onda imigracija teći sporijim tempom...
- Tvrtko II Kotromanić
#2150 Re: Migranti
kao musliman, trebao bi simpatisatiescobar__ wrote:
Ja ti kao musliman mogu reći da uopšte ne simpatišem arapske, afganistanske ili pakistanske muslimane. Štaviše.