Politika je odraz naroda. Kakav narod, takva država. Nema tu pametovanja.mk ultra wrote:Pa vecini ovo odgovara, manjina su oni kojima to ne odgovaraLudzak wrote:Svi smo mi indirektni krivci dokle god ležimo u toplijem domu,a oni nek nas gaze.Naslovnica wrote:Ja bogami nisam nikakav krivac, niti direktni niti indirektni.
Zalbe o prljavom zraku, zabrane vozilima, što si mu zabranio on je platio registraciju. Tim samo pokazuje koliko je glup. Bukvalno u pola europe to funkcionise, kod nas ne moze.
A narodu odgovara da moze da plati sve i svasta, tako da... jbg
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ludzak
#2126 Re: Crna hronika BH cesta
- drug_profi
#2127 Re: Crna hronika BH cesta
Moj drug nije mogao polagati vozacki prije rata kad i svi mi jer je daltonista.cyprus wrote:Jel se ikad kod nas desilo da neko nije prošao neki ljekarski pregled?![]()
Iza rata vidim ga vozi...
- drug_profi
#2128 Re: Crna hronika BH cesta
Pada mi na pamet da bi vise efekta imalo kad bi platio 5 maraka za svaki sitni prekrsaj koji napravis, nego 100 maraka za jedan kad te uhvate.
Naravno za tako nesto tehnologija mora jos da odmakne.
A ovaj slucaj koji nam je svima donio tesku noc, crne misli i opravdan revolt mozemo uzeti kao pouku da se ukljucimo i da svaki put kad vidimo nekog da pijan sjeda za volan odmah obavijestimo policiju.
A ovaj slucaj koji nam je svima donio tesku noc, crne misli i opravdan revolt mozemo uzeti kao pouku da se ukljucimo i da svaki put kad vidimo nekog da pijan sjeda za volan odmah obavijestimo policiju.
-
UmaX
#2129 Re: Crna hronika BH cesta
Jednako danas narod leti, kroz zuto, kroz crveno, sve kao i dosad.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2130 Re: Crna hronika BH cesta
Upravo friško svjedok tome...UmaX wrote:Jednako danas narod leti, kroz zuto, kroz crveno, sve kao i dosad.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2131 Re: Crna hronika BH cesta
Jel mi vjerujes da sigurno 3x sedmicno prijavim divljanje na cesti i nikom nista u 99% slucajevadrug_profi wrote:Pada mi na pamet da bi vise efekta imalo kad bi platio 5 maraka za svaki sitni prekrsaj koji napravis, nego 100 maraka za jedan kad te uhvate.
Nemam ti ja tamo nikoga i ćao
Zato ga ima u kafani i kladari...
-
shandrprcSA
#2132 Re: Crna hronika BH cesta
koliko puta si rekao da ces biti svjedok ako ga zaustave?mk ultra wrote:Jel mi vjerujes da sigurno 3x sedmicno prijavim divljanje na cesti i nikom nista u 99% slucajevadrug_profi wrote:Pada mi na pamet da bi vise efekta imalo kad bi platio 5 maraka za svaki sitni prekrsaj koji napravis, nego 100 maraka za jedan kad te uhvate.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2133 Re: Crna hronika BH cesta
Nisu me ni pitali to, ali ako treba stajem... uglavnom, eto sta cu mu ja sad, bla bla... i nikad nijedan nije izgledao ko da zeli nesto da ucini, nikad.shandrprcSA wrote:koliko puta si rekao da ces biti svjedok ako ga zaustave?mk ultra wrote:Jel mi vjerujes da sigurno 3x sedmicno prijavim divljanje na cesti i nikom nista u 99% slucajevadrug_profi wrote:Pada mi na pamet da bi vise efekta imalo kad bi platio 5 maraka za svaki sitni prekrsaj koji napravis, nego 100 maraka za jedan kad te uhvate.
A pjanog kad zaustave pustaju dalje sta da ti pricam... sve po zakonu i allahovoj odredbi i nafaci
-
condy
#2134 Re: Crna hronika BH cesta
Treba prijavljivat i na taj nacin mozete nekom spasiti zivot ili sprijecit neku nesrecu a da toga niste ni svjesni
Al, mnogi misle nema od toga fajde necu da se eksponiram ne tice me se...nije ni to uredu.
Al, mnogi misle nema od toga fajde necu da se eksponiram ne tice me se...nije ni to uredu.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2135 Re: Crna hronika BH cesta
Ljetos sam zvao da prijavim debila na M17 koji nas je dva puta umalo izgurao sa ceste, dezurni policajac se u brk nasmijao, nije ni cak reda radi htio da se pravi da ga boli briga.condy wrote:Treba prijavljivat i na taj nacin mozete nekom spasiti zivot ili sprijecit neku nesrecu a da toga niste ni svjesni![]()
-
condy
#2136 Re: Crna hronika BH cesta
ZalosnoJimmy McNulty wrote:Ljetos sam zvao da prijavim debila na M17 koji nas je dva puta umalo izgurao sa ceste, dezurni policajac se u brk nasmijao, nije ni cak reda radi htio da se pravi da ga boli briga.condy wrote:Treba prijavljivat i na taj nacin mozete nekom spasiti zivot ili sprijecit neku nesrecu a da toga niste ni svjesni![]()
Svakav sljam od ljudi radi u policiji od nasilnika, lopina, nepismene bagre, cast izuzetcima. Moze se i policajac prijaviti unutrasnjoj kontroli kad bude do te mjere bezobrazan.
- nadžak
#2137 Re: Crna hronika BH cesta
Halo likovi, de se malo skontajte i budite korektni. Ko o čemu, uvijek isti pljuju po policiji i pametuju.
Pored činjenice da u policiji još uvijek ima gomila ratnih uhljupa koji će ubrzo u penziju, nemojte da zanemarujemo i gomilu slučajeva gdje je policija uradila posao koji je u njenoj nadležnosti i gdje su ljudi bili krajnje korektni i ljubazni.
Žalosna činjenica je da se mnogi prave blesavi kad treba svjedočiti i krenuti od sebe i svog ličnog primjera. Licemjesrtvo je kod nas vrlina.
Da bi policija mogla podnijeti prijavu sudu za počinjeni prekršaj mora ga lično zateči na činjenju prekršaja ili da sud prihvati svjedočenje onoga ko prijavljuje. Na žalost, kod običnih telefonskih prijava da te neko ugrozio na cesti jednostavno se ne može ništa posebno uraditi, osim da se vozilo zaustavi i prekontroliše da li je vozač pijan i zakonski regularan i to pod uslovom da u tom trenutku neka patrola može bezbjedno zaustaviti to vozilo.
Eh sada tu ima jedna bitna stvar! Nabavite brate sebi kamere u auta i puno ste pomogli i sebi i zajednici! To nije neka velika investicija a imaćete dokaze. Ja sam lično nekada davno snimio onog hajvana koji je na krovu svoga auta, kroz šiber, vozio dijete od desetak godina te taj snimak poslao prvo na medije te na nadležnu policijsku upravu sa podacima ko sam, šta sam, gdje sam i rekao da me obavezno zovu na svjedočenje ako bude trebalo!
Nakon nekog vremena objaviše vijest da su ga našli i da se zahvaljuju na saradnji te pozivaju i druge na takvu saradnju. Navedeni hajvan nema vozačku i nikad je nije ni imao. Tablice ne pripadaju vozilu na kojem su bile u trenutku snimanja te šlag na tortu u bazi prekršaja imao oko 13000 km, koliko se sjećam.
Dakle, sigurno jedan od polupismenih seljačina koji pijan sjedne u auto i čeka da dođe na red da bude u medijima kao ubica ljudi na cesti! Svi se zgražavamo kad takvi ubiju nekoga na trotoaru a kurcobolja vlada sve dok nama hajvan ne pokuca na vrata!
Jbg ljudi, ne može tako.
Pored činjenice da u policiji još uvijek ima gomila ratnih uhljupa koji će ubrzo u penziju, nemojte da zanemarujemo i gomilu slučajeva gdje je policija uradila posao koji je u njenoj nadležnosti i gdje su ljudi bili krajnje korektni i ljubazni.
Žalosna činjenica je da se mnogi prave blesavi kad treba svjedočiti i krenuti od sebe i svog ličnog primjera. Licemjesrtvo je kod nas vrlina.
Da bi policija mogla podnijeti prijavu sudu za počinjeni prekršaj mora ga lično zateči na činjenju prekršaja ili da sud prihvati svjedočenje onoga ko prijavljuje. Na žalost, kod običnih telefonskih prijava da te neko ugrozio na cesti jednostavno se ne može ništa posebno uraditi, osim da se vozilo zaustavi i prekontroliše da li je vozač pijan i zakonski regularan i to pod uslovom da u tom trenutku neka patrola može bezbjedno zaustaviti to vozilo.
Eh sada tu ima jedna bitna stvar! Nabavite brate sebi kamere u auta i puno ste pomogli i sebi i zajednici! To nije neka velika investicija a imaćete dokaze. Ja sam lično nekada davno snimio onog hajvana koji je na krovu svoga auta, kroz šiber, vozio dijete od desetak godina te taj snimak poslao prvo na medije te na nadležnu policijsku upravu sa podacima ko sam, šta sam, gdje sam i rekao da me obavezno zovu na svjedočenje ako bude trebalo!
Nakon nekog vremena objaviše vijest da su ga našli i da se zahvaljuju na saradnji te pozivaju i druge na takvu saradnju. Navedeni hajvan nema vozačku i nikad je nije ni imao. Tablice ne pripadaju vozilu na kojem su bile u trenutku snimanja te šlag na tortu u bazi prekršaja imao oko 13000 km, koliko se sjećam.
Dakle, sigurno jedan od polupismenih seljačina koji pijan sjedne u auto i čeka da dođe na red da bude u medijima kao ubica ljudi na cesti! Svi se zgražavamo kad takvi ubiju nekoga na trotoaru a kurcobolja vlada sve dok nama hajvan ne pokuca na vrata!
Jbg ljudi, ne može tako.
- bingov buraz
#2138 Re: Crna hronika BH cesta
Zašto bi iko bio svjedok,postoje alkotesteri da utvrde pijanstvo.
-
Naslovnica
#2139 Re: Crna hronika BH cesta
Imao 13000KM prekršaja na osnovu čega, ako može pojašnjenje??nadžak wrote:Halo likovi, de se malo skontajte i budite korektni. Ko o čemu, uvijek isti pljuju po policiji i pametuju.
Jbg ljudi, ne može tako.
Ako nema vozačku, i nikad je nije ni imao? Za vožnju bez vozačke...
Imao je 13000 kazni, imaće i 14000, sa tvojom kamerom ili bez nje, i šta onda?
Koje je rješenje?
- nadžak
#2140 Re: Crna hronika BH cesta
@Naslovnica
Neće buraz se tek tako izvuć!
Jednom kad se medijski to dobro isprati i kad baš dođe na naplatu onda se ne može tek tako izvuć ova krezuba stoka. Nije to Bakir i Čović pa da imaju toliko jake veze da se to zataška. Ove sitne stoke je meni pun klinac i oni su veliki problem! Oni ubijaju na cesti, kradu po kućama, razvaljuju gdje šta stignu, otimaju djeci mobitele, ženama trgaju nakit sa tijela, glume silu bez pokrića a u stvari klošari zadnji.
Ta kazna iz baze ne mora biti samo iz saobračaja.Tu su vjerovatno i prekršaji iz oblasti JRM i druge stvari. Znaš da nije prvi slučaj u državi gdje su našli likove sa velikom cifrom u bazi.
Kamera može pomoć itetako! Prvo tebi pa onda nekome drugom.
Neće buraz se tek tako izvuć!
Jednom kad se medijski to dobro isprati i kad baš dođe na naplatu onda se ne može tek tako izvuć ova krezuba stoka. Nije to Bakir i Čović pa da imaju toliko jake veze da se to zataška. Ove sitne stoke je meni pun klinac i oni su veliki problem! Oni ubijaju na cesti, kradu po kućama, razvaljuju gdje šta stignu, otimaju djeci mobitele, ženama trgaju nakit sa tijela, glume silu bez pokrića a u stvari klošari zadnji.
Ta kazna iz baze ne mora biti samo iz saobračaja.Tu su vjerovatno i prekršaji iz oblasti JRM i druge stvari. Znaš da nije prvi slučaj u državi gdje su našli likove sa velikom cifrom u bazi.
Kamera može pomoć itetako! Prvo tebi pa onda nekome drugom.
- O'zone
- Globalni moderator
#2141 Re: Crna hronika BH cesta
Umal me debil sa Zafirom ne pokupi na semaforu kod Kantona. Sreća pa ABS i moje skakanje unazad spriječi da Vam ovo pišem sa KUM-a. Zalijepio se hadžo za šoferšajbu kad je zakočio jer normalno nije bio vezan. I sve to se desilo dok mi je patrola bila iza leđa u traci za skretanje prema gradu. Okrenuh se pogledam u njih oni okrenuše glavu na drugu stranu i et tako se to radi....
- Travnički Noćni Šetač
- commendatore
#2143 Re: Crna hronika BH cesta
zavrtanje ruku nece vratit 2 zivota matere i malog djeteta vise nikad.... problem je u sistemu docim ovima sto zavrcu ruke....
-
Throttle
#2144 Re: Crna hronika BH cesta
Jel bila trudna ova zena sto je poginula 
Znam da se spominjalo
Znam da se spominjalo
- escobar__
#2145 Re: Crna hronika BH cesta
Tužna je zemlja u kojoj mi živimo i u kojoj narkomani, alkoholičari i generalno ološ ima veća prava od normalnih građana.
Imam komšiju koji bez vozačke dozvole vozi već nekih sigurno 9 godina... Svaki put kad ga zaustave samo mu kaleme nekakve kazne i to je to, lik i dalje uredno vozi. I šta čovjek da očekuje ovdje jebo te grob i država, pa ovo spalit treba!?
Imam komšiju koji bez vozačke dozvole vozi već nekih sigurno 9 godina... Svaki put kad ga zaustave samo mu kaleme nekakve kazne i to je to, lik i dalje uredno vozi. I šta čovjek da očekuje ovdje jebo te grob i država, pa ovo spalit treba!?
- geralt
#2146 Re: Crna hronika BH cesta
Trajno oduzimanje auta je jedini lijek. Svaka voznja bez vozacke i ponovljeni teski prekrsaji trebaju time rezultirati, bez obzira na kome je registrovano auto.escobar__ wrote:Tužna je zemlja u kojoj mi živimo i u kojoj narkomani, alkoholičari i generalno ološ ima veća prava od normalnih građana.
Osim sto ce eliminisati slucajeve kao sto je tvoj komsija, onda bi i roditelj dobro razmislio hoce li omladincu dati kljuceve kad krene subotu navece u izlazak.
-
Naslovnica
#2147 Re: Crna hronika BH cesta
geralt wrote:Trajno oduzimanje auta je jedini lijek. Svaka voznja bez vozacke i ponovljeni teski prekrsaji trebaju time rezultirati, bez obzira na kome je registrovano auto.escobar__ wrote:Tužna je zemlja u kojoj mi živimo i u kojoj narkomani, alkoholičari i generalno ološ ima veća prava od normalnih građana.
Osim sto ce eliminisati slucajeve kao sto je tvoj komsija, onda bi i roditelj dobro razmislio hoce li omladincu dati kljuceve kad krene subotu navece u izlazak.
- nadžak
#2148 Re: Crna hronika BH cesta
Fazon je što više papci ne mogu odležat zatvor umjesto novčane kazne a mozgove koji su te izmjene napravili boli tuki štosu napravili goru stvar. Sad se samo kazne mogu gomilat u evidenciji i eventualno da se zaplijeni auto u kojem ga zateknu da upravlja. To pod uslovom da drot koji ga zaustavi ne uzme nešto para da ga pusti ili neka druga varijanta. Kurcobolja klasična je često ta druga varijanta. Zato se povremeno i dešavaju ovakve gadosti da ti papci odu korak dalje i naprave baš veliko sranje.geralt wrote:Trajno oduzimanje auta je jedini lijek. Svaka voznja bez vozacke i ponovljeni teski prekrsaji trebaju time rezultirati, bez obzira na kome je registrovano auto.escobar__ wrote:Tužna je zemlja u kojoj mi živimo i u kojoj narkomani, alkoholičari i generalno ološ ima veća prava od normalnih građana.
- kloniran
#2149 Re: Crna hronika BH cesta
pa zakoni prilagođeni kriminalcima i prekrsiteljima zakona na raznorazne nacine
posten svijet uvijek najebe
mogu makar uvesti drustveno korisni rad al nece ni to jer bi im djeca mogla tu bruku da prozive
posten svijet uvijek najebe
mogu makar uvesti drustveno korisni rad al nece ni to jer bi im djeca mogla tu bruku da prozive
- O'zone
- Globalni moderator