lajkujMe wrote:Zasto drzava BIH nije dovoljno jaka da sacuva svoj integritet?
-dopustili smo da srpski i hrvatski narodi imaju dvojna drzavljanstva
-dopustili smo RS kao daljni okvir za nezavisnost
-dopustili smo hrvatima da budu veci od Bosnjaka
-dopustili smo da je RS i tkz HB etnicki homogena bez mogucnosti Bosnjaka da se pitaju ista.
-dopustili smo da je bosnjacki korpus podjeljen na 101 stranku
-dopustili smo ljude koji gledaju svoj interes ispred interesa drzave
-dopustili smo i dopustamo da agresor sebe predstavi kao zrtvu a uporedo negiranje stvarnih dogadjaja
-dopustili smo da narodi u BIH cak i bosnjaci mrze i nevjeruju Sarajevu
Rezultat u iducih 10 god ne bi me iznenadila podrska istoka i zapada da se RS da Srbiji a Kosovo Albaniji a nas ko sisa jer smo mali i ne mocni. A jedini odgovor je rat!
Kako rjesiti? Mozda nikako vjerovatno ce biti nekakvog ogranicenog rata koji ce Zapd i Istok ugusiti radi mira....
Jedini nacin je agresivna politika prema svin negatorima BIH sistematska borba protiv separatista i gusenje tih pokreta kroz politiku, propagandu i pokazivanje boljeg puta kako? Treba nam par jakih licnosti s jakom pozadinom i pameti da krenu u borbu protiv daljnjeg raslojavanja drustva.
A ovo sada samo vodi u kataklizmu. Jedina smo vecinski muslimanska zemlja u europi prostor za greske su nam izuzetno male pogotovo u ovoj danasnjoj eri stigmatizacije islama.
Ima tu dosta pametnih riječi ali i nekih stvari koje ne stoje.Kao prvo Bosna je jaka koliko su Bošnjacii jaki a mislim da smo dovoljno jaki da više nikada ne pristanemo čak ni na pomisao o razgradnji svoje zemlje.
Sa lopovima se trebamo brzo razračunavati i slati im jasne poruke da nisu poželjni bez obzira dali ukrao 100 maraka,radničku platu ili porez na stan ali i ne dopustiti da nam svakog lidera označe kao lopova.Razmišljajmo malo bog te .ebo
Objeručke prihvatiti svakoga ko voli ovu zemlju.
Lagano od.ebati(poslati u PM) svakog ko je ne voli,ili barem jasno prihvata kao svoju.
NIKAD ali baš nikad ne prihvatati teze da bilo koji dio Bosne nije naš i da je tamo negdje,daleko.
-dopustili smo da srpski i hrvatski narodi imaju dvojna drzavljanstva-neka im ga svejedno jedino Bošnjaci čuvaju ovu zemlju.
-dopustili smo RS kao daljni okvir za nezavisnost-nikad je nemogu imati po Ustavu.
-dopustili smo hrvatima da budu veci od Bosnjaka-to se mora izmjeniti novim izbornim zakonom
-dopustili smo da je RS i tkz HB etnicki homogena bez mogucnosti Bosnjaka da se pitaju ista.-To moramo promijeniti,novi izborni zakon
-dopustili smo da je bosnjacki korpus podjeljen na 101 stranku-zahvaljujuči našoj neslozi djelovanju stranih službi i našim patriotlopovima koje moramo jedinstveno uništavati.
-dopustili smo ljude koji gledaju svoj interes ispred interesa drzave -Jesmo i sami smo krivi.
-dopustili smo i dopustamo da agresor sebe predstavi kao zrtvu a uporedo negiranje stvarnih dogadjaja-troše milione na to dok se mi uzdamo u Tursku
-dopustili smo da narodi u BIH cak i bosnjaci mrze i nevjeruju Sarajevu-naša nesloga,mi ne vjerujemo ni u koga a najmanje u sebe.